Şeker hastalığı

mutemadiyenuzgun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2015
1.808
1.221
133
Arkadaşlar merhaba aramızda doktorlar ve diyetisyenler elbet vardır az çok fikir sahibi olöak istiyorum geçenlerde birden kusma ve baş dönmesi ishal gibi şikayetlerim oldu ve tahlil verdim şekerim 220 çıktı sonrasında ertesi gün belirtin falan kalmadı ama tekrar 1 hafta sonra açlık şekerim 152 çıktı yani büyük ihtimalle şeker hastasıyım ilaca hemen başlamak istemiyorum yaşım daha çok genç yapabileceğm egzersiz beslenme düzeni biraz daha şekerimi aşağı çekebilmek için ne olabilir lütfen yardımcı olun. Ben sabah kahvaltıda grnaola nesfit gevrekleri çok tüketiyorum sağlıklı diye düşünüyordum bunları da şeker açısından değerlendirir misiniz?

Paketli gıdadan uzak durmalısınız tam tersi seker açısından çok sakıncalı yiyecekler
Bol su- spor iyi gelebilir
Her türlü paketli gıdadan uzak duruyorum ben sizin gibi ilk yuzlestigimde çok sıkı bir diyet yapmıştım çünkü kalbime vuruyor çarpıntı yapiyodu
Pirinç ve patates bana hiç iyi gelmez yerine bulgur ve tatlı patates önerebilirim

İnstagramdan drrenginbörekci yi takip etmenizi öneririm. İf diyeti çok iyi geliyormuş şekere. Profili detaylı incelerseniz çok bilgi edinirsiniz.

Kisiye ozel diyet verir doktor sonucta ani dusuler yasabilirsiniz ama genel kural dogada ac kalsan ne yersin temasi uzerine.. et, sebze, meyve ...duserse arada meyve yersiniz dengeler, paketli urunler yasak k.gevrekler saglikli degil dengesizlestirir ekmek olarak beyaz ekmekle avuc avuc seker yemenizle ayni sey uzak durun ,tam bugday veya kepek ideal bol su icin zaten boyle yeme aliskanlik olursa ani dususler veya yukselisler yasamayacaginiz icin dengeli olacaktir...olaki tutamadiniz tatli veya paletli gidalar tukettiniz zerdecal/zencefil karisitirip cayini icin arkasindan veya tarcinli su bunlar daha yavas yukselmesini saglayacaktir

Yoo sağlıklı değil.Bir kasesi birkac dilim ekmeğe eşit.Sanirim en güzeli doktora gitmek klasik Akdeniz diyeti olabilir

Öncelikle geçmiş olsun,şeker hastalığı beslenme şekliniz en iyi doktor önerisi ile düzenlenir.
Size ilac vermeleri için düzenli ölçüm notları isteyebilirler
Günlük yedikleriniz ve sonrasında şeker ölçümü not alıp doktor değerlendirebilir.
Ama günlük yürüyüş un içeren gıdalardan uzak durmanız,meyveye sınırlama getirmenizi önerebilirim

Açlık kan şekeriniz yüksekmiş .hba1c kaç acaba ? Bende şeker yatkinligi var kiloda var glikofor tarzı ilaçlara başlamak istemedim sıkı bir diyete başladım sürdürebilirsem .paketli gıdaları şekeri ve üç beyazı makarna pilav kestim sebze ve özellikle yesillik ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum.ben sizin yerinizde olsam if diyetini araştırirdim iyi geldiğini okudum kendimde şimdi onu uyguluyorum hareketi artirip bir süre sonra endokrin uzmanına tüm testlerimi tekrarlatirdim

Bol sıvı tüketin sık idrara çıkma ya da ağız kokusu varsa şeker hastasısınız tip1 bu da genetik olabilir sporu diyetin önüne koymalısınız kilonuz varsa mutlaka zayıflayın 3 ara 3 ana beslenebilirsiniz aç kalmamalısınız aç kalırsanız hipoglisemi gelişebilir bu hiperglisemiden daha tehlikelidir bu yüzden vücuda besin giril pankreasın uyarılması lazım kesinlikle ekmeği tam buğday ve türevleri tüketin öğlen etli yemekler akşam sebze yemekleri tüketin böylece ilaca bile gerek kalmayacaktır geçmiş olsun

Ya bende şeker adayıyım. Ama hiç diyet yapamıyorum. Kilom yok ama beyaz makadna pirinç tatlı gırla. 7 ay önce teşhis kondu. Hala irade gösteremedim. Geçen ay bir daha kontrole gittim. Hala şeker hastası olmamışım.
Nasıl irade gösterdiniz?
Bebeğim var 7 aylık. Durmuyor ki yemek hazırlayayım
Ne yaparsam onu yiyorum

Ben iki gebeligimdede gebelik şekeri yasamistim ama doğumla kaybolmuştu belkide sizinki gebelikten beridir yüksek .bebek 3.5 kilo üzerinde dogduysa bu ihtimalle olabilir . Kilo yoksa hemen ekmek pirinç makarna pilav üç beyaz tatlı kesin bunları . Ogunlerinuzi düzene bindirin .Bir tabak yemek pişirdiniiz güzel bol yeşillikli bir salata ve yoğurtla yiyin .meyveyide kisitlayin bir elma yiyorsanız yanında mutlaka bir caybardagi süt veya ayran için

Eşim ilaçsız geçirdi
Şekeri 350 civarıydı
Dr. Yatış vermeden önce karataya başlattım
İlaçla aynı oranda düşürdü
Zaten ilacın muhteşem bir etkisi olduğunu düşünmüyorum
Diyet yapmadığın sürece yükselmeye devam eder
Yani tüm gün tatlı ye ekmek ye ilacı iç düşsün öyle bir dünya yok
Diyet + tarçın çayı düşürür ilaca gerek kalmadan atlatırsınız
6 ay şekersiz beslenmede diyeti bıraksan bile 1 yada bir buçuk sene koruyuculuk devam ediyor ama kilo alıyorsun

120 (aclik) ustu ve 180 (tokluk) ustu şekerde ilaç veya insulin tedavisi baslanabilir .Başlayıp başlamamak bu kadar hafif bir konu değil. Ama tabi esas beslenme önemli. Bu konu gerçekten önemli ve siz 220 gibi bir değerden bahsediyorsunuz. Lütfen önce dahiliye ya da endokrin diyabet bolumune gidip detaylı aclik ve tokluk kan sekeri verin. Ardindan tedavinize düzenli başlayın duruma göre ilaclariniz kesilir ilerde. Beslenme önerisi olarak önce nesfit su bu gibi paketli ürünleri hayatınızdan çıkarmaya çalışın. Paketin içine giren işlenmiş her ürün glukoz ya da fruktoz şurubu içeriyor ki bunu istemeyiz. Kahvaltıda yumurta ve bol yeşillik ile başlayın. Hayatınıza sporu dahil edin düzenli protein alımı da önemli elbette. Fakat bunlar detaylı kan tahlili sonrası diyetisyen ve doktorunuzla konuşmanız gereken bir konu. Buradan alelâde önerilerle olmaz bu konu. Lütfen önemseyin bu konuyu.

Doğumdan sonra zayıfladınız mı ve hamılelıkte şeker var mıydı . Hba1c degerınız kac cıktı acaba. Benımde sekerım 112 cıktı üc aylık sekerım 6.4 cıktı dıyet verdı bır hafta dıyet yapıyorum dusermı bılmıyorım ılaca baslamak ıstemıuprum ve ben doğumdan sonra cok zayıfladıö hıc kılo alamadım

Esınız kılo mu alıyordu kılo mu verıyordu acaba. Benımde aclık 112 cıkıyor uc aylık sekerımde 6.4 cıktı sımdı dıyete basladım ve cok zayıfladım 4 , 5 aydır kılo hıc alamıyorum nasıl bır dıyet uyguladınız acaba bana da anlatırmısınız

Kilo almıştı zaten çok kilosu vardı
Karatay diyetiydi ama diyeti bırakınca tekrar kilo aldı
Belki ilaçla beraber diyet uyguluyorsanız ondan kilo alamıyor olabilirsiniz
İkiside bırakılınca kilo almaya yatkınsanız ister istemez kilo alınıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…