Bisküvi - Kurabiye Tarifi şeker hamurlu kurabiye

you_know

Ne bu neşe ?
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2009
18.455
103
özel gunlerinizde yapacagınız güzel bir tarif

bu linkten tarife bakarak şeker hamurunu hazırlıyoruz
http://www.kadinlarkulubu.com/kekler-pastalar/329011-5-dakikada-seker-hamuru.html

250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
• 1 yumurta,1-2 damla çilek aroması(bunun yerine vanilya veya limon v.b kullanabilirsiniz)
• 1 su bardağı pudra şekeri
• 3,5 su bardağı un
• ½ su bardağı nişasta
• 1 paket kabartma tozu veya 1 çay kaşığı karbonat
Üzeri için:renkli şeker hamuru,bal veya su

Oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri karıştırıyoruz
2. Yumurtayı da ilave edip karıştırıyoruz
3.unumuzu,kabartma tozumuzu,nişastamızı,aromamızı koyup hamurumuzu yoğuruyoruz.
4. Hamuru yarım saat buzdolabında dinlendirdikten sonra
5. Hamurun yarısını un serpilmiş tezgah üzerine alarak merdane ile 7-8 mm kalınlığında açıyoruz.Kalıp ile keserek yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alıyoruz.
6.fırınımızı önceden 175 C de ısıtıp kurabiyelerimizi 10-15 dakika kadar pişiriyoruz.
7.kurabiyeleri fırından çıkarttıktan sonra tel ızgara üzerine alarak soğutuyoruz.
8.kurabiyelerimiz soğurken Şeker hamurunu çok ince açarak kalıplarla kesiyoruz.
9. Kurabiyelerin arkasına fırça ile çok az bal sürerek şeker hamurumuzu yapıştırıyoruz.

çok güzeller ama bence sadece bakmalık ben şeker hamurlu pasta ve kurabiyeleri yiyemiyorum sonuçta o güzel şekilleri yapmak için ellerinde hamurları çok oynuyorlar benim hiç yiyesim gelmiyor bu tabiki benim şahsi fikrim

ellerine sağlık tatlm..harika görünüyorlar..baktım baktım doyamadım yaffff..çok güzeller..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…