şeker Anneler.doğum Yapmiş Kişiler Olarak Bana Fikir Verirmisiniz.

E

EU2

Ziyaretçi
Doğumu yaşamış şeker anneler.Sizlerden öğrenmek istediğim birşey var.Yardımcı olurmusunuz.
6 aylık hamileyim.normal gününe göre(9 ay 10 gün) doğumum 8 hazirandı.Galiba bebeğin gelişimi iyi olduğu için olacak ki doktora her gittiğimde doğum yapma tarihim gittikçe geriye alındı ve şu an doğum yapacağım tarih 26 mayıs.
Sizlerin doğumu doktorun verdiği tarihe göre mi yoksa normal gününe(9 ay 10 gün) göremi oldu.Ben normal doğum düşünüyorum.Normal doğum genelde gününden önce mi sonra mı oluyor.Bebeğin iyi gelişmesi gerçekten erken doğumu getiriyor mu?
Bu konuda yardımcı olursanız mutlu olurum.

bana 13 ocak demişti doktorlar doğum tarihi olarak..11 ocakta normal doğum yaptım ultrasona göre 1 hafta küçük gözüküyodu kızım mesela 38 haftalıkken ultrasonda 37 haftalık çıkıyodu ama doktor ultrasona göre gebelik haftası genelde ileri yada geri çıkabilir demişti sen adet tarihne göre hangi zamana geliyosa doğumun ozama göre hazırla canım kendini.

bana tarih vermemişti ama erkek çocık 9 ay 10 günde doguyor.kızlar erken dogabiliyor.çok az kalmış bebişinle sana mutluluklar.ALLAH analı babalı büyütsün

doktor bana hazıranın 16 la 26 arası bekle dedı.lakın bekle beklee velet yook.:sm_confused:bende normal ıstıyodum ama bebıs gelmedı bıde hıc sancımda yoktu acılmada olmadı.:1no2:eek:glumu hazıranın 28 de doktora gıdıp sezeryanla aldırdıım.yanı oglum 9 ay 12 gunluk doğduu.:roflol::roflol:beklersem bebege bısey olcak dıye korktum çunku gununu fazlasıyla doldurmustu.a.sgercı dusunuyorumda aldırmasam daha ne kadar ıcerde kalacaktı.hee bu arada guzelım kendını normal dogum dıye sartlandırmayerimseniben bak benım gıbı ummadık seyler olabılıoo.hayırlı dogumlar .....:teytey:a.s.

Doğumu yaşamış şeker anneler.Sizlerden öğrenmek istediğim birşey var.Yardımcı olurmusunuz.
6 aylık hamileyim.normal gününe göre(9 ay 10 gün) doğumum 8 hazirandı.Galiba bebeğin gelişimi iyi olduğu için olacak ki doktora her gittiğimde doğum yapma tarihim gittikçe geriye alındı ve şu an doğum yapacağım tarih 26 mayıs.
Sizlerin doğumu doktorun verdiği tarihe göre mi yoksa normal gününe(9 ay 10 gün) göremi oldu.Ben normal doğum düşünüyorum.Normal doğum genelde gününden önce mi sonra mı oluyor.Bebeğin iyi gelişmesi gerçekten erken doğumu getiriyor mu?

yaa
ne tesadüf bende bebişimi aynı tarihte bekliyorum ama bana hiç öyle bir şey demedi doktor tarih hep aynı çıkıyor martın 11inde gene gideceğim doktora bakalım o zaman ne diyecek?benimkinin gelişimi de gayet iyi maaşallah herşeyi normal sana niye öyle demişler anlamadım??????

bende anlamadım zaten onu dogacagı varsa o durmas:)) benim arkadaşiminda martın 20 sinde dogumu olucaktı bebegi geçen hafta dogurdu sunii sancılarla çünkü suyu gelmişti ama ogluda 20 gün arken olmasına ragmen 3.500 kilo dogdu maşallah canım allah tan ahyırlısını iste sıkma canını:)

benimkide martın 16 sı gözüküyor cok merak ediyorum ne gün dogacak

tarihle alakası yok bence ne zaman gelmek isterse o zaman oluyor bana 21 dediler ben 14 ünde oldum sezeryanla hemde bu belli olmuyor

tarihle alakası yok bence ne zaman gelmek isterse o zaman oluyor bana 21 dediler ben 14 ünde sezeryanla doğum yaptım hemde bu belli olmuyor

40 haftanın doldugu gun suyum geldı sezeryanla dogum yaptım
kız bebek erken gelır dusuncesı benıde sarmıstı ama oyle olmadı neysekı gecıkmede olmadı tam gununde geldı boncugum

40 haftanın doldugu gun suyum geldı sezeryanla dogum yaptım
kız bebek erken gelır dusuncesı benıde sarmıstı ama oyle olmadı neysekı gecıkmede olmadı tam gununde geldı boncugum

bizimkilere göre de kız bebek tam gününü doldurur erkeğin ne zaman geleceği belli olmaz....aman benimki en hayırlı vakitte gelsin o bana yeter.

banada 6mart dedi çok heyecanlıyım normal yapmak istiyorum hergece doğum yapacakmışım gibi hissediyorum ve uyuyamıyorum

CANIM BENİM DOĞUM TARİHİM 30 KASIMDI AMA DOKTORUM SEN 15 İNE KADAR DOĞUM YAPARSIN DEDİ VE BEN DAHA 3 AYLIK HAMİLEYDİM GERÇEKTENDE 13 KASIMDA DOĞURDUM

Hakkaten nerden bilmiş ?
Benim sat 1 temmuz ama doktor , ilk gittiğimde vajinal ultrasonla tesbit ettiği haftaya göre hesaplıyor,daha küçük çıkıyor o zaman.( kan tahlilimde nagatif çıkmıştı vs. )
Bu ara ben de şaşırdım, bebeğin gelişimine göre haftalar uyuyor internetten baktığım değerlerle ultrason değerleri.Yoksa kendimi erken tarihe hazırlamalıyım bilemiyorum..

banada 1 mart demıslerdı kızımın dogumunu ama o 5 martta geldi...hayırlısı olsun.hepınıze allah yardımcı olsun hayırlısınla saglıkla bebeklerınıze kavusursunuz inş

valla kızlar bana 13 ekim diyorlardı ama 42 haftaya girdiğim gün sezeryan için yatış yaptılar ama ben sezeryana gerek kalmadan 23 ekim de 18 saat sancı çekerek (4,5 kilo bebek ve 54 cm )normal doğum yaptım.kız çocuk hani derler ya on gün erken olur diye alakası yok...38 haftasını dolduran herkez bi anormallik olmadığı sürece her an tetikte beklesinler..misafirle bebeğin ne zaman geleceği belli olmassmışş:)))

canım benim bende aynı sorunu yaşıyorum nisan annesi olarak bebeğim ultrasyonda 3 hafta büyük gösteriyor doktor bana bebbeğin gelişiminin ii olduğunu söyledi iri bebek olduğu içinde normal doğum yapamazsın dedi çatılardan geçmez dedi ama biz gene de bu haftayı bekleyelim olmazsa sancım sezeryana alacak mış beni şuanda beklemekteyiz bizde senınde muhtemelen bebeğinin kılosu fazladır.bende normal doğum istiyordum ama sımdı kendımı sezeryana alıstırmaya basladım rıske atmak ıstemıyorum ırı bebek sonucta hem normal dogum sancısı hem sunı sancı cekıp doguramayıp sezeryana alınmaktansa sadece sezeryan daha mantıklı geldı tabı bu benım gorusum senınde ılerleyen zamanlarda hala daha buyuk gosterıyorsa bebegın sende ona gore bır karar alırsın cnm

Canım normal seyreden bir hamilelikte doktorun ultrasonda baktığı haliyle ve SAT a göre değerlendirmesi arasında pek fark olmuyor . Ama bunun için çok düzenli adet görüyor olman lazım . Çünkü doktorun doğum tarihini doğru hesaplaması bununla çok alakalı . Artı doktorunun söylediği tarihten 5 gün eksik ya da 5 gün fazla olabilir . bu 5 günlük yanılma payı her zaman vardır . benim bebeğim 40. haftasında doğdu , doktorum 27 mart a kadar bekliyoruz demişti 24 mart ta doğurdum . Ayrıca ultrason da son ayında kilosunu çocuk fazla büyüdüğü için doğru tespit edemiyorlar . bana 3.200 gr. diyorlardı , bebeğim 3.710 gr doğdu .

hepinizin çocuklarını allah bağışlasın.ya benim merak ettiğim bişey var bu çatı muayenesi nasıl oluyor?benim bildiğim kalçası dar olanların çatısı dar oluyor yani kalça kemikleri yoksa başka bişey mi bu çatı olayı? bizim memlekette de amma dar çatılı kadın varmış anlamadım yani....

X