• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şehir dışına taşınmak :(

_Visneliturta_

...
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2014
719
352
53
Merhaba arkadaşlar evet başlıkta da yazdığım gibi benim derdim taşınmak. Biz 4 kardeşiz abim, ablam ve 1 erkek kardeşim var. Abim ve ablam Tekirdağ'da yaşıyor. Şimdi annem ve babamda onların yanına taşınmak istiyor. Babam haftasonu gidip ev baktı hatta. Beğendikleri bir kaç ev olmuş önümüzdeki hafta sonuda annemle gidip karar verecekler. Fakat ben taşınmayı hiç istemiyorum. Erkek kardeşimde istemiyor.
Doğduğumdan beri İstanbuldayım hatta semt bile değiştirmedim hep bayrampaşadaydım. bütün akrabalarım arkadaşlarım hep burada. Oraya gidince ne yapacağım nasıl alışacağım hiç bilmiyorum. Evet abim ve ablama yakın olmak bende isterim ama alıştığım yer burası. Çok üzülüyorum :KK43:
Beni daha da üzen şey ise cuma gün bir iş görüşmesine gitmiştim bugün aradılar ve benimle tekrar görüşmek istediklerini sonucun büyük ihtimal olumlu olacağını söylediler. Uzun zamandır iş bulamayan ben iş buldum ve taşınıyoruz çok güzel değil mi :(

Son düzenleme:
Karar verilmişse yapacağın bir şey yok alışmaktan başka.
Üniversite yaşına çok mu var daha,anca o şekilde dönersin İstanbul'a

Merhaba arkadaşlar evet başlıkta da yazdığım gibi benim derdim taşınmak. Biz 4 kardeşiz abim, ablam ve 1 erkek kardeşim var. Abim ve ablam Tekirdağ'da yaşıyor. Şimdi annem ve babamda onların yanına taşınmak istiyor. Babam haftasonu gidip ev baktı hatta. Beğendikleri bir kaç ev olmuş önümüzdeki hafta sonuda annemle gidip karar verecekler. Fakat ben taşınmayı hiç istemiyorum. Erkek kardeşimde istemiyor.
Doğduğumdan beri İstanbuldayım hatta semt bile değiştirmedim hep bayrampaşadaydım. bütün akrabalarım arkadaşlarım hep burada. Oraya gidince ne yapacağım nasıl alışacağım hiç bilmiyorum. Evet abim ve ablama yakın olmak bende isterim ama alıştığım yer burası. Çok üzülüyorum :KK43:
oooo tekirdag güzel memleket her yere yakın bence hic kacırmayın gidin keske benimde böyle bi ımkanım olsa

Sen kaç yaşındasın

Baban emekli mi oldu

Bu kadar radikal kararı birden hem de dönem ortasında neden aldı kardeş ve senin okuduğunuzu varsaydım ama

Trakyalıyım. Emin ol, oradaki her yer Bayrampaşadan on kat iyidir. Gece dışarı çıksan kimse yan gözle bakmaz. İnsanları açık görüşlü, neşelidir. Alışınca çok seveceksin.

Benim ailem de kardeşimin üniversiteye başlamasını bekliyor anında kaçacaklar o tarafa...

Karar verilmişse yapacağın bir şey yok alışmaktan başka.
Üniversite yaşına çok mu var daha,anca o şekilde dönersin İstanbul'a
23 yaşındayım üniversiteyi bitirdim :KK43:

oooo tekirdag güzel memleket her yere yakın bence hic kacırmayın gidin keske benimde böyle bi ımkanım olsa
evet abimlere gittikçe görme fırsatım oldu gerçekten güzel yer ama doğup büyüdüğüm yer daha güzel geliyor :KK43:
Sen kaç yaşındasın

Baban emekli mi oldu

Bu kadar radikal kararı birden hem de dönem ortasında neden aldı kardeş ve senin okuduğunuzu varsaydım ama
evet geçtiğimiz yaz emekli oldu. ben 23 kardeşim 22 yaşında ben üniversiteyi bitirdim kardeşim de sınavlara hazırlanıyor.
Trakyalıyım. Emin ol, oradaki her yer Bayrampaşadan on kat iyidir. Gece dışarı çıksan kimse yan gözle bakmaz. İnsanları açık görüşlü, neşelidir. Alışınca çok seveceksin.
Benim ailem de kardeşimin üniversiteye başlamasını bekliyor anında kaçacaklar o tarafa...
Tabi ki öyle ama bi alışılmışlık var birde tam iş buldum derken bu karar :KK43:
Tam emekli yeri aslında benim ailemde o yüzden istiyor :KK43:

bi kere deniz sehri ohhh misss yazları her hafta sonu gider denize girersin sahili süperdir köfteleri harikadır tum trakyaya yakın oldugun icin kırklarli kıyıköy edirde istanbul heryere yakın bi izmir degil ama tekirdagda bence süper bi sehir

bi kere deniz sehri ohhh misss yazları her hafta sonu gider denize girersin sahili süperdir köfteleri harikadır tum trakyaya yakın oldugun icin kırklarli kıyıköy edirde istanbul heryere yakın bi izmir degil ama tekirdagda bence süper bi sehir
Evet olumlu yönlerini düşünürsem güzel şehir gerçekten

Beni daha da üzen şey ise cuma gün bir iş görüşmesine gitmiştim bugün aradılar ve benimle tekrar görüşmek istediklerini sonucun büyük ihtimal olumlu olacağını söylediler. Uzun zamandır iş bulamayan ben iş buldum ve taşınıyoruz çok güzel değil mi :KK43:
ayyyyy ayyyy ayyy.

benimde evlenince tekirdağa taşınma ihtimalim var. :(
bi güruh var bayağı koyu trakyalılar. damlar şimdi hazır ol :D
gerçi benim bazı cümlelerim farklı anlanıp bu pek hanım(!) ablalar linç etmişti beni.
bence imkanın varsa taşınmayabilirsin.
eşin olsa evet işi orada olur ya da evi olur rahat edersin tekirdağ fena bi yer sayılmaz.
ama ben taşınmamak için direniyorum mesela. erkek arkadaşım şu an orada yaşıyor ki onun memleketi olmasına rağmen sıkıntıdan delirmek üzere.

allah yardımcınız olsun size bize göre değil istanbul dışında yaşamak :(

ayyyyy ayyyy ayyy.

benimde evlenince tekirdağa taşınma ihtimalim var. :KK43:
bi güruh var bayağı koyu trakyalılar. damlar şimdi hazır ol :KK70:
gerçi benim bazı cümlelerim farklı anlanıp bu pek hanım(!) ablalar linç etmişti beni.
bence imkanın varsa taşınmayabilirsin.
eşin olsa evet işi orada olur ya da evi olur rahat edersin tekirdağ fena bi yer sayılmaz.
ama ben taşınmamak için direniyorum mesela. erkek arkadaşım şu an orada yaşıyor ki onun memleketi olmasına rağmen sıkıntıdan delirmek üzere.

allah yardımcınız olsun size bize göre değil istanbul dışında yaşamak :KK43:
Evet belki şartlar burdakinden daha iyi olacak en önemlisi kira burdakine göre çok çok daha az ama işte maddiyatla bitmiyor ki hiç birşey. Ben bir erkek arkadaşımla sırf bu uzak şehir meselesi yüzünden ayrılmak zorunda kaldım. O konu kapandı şimdi bu başladı. İtiraz etme şansım pek yok gibi çünkü kafalarına birşey koydularsa mutlaka yaparlar :(

Bayrampaşa mı Tekirdağ mı deseler Tekirdağ derim. Bayrampaşa da pek şehiriçi sayılmaz zaten.

Evet belki şartlar burdakinden daha iyi olacak en önemlisi kira burdakine göre çok çok daha az ama işte maddiyatla bitmiyor ki hiç birşey. Ben bir erkek arkadaşımla sırf bu uzak şehir meselesi yüzünden ayrılmak zorunda kaldım. O konu kapandı şimdi bu başladı. İtiraz etme şansım pek yok gibi çünkü kafalarına birşey koydularsa mutlaka yaparlar :KK43:

hele ki trakyalı değilsen ekstra zor bence.
bayrampaşadan on kat iyidir denilmiş ama bence tekirdağ bayrampaşanın tırnağı olamaz.
allah gönlüne göre versin canım. işbulmak da zor oralarda. inşallah herşeyin garanti olmadan gitmezsiniz.

hele ki trakyalı değilsen ekstra zor bence.
bayrampaşadan on kat iyidir denilmiş ama bence tekirdağ bayrampaşanın tırnağı olamaz.
allah gönlüne göre versin canım. işbulmak da zor oralarda. inşallah herşeyin garanti olmadan gitmezsiniz.
İnşallah çok teşekkür ederim yorumlarınız için

İstanbul'da Bebek, Ortaköy, Beykoz vb. gibi muhitlerde yaşamıyorsan ki yaşamıyormuşsun Tekirdağ'a taşınıyor olmak sana çok koymamalı.

Bayrampaşa'nın vazgeçilmeyecek bir yer olduğunu düşünmüyorum açıkçası.

Trakya -Kalp- Ben :)

Beni daha da üzen şey ise cuma gün bir iş görüşmesine gitmiştim bugün aradılar ve benimle tekrar görüşmek istediklerini sonucun büyük ihtimal olumlu olacağını söylediler. Uzun zamandır iş bulamayan ben iş buldum ve taşınıyoruz çok güzel değil mi :KK43:
Ailen yanındaysa sıkıntı yapma canım keske benimde ailemle başka şehire taşınacagım diye derdim olsaydı :) evliyim simdi onları göremiyorum bile.

Şehrin güzelliği önemli değil. Bence iş imkanının olmaması daha önemli. Senin ekmeğin nerdeyde orada yaşamak zorundasın. Oralar küçük yerler gençlerin iş imkanı kısıtlıdır. Aileniz için iyi olabilir, sizn ve kardeşiniz için İstanbul daha iyi. Aileniz bunu düşünüp ona karar vermeli.

Back