Ben de yanlış hesaplamıyorsam 12 yıldır Sedef hastasıyım. Sorun ellerim ve tırnaklarımda. 10 yıl boyunca SSK'nın doktorlarına 2 kez de özel doktora göründüm, hep egzema dediler. 10 yıl çeşitli merhemlerden medet umdum, zaman zaman iyiye gidiyor gibi oluyordu ancak bir süre geçince eski halini alıyordu, çok sıkılmıştım artık geceleri ellerimi merhemlemekten bütün çarşaf merhem yüzünden yağlanıyordu. Bir sonuca da ulaşamıyordum, avuçlarım zımpara gibi olmuştu, hiçbirşeye dokunmak istemiyordum, canım yanıyordu çünkü. Sonra 9 Eylül Hastanesine gittim, biyopsi yaptılar ve sedef teşhisi kondu. Oraya gitmeye başladım ancak onların verdiği merhemler de çare etmiyordu. Biraz fark etti ama düzelme olmadı. En son patronum kendi doktoru olan Oktay Avcı'ya gönderdi beni. Birkaç tahlilden sonra Oktay Bey bana Sandimmun Neoral verdi, bu çok ağır bir hap, çok fazla yan etkileri var ve hastanın mutlaka kontrol altında tutulması gerekiyor. Düzenli kan tahlilleriyle vücut fonksiyonlarında bir bozukluk olup olmadığına bakılması gerekiyor. Oktay Bey'in söylediği ellerdeki sedefin merhemle ve kremlerle geçmesinin çok zor olduğu, sürekli ellerimizle birşeyler yapıyoruz çünkü. Tırnak olayı daha da beter, ben 1 senedir ilaç kullanmama rağmen tırnaklarda düzelme yok, hala tırtıklı.Doktorum tırnakların tedaviye daha geç cevap vereceğini söylemişti ama benimkilerin cevap vermeye pek niyeti yok. Ancak ellerim düzeldi, çok rahatım artık. Senelerden sonra çözümü Oktay Bey'de buldum. Bu arada bu Sedef geçen bir hastalık değilmiş malesef. Şeker, hipertansiyon hastalıkları gibi ömür boyu tedavi altında kalmayı gerektiren bir hastalıkmış. Herkese geçmiş olsun.