İşte hepsi aynı m.kun lacivertli. Bir tane kadını başörtüsü yüzünden dislamislar. İyi de tonla başörtüsüz kadın da kıyafeti yüzünden haksızlığa uğruyor. son kaç yılda defalarca duymadın mi katledilen kadınlar hakkında 'o saatte ne işi varmış / o kıyafetle ne işi varmis' cümlesi.
Başörtülü kadın mağazaya alınmamış. Bu büyük bir olay
Ama kadın açık giyindigi için, geceyarısı dışarda olduğu için ya da alkollü olduğu için tecavuzculere - katillere 'haksiz tahrik indirimi' vermek küçük bir olay mi?
Bir değil, on değil, malesef tonla olay var bu şekilde.
Toplumda başörtülülere yapılan bir baskı olmuş ama başörtüsüzlere yapılan baskı da çok. En basiti KK'da bile nişanlısı - eşi tarafından,ailesi tarafından zorla kapatılmak istenen insanlar var. Daha geçen hafta birinin kocası demis, bebek istiyorsan kapan,diye. Konu açmıştı.
Yani olay akp'de chp'de degil. Bu ülkede kadına verilen bir değer yok. Siyasi arenada bile hep yaşlı başlı erkekler var. Yarın x parti gelirse kadınlar için kötü olur diye düşünüyorsun ama yarın aynı parti devam ederse de kadinlar için iyi olmayacak ki.
Şimdi baktım,
2022'de 334 kadın öldürülmüş. 2021'de 280 , 2020'de 527 , 2019'da 474..
Gerçekten şu sayılar olduğu halde acil durum eylem planı yapmak yerine kadinlari koruyan İstanbul sözleşmesini kaldırmak için propanaga yapan, kadınını koruyamayan hükümet de iyi değil ki.
Yarın kocan evde cinnet geçirip seni bicaklasa, mahkemede 'bana çocuk senden değil dedi,delirdim' dese haksız tahrik indiriminden birkaç sene yatıp çıkacak. Adalet sistemini bu hale getirdiler. Sen kendini güvende hissediyor musun bir kadın olarak, bir anne olarak?
Ben şahsen hiç güvende değilim.
Bir de Tv'de koca koca adamlar 'onlaaaar İstanbul sozlesmesini savunuuyoooooorr' diye hakaret ediyor birilerine . Bahsettiği sözleşme de
işte burada tüm maddeleri açıklamali bir şekilde anlatiliyor. Böyle ihtiyaç duyulan bir şeyi bile sanki aileyi parçalayan dinamitmis gibi 'istanbul sözleşmesini savunan legebetecileeer, teröristleeeer' diye cümle içinde kullanıyor,bilmeyen insanlar - hatta belki bu sözleşmeye en çok ihtiyaç duyacak aile içi şiddet gören kadınlara 'evet evet lanet İstanbul sozlesmesi' dedirtiyorlar
Bence de bu mantıklı değil .
Ülkede ekonomi ,liyakat sorunundan sonraki en büyük sorun kadın ve ailenin korunması bence.
Ama Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı 'ni kapatıp (2011) adini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığıi olarak degistiren, bunu ayan beyan yapan bir partinin kadınını koruyamayacağı ayan beyan ortada ki koruyamadılar da.
Yani bu bile büyük bir şey değil mi? Kime ne zararı vardı ki kadın ve aileden sorumlu bakanligin da içinden kadın kelimesini cikarttilar?
Korkunç gerçekten.