Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 425 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,8%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 802 59,7%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 52 3,9%

• Ankete Katılan
    1.343
Tabiiki bunu biliyorum ama kafa ayni bana gore.. ayrica insanlarin korkularini yazdim..degilse diger turlusunu ispat etmelerini umut ediyorum.
Bakın sizin korkunuz varsa karsit görüşlü insanların da korkuları var.Ben Türkiye'nin bir İran olmasından hep korkmuşumdur ve korkacağım da.

Tabiiki bunu biliyorum ama kafa ayni bana gore.. ayrica insanlarin korkularini yazdim..degilse diger turlusunu ispat etmelerini umut ediyorum.
Bu insanlar kim çoğu hayatta bile değildir, ülkede herşey güllük gülistanlıkta sanki tek korkuları başörtüsü, bana göre korku falan değil bu biat kültürünün getirmiş olduğu bir bahane, çünkü şu kadar sayfada yazılanlara bakın iktidarı savunanların 2 tane argümanı var dinimiz, başörtümüz elimizden gider bu birincisi, teröre destek verenlere oy vermeyiz bu ikincisi.... lütfen çok rica ediyorum bu iki bahane dışında başka elinizde savunacak ne var buraya yazar mısınız... Yol ve köprü yaptı da diyebilirsiniz onu da ben yazayım

Bakın sizin korkunuz varsa karsit görüşlü insanların da korkuları var.Ben Türkiye'nin bir İran olmasından hep korkmuşumdur ve korkacağım da.
Ben demokrasiden yanayim.. bi iran olsun asla istemem aslaaaaa, ama 2 kapali gorunce yallah arabistana diyen liderler gorduk bu ulkede.. yani bunlara ne gerek vardi zaten.. asmamiz gerekirdi taa o zamanlar.. insanlar bundan korkuyor tekrar ayni seyler olmasin istiyor diyorum… yani neden orta yolu bulamiyoruz ulkecek bunuda anlamiyorum. En saygi duyuyorum diyen insan bile eline firsat gecince kendisi gibi olmayanin hayati uzerinde yaptirim uygulamaya calisiyor.

Bu insanlar kim çoğu hayatta bile değildir, ülkede herşey güllük gülistanlıkta sanki tek korkuları başörtüsü, bana göre korku falan değil bu biat kültürünün getirmiş olduğu bir bahane, çünkü şu kadar sayfada yazılanlara bakın iktidarı savunanların 2 tane argümanı var dinimiz, başörtümüz elimizden gider bu birincisi, teröre destek verenlere oy vermeyiz bu ikincisi.... lütfen çok rica ediyorum bu iki bahane dışında başka elinizde savunacak ne var buraya yazar mısınız... Yol ve köprü yaptı da diyebilirsiniz onu da ben yazayım
Ben daha onceki postlarimda yazdim zaten artik kan degismeli diye.. o 2 argumani benim kullandigimi nerden cikardiniz? Sizler nasil cogu insanin bunlari savundugunu biliyorsaniz bende biliyorum, bu kadar. Maalesef hakkini verecek kimse yok secenekler arasinda diyorum.

Ben demokrasiden yanayim.. bi iran olsun asla istemem aslaaaaa, ama 2 kapali gorunce yallah arabistana diyen liderler gorduk bu ulkede.. yani bunlara ne gerek vardi zaten.. asmamiz gerekirdi taa o zamanlar.. insanlar bundan korkuyor tekrar ayni seyler olmasin istiyor diyorum… yani neden orta yolu bulamiyoruz ulkecek bunuda anlamiyorum. En saygi duyuyorum diyen insan bile eline firsat gecince kendisi gibi olmayanin hayati uzerinde yaptirim uygulamaya calisiyor.
Bu baskılar açık giyinen kadınlara da yapılıyor yalnız.Herkesin hayat standartları güvence altına alacak bir iktidar olmalı bu durumda.Hee güç zehirlenmesi yaşayan iktidarların neler yaptığına ve yapabileceğine hep birlikte şahit oluyoruz.Türkiye Millet egemenliğine dayalı bir ülkedir,saltanat ile yönetilmesine kendi adıma asla müsaade etmeyeceğim,bunun için vatandaşlık görevim olan,oy kullanma işlemini gerçekleştireceğim.

Ya karşınızda 6lı masa var, sadece chp olsa hadi tereddütünüz var diyeceğim ama baş örtüsünün yeniden yasaklanmasına ne meral, ne ali babacan ne de karamollaoğlu razı gelir. İmkansız o düşündüğünüz. Ayrıca ülke refahı sadece baş örtüsüne mi bağlı, işsizlik zirvede, ekonomi felç, imfye değil ama svap borçları akıl hayal almayacak seviyede. Ev araba almaktan geçtim kaliteli bir sofra kurmak hayal olmuşken, tacizci tecavüzcü tutuksuz yargılanırken gerçekten mesele sadece baş örtüsü mü

Bu baskılar açık giyinen kadınlara da yapılıyor yalnız.Herkesin hayat standartları güvence altına alacak bir iktidar olmalı bu durumda.Hee güç zehirlenmesi yaşayan iktidarların neler yaptığına ve yapabileceğine hep birlikte şahit oluyoruz.Türkiye Millet egemenliğine dayalı bir ülkedir,saltanat ile yönetilmesine kendi adıma asla müsaade etmeyeceğim,bunun için vatandaşlık görevim olan,oy kullanma işlemini gerçekleştireceğim.
Acik giyinen hangi kadina bir siyasi bu sekilde bir yaklasim
Yapmistir🙄 bence yapilmadi.. sokakta olanlari diyorsan haklisin her 2 tarafta cekiyor bundan.. gerci sokakta olanlar bu kadar olsa millet kilicla birbirini dogruyor artik. Cidden icim tuhaf oluyor dusundukce

Kk yine bildigimiz gibi.. oturup objektif bakmaya niye kimse yanasmiyor, anlamsiz..

Yani gercekten balik hafizaliyiz, burda yazilan seylerde ispati…90 larda bir basortu zulmu oldu mu? Oldu.. o zaman gercekten insanlr kapaliydi ama.. simdiki gibi ikoncanlar gibi degil..simdikilere cok rahatlik verildigi icin mokunu cikardilar, cunku zorluk yasamadilar..yasayan insanlar korkuyolar tekrar o gunlerin gelmesinden, insanlari korkulari var diye suclayamayiz dimi? Insanlarin bu zayif yonu yeri gelince kotuye kullanildi mi? Bence evet.

Ha biri yazmis biri gelip basortumu mu cekecek diye.. evet aynen oyle olacak.. simdi bile bazi (!) yerlere gittiginizde laf atan hakaret eden kisi/ler olacaktir ki bunu haberlerdede gorduk kac keZ. Gecen gun kizin birinin videosunu izledim kafenin birinde nerdeyse kovmuslar kapali olduklari icin. Yani bu bu yil oluyor 20 yil once degil. Chp gelse hepsi yine gelecek emin olabilirsiniz.. cunku ozgurluk dusmani bunlar. Carsaf yirtanda bunlar carsafliyla poz verende..kisaca menfaati nerdeyse oraya..

Burda hep demisimdir kotunun iyisiydi ak parti, o da erdogan yuzundendi.. siz saniyor musunuz
Millet ak partiye bayiliyor? Feto olayi patlayinca istifa etmesi gerekirdi o ayri..

Daha onceki postumda yazdim guc degistiren taraf degisiyor, tek fark bu. Ak parti belediyesinj kendi adamlariyla doldurdu chp yapmadi mi? Yapti yani hem adami ise aliyolar belediyede hemde 10 tane uye bul bize diye darliyorlar.. Hepside kendi menfaatine gore hareket ediyor, hortumluyor torpil yapiyor, gucunu kotuye kullaniyor. Akp li yapiyor chp li yapmiyor mu acaba? Siyaset hic bir yerde duzgun degil, siyaset kirli istir
Ama Turkiyede siyaset mide bulandirici.
Acik giyinen hangi kadina bir siyasi bu sekilde bir yaklasim
Yapmistir🙄 bence yapilmadi.. sokakta olanlari diyorsan haklisin her 2 tarafta cekiyor bundan.. gerci sokakta olanlar bu kadar olsa millet kilicla birbirini dogruyor artik. Cidden icim tuhaf oluyor dusundukce
İşte hepsi aynı m.kun lacivertli. Bir tane kadını başörtüsü yüzünden dislamislar. İyi de tonla başörtüsüz kadın da kıyafeti yüzünden haksızlığa uğruyor. son kaç yılda defalarca duymadın mi katledilen kadınlar hakkında 'o saatte ne işi varmış / o kıyafetle ne işi varmis' cümlesi.
Başörtülü kadın mağazaya alınmamış. Bu büyük bir olay
Ama kadın açık giyindigi için, geceyarısı dışarda olduğu için ya da alkollü olduğu için tecavuzculere - katillere 'haksiz tahrik indirimi' vermek küçük bir olay mi?
Bir değil, on değil, malesef tonla olay var bu şekilde.
Toplumda başörtülülere yapılan bir baskı olmuş ama başörtüsüzlere yapılan baskı da çok. En basiti KK'da bile nişanlısı - eşi tarafından,ailesi tarafından zorla kapatılmak istenen insanlar var. Daha geçen hafta birinin kocası demis, bebek istiyorsan kapan,diye. Konu açmıştı.
Yani olay akp'de chp'de degil. Bu ülkede kadına verilen bir değer yok. Siyasi arenada bile hep yaşlı başlı erkekler var. Yarın x parti gelirse kadınlar için kötü olur diye düşünüyorsun ama yarın aynı parti devam ederse de kadinlar için iyi olmayacak ki.
Şimdi baktım, 2022'de 334 kadın öldürülmüş. 2021'de 280 , 2020'de 527 , 2019'da 474..
Gerçekten şu sayılar olduğu halde acil durum eylem planı yapmak yerine kadinlari koruyan İstanbul sözleşmesini kaldırmak için propanaga yapan, kadınını koruyamayan hükümet de iyi değil ki.
Yarın kocan evde cinnet geçirip seni bicaklasa, mahkemede 'bana çocuk senden değil dedi,delirdim' dese haksız tahrik indiriminden birkaç sene yatıp çıkacak. Adalet sistemini bu hale getirdiler. Sen kendini güvende hissediyor musun bir kadın olarak, bir anne olarak?
Ben şahsen hiç güvende değilim.
Bir de Tv'de koca koca adamlar 'onlaaaar İstanbul sozlesmesini savunuuyoooooorr' diye hakaret ediyor birilerine . Bahsettiği sözleşme de işte burada tüm maddeleri açıklamali bir şekilde anlatiliyor. Böyle ihtiyaç duyulan bir şeyi bile sanki aileyi parçalayan dinamitmis gibi 'istanbul sözleşmesini savunan legebetecileeer, teröristleeeer' diye cümle içinde kullanıyor,bilmeyen insanlar - hatta belki bu sözleşmeye en çok ihtiyaç duyacak aile içi şiddet gören kadınlara 'evet evet lanet İstanbul sozlesmesi' dedirtiyorlar 😳😳
Bence de bu mantıklı değil .
Ülkede ekonomi ,liyakat sorunundan sonraki en büyük sorun kadın ve ailenin korunması bence.
Ama Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı 'ni kapatıp (2011) adini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığıi olarak degistiren, bunu ayan beyan yapan bir partinin kadınını koruyamayacağı ayan beyan ortada ki koruyamadılar da.
Yani bu bile büyük bir şey değil mi? Kime ne zararı vardı ki kadın ve aileden sorumlu bakanligin da içinden kadın kelimesini cikarttilar?
Korkunç gerçekten.

Ben daha onceki postlarimda yazdim zaten artik kan degismeli diye.. o 2 argumani benim kullandigimi nerden cikardiniz? Sizler nasil cogu insanin bunlari savundugunu biliyorsaniz bende biliyorum, bu kadar. Maalesef hakkini verecek kimse yok secenekler arasinda diyorum
Ha biri yazmis biri gelip basortumu mu cekecek diye.. evet aynen oyle olacak.. Bu cümleyi siz yazmadınız mı ?? Yazımın devamında açıkça yazmışım zaten konuya yazanların 2 argümanı var sadece diye konuya sadece siz yazmadığınıza göre üstünüze alınmanıza gerek yok. Ben sadece merak ediyorum şuan CHP nin tek başına iktidarda olduğu dönemde başörtüsü sorunu varsa bu kişilerin hayatta olma ihtimali pek yok, şikayet eden kim ? Ben üniversite de iken başörtüsü ile kampüse girmek yasaktı ama o zaman da CHP iktidarda değildi

Son düzenleme:
Ha biri yazmis biri gelip basortumu mu cekecek diye.. evet aynen oyle olacak.. Bu cümleyi siz yazmadınız mı ?? Yazımın devamında açıkça yazmışım zaten konuya yazanların 2 argümanı var sadece diye sadece siz yazmadığınıza göre üstünüze alınmanıza gerek yok. Ben sadece merak ediyorum şuan CHP nin tek başına iktidarda olduğu dönemde başörtüsü sorunu varsa bu kişilerin hayatta olma ihtimali pek yok, şikayet eden kim ? Ben üniversite iken başörtüsü ile kampüse girmek yasaktı ama o zaman da CHP iktidarda değildi
Ben yazdim tabiiki, cunku baya mesela buyuk sehirlerde belli yerlere gidince sanki Turkiyede degilmissin gibi davraniliyor, yine o belli kesime. Baya dislama var filan.. 90 li yillardan bahsediyorsun o zamanlari bende yasadim biliyorum yani.

Allah cumhurbaskanimiza uzun ömür versin elbette hattari vardır ama çok şükür iktidarda olduğu sürece kendimi hep güvende hissettim en azından terör ile işbirliği yapanlarla işi olmaz

Aaaaa bu adam şey değil mi? Hani barış sürecinde masaya karşılıklı oturdukları 😂😂😂 bir de şivan perver konseri vardı bayrakların altında el ele şarkı söyleyip ağladılar falan 😂

Ben yazdim tabiiki, cunku baya mesela buyuk sehirlerde belli yerlere gidince sanki Turkiyede degilmissin gibi davraniliyor, yine o belli kesime. Baya dislama var filan.. 90 li yillardan bahsediyorsun o zamanlari bende yasadim biliyorum yani
Ben şort giyip rahatlıkla dışarı çıkamıyorum ama kapalı insanlar gayet rahat dolaşıyor, Türkiyenin geneline bakarsanız 2 kadından şort giyene mi bakarlar yoksa başörtülüye mi

İşte hepsi aynı m.kun lacivertli. Bir tane kadını başörtüsü yüzünden dislamislar. İyi de tonla başörtüsüz kadın da kıyafeti yüzünden haksızlığa uğruyor. son kaç yılda defalarca duymadın mi katledilen kadınlar hakkında 'o saatte ne işi varmış / o kıyafetle ne işi varmis' cümlesi.
Başörtülü kadın mağazaya alınmamış. Bu büyük bir olay
Ama kadın açık giyindigi için, geceyarısı dışarda olduğu için ya da alkollü olduğu için tecavuzculere - katillere 'haksiz tahrik indirimi' vermek küçük bir olay mi?
Bir değil, on değil, malesef tonla olay var bu şekilde.
Toplumda başörtülülere yapılan bir baskı olmuş ama başörtüsüzlere yapılan baskı da çok. En basiti KK'da bile nişanlısı - eşi tarafından,ailesi tarafından zorla kapatılmak istenen insanlar var. Daha geçen hafta birinin kocası demis, bebek istiyorsan kapan,diye. Konu açmıştı.
Yani olay akp'de chp'de degil. Bu ülkede kadına verilen bir değer yok. Siyasi arenada bile hep yaşlı başlı erkekler var. Yarın x parti gelirse kadınlar için kötü olur diye düşünüyorsun ama yarın aynı parti devam ederse de kadinlar için iyi olmayacak ki.
Şimdi baktım, 2022'de 334 kadın öldürülmüş. 2021'de 280 , 2020'de 527 , 2019'da 474..
Gerçekten şu sayılar olduğu halde acil durum eylem planı yapmak yerine kadinlari koruyan İstanbul sözleşmesini kaldırmak için propanaga yapan, kadınını koruyamayan hükümet de iyi değil ki.
Yarın kocan evde cinnet geçirip seni bicaklasa, mahkemede 'bana çocuk senden değil dedi,delirdim' dese haksız tahrik indiriminden birkaç sene yatıp çıkacak. Adalet sistemini bu hale getirdiler. Sen kendini güvende hissediyor musun bir kadın olarak, bir anne olarak?
Ben şahsen hiç güvende değilim.
Bir de Tv'de koca koca adamlar 'onlaaaar İstanbul sozlesmesini savunuuyoooooorr' diye hakaret ediyor birilerine . Bahsettiği sözleşme de işte burada tüm maddeleri açıklamali bir şekilde anlatiliyor. Böyle ihtiyaç duyulan bir şeyi bile sanki aileyi parçalayan dinamitmis gibi 'istanbul sözleşmesini savunan legebetecileeer, teröristleeeer' diye cümle içinde kullanıyor,bilmeyen insanlar - hatta belki bu sözleşmeye en çok ihtiyaç duyacak aile içi şiddet gören kadınlara 'evet evet lanet İstanbul sozlesmesi' dedirtiyorlar 😳😳
Bence de bu mantıklı değil .
Ülkede ekonomi ,liyakat sorunundan sonraki en büyük sorun kadın ve ailenin korunması bence.
Ama Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı 'ni kapatıp (2011) adini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığıi olarak degistiren, bunu ayan beyan yapan bir partinin kadınını koruyamayacağı ayan beyan ortada ki koruyamadılar da.
Yani bu bile büyük bir şey değil mi? Kime ne zararı vardı ki kadın ve aileden sorumlu bakanligin da içinden kadın kelimesini cikarttilar?
Korkunç gerçekten.
Demek istedigim bu zaten.. yani bos islerle ugrasacaklariba caydirici cezalar versinler ki kimse kimseyi kesmesin bicaklamasin.. basortusune takilanlar vs. Yani cidden bos seyleri iki tarafta biraksin..aynen dedigin gibi kadin olmak zaten zor ve hic degeri yok kadinin.. once bu kultur degismeli.. erkek egemenligi bitmeli.. ama sanmiyorum bir gun olacagini..koltuk sevdasi kisisel menfaatler.. paranin ve gucun degistirmedigi kimse yok

Ben şort giyip rahatlıkla dışarı çıkamıyorum ama kapalı insanlar gayet rahat dolaşıyor, Türkiyenin geneline bakarsanız 2 kadından şort giyene mi bakarlar yoksa başörtülüye mi
Nasil ya? Nerde yasiyorsaniz onunla
Ilgilidir..(ha bana gore yer fark etmemeli) buyuk sehirlerde herkes sortla kropla geziyor🙄 ha yasalarda eger sort yasak denirse o zaman seninde itiraz etme hakkin var zaten. Ben kisitlamaya karsi insanim arkadasim

Ahan da buyrun, hdp den açıklama geldi.
Adaylığa karşı çıktıkları tek isim ‘Mansur Yavaş’.

Mansur başkanım tüm siyasileri rahatsız ediyor sağı solu farketmeksizin.
Herkes biliyor çünkü o adamın karşısında durulamayacağını, onun biat etmeyeceğini…

En uygun aday ve benim de gönlümden geçen aday o, sağ tabanlı olduğu için Cumhur’dan çok oy gelecektir, kararsız seçmenin de oy vermeye en sıcak baktığı aday olur.

Partiden bağımsız olarak şuan gönül rahatlığı ile işte bu diyebileceğim tek aday kendisi.
Lakin istemiyor, ikna edilemeyecek ve hiç sanmıyorum 6lı masa onu çıkarsın.
Onların derdi de ayrı, ne diyeyim.
Eğer ki bu düzen değişsin isteniyorsa tek isim kendisidir, başkası değil.

Benim de gönlüm mansur'dan yana. Beyefendi tavırları, diplomatik oluşu...
En basiti göreve ilk geldiğinde makam araçlarının görev dışı kullanilmasini yasaklayıp lüks araçları satışa koymuştu. Bu benim bir siyasetciden beklediğim şey. Nefret ediyorum en k.çikirik Parti'nin gençlik başkanının yanında gezen adamın be zırhlı lüks araçlara binmesine.
Umarım aday Mansur Yavaş olur da 'chp=hedepe=terörist' diyen tayfaya da güzel bir cevap olur
Benim adayım da o, gözüm kapalı oy vereceğim tek adam. Ama sağ kökenli olduğundan değil, duruşundan, kararlılığından yani tamamen kişiliğinden. Gerçek demokratik anayasa ve görev dağılımını yapmak için elinden geleni çıkar gözetmeksizin yapacak tek adam olduğunu düşünüyorum. Necdet sezerin dengi hatta üstü vasıflara sahip bence

Benim adayım da o, gözüm kapalı oy vereceğim tek adam. Ama sağ kökenli olduğundan değil, duruşundan, kararlılığından yani tamamen kişiliğinden. Gerçek demokratik anayasa ve görev dağılımını yapmak için elinden geleni çıkar gözetmeksizin yapacak tek adam olduğunu düşünüyorum. Necdet sezerin dengi hatta üstü vasıflara sahip bence
%60 rahat oyu var ve ben de çok seviyorum.Bir siyasetçiye kolay kolay sempati besleyebilen bir insan değilim.Genç kuşak tarafından da çok seviliyor.İnsallah o aday olur🙏.

Nasil ya? Nerde yasiyorsaniz onunla
Ilgilidir..(ha bana gore yer fark etmemeli) buyuk sehirlerde herkes sortla kropla geziyor🙄 ha yasalarda eger sort yasak denirse o zaman seninde itiraz etme hakkin var zaten. Ben kisitlamaya karsi insanim arkadasim
Şaşırmanıza şaşırdım gerçekten :) Nerede yaşadığımın ne önemi var sürekli başörtüsü mağduriyeti yapılıyor burda bende biraz şort maduriyeti yapayım, otobüste, metroda şort giyen insanlara baktığı gibi başörtülü insanlara dik dik bakmıyor yurdum evladı

Şaşırmanıza şaşırdım gerçekten :) Nerede yaşadığımın ne önemi var sürekli başörtüsü mağduriyeti yapılıyor burda bende biraz şort maduriyeti yapayım, otobüste, metroda şort giyen insanlara baktığı gibi başörtülü insanlara dik dik bakmıyor yurdum evladı
Her basortulu laf yemiyor o yuzden her sortluda yemiyor. Kucuk yerlerde bu tarz seyler daha cok gozlerine batiyor o yuzden soylemistim onu.

Bu insanlar kim çoğu hayatta bile değildir, ülkede her şey güllük gülistanlıkta sanki tek korkuları başörtüsü, bana göre korku falan değil bu biat kültürünün getirmiş olduğu bir bahane, çünkü şu kadar sayfada yazılanlara bakın iktidarı savunanların 2 tane argümanı var dinimiz, başörtümüz elimizden gider bu birincisi, teröre destek verenlere oy vermeyiz bu ikincisi.... lütfen çok rica ediyorum bu iki bahane dışında başka elinizde savunacak ne var buraya yazar mısınız... Yol ve köprü yaptı da diyebilirsiniz onu da ben yazayım...... Arada kaynamasın ben yine sorumu sorayım. Elinizde başka savunacak ne var ?

X