Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 426 31,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,8%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 803 59,7%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 52 3,9%

• Ankete Katılan
    1.345
Abla Arapça 3. seviye kurs aliyorum ama burda ne kastettigini tam anlamadim:)))
Hiç Arapça bilmiyorum ama eski Türkçeden sıkça ayet okuduğumdan kelimelere az çok aşinayım, özetle diyor ki Allah’a, ahiret gününe, meleklerine kitaplarına ve peygamberlerine iman. Tam çevirisini yapabilmeniz için Bakara/177‘den alıntı olduğunu belirteyim😌

1994’de Cizre’de henuz evleneli 6 ay olmamisken PKK ile girdigi catismada 25 yasinda sehit olan dayimin oglu; annemin ilk yegeni genc degil miydi?

12 yasimda dugun sevinci yasarken beni olumle tanistirdiginizda ben cocuk degil miydim? Dilerim omrunun sonuna kadar gun isigi gorme! Selahattin Demirtas teroristtir!

Dedikleriniz doğru da akpnin de farkı yok ki diğer taraftan. Çözüm süreci deyip kendileri böldüler milleti. Benim yakın arkadaşım Şırnak’ta görev yaptı. Kapı önünde çukur(Hendek) kazıyorlar polis gelip geçiyor diye anlatıyordu 2014-2015 yıllarında. Polisi askeriyeyi hep fetöye teslim ettiler bihaber yaşadılar olanlardan. Cudiye götürmüş eğitim-sen ilçe başkanı doğa gezisi etkinlik diye,terörist çayı içmişler çadırlarında. Can korkusundan ses edemiyorlardı her gün kimlik kontrolü yapıyordu pkk yol kesip. Bir tane üst düzey yönetici öldürdü diye polis lojmanını basmaya kalkmışlardı. Kimse de o halka bi şey diyemedi. Memurlar can korkusundan çatlıyordu kaç tane öğretmen, asker şehit oldu. Birçok memur, asker, işçi kaçırıldı. Bunlara sebep olan da akp idi. Valiyi, kaymakamı hepsini liyakata bakmadan atadı fetöcülerden, sonra da millet ödedi bedelini.

Ayrıca neyin çözümüydü ki benim kökenim Rum o zaman ben de çözüm süreci isterdim. Ana dilde eğitim isterdim. Yıllarca insanları sorun, çözüm diye böldüler. Dağdaki çoban da aynı oyu kullanıyor metropoldeki yönetici de. Etnik kimlik siyasetinden gına geldi. Bunu akp başlattı hdp bu sayede var oldu. Hdp mecliste ise akp sayesinde.
Kötünün iyisine razı olmayacağım. Oyum Sinan Oğana. Doğudan çıkmış bilgili, eğitimli, donanımlı ve kültürlü genç bir lider. İnşallah Oğan kazanır da ne selo serbest kalır ne de fettoşlar

Günaydın arkadaşlar 🌸
Gece yazılanlara göz attım yine kendini beğenmiş tavırlar devam ediyor bazı arkadaşlarda ki siz biliyorsunuz kim olduğunu 😏 ben de ilk göz ardımı yaptım.
Onun bizim eleştirilerimizi görmeye tahammülü yoksa benim de onun kendini beğenmiş laflarını ve kırpılmış yalan videolarını görmeye tahammülüm yok.
Sizleri de bu güvenli alana davet ediyorum :KK76:

Seni secen İBB Baskanligi’na secti. Neden hem Cumartesi hem de Pazar milyonlarin katilimi beklenen planli 2 miting varken izindesin?

İstanbul’a da bekliyoruz kendisini. 🥹 Ya tatilde ya da secim propagandasinda. “İsi bileceksin, ise gitmeyeceksin” diyenler bile bu kadarina pes diyordur. 😏

Mitingler belediyelerin değil emniyetin sorumluluğundadır. Belediye en fazla sahne kurar bunun için de belediye başkanına ihtiyaç yoktur. Ayrıca belediye başkanları resmi izin haklarını kullanabilirler, o esnada da yerlerine belediye meclis üyelerinden biri vekalet eder, yani yine seçilmiş bir insan bakar yerine. Mansur yavaş bunun için ÜCRETSİZ İZİN kullandığını açıkladı. Bakanlarımız il il dolaşmak için resmi izin mi kullandı yoksa gideceği ile resmi görev mi yazdı. Bu konuda bilginiz var mı acaba.
Seçim çalışmaları için izin almış olabilir, usulüne uygun bir izin belgesi düzenlenmiş nesi garibinize gitti?
Muhalif kanat yapınca garip onlar için, imtiyazlı sınıf değil çünkü.

Size manevra tanimak icin “2019’da ise alinan” diye ilk paylasima yazmamis olma ihtimalimi dusunmeme olasiliginiz beni uzer. Saka saka uzmez.

Vallahi ben sirketime personel alirken bile sosyal medyasini inceliyorsam koskoca İBB’nin ihmal ettigini dusunmek korkunc.

Ama amac zaten İSE GİTMEYEN bir personele para akitmak olunca; adli sicil kaydini sumen alti yapmak da isten degil.
Birilerinin yaptığı ispatlanan şeyleri başkalarına yamamaktan vazgeçin. Bankamatik personellerin kim tarafından alındığını herkes biliyor

Çok özür diliyorum ama bir şey sormak istiyorum sadece meraktan, bunu da belirteyim.
Chp yi hdp hatta terörizm ile ilişkilendirip iktidarı savunuyorsunuz da bunca zaman iktidarın verdiği sözlerle parti kurduklarını, açılımları, faili meçhul cinayetlerin yargılamalarını, kürtçe kanalları neden saymıyorsunuz?
Şimdi kürt türk meselesi başka, terörizm başka.
Eğer ki chp teröristlerle işbirliği içinde ise 22 senedir vaadedilen her şeyin gerçekleşmesi bu iktidar partisi sebebiyle oldu, onlar sözlerini tuttu da biz bugün bunları konuşuyoruz.
Bunlar teröristse ulusal kanalda ne işleri var, değilse chp neden terörist, açıklayabilir misiniz?

Turk halkinin bugune kadar hicbir etnik kimlikle ya da dini mezheple sorunu olmamistir. Maras katliamini eseleyince altindan cikan kim ise Madimak’i eseleyince altindan cikanin ayni dis yapilar oldugunu gorursunuz. “Our boys did it”. Yoksa farkli irk ve dini inanca sahip ya da dinsiz komsularla oturuyor olamazdik. Abim emniyet amiri, yengem sark hizmetinde tanistigi Kurt. Canimiz, cigerimiz. Benim flortlerimden biri Anadolu Alevisi, bir digeri Kurt idi. Su an Makedon kokenli birisiyle evliyim. En yakin dostum Hatay’da yasayan bir Arap Alevisi. Ne yengem, ne exler, ne esim ne de en yakin dostum bugune kadar terorden beslenen kurt siyasalina tek bir oy vermemistir. Onun icin milliyetcilik baska, terorizm baska.

Kurt siyasalinin mecliste ilk temsili 1990’da kurulan ve SHP ile ittifak kurarak 1991 secimlerinde 19 MV ile ittifaktan meclise giren HEP ile baslar. Yani sandiginiz gibi meclise sokan Ak Parti degildir olamaz da zira kurulmasina yaklasik 10 sene vardir. Surec icinde alfabenin farkli 3, 4, 5 harfiyle olusan yeni parti isimleriyle ya da bagimsiz olarak yola devam ederler. Cozum sureci 2013’de basladi.
PKK silah biraksin, baris yeniden hakim olsun diye baslatilan cozum sureci PKK’nin silahi birakmamasiyla 2014’de sonlandirildi. Bu surecte hukumet kimseyle secim ittifaki yapmadi. Aksine “Birlikte iyi salladik” diyerek emanet oy verenlerin meclise yeniden orgutlu girebilmelerine katki saglayanlari kim oldugu ortada.

Hukumet yengemin (dayimin esi) de icinde oldugu daha nice sehit anasi olmasin diye cozum surecini baslatti. He bakti ki it itliginden vazgecmiyor surec sonlandirildi. Surec sonlanmasina ragmen sureci baltalayanlarin avukatligini terorist cenazelerinde aglayan milletvekilinin ismini ve partisini zikretmek istemiyorum.

“Bir zamanlar siz de ey eleydiniz” diyenler ittifaki mesru gostermeye calisanlardan baskasi degil. “Biz sirtimizi Kandil’e dayadik” diyenleri hukumet hapse atarken, hangi partinin yeniden meclise sokmak icin isbirligi yaptigi ortada.

Bana Ak Parti’nin herhangi bir seciminde Turkiye’nin herhangi bir il ya da ilcesinde aday gostermeyip “Bize degil HDP’ye oy verin” diye bir yonlendirmesi oldu diyebilir misiniz? Ya da HDP’nin “Kurdistan (!) bizde ama Bati’da kazanamayiz aday gostermeyecegiz onun icin oyunuzu AK Parti’ye verin” dedi mi?

Ak Parti Kurt secmenle ittifak yapti, yapiyor, teror orgutuyle degil. Yapmis olsa su an Gabar’da oldugu bilinen Sehit Aybike ogretmenin isminin verildigi dunya enerji piyasalari haberlerinde bir numarali konu olan petrol kuyulari devreye alinmamis olurdu.

Ozetle; once barisalim dendi. Barisirim deyip kalleslik yapanlar sari torbaya girdi ve girmeye devam edecek.

Yukarida yazdigim emniyet amiri abim gencecikken Gaffar Okkan’in ekibindeydi. Vatan askiyla gorev yaptigi icin 3 defa sark hizmeti yaptirildi. Bir cogunuzun alti ustu bir haber gordugu, okumadigi cozum surecidir, hendek olaylaridir haberlerinde o silahli catismadaydi, gorevde olan karakol bombalandi. Tum bunlara ragmen oyunu Cumhur İttifaki’ndan yana kullanacaksa bu konuda murekep yalamis biri olmasam bile cocukken tanistigim ve terorun her halinden nasibini alan aileme vefa borcu olarak oyumu yine Cumhur İttifaki’na verirdim.

Mitingler belediyelerin değil emniyetin sorumluluğundadır. Belediye en fazla sahne kurar bunun için de belediye başkanına ihtiyaç yoktur. Ayrıca belediye başkanları resmi izin haklarını kullanabilirler, o esnada da yerlerine belediye meclis üyelerinden biri vekalet eder, yani yine seçilmiş bir insan bakar yerine. Mansur yavaş bunun için ÜCRETSİZ İZİN kullandığını açıkladı. Bakanlarımız il il dolaşmak için resmi izin mi kullandı yoksa gideceği ile resmi görev mi yazdı. Bu konuda bilginiz var mı acaba.

Muhalif kanat yapınca garip onlar için, imtiyazlı sınıf değil çünkü.

Evet, ulasim da emniyetin sorumlulugunda. Teknofest’e bile katilanlarin ulasimini guclestirmek icin sefer iptali yapan, yolculari yari yolda indirip kilometrelerce yuruten de benim. 👍🏻

X