Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 425 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,8%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 802 59,7%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 52 3,9%

• Ankete Katılan
    1.343
Abi anasayfada ürün inceleme bildirimleri oluyor ya bu seçim konusu içinde öyle bir bildirim vardı.

bildirim yollanmadı, bildirim öyle bir şey değil, spot haber de, başlık var de çan kırmızı oldu mu? Hayır o zaman bildirim değil

bildirim yollanmadı, bildirim öyle bir şey değil, spot haber de, başlık var de çan kırmızı oldu mu? Hayır o zaman bildirim değil
Evet dediğiniz şekilde bir bildirim gelmedi.

25 mesajı var bu başlıkta bir bakın onlara sonra babasını bir şey diyip demediğine karar verin tamam mı? Zeki insanlarsınız nasıl bir mesaj verdiğini zeki insanlar bir seferde anlar.
Başlıkta 25 mesajı var demişsiniz ama ceza verdiğim mesajı bu diye paylaştığınız bir mesaj var. Sonra da doğal olarak insanlar o mesaj hakkında yazı yazmışlar. Tek tek 25 mesaja geri dönüp bakmak mı gerekirdi o paylaşımınızdan sonra? Ayrıca burada bir düzen sağlamak zorundasınız tabi ki ona bir şey diyemeyiz ancak bazen kendi yazdığınız herhangi bir şeye gelen hiçbir tepkiyi kaldırabildiğinizi düşünmüyorum. Siz insanlara duyurmuşsunuz neden ceza aldığını haliyle karşıt görüşler de olacak. Sizin de bazen bazı mesajlarda insanlara üst perdeden bakan yorumlarınız mevcut. Mesala geçen bir konuda bu konuya yazan kimse ceza almayacak dediniz. Sonrasında hakaretlerin ardı arkası kesilmediği için insanlar ona da tepki gösterdiler. Benim de konu fake diye her hareketi görmezden mi gelelim yazdığım mesaja istinaden bana “bu kadar saf olamazsınız” gibi bir hakarette bulundunuz. Bana kalırsa film delisinin yazdığı mesaj bunun yanında çok çok daha basit. Aksi halde bdvye yazan herkesi banlamanız gerekirdi diye düşünüyorum.

Bana geldi. Yukarıda açılan başlık sarı kutu içinde sayfama düştü.

Size gelmiş olamaz çünkü bildirim yollanmadı. Bu başlıkta ceza yok konusuna gelince gidip karşılıklı ana avrat küfür edin mi dedik? konu sahibine bağlı olarak ceza yok dedik. Kafası çalışmayan biri bile ne demek istediğimizi anlar. Konudan bağımsız 2 kişi birbirine giriyorsa bu onların hatasıdır. Ceza yok diye orada herşeyi birbirlerine söyleyemezler.

teşekkür ederim, yani konuya davet edilen kimse olmadı değil mi?
ha tek sorunumuz bildirim geldi gelmedi mi yani?
çözdük dağılabiliriz.

mune de BDV'de gidin o konuya yazın diye herkesi bu konuya yönlendirdi
sarı kutu hala orada
ama teknik olarak çan yanmadı, evet.

hakeret etmeyene hakaret etti deyip
hakaret edene yaptırımda bulunmayıp --ki bence siyaset konusu onu bile tolere edebilir.
kimse kimseyle kişisel polemiğe girmemişken, uzatılmasın denilen uzatılmamışken,
kendi öz babasıyla ilgili yazana yaptırım uygulayabilirsiniz, babası gelip şikayet etti zaar
edepsiz bir şey demeyene de terbiyesizleşme diyebilirsiniz
çünkü bildirim gelmedi.

Bir türlü gözünü açmak istemeyen bir arkadaşım var. Bu kaçırılan paralar ortaya çıktığı zaman telefonda konuşuyoruz bana bu konuyu sordu ne düşünüyorsun dedi. Ben buna telefonda cevap veremem dedim. O da dedi ki ' bence o paralar bizim için kaçırıldı. İleride başımıza kötü şeyler geldiği zaman o paralar bizim imdadımıza yetişecek.'dedi. Madem bizim için niye elin ülkesine götürüyor da bizi aç, sefil bir hayat yaşamaya mecbur bırakıyor dedim. Orasını biz bilemeyiz deyip salağa yattı ama uzun zaman önce salağa yatmış ve uyuya kalmış haberi yok.
Ben dün aklı başında diye bildiğim bir öğretmen arkadaşımdan "diğerlerinin bir ekonomi politikası bile yok, o politikayı oluşturacak adamı da yok" cümlesini duyduktan sonra pes ettim. Tartışmaya gerek yok. Yahu küstürdüğünüz, torpilsiz diye yok saydığını binlerce liyakatli insan gidişatı düzeltmek için sırafa bekliyor. Bunu milli eğitimde bir fiil aksaklıkları gören adam söylüyorsa terki diyar vakti gelmiştir ama direniyoruz işte

Size gelmiş olamaz çünkü bildirim yollanmadı. Bu başlıkta ceza yok konusuna gelince gidip karşılıklı ana avrat küfür edin mi dedik? konu sahibine bağlı olarak ceza yok dedik. Kafası çalışmayan biri bile ne demek istediğimizi anlar. Konudan bağımsız 2 kişi birbirine giriyorsa bu onların hatasıdır. Ceza yok diye orada herşeyi birbirlerine söyleyemezler.
Bildirim ve davet gelmedi reklam gibi tepede dikkatimizi çekti oy kullanıp yorum okumaya geldik
Bu davet konusu bi garip oldu davetsiz misafir gibi kovuluyor muyuz
Kimse kimseye hakaret etmemeli tartışmanın da adabı var kesinlikle ama sizin üslubunuz da yanlış bana göre.
(Kafası çalışmayanların bile dediğinizi anlamaları gerektiği lafınıza ithafen)

Arkadaslar bise sorucam beni aydinlatirsaniz sevinirim

Suanki hukumet, gerek buradan gerek Turkiyede yasayan cevremden anladigim kadariyla sevilmiyor ve artik insin isteniliyo, ki bir onceki secimde oyleydi

Peki nasil oluyoda hala herseferinde kazaniyo bu adam?
Onun cevabını henüz bulamadık 🙄

Bildirimi karıştırdılar şimdi toparlamaya çalışıyorlar. Zamanla çözerler inşallah
Yalnız bu yorum yazdığınız kişi de önceki yorumunda bildirim geldi yazmış. Sonra sizin başka bir yorumunuz üzerine evet o şekilde gelmedi yazmış. Yani yukarıda insanları bu konuya çeken bir alan olmasının adı nedir mesela söyleyin de öğrenmiş olalım. Bildirim değilse de sizin koyduğunuz ad, bir şekilde bir şeyler oldu. Burada onu gören hemen hemen herkes bildirim olduğunu düşünmüştür terimlere bu kadar takılmayalım.

Bildirim ve davet gelmedi reklam gibi tepede dikkatimizi çekti oy kullanıp yorum okumaya geldik
Bu davet konusu bi garip oldu davetsiz misafir gibi kovuluyor muyuz
Kimse kimseye hakaret etmemeli tartışmanın da adabı var kesinlikle ama sizin üslubunuz da yanlış bana göre.
(Kafası çalışmayanların bile dediğinizi anlamaları gerektiği lafınıza ithafen)

Şimdi bakın konuyu işinize geldiği gibi çevirmeyin biri çıkıp diyor ki bildirim yollayıp davet edip sonra atıyorsun ben ona istinaden bildirim yollamadık dedim. Bunu çok net anladığınızı ama anlamazdan geldiğinizi düşünüyorum. Konuyu işinize geldiği gibi anlarsanız bende okuduğunuzu ya anlamadığınızı düşünürüm ya da işinize gelmediğini. Laf ebeliği yapmayalım.... Bahsi geçen üyeye ceza mı verdim? HAYIR hala burada mı? Evet! Siz nasıl bir algı yaratmak istiyorsunuz? Hala burada ve yazıyor eee ? yahu kovsam yazmaz, atsam yazamaz, hala burada bu nasıl kovulma?

Burada babasına yarım akıllı haline bir gönderme yapıp X grubuna oy verenlerin akılı da böyle gel git diyen biri ceza alır. Burada verilen mesajı alması gerekenler alıp şikayet etmiş.

Arkadaslar bise sorucam beni aydinlatirsaniz sevinirim

Suanki hukumet, gerek buradan gerek Turkiyede yasayan cevremden anladigim kadariyla sevilmiyor ve artik insin isteniliyo, ki bir onceki secimde oyleydi

Peki nasil oluyoda hala herseferinde kazaniyo bu adam?
Kazen beni de banlamayacaksa benim evde de var bir kadın kolları üyesi 🙈
Evde sadece Ahaber açılır, sadece yandaş gazeteler alınır.
En basiti konya katliamına annem de çok üzülmüştü, 'ömrü hapiste çürüsün de görsünler ibret için' falan demişti. Ben de adalet sisteminin kadınları öldüreni bile saldigini,köpeği öldürene hiç bir şey yapmayacaklarını iddia etmiştim. Herneyse, dün köpeğe vuranlarin serbest bırakıldıklarıni okudum, anneme yollamak için yandaş gazeteden bu haberi aradım . Çünkü cumhuriyet gazetesinden falan olana inanmıyor,yalan diyor
Her neyse, aradım aradım ama bulamadım. Bakın misal sabah gazetesi, "mahkemeyi anlatmış,iddianame düzenlendi" demiş,ama tahliye edildiler dememiş.
Ülkede gerçek habere ulasamayan, her olayı çarpıtılarak dinleyen çok büyük bir kesim var bu şekilde.
Malum kanallarda devamlı bir seylerin müjdesi veriliyor. Devamlı Avrupa Amerika ne kotu durumda, kahroldular ,mahvoldular haberleri paylaşılıyor. geçen akşam mesela 'avrupada enerji krizi, herkesin evinde dondugu Avrupa'da Noel süslemesi ışıkları söndürüldü, tasarruf için kiliselerin ışıkları kapatildi' haberi yapıldi😅 zaten bu kesimden insanların alamancilar hariç yurtdisindan haber alacak bir kaynaklari da yok. Annem yıllar önce bir kere yurtdışına çıkmıştı, Ortadoğulu deri çanta satan adam ,annem 'turkiye' diyince 'erdogaaaan, Erdogaaan' demiş. Hala herkese Erdoğan'ın yurt dışında ne kadar sevildiğini, türk olduğu için ne büyük saygı gördüğünü falan anlatır (yüzer dolardan iki deri çanta almış o abiden🙈🙈🙈 tabii o zaman dolarla alışveriş yapilabiliyordu)
Onun dışında... cocuguna kötü şeyi yakıştıramayip 'arkadasi yapmıştır,benim çocuğum yapmaz' diyen anneler gibi devamlı tüm suçu başkalarında bulanlar var bu basın yayınlarda. Her şey Türkiye'nin kalkınmasını istemeyen dış güçlerin oyunu:) tüm cumleler 'turkiye ne zaman sahlansa onu yerlebir etmek için cabalayanlar olmuştu" diye başlıyor.
Ve tabii korku imparatorluğu... Devamlı suretle bir korku pompalaniyor. Başörtüsü sorunu çoktan çözüldü, buna rağmen hükümet değiştiği gibi başörtüsü yasağı gelecek gibi yayınlar yapılıyor.
Ve tabii şu da var.
Eskiden elit tabaka, siyasette yer alan-guzel yerlere gelen-guzel arabalara binen kesim tek kendi okuyan değil, annesi/ananesi bile okumuş,birkaç dil bilen, biraz daha 'ulasilabilir olmayan' bir kesimdi.
Oysa şimdi elit tabaka kendileri gibi sonradan İstanbul'a göçmüş, gecekondu mahallesinde büyümüş,kendileri gibi giyinen, babaları dedeleri kendininki gibi çiftçi vs olan insanlardan oluşuyor. Artık bir davete giden, saygıyla ağırlanan kesim onlara daha yakın gelen bir kesim. Bunun vermiş olduğu bir ego da var bence. kimse bunu kolay kolay kaybetmek istemez. Mesela düşünsene, ülkenin yirmi yıllık lideri bunca sene İngilizce öğrenmemis bile. Hala gelen misafiri ağırlayacak cümleler kuramıyor. Aynı seçmen kitlesinin çoğu gibi. Kendileri gibi olan gidip yerine tekrar anadili gibi yabancı dil konuşan, atadan dededen kentli insanlar gelince yeniden toplumdaki yerini kaybetmekten korkuyor bence büyük çoğunluğu...
Onların dışında da dini parti ile bir tutan insanlar var malesef. Ben çok fazla hükümet destekçisi insanla iciceyim, 'oruc tutup CHP'ye veriyor,böyle iş mi olur' benzeri cümleler çok duydum. Çünkü bir kesime göre akp=din CHP=ateyiz :) yine bir kesime göre akp=vatan sevdalısı diğer tüm partiler=terörist (bir örneği ilk sayfalarda da var)
Öyle yani... Ekonomi kötü ama bizim halk için çok problem değil, azdan az gider çoktan çok derler ya..zaten normalde de dar gelirli olanlar için çok bir şey farketmiş değil.
Benim aileme göre de ekonomik kriz yok, geçen bir şeyden konu açıldı 'nasil alsın insanlar kaç para oldu' dedim, babam hemen dedi ki 'iphone alıyorlar ama' 🙈🙈🙈 ya da şey derler 'madem ülke fakir neden kafeler dolu, neden avmler tıklım tıklım?' ya da araba parkedecek yer bulamadiginda 'sorsan herkes fakir, arabasız insan kalmadi' der. Geçen yılın başında yurtdışı çıkış harc puluna 50 verdim, ilkbaharda 150 oldu, gecenlerde 300 olacaktı torba yasasıyla. Ben de yakindim tabii ki. Annem dedi ki ; verecek 300 liran yoksa otur oturduğun yerde ne gidiyorsun
😂😂
Bilmem anlatabildim mi?

Şimdi bakın konuyu işinize geldiği gibi çevirmeyin biri çıkıp diyor ki bildirim yollayıp davet edip sonra atıyorsun ben ona istinaden bildirim yollamadık dedim. Bunu çok net anladığınızı ama anlamazdan geldiğinizi düşünüyorum. Konuyu işinize geldiği gibi anlarsanız bende okuduğunuzu ya anlamadığınızı düşünürüm ya da işinize gelmediğini. Laf ebeliği yapmayalım.... Bahsi geçen üyeye ceza mı verdim? HAYIR hala burada mı? Evet! Siz nasıl bir algı yaratmak istiyorsunuz? Hala burada ve yazıyor eee ? yahu kovsam yazmaz, atsam yazamaz, hala burada bu nasıl kovulma?

Burada babasına yarım akıllı haline bir gönderme yapıp X grubuna oy verenlerin akılı da böyle gel git diyen biri ceza alır. Burada verilen mesajı alması gerekenler alıp şikayet etmiş.
Laf ebeliği yapmıyorum, konuyu çevirmiyorum, okuduğumu anlıyorum ama işime geldiği gibi değil sizin anlattığınız şekilde.
Teşekkür ediyorum iyi akşamlar diliyorum

Yalnız bu yorum yazdığınız kişi de önceki yorumunda bildirim geldi yazmış. Sonra sizin başka bir yorumunuz üzerine evet o şekilde gelmedi yazmış. Yani yukarıda insanları bu konuya çeken bir alan olmasının adı nedir mesela söyleyin de öğrenmiş olalım. Bildirim değilse de sizin koyduğunuz ad, bir şekilde bir şeyler oldu. Burada onu gören hemen hemen herkes bildirim olduğunu düşünmüştür terimlere bu kadar takılmayalım.

Bakın laf ebeliği yapmayalım, bildirimin ne olduğunu sizde bende biliyoruz, ben kimseyi konuya davet etmedim, kimseyi de kovmuyorum. Bu sebeple çağırdın da şimdi kovuyorsun kimse diyemez. Spot haberde başlık var, oradan gelen gelmiş. Dileyen yazar dileyen yazmaz, yazmayana ceza da yok.

Terimlere bu kadar takılmayalım da ; davet edilen yerden kovulmak nezaketsizliktir ama davet edilmediğiniz yerde durmak ta ne bileyim ...

sizin dediğiniz gibi terimlere takılmayalım ...

Peki terörist seviciler ceza aldımı bize dediler ya hani belli bir kesim

X