Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 425 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,8%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 802 59,7%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 52 3,9%

• Ankete Katılan
    1.343
Bir de kendi maaşıyla geliriyle ister rakı ister ister manda yoğurdu kestane balı yer. Kendi parası istediğini yesin içsin bize ne. Ama sarayların masraflarını hepimiz kendimizden kısıp ödüyoruz. İkisi bir değil.
Amerikada beyaz sarayda başkanlar kendi masraflarını ceplerinden ödüyorlar,bunun hikayeside vardı bulursam eklerim sayfaya.Koskoca amerika yani amerika .

Bir de kendi maaşıyla geliriyle ister rakı ister ister manda yoğurdu kestane balı yer. Kendi parası istediğini yesin içsin bize ne. Ama sarayların masraflarını hepimiz kendimizden kısıp ödüyoruz. İkisi bir değil.

Eski başkanlarında vardı onuda bulayım

Tek başına mülteci sorunu bile yeter oy vermemeye. Hala mevcut düzeni devam ettirmek isteyenlere sorarım. Ülkemizde biz yabancı olduk. Topraklarımız para ile Suriyelilere Afganistanlılara vb satılıyor. Vatandaşlık veriliyor. Bu kesim tavşan gibi ürüyor. Yarın öbür gün Türkiye diye bir şey kalmayacak bu gidişle. Ülke elden gidiyor. Hala nasıl oy vermeyi düşünüyorsunuz?
En büyük sorun bu. Benim annemin apartmanımda dubleks aldı bir Iraklı aile. Kaç kişiler dayamadık. En az üç yetişkin erkek tonla çocuk kadın da var. Bunlar bir ev alıp hepsi vatandaş oldular. Bu kadar ucuza vatandaşlık verildiği için de şu an vize alamıyoruz. Pasaportumuz değersizleşti paramız pul oldu. Üstelik artık hiç birimiz güvende de değiliz.
Nüfus müdürlüğünde mahkemesiz isim soyismi değiştirme olayı da yabancılar anlaşılmasın diye. Artık ayırt da edemeyeceğiz zaten

En büyük sorun bu. Benim annemin apartmanımda dubleks aldı bir Iraklı aile. Kaç kişiler dayamadık. En az üç yetişkin erkek tonla çocuk kadın da var. Bunlar bir ev alıp hepsi vatandaş oldular. Bu kadar ucuza vatandaşlık verildiği için de şu an vize alamıyoruz. Pasaportumuz değersizleşti paramız pul oldu. Üstelik artık hiç birimiz güvende de değiliz.
Nüfus müdürlüğünde mahkemesiz isim soyismi değiştirme olayı da yabancılar anlaşılmasın diye. Artık ayırt da edemeyeceğiz zaten

Sadece vatandaşlık değil ki, yıllarca nikah biriminde çalıştım o kdr çok evlilik gerçekleşti ki. Bizimkiler çok altin istiyor bunlar çok iyi diye diye evlendiler. Nüfus karıştı gitti çoktan

Ve bir inat uğruna yine beş yaşında oğlum kör karanlıkta gitti okuluna. Bu tek saatte kalma yüzünden hepimiz fazla elektrik ödüyoruz. Karanlıkta kalkıyoruz. Bu bile kötülük. Oğlum her gün daha güneş doğmadı diye ağlayarak kalkıyor. Hep mi gece gideceğim diyor.
Her konuda vatandaşına kulak tıkıyorlar. Vatandaşı umursamıyorlar. Çoluk çocuk gece karanlığında titreyerek bekliyor otobüsü servisi

Sadece vatandaşlık değil ki, yıllarca nikah biriminde çalıştım o kdr çok evlilik gerçekleşti ki. Bizimkiler çok altin istiyor bunlar çok iyi diye diye evlendiler. Nüfus karıştı gitti çoktan
Ve inanılmaz bir doğum oranı var. Şimdi hdp Kürt sorunu diyorsunuz ya oy verecekler. Bugünleri de arayacaksınız. Çok değil burada doğan o çocuklar parti kuracak. Suriyeliler Afganlar da girecek meclise. Siz o zaman işte ah diyeceksiniz

Ve bir inat uğruna yine beş yaşında oğlum kör karanlıkta gitti okuluna. Bu tek saatte kalma yüzünden hepimiz fazla elektrik ödüyoruz. Karanlıkta kalkıyoruz. Bu bile kötülük. Oğlum her gün daha güneş doğmadı diye ağlayarak kalkıyor. Hep mi gece gideceğim diyor.
Her konuda vatandaşına kulak tıkıyorlar. Vatandaşı umursamıyorlar. Çoluk çocuk gece karanlığında titreyerek bekliyor otobüsü servisi
4,5 yaşındaki torunum bile hala karanlık uyumak istiyorum diyor,sabahın karanlığında kreşe gidiyor birde.
Sorsan gün ışığı deniyor.

Ve inanılmaz bir doğum oranı var. Şimdi hdp Kürt sorunu diyorsunuz ya oy verecekler. Bugünleri de arayacaksınız. Çok değil burada doğan o çocuklar parti kuracak. Suriyeliler Afganlar da girecek meclise. Siz o zaman işte ah diyeceksiniz

Evet aynen öyle ve o insanlar kendi çocuklarını savunacak hala kalmalarına mantık arayan rahatsız olmayan var bizim ev sahibi evini zengin olanlarına verecekmiş o parasına bakarmış kafaya bak
Ben bir tanesine dedim ki madem doğru olduğunuza inanıyorsunuz neden rahatsız oluyorsunuz keyfinize baksanıza tek kelime edemedi
Bana diyor ki her gelen yiyecek tabiki kendini garantiye alacak puhaha kafaya bak e seninde cebindeki eksiliyor benim de ben niye itiraz edince suçluyum
Yok anlatamazsin

Evet aynen öyle ve o insanlar kendi çocuklarını savunacak hala kalmalarına mantık arayan rahatsız olmayan var bizim ev sahibi evini zengin olanlarına verecekmiş o parasına bakarmış kafaya bak
Ben bir tanesine dedim ki madem doğru olduğunuza inanıyorsunuz neden rahatsız oluyorsunuz keyfinize baksanıza tek kelime edemedi
Bana diyor ki her gelen yiyecek tabiki kendini garantiye alacak puhaha kafaya bak e seninde cebindeki eksiliyor benim de ben niye itiraz edince suçluyum
Yok anlatamazsin
Ben en çok gurbetçilerle bir tutulmalarına kızıyorum. Birinde işi gücü olan seçilerek usulünce alınan çalışan insanlarla, sınırdan geçen ne olduğu belli olmayan tipleri bir tutuyorlar. Tacizci sapıklarla bir tutuyorlar

Oturduğum apartmanda da 2 tane dubleks daireyi Afganlar satın almış. Oturuyorlar. Vatan sevgisi olan herkes zaten bu duruma tahammül edemez ve cumhur ittifakına oy vermez. Bu ülke kolay kurulmadı. Bu topraklar ne zorluklarla alındı. Öncelikli ihtiyacımız vatan. Vatan olmazsa hiçbirşeyin anlamı yok.

Ben en çok gurbetçilerle bir tutulmalarına kızıyorum. Birinde işi gücü olan seçilerek usulünce alınan çalışan insanlarla, sınırdan geçen ne olduğu belli olmayan tipleri bir tutuyorlar. Tacizci sapıklarla bir tutuyorlar

Bize yine nikah için gelen 2 kişi vardı.
Biri orada tüm kamunun peyzaj işini yapıyormuş buradan çiçek alıp götürürmus
O kdr düzgün Türkçe konuşuyordu o kdr tertemiz bir çocuktu ki asla ayırt edemezsin
Sonra savaş çıkınca buradaki firma gel şoförlük yap demiş
Abla biz elimizdekini gayrimenkule yatirirdik kira alırdık dedi para tutmazdik dedi - bir şeyler çağrışım yaparmış
Biz buraya üstümüzdeki gömlekle geldik dedi ama mutlaka döneceğim dedi
Sizin rahatsız olduğunuz insanlardan biz ztn hiç memnun değildik bu savaş boşa çıkmamıştı dedi kaç yıl oldu unutamam
Öteki de polismis bazı savaş suçlarına zorlanmış kacmis sonra teyzesinin kızı ile evlenmişti ama bize ağlamıştı ben ona dokunamamam tüm ailesini kaybetti bizde başka türlü olmaz sahip çıkmam lazım demişti kız anne babasının vefatını bilmiyordu. Bizde mutlaka döneceğiz demisti

Amerikada beyaz sarayda başkanlar kendi masraflarını ceplerinden ödüyorlar,bunun hikayeside vardı bulursam eklerim sayfaya.Koskoca amerika yani amerika .
abla bunu nasil dusunemezsin ya :eek:

amerika bizi kiskaniyor ama devlet kasasinda paralari yok ondan adamlar cebinden ödüyor :KK12:

X