Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 425 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,8%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 802 59,7%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 52 3,9%

• Ankete Katılan
    1.343
Ben turkiyede gecinmek kolay demedim
Artik avrupadada gecinmek zor diyorum
Ayrica turkiyede arabam yok
Evim var ama seneler once alinmis bi ev
Yani koronadan ve hersey bu kadar kotu degilken alinmis bi ev
Ucagada atlayip ulke ulke gezemiyoruz
2 3 senede 1 ay turkiye ye gidebiliyoruz
Belki inanmazsiniz ama kurbandan kalan etlerim ueni bitti
Ve herseferinde en fazla 3 kilo alip koyabiliyorum buzluga ve ayin ortasini bekliyorum alabilmek icin
Ben 2 cocugum var 170 euro aliyorum nerde 1000 euroo keskeee alsam

Anlamamakta israr ediyosunuz turkiyede kiriz yok demiyorum
2 senedir burada cok kotu diyorum
Gecinmek cok zorlasti
Gurbetde niye duruyosun diyosunuz
Bunuda anlqmiyosunuz
Burda dogup buyumus olarak yasarken okadar kolay degil
Sehir degistirmek bile kolay defilken
Peki size soruyorum ama sizden objektif olmanızı ya da olmak için kendinizi zorlamanızı rica ediyorum. Oradaki ekonomik zorluğu mu buradaki ekonomik çöküşü mü yeğlersiniz? Ve sizce Fransadaki mi Türkiye'de ki durum mu yönetimden kaynaklı?

Ya allah rizasi icin avrupada ozellille fransada calismadan kral gibi gecinen yakinlariniz varsa bi zahmet nasil oldugunu ogreninde banada soyleyin bende yararlaniyim
Ha bidee sunu soyleyim
Yardim alipta calismayanlar emekliligi nasil almayi dusunuyomus
Gercekten ciddi soruyorum
Bende oyle bulurum yolumu

Turkiyede yuzde 55 artmis
Burdada artsa keske
Aradaki fark ne olcak peki
Ah bacım ah...
Yılbaşında gideceğim yere elim boş gitmeyeyim dedim, bir kilo mandalina,sekizyuz gram kestane aldım, yüz lira ödedim çıktım. Kestanenin de tam mevsimi mandalina'nin da.
Asgari ücretin zamlı fiyatı ile saatlik ücret net 31 liraymis . Yani sadece ülkede çalışan çok büyük bir kesim bir akşam yenecek,karin bile doyurmayacak kestane+mandalina keyfi için 3 saatlik emeğini veriyor.
Buna inanabiliyor musun?
Ben yeni mezun olduğumda -9 sene önce düşük ücretle çalışıyordum ama alisveris yaparken düşünmüyordum, ihtiyacımı hemen alırdım, çok daha rahat seyehat ederdim, Fransa'ya gidip bahşiş bile bıraktığım olmustu. Oysa şimdi çıksam da vizesiz fakir ülkelere gidiyroum, neredeyse cisim gelmesin diye su içemiyorum 😂😂
Keşke maaşım 2015 yılındaki gibi 1500 lira olsaydı ama o 1500 lira ile gecinebilseydim

Ya allah rizasi icin avrupada ozellille fransada calismadan kral gibi gecinen yakinlariniz varsa bi zahmet nasil oldugunu ogreninde banada soyleyin bende yararlaniyim
Ha bidee sunu soyleyim
Yardim alipta calismayanlar emekliligi nasil almayi dusunuyomus
Gercekten ciddi soruyorum
Bende oyle bulurum yolumu
Onlar da karı koca türkiyeden emekli oluyorlar sanki bilmiyorsunuz. Dayılar benım hepsi almanyada hem oradan hem buradan emeklıler mis gıbı. Oluyor yani bu işler biliyoruz işte. Ama benim sorduklarıma cevap gelmedi aşkolsun.

Kızlar doğalgazı kapatıp açıyorsanız ondan yüksek geliyordur..biz ekimde bir açtık bir daha hiç kapamadık..şuan kısıkta sadece kızımın ateşi 39 derecelere çıktığı için ve 350-400 ödüyoruz ev dubleks her yer yanıyor
Kanıtlandı geçen ay hiç kapatmadan en düşukte yaktım 1350 gelde aynı geçen üst kattaki ev sahibim gündüz acıp gece kapattı 400 geldi o da en düsukte çalıştırmış.. bilmem artık ama eski de kaldi o şu yaparsan az gelir devri, çünkü illa ki gizli de olsa zam oldugunu düşünüyorum

Ben turkiyede gecinmek kolay demedim
Artik avrupadada gecinmek zor diyorum
Ayrica turkiyede arabam yok
Evim var ama seneler once alinmis bi ev
Yani koronadan ve hersey bu kadar kotu degilken alinmis bi ev
Ucagada atlayip ulke ulke gezemiyoruz
2 3 senede 1 ay turkiye ye gidebiliyoruz
Belki inanmazsiniz ama kurbandan kalan etlerim ueni bitti
Ve herseferinde en fazla 3 kilo alip koyabiliyorum buzluga ve ayin ortasini bekliyorum alabilmek icin
Ben 2 cocugum var 170 euro aliyorum nerde 1000 euroo keskeee alsam

Anlamamakta israr ediyosunuz turkiyede kiriz yok demiyorum
2 senedir burada cok kotu diyorum
Gecinmek cok zorlasti
Gurbetde niye duruyosun diyosunuz
Bunuda anlqmiyosunuz
Burda dogup buyumus olarak yasarken okadar kolay degil
Sehir degistirmek bile kolay defilken
Ben seçim sonucuna göre tekrar yurt dışına gideceğim. Kurulu düzenimiz var bahanesi artık gülünüp geçilecek bir done. Orada zor dediğiniz yaşamı yaşamak için hayal kuran diplomalı dolu ülke. Ayrıca Avrupa’da asgari ücretle çalışan kesim azınlıkken, Türkiye’de işçilerin %62’si asgari ücretle çalışıyor. Avrupa’da kalifiye yüksek eğitimli bireyler gayet iyi kazanıyor. Çocuk parasıyla, asgari ücretle geçinmek biraz da sizin seçiminiz. Bakın bizde okumak memur olmak bile para etmiyor. Asgari ücretle fark çok azaldı.

Kanıtlandı geçen ay hiç kapatmadan en düşukte yaktım 1350 gelde aynı geçen üst kattaki ev sahibim gündüz acıp gece kapattı 400 geldi o da en düsukte çalıştırmış.. bilmem artık ama eski de kaldi o şu yaparsan az gelir devri, çünkü illa ki gizli de olsa zam oldugunu düşünüyorum
Son faturaya bakıp yazıcam çok merak ediyorum

Nihayet ya nihayet. Gurbette hemşerimi görmüş gibi oldum 😅 milletçiler topa tutacak ama hazır ol. Çekimserlere de cumhurcu muamelesi yapıyorlar. :confused:
Cumhurcu muamelesi yapmadı kimse size.. kullanmadiginiz oylar o tarafın işine yarayacak dendi sadece.. anlamiyor musunuz işinize mi gelmiyor.. cumhurcu degilsiniz sözde ama onların işine yarayacak hamle yapark dolayli da olsa öyle görünüyorsunuz, tabi cumhurcu degilik demeye devam halâ tabi bizde yersek.. bu şey gibi oluyor tabaga kadar yiyip bitirip "ben aslinda bu yemegi hiç sevmem" demek gibi birşey oluyor 🤣

Son düzenleme:
Nasıl olmayayım? Hangisini neresinden tutsan elinde kalıyor. Cumhurbaşkanı, milletvekilleri vs, hepsinin maaşı asgari ücret olsun, benim vergimle arabalarına benzin alamasınlar, yatlarda gezemesinler, işte o zaman oy verilecek insanlar çıkacağına inanıyorum ben. Şuan için yok. Çıkana kadar da " iyinin kötüsü"ne razı olmayacağım. Bidon bile daha iyi, evet bidona oy veririmi benim aklım kabul etmiyor.
Ha ülke yanarken saçını tarayanlardansın yani, yada gemi batarken öylece oturup bekleyenlerden hmm peki... Yalnız sana kötü bi haberim var o geminin içinde sende varsın

5 Sayfa okudum.Buralar yine bildigimiz gibi 🤦‍♀️🤦‍♀️10 sene önce alım gücümüz cidden varmış bizim de tamamen ideolojik konularda şurda birbirimizi yiyormuşuz gece gündüz.Ama şimdi ? Neyse ya akıl sağlığım icin kaçarak uzaklaşıyorum burdan.

X