Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 425 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,8%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 802 59,7%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 52 3,9%

• Ankete Katılan
    1.343
Turkiyede oturdugu yerden para kazanan cok kisi var bu nasil oluyo ozaman
Fransada nasil biyermis banada soyleyin bizde oyle yapalim
Zira bizim etraftaki turkler calismadan para kazanani gormedim
Hatta 2 kisiyle calisipta ayi zor getiren cok var
Bide dusunun disarda yemek yiyip gezip tozmakta yok
Ayda 1 2 kere en fazla disardan yeniyosa buyuk luks
Hem gurbet kahri cek, hem sunlari yasa valla uzuldum ben size. Orda sunlari cekecegime kendi ulkemde ayin sonunu zar zor getiririm daha iyi.

Bunlar sizin yazdiginiz mesajlar. Tarafsiz oldugunu soyleyen birine gore fazlaca tarafli yorumlar bunlar. İnsanlari "milletciler" diye etiketleyip agziniza geleni soylediniz. Sonra da ama ben tarafsizim. Hadi ordan. Oksijensiz bolgede yasiyorlar demeniz bile hakaret ve nefret dolu. Yine soyluyorum insanlari aptal yerine koymaya calisirken, kendinizi baz almayin.
Muhafazakarlık konusunda cumhurcular için de yorum yaptım. O niye yok bu alıntılarda? Sana hadi ordan! Hadsiz. Sen kimsin , kendini ne sanıyorsun da kendimi öyleyken böyle göstericem? Insanı zorla bir tarafa itersiniz siz. Zaten aklınız olsa, ( senin kafanda olanları genelliyorum, tüm milletçiler değil) cumhuru yenmek için, cekimserlerin ve akp.li yada mhp.li insanların oyuna muhtaç oldugunuzun farkina varip, insanlara ılımlı yaklasip, kendi safiniza cekersiniz. Ama nerde o kapasite? Hakaret ettim. Hadi şikayet et.

Turkiyede oturdugu yerden para kazanan cok kisi var bu nasil oluyo ozaman
Fransada nasil biyermis banada soyleyin bizde oyle yapalim
Zira bizim etraftaki turkler calismadan para kazanani gormedim
Hatta 2 kisiyle calisipta ayi zor getiren cok var
Bide dusunun disarda yemek yiyip gezip tozmakta yok
Ayda 1 2 kere en fazla disardan yeniyosa buyuk luks
Bakın bunu eleştirmek adına vs yazmadım. Gercekten ailede 1 kişi dahı calsımıyor ve ev aldılar bu sene türk parası cok deger kaybedince. Onun haricinde orda ki yaşamlarını bilmiyorum ama bana bile bi markanın orijinal çantasını hediye getirdiler ben ki sadece bj komsuyum. Akrabalara cabasıdır. Yani nasıl oluyır bu.İlk fırsatta onlara da soracağım elbette.

Dostum bunu yazmamalıydın. Birazdan gizli cumhurcu ilan ediliceksin. Nedense gizlediğimizi düşünüyorlar. Sanki onların desteklediklerini desteklemeyince, otomatik olarak öbür tarafı desteklemiş oluyoruz. Oksijensiz bölgede yaşıyorlar galiba.
Umrumda değil desem
Herkes istediğini düşünebilir

Ben çoğalmak istiyorum mu dedim ya da illa şuna mı inanıyorum dedim de umrumda değil diyorsunuz.
Şu an memnun olmadığım birçok şey var ve değişir,düzelir diye umutla bakmak istiyorum.
Memnun olsam ben de derim aman tam kafama uyan genç bir kan gelirse bakarım diye.
Benim de kimin ne düşündüğü umurumda değil olsa sabahtan beri yazarım burda sadece okuyorum kendimle ilgili bir şey demek dışında.
İticilik kısmına gelirsek ise tüm tezatlığınız ile yazarken siz öyle geldiğiniz için dayanamayıp size yazdım zaten.
Ama sizinki en güzeli aslında hepimiz oturup en güzelini bekleyelim mis temiz.
Nasıl istersen

Bakın bunu eleştirmek adına vs yazmadım. Gercekten ailede 1 kişi dahı calsımıyor ve ev aldılar bu sene türk parası cok deger kaybedince. Onun haricinde orda ki yaşamlarını bilmiyorum ama bana bile bi markanın orijinal çantasını hediye getirdiler ben ki sadece bj komsuyum. Akrabalara cabasıdır. Yani nasıl oluyır bu.İlk fırsatta onlara da soracağım elbette.
Yani bende merak ettim calismadan nasil oldugunu ve ne
Devlet cocuk sayisina gore en fazla aylik 800 euro yardim yqpar
Ama buda kiranin yarisina gider
Diger kalanla nasil geciniyorlar nende merak ettim

Peki fransada asgari ucretin 1200 euro oldugunu ve en az 15 senedir hic bi sekilde yukseltmediklerini ve de herseye 3 kati zaam geldugini hiliyomusunuz
Ev kiralari 500 600 eurodan assa degil
Gurbet ellerde yorulmayın ya o zaman bu kadar, gelin Türkiye'ye. Niye gittiniz oralara bu kadar şikayetçisiniz madem? Fransa'da yaşayan arkadaşım var, sadece eşi çalışıyor ve gayet iyi yaşıyorlar. Hem Fransa'da hem Türkiye de en lüks otellerde krallar gibi tatil yapıyorlar. Sebebini öğrenebilir miyim?

Muhafazakarlık konusunda cumhurcular için de yorum yaptım. O niye yok bu alıntılarda? Sana hadi ordan! Hadsiz. Sen kimsin , kendini ne sanıyorsun da kendimi öyleyken böyle göstericem? Insanı zorla bir tarafa itersiniz siz. Zaten aklınız olsa, ( senin kafanda olanları genelliyorum, tüm milletçiler değil) cumhuru yenmek için, cekimserlerin ve akp.li yada mhp.li insanların oyuna muhtaç oldugunuzun farkina varip, insanlara ılımlı yaklasip, kendi safiniza cekersiniz. Ama nerde o kapasite? Hakaret ettim. Hadi şikayet et.
Ben kimim hemen aciklayayim. Vatanini, milletini seven, milli degerlerine sahip cikan, Cumhuriyetin getirdigi temel hak ve ozgurlukleri yasamak isteyen Turkiye Cumhuriyeti vatandasiyim. Siz kimsiniz? Tabii ki sikayet edecegim. Kimse kimsenin oyuna muhtac degil bu arada. Ben de tuzu kuru olarak tabir edebileceginiz birisiyim. Hatta ve hatta doviz yuksekligi isime gelir oyle soyleyeyim tek derdim milletimin hak ettigi standarta ulasmasi adil bir ulkede guven ve huzur icinde yasamasi. Bu arada az once bana akilsiz dediniz ya. Zeka seviyesi dusuk olan insanlar hakaret etmeden kendini ifade edemez. İyi geceler.

Tüm inandığım degerler üzerine yemin ederim ki, bir kez bile oy vermedim. Insanlar buna inanamıyor. Ve ben inanamamalarına anlam veremiyorum. Hepsi cebini doldurmanın peşinde. Hem cepleri doluyor, hem de bütün faturalarını biz ödüyoruz. Hiçbirisi bana gerçekçi gelmiyor. Batıda farklı, doğuda farklı konuşuyorlar. Yılan gibi kıvrım kıvrımlar. Bu seçimlerde cumhur ittifakı da millet ittifakı da kazansa, değişen hiçbir şey olmayacak. Onlar insanları destekledikleri için bunu göremiyorlar. Bense genel bakıyorum. Körü körüne, ölene kadar bilmem kim demiyorum, diyemem. Iyi bir ailede doğdum. Ekonomik yada sosyal hiçbir zaman sıkıntım olmadı. Belki de o yüzden bu kadar geniş bakabiliyorumdur.
Seni tanımam etmem yemin etmenede gerek yok
oY vermedim diyorsan ben bu beyana inanırım
Fark olmadığına da ben inanmıyorum
Bakın ideoloji önemlidir
Her rejim ideolojisini öyle yada böyle hayata geçirmek için uğraşır
Bu rejim çok kötüydü "Geçmiş zaman kulanıyorum geçsin umarım"
Bu rejim aç ve yağmacı insanların çok olduğu bir topluluk
Değerleri kendi menfaatlerine çok iyi kullanıyorlar ve hiç tereddüt dahi etmiyorlar
Düşünün
O kadar vatan millet edebiyatı yapıyorlar birinin çocuğu askere dahi gitmemiştir
Ha bunlar denendi bu konuda
Hepimiz heralde aynı fikirdeyiz
En koyu taraftarları bile şunu diyor adamlar çalıyor ama çalışıyor
Benim derdim sistemin herkes için doğru çalışması baştada namuslu hesap verebilen birinin olması
6 lı masa bu anlamda iyi başa kim geçerse geçsin tek adam olamayacak
Siyaset zaten çok yüzlüdür
Her kesime hitap bunu gerektiriyor
Bence oy verecekseniz bir daha iyi analiz yapmalısınız
Siz rahat bir hayat yaşıyor olabilirsiniz ama sistemin ezdiklerini getirdikleri ahlak anlayışının ülkeye nekadar büyük zararlar verdiğini/verebileceğini düşünün

Peki fransada asgari ucretin 1200 euro oldugunu ve en az 15 senedir hic bi sekilde yukseltmediklerini ve de herseye 3 kati zaam geldugini hiliyomusunuz
Ev kiralari 500 600 eurodan assa degil

Yani bende merak ettim calismadan nasil oldugunu ve ne
Devlet cocuk sayisina gore en fazla aylik 800 euro yardim yqpar
Ama buda kiranin yarisina gider
Diger kalanla nasil geciniyorlar nende merak ettim
E bak nasıl güzel cevabı verdıniz. Orada asgari ücret 1200 euro cocuk yardımı 800 euro. Yani coxugun bakımını bi nevi devlet üstlenmiş hatta ikinci cocukta kirayı da karsılarsınız tamamdır.
Burada işci maaşı 8 bin kiralar en kötüsü falan 4 bin cocuk parası zaten yok. Anladık mı farkı sevgili gurbetci kardesım. Ne güzel kendi tezini kendin çürüttün. Tebrikler 🙂

Screenshot_20230104_015330.jpg
şu da burda kalsın. Gelip gidip cagnım ülkemde hersey yolunda diyen gurbetçi kardeşlerimiz yormasın kendini.

Dostum bunu yazmamalıydın. Birazdan gizli cumhurcu ilan ediliceksin. Nedense gizlediğimizi düşünüyorlar. Sanki onların desteklediklerini desteklemeyince, otomatik olarak öbür tarafı desteklemiş oluyoruz. Oksijensiz bölgede yaşıyorlar galiba.
Arkadaşım bas cumhura geç, ya da oy vermek istemiyor musun ? Git köyüne Haziran'da,verme kimseye oy moy. Herkes kendince fikrini yazıyor,biz de değerli zamanımizi verip takip ediyoruz. Son 15 sayfadir senin geyiğin okumak zorunda mıyız?
Tamam söyledin fikrini, katilmadigin bir arkadas varsa da alintilayip cümlelerini toparlayıp yaz ,eleştir yani. Geyik topigi gibi uzattikca uzatmaya gerek yok ki.
Son beş sayfadır neyse diyorum ama uzadıkça uzuyor. Geyikten kibliyorum valla,inşallah dikkate alırlar da gerçek tartışmalar okuruz

E bak nasıl güzel cevabı verdıniz. Orada asgari ücret 1200 euro cocuk yardımı 800 euro. Yani coxugun bakımını bi nevi devlet üstlenmiş hatta ikinci cocukta kirayı da karsılarsınız tamamdır.
Burada işci maaşı 8 bin kiralar en kötüsü falan 4 bin cocuk parası zaten yok. Anladık mı farkı sevgili gurbetci kardesım. Ne güzel kendi tezini kendin çürüttün. Tebrikler 🙂
Asgari ucret bu kadar ama 2 senedir gelen zamlar
Biz zor geciniyoruz
Etrafimdaki turklerde oyle
Bende soylediginiz diger tuklerin nasil gecine bildigini merak ediyorum
Hayriniza ogrensenizde bizde faydalansak

Fransa’da aylık asgari ücret son olarak 1 Mayıs 2022 tarihinde %2,65’lik bir artışla brüt 1,645 €, net 1.302 € civarlarında seyretti. Fransa’da saatlik asgari ücret ise 10.85 € oldu. Yüksek enflasyon nedeniyle Fransa’da 2023 yılında 35 saat çalışma için ayda 1.645 €’dan 1.680 €’ya kadar çıkması beklenmektedir.

Fransa Asgari Ücret 2022 Yılında Ne Kadar, Kaç Euro?

Fransa’da seyreden yüksek enflasyon nedeniyle ekonomide zor bir dönemden geçilirken 10.85 € olan brüt saatlik asgari ücretin 11.10 € seviyelerine kadar çıkması bekleniyor. Tüm bunlarla birlikte hali hazırda 1.302 olan aylık asgari ücretin ise 35 saat çalışma süresi için ayda 1.645 €’dan 1.680 €’ya kadar çıkması hedefleniyor.

Fransa Asgari Ücret 2023 Yılında Ne Kadar, Kaç Euro?

Fransa 2023 yılı asgari ücret rakamı Ocak ayında belli olacaktır. Şu an için net bir tahmin bulunmamaktadır.

Fransa Öğretmen Maaşları Ne Kadar?

Fransa’da öğretmen maaşları aylık ortalama 2.900 € ila 34.800 € arasında değişmektedir. Fransa’da öğretmenler yıllık ortalama en az 18.100 € en fazla ise 53.300 € kazanmaktadır.

Fransa İşçi Maaşları Ne Kadar?

Fransa’da işçi maaşları yıllık ortalama 35.199 € civarındadır. İşçiler yılda ortalama 612 € kadar prim alırken bu ücretler işçilerin deneyimlerine göre değişiklik göstermektedir. Fransa’da 1 ila 3 yıl arasındaki deneyimli işçiler yıllık 26.197 € kazanırken 8 yılda fazla deneyime sahip bir işçi yılda 42.660 € kadar kazanmaktadır.

Fransa Polis Maaşları Ne Kadar?

Fransa’da polis maaşları aylık ortalama 2.510 € ila 30.100 € arasında değişmektedir. Fransa’da polisler yıllık ortalama en az 13.900 € en fazla ise 47.900 € kazanmaktadır.

Fransa Sağlık Çalışanı Maaşları Ne Kadar?

Fransa’da sağlık çalışanı maaşları aylık ortalama 9.710 € ila 116.000 € arasında değişmektedir. Fransa’da sağlık çalışanları yıllık ortalama en az 42.800 € en fazla ise 197.000 € kazanmaktadır.

Fransa Pilot Maaşları Ne Kadar?

Fransa’da pilot maaşları aylık ortalama 6.690 € ila 80.300 € arasında değişmektedir. Fransa’da pilotlar yıllık ortalama en az 38.600 € en fazla ise 126.000 € kazanmaktadır.

Fransa Aşçı Maaşları Ne Kadar?

Fransa’da aşçı maaşları aylık ortalama 2.120 € ila 25.400 € arasında değişmektedir. Fransa’da aşçılar yıllık ortalama en az 12.200 € en fazla ise 39.900 € kazanmaktadır.

Fransa Mühendis Maaşları Ne Kadar?

Fransa’da mühendis maaşları aylık ortalama 3.640 € ila 43.700 € arasında değişmektedir. Fransa’da mühendisler yıllık ortalama en az 20.500 € en fazla ise 69.000 € kazanmaktadır.

Fransa Avukat Maaşları Ne Kadar?

Fransa’da avukat maaşları aylık ortalama 7.890 € ila 94.700 € arasında değişmektedir. Fransa’da avukatlar yıllık ortalama en az 43.600 € en fazla ise 151.000 € kazanmaktadır.

Fransa Memur Maaşları Ne Kadar?

Fransa’da memur maaşları aylık ortalama 5.616 € ila 67.400 € arasında değişmektedir. Fransa’da memurlar yıllık ortalama en az 33.000 € en fazla ise 103.600 € kazanmaktadır.

Noldu begenmedinmi
Ben oldugum durumu soyluyorum
Benlik değil de, sen beğenmiyorsan çık gel ülkene.. burda herkes evinden çalışıyor senin dediğin gibi :işsiz:
Öyle bir iş bulursun, geçinir gidersin.
8500 TL'yi harca harca bitiremezsin..

X