Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ailesine bile sormadan tuttuğunu kapatmak istiyorsa heralde..O hukuk okurken kız 15, oğlan 16 yaşında evlenebiliyormuş aile rızasıyla, yasalmış. Aile rızası ile hâlâ evleniyor çocuklar. Olmamalı diyoruz işte. Neymiş zaten evlilik dışı birlikte oluyormuş bu yaştakiler. Bari zina olmasın demeye getiriyor
İki ay sonra bu zihniyetten kurtulduk, kurtulduk; yoksa çok zor bir hayat bizi bekliyor. Şeriat destekçisi kadınlar tatlış tatlış diyor ki ee, biz Müslümaları bağlıyor bu kurallar siz inanmadığınıza göre size ne? Sanıyor ki bizi rahat bırakacaklar, 15 farklı yasa uygulanacak. Sanıyor ki kendisi çok mutlu olacak. Sorsan kitabın hükümlerinden haberi bile yok. Şimdiki gibi özgürce dinini yaşayacak sanıyor. Laiklik ona engel sanıyor. Halbuki özgür olduğu için tam uyamamak kendi iradesi, laiklik onu alıkoymuyor dinini yaşamaktan. Tepesinde zorlayan olursa kitaba tam uyacak sanıyor.Ailesine bile sormadan tuttuğunu kapatmak istiyorsa heralde..
Ben de hatırlıyorum Gaziantep te Emek mah. vardır. O zaman geliri daha iyi olan kişilerin oturduğu bir semtti şimdi ne durumda bilmiyorum. Orada bir villa da domuz bağıyla bağlanıp işkence görüp öldürülen cesetler bulunmuştu. Ve çok sayı da silah ve mühimmat.
Biri bana açıklayabilir mi?
Tüm dış güçler neden Türkiye üzerine büyük oyun oynuyor?
Ciddi anlamda soruyorum. Belirli bir kesimin en büyük kozu bu.
Mesela teyzemlerin gün arkadaşları her gün toplantısında "Allah ülkemizi dış güçlerin şerrinden korusun." temalı dualar eder.
Kısır sofrasında "Türkiye Müslüman diye bitirmek istiyorlar. Kahrolsun Amerika, Kahrolsun İsrail." konulu kısa bir konuşma döner.
Yani neden?
Mesela Amerika neden en büyük rakiplerinden biri olan Çin'i veya bir Avrupa ülkesini değil de Türkiye'yi bitirmeye çalışıyor?
Yoksa Amerika'nın tek rakibi biziz de bir tek belirli kesimin mi haberi var bundan?
CHP'lilerden vs. saklanan bir sır mı bu?
Sorum troll değil, anlamak için ciddi soruyorum.
Soğandan da vazgeçmiş. Aç ölürüm, yine de... demek zor olmasa gerek. Ekmek istemek çok ayıp bence. Seviyorsa açlığa razı gelmeli insan
ama konuyu sadece politize edilmiş haliyle amcalarin teyzelerin ya da akranlarimizin söylediği kısmıyla görünce komik ve basit algılanıyor.
Utanmamış (pardon üşenmemiş) uzun uzun yazmış bir de.