Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 425 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,8%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 803 59,7%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 52 3,9%

• Ankete Katılan
    1.344
Olanlara sevinmiyorum ama benim ülkemde olmayan sorunlar beni çok alakadar etmiyor. Kendi ülkemde ortalık yangın yeri olursa canımı ortaya koyarım ama başka memleket beni ilgilendirmiyor.
Dünyanın bir ucunda bir çocuk ağlasa bir hayvana zulüm edilse dini ırkı inancı hiç fark etmez insanın kalbi sızlamıyor buna sağır oluyor banane diyorsa bence o zulmü yapanlarla eş değerde insanlığını sorgulasın

Gerçekçi olalım duyarlı olun ya da olmayın orada ki savaşın seyrini değiştirmeyecek. Bence boşuna tartışıyorsunuz.
Bana da sadece gazze deyip ağlamak ikiyüzlülük geliyor mesela. Madem bu kadar duyarlısınız 'insan' ölümüne karşı Rusya'yı, Çin'i protesto ettiniz mi? Etmediyseniz insan oldukları için değil müslüman oldukları için üzülüyorsunuz demektir.

Dünyanın bir ucunda bir çocuk ağlasa bir hayvana zulüm edilse dini ırkı inancı hiç fark etmez insanın kalbi sızlamıyor buna sağır oluyor banane diyorsa bence o zulmü yapanlarla eş değerde insanlığını sorgulasın
O kadar uzağa gitmeye gerek yok ülkemizde her gün neler neler oluyor ve kimsenin de sesi çıkmıyor.

O kadar uzağa gitmeye gerek yok ülkemizde her gün neler neler oluyor ve kimsenin de sesi çıkmıyor.
Şuan ülke değil konuşulan filistin ve arkadaş beni ilgilendirmiyor duyarlı olmak zorunda değilim dediği için yazdım evet olmayabilir ama bunu yazmanın da bir usulü olur saygısı olur

Onca çocuk kadın masum ölürken ve bu halen devam ederken bunları diyen insanlara diyecek söz bulamıyorum duyarlı olmuyorsanız en azından duyarlı olanlara saygınız olsun
Ben ifadede sorun olduğunu düşünüyorum arkadaşın.
Şöyle ki, yüzyıl önce bugün hepimizin içler acısı ve çaresizlikle izlediğimiz görüntüler bu topraklarda idi.
Şuan bu yazdığımız harfin, iletişimimizin ve aklımıza gelebilecek her şeyin bedeli ‘aynı kan’ ile hepimizin büyüklerinin kendinden vazgeçerek verdiği mücadele ile ödendi.
O sebepledir ki, üzülmek ayrı, vefayı doğru yere göstermek ayrı.
Duyarsızlıktan kasıt izleyip duyup görüp hissetmemek değil, sosyopati bu zaten.
Ama ben bugün başka bir ülke toprağı için mücadele edersem, hayatımı değiştirirsem ne atama ne vatanıma sığamam.
Herkes özgür olsun evet ama olmuyor, olamıyor.
Yaşandı, yaşanıyor ve yaşanacak.
Salt insanlar olarak da verebileceğimiz en büyük mücadele, bugünlerden ders çıkarıp ‘kendinin’ olana sonuna kadar tutunmak.
Bu ülkenin gidip starbucksının camını kırınca yine milli servete zarar verdiğini göremeyen bir zihniyete karşı durmak bu.
1 ay önce söyledim sanırım, attığın taş ürküttüğün kuşa değecek.

Gerçekçi olalım duyarlı olun ya da olmayın orada ki savaşın seyrini değiştirmeyecek. Bence boşuna tartışıyorsunuz.
Öyle tabiki, benim bahsettiğim insanı duygular. Elimizde degilki görünce illa içimiz kötü oluyor. Bizde çok acılar yaşamış bir milletiz sonuçta çoğumuzun aynı hissettiğini düşünüyorum

Dün bir haber okudum Budapeşte tiyatrosunda balkon çöktü oyuncular yaralandı diye bir sürü yetkili istifa sunmuş. Depremde, maden kazalarında kaç bin insanımız öldü 1 istifa gelmedi ya! Bir kişi çıkıp özür dilemedi.

Ha belirteyim diyeceksiniz ki o markalar bizim mi..
Bize ait ne kaldı özelleşmeler ile ben de bunu sorarım, bir şişecam herhalde o da çoğunluğu:)
Evet, o cam bizim milli servetimiz!!!

O zulmü yapanlarla eş değerde diyemezsiniz üzülmek fayda etseydi bu sorun 70 sene devam etmezdi. Bizim ülkemiz aynı durumda diğerleri üzülür müydü

Dün bir haber okudum Budapeşte tiyatrosunda balkon çöktü oyuncular yaralandı diye bir sürü yetkili istifa sunmuş. Depremde, maden kazalarında kaç bin insanımız öldü 1 istifa gelmedi ya! Bir kişi çıkıp özür dilemedi.
Bizim ülkemizde 300 bin insan hayatını kaybetti bu depremde acaba ne kadar duyarlı davranıldı

Şuan ülke değil konuşulan filistin ve arkadaş beni ilgilendirmiyor duyarlı olmak zorunda değilim dediği için yazdım evet olmayabilir ama bunu yazmanın da bir usulü olur saygısı olur
Yine başa dönüyoruz ben diyorum ki sizin duyarlı olmanızla o arkadaşın duyarsızım demesinin kimseye bir zararı da yok faydası da. Filistinde ki savaşın seyrini değiştiriyor mu ? Hayır. Boşuna tartışıyorsunuz.

Onca çocuk kadın masum ölürken ve bu halen devam ederken bunları diyen insanlara diyecek söz bulamıyorum duyarlı olmuyorsanız en azından duyarlı olanlara saygınız olsun
Duyarlı olanlar da duyarsızlara saygı duymalı. Ellerinden Starbucks bardağı alıp fırlatmak İsrail ürünü kola içtiği için insanları linç etmek ne kadar doğru. Ayrıca başkalarına müdahale edilmediği sürece duyarlı davrananlara saygısızlık etmem

Yine başa dönüyoruz ben diyorum ki sizin duyarlı olmanızla o arkadaşın duyarsızım demesinin kimseye bir zararı da yok faydası da. Filistinde ki savaşın seyrini değiştiriyor mu ? Hayır. Boşuna tartışıyorsunuz.
Gelde anlat duyarlı olmak fayda etseydi bu savaş 70 sene sürmezdi

Bana da sadece gazze deyip ağlamak ikiyüzlülük geliyor mesela. Madem bu kadar duyarlısınız 'insan' ölümüne karşı Rusya'yı, Çin'i protesto ettiniz mi? Etmediyseniz insan oldukları için değil müslüman oldukları için üzülüyorsunuz demektir.
Aynı duruşu Ukrayna için sergilediler mi uygur türkleri yıllardır soykırım uğruyor onlar için bir şey yaptılar mı.

Gelde anlat duyarlı olmak fayda etseydi bu savaş 70 sene sürmezdi
Olay sıcağı sıcağınayken paylaşım yaptığınız için bu kadar tepki görmüşsünüz. Şuan insanlar neler paylaşıyor kimse kimseyi linçlemiyor. Demek ki duyarımız ilk günlere özelmiş. Oysa ki orada hala insanlar ölüyor. Bence kusura bakmayın yazıp bu konuyu kapatın.

Ben ifadede sorun olduğunu düşünüyorum arkadaşın.
Şöyle ki, yüzyıl önce bugün hepimizin içler acısı ve çaresizlikle izlediğimiz görüntüler bu topraklarda idi.
Şuan bu yazdığımız harfin, iletişimimizin ve aklımıza gelebilecek her şeyin bedeli ‘aynı kan’ ile hepimizin büyüklerinin kendinden vazgeçerek verdiği mücadele ile ödendi.
O sebepledir ki, üzülmek ayrı, vefayı doğru yere göstermek ayrı.
Duyarsızlıktan kasıt izleyip duyup görüp hissetmemek değil, sosyopati bu zaten.
Ama ben bugün başka bir ülke toprağı için mücadele edersem, hayatımı değiştirirsem ne atama ne vatanıma sığamam.
Herkes özgür olsun evet ama olmuyor, olamıyor.
Yaşandı, yaşanıyor ve yaşanacak.
Salt insanlar olarak da verebileceğimiz en büyük mücadele, bugünlerden ders çıkarıp ‘kendinin’ olana sonuna kadar tutunmak.
Bu ülkenin gidip starbucksının camını kırınca yine milli servete zarar verdiğini göremeyen bir zihniyete karşı durmak bu.
1 ay önce söyledim sanırım, attığın taş ürküttüğün kuşa değecek.
Ben boykotlarla ilgili bir şey yazmadım yazmam da

Tarihte bir şeyler olmuş biliyorum ne yazık ki...buda ayrı konu.. inanın şuan çok daha fazla kişi çocuk ölmesin bunu düşünüyorum şuan gazze olduğu için bu atıyorum hindistan olsa yada afrika olsa orayada üzülürüm

Bir dünya ikinci dünya savaşıyla ilgili film izledik izlerken ağladığım çok sahne oldu

Arakan için de kirim Türkleri için de yada altın elmas aramak için afrika yerli halkını köle gibi kullandığı zamanlar da bile ağladım dua ettim

Şuan Gazze aklım fikrim dualar ettim ediyoruz da elimden gelen bu duyarsız olamam hicbir insan kalbi vicdani heleki çocuğu olan hicbir insan duyarsız kalamaz bence

A başka bir ülke toprağı için mücadeleden kasıt asker gönderme orayı savunma gibi dediyseniz benim bu konuda fikrim net zaten bunu da yazdım

Hatta linç bile yedim benim askerim benim topragimi savunur askerim gidemez hicbir yere gitmez isteyen varsa buyursun gitsin

Duyarlı olanlar da duyarsızlara saygı duymalı. Ellerinden Starbucks bardağı alıp fırlatmak İsrail ürünü kola içtiği için insanları linç etmek ne kadar doğru. Ayrıca başkalarına müdahale edilmediği sürece duyarlı davrananlara saygısızlık etmem
Duyarlı olduklarından yapmıyorlar onları o işin şov kısmı :)

Ya ben yine olsa linclerim seni ha 🤣 duyarsızlara saygılı zaten arkadaş kahve alıp fırlatacak bi tip değil.
O gün orda pasta paylaşmak hic gitmediğin birinin cenazesine gidip davul çalmak filan gibi absürttü. Her gün orda bir şey paylasan biri değilsin. Ama pasta atasın tuttu. Kışkırtıcıydı. Belki de niyetin buydu bilemiyorum ama yorum yapmadan geçemeyecem.

O zulmü yapanlarla eş değerde diyemezsiniz üzülmek fayda etseydi bu sorun 70 sene devam etmezdi. Bizim ülkemiz aynı durumda diğerleri üzülür müydü
Diğerleri üzülür üzülmez bilemem ne diyorum.insan olan ve kalbi olan herkes o acıyı içinde hisseder

Kim daha çok üzüldü meselesine dönmesin konu zaten duyarlı olmaktı mevzu

X