- 8 Nisan 2023
- 5.420
- 48.236
- 468
Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok zaten, insan haklarına aykırı bir durum o.Offff kadının beyanı esastır ne demek haberi yok çoğu kişinin. Ailur hanım, sizi alıntılıyorum kusura bakmayın. Sağda solda hala bir sürü insandan duydum bu maddeyi istememe sebeplerini de burada da yazayım da bari dışarıdan bile okuyan varsa görür belki.
Kadının beyanı esas deyince erkekleri hoop hapse atmıyorlarrrrrrrrr. Kafayı yiyeceğim ya.
Kadın şiddete, tacize vs. uğradım deyince sadece o şahıs hakkında soruşturma açılıyor. Olay araştırılıyor, suçu yoksa ceza çıkmıyor. Suçu varsa ceza veriliyor.
He oldu o zaman, kadın beyanı esas deyince milleti tutup kolundan hapse gönderiliyor. Var mı böyle bir dünya ya?
Kadın şiddete, tacize vs. uğradım deyince sadece o şahıs hakkında soruşturma açılıyor. Olay araştırılıyor, suçu yoksa ceza çıkmıyor. Suçu varsa ceza veriliyor.
He oldu o zaman, kadın beyanı esas deyince milleti tutup kolundan hapse gönderiliyor. Var mı böyle bir dünya ya?
Bunun ciddi ciddi böyle olduğunu düşünenler var. Vallahi şaka değil. Kulağımla duydum. Delirirsiniz.Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok zaten, insan haklarına aykırı bir durum o.
Çünkü hukukta yeri bu maalesef, mala ceza vermekle, yüksek sesten komşu rahatsız etmekle aynı suç.Ay hayvanlarla alakalı konuya da girmek isterim ama şimdi çıkayım, sadece şeyi yazayım hayvanları hala mal gibi gören insanlar var, onlar da işkenceye ve tecavüze maruz kalıyor.
Deli gibi yazmışım ama harbiden doldum bu konuda Bebek Hanım. :)bu şekilde de olur
Katillerin insan öldürmeden önce mutlaka bu işe kedi köpek öldürmekle başladığının ispatlı fotoğrafları var. Şahsen çocuğumun köpeğin kafasını kürekle ezen bir şahısla aynı sokakta yaşamasını istemem potansiyel bir katili dışarı salmak çok büyük bir hataydı.Konuyla ilişkili olabilir açıkçası arştırmadım psikoljik karşılığı nedir bilmiyorum ama kediye zarar veren erkeklerin geçmişe bağlı anne ya da sevgiliyle ilgili travması olduğunu okumuştum.
Ayrıyeten bundan bağımsız olarak kesinlikle küçük çocukları olan aileler çocuklarının hayvanlara zarar verme potansiyeli olup olmadığını gözlemlemeli böyle bir şey olduğu anda müdahale etmeliler
Ümit Özdağ 'ı ben de isterdim ama bence yapmazlardı bakan. 6 tane parti ittifaktayken az oy almış birinin bakan olmasına itiraz ederlerdi. Hatta HDP bile aday çıkarmadı CHP yi destekledi, Onlar bile itiraz ederdi. Bu arada Selahattin Demirtaş cumhurbaşkanı adayı olmak istemiş, HDP gerekçe göstermeden kabul etmemiş, ben cezaevinde olduğu için aday olamaz sanıyordum, kendi röportajında söylemiş.Konya da 3 yıl Ali Yerlikaya nin evinde kiracı olarak oturdum.
Siyasi kimliği hakkında bilgi sahibi değilim.
Kişilik olarak çok beyfendidir.
Hanımını daha sık goruyordum o da çok kibar bir hanimefendidir.
Oldukça uygun bir fiyata oturdum 3 yılda hiç zam yapmadılar.
Ama yine de gönül Ümit Özdağ i görmek isterdi.
Demek ki böyle olması gerekiyormuş.
Hayırlı olur inşallah.
Neden kabul etmemiş?Ümit Özdağ 'ı ben de isterdim ama bence yapmazlardı bakan. 6 tane parti ittifaktayken az oy almış birinin bakan olmasına itiraz ederlerdi. Hatta HDP bile aday çıkarmadı CHP yi destekledi, Onlar bile itiraz ederdi. Bu arada Selahattin Demirtaş cumhurbaşkanı adayı olmak istemiş, HDP gerekçe göstermeden kabul etmemiş, ben cezaevinde olduğu için aday olamaz sanıyordum, kendi röportajında söylemiş.
Alttaki yorumlar niyeyse hep erkeklerden gelmiş.
Üyeleri muneye ya da sizinle aynı düşüncede başka kişilere şikayet etmeyin! Yüzüne söyleyemiyorsanız yorum yapmazsınız ya da görmezden gelme seçeneğini kullanırsınız. Hani anneyim her şeyi göremiyorum takip etmek zorunda mıyım diyorsunuz ya siz değil bunu kimse yapmak zorunda değil. Şikayet ediyorum kafa yapısı diye üslubunuzu. Ceza aldırınca iyi biraz da siz alın!Bunları görüyor biliyoruz %52 ye anlatamıyoruz diyen hanımefendiye kapı açılmış hemen bir sonraki mesajında da kendisine yakışanı yapmış. Muhatabım bile olamaz. Herkesi aynı kefeye almak nasıl bir kafa yapısıdır ki dün gece Berat Albayrağın o dönemde bakanlığa getirilmesinin doğru olmadığını yazmıştım. Birçok insan da benimle aynı görüşteydi . Şahsiyetini beğenir beğenmezsiniz ben Berat Albayrağın politikalarını da beğenmedim kendisinden de irrite oldum. Ama bu mesaj “anlatamazsınız” kısmı rasyonellikten uzak. Eğer fark varsa artık bu kesim körü körüne inanmayan, birçoğu üniversite mezunu, entellektüel birikimi olan insanlardan oluşuyor.
2000 2005 arası dediğin arabalar 17 23 yaş arası bilmem farkında mısın? 40 yaşındaki arabaya mı binmeliyiz. Pandemiyi bütün dünya yaşadı buna rağmen almanya hala tırım tırım kalifiye insan arıyor. Diğer ülkeler de fazlasıyla toparlandı, bizim o şardan neyimiz eksik, biz neden toparlanamıyoruz. Bak burada ekonomiden anlayan insanlar ekonomi politikamız yanlış diyor, mehmet şimşek mevcut politikayı değiştirmek koşuluyla görevi kabul etti. Ülkede iş yoksa bunun sorumlusu ekonomi ve ticareti yanlış yönetenlerdir. Yanlışa düşen eski başarıları için affedilmez. Bu kocası tarafından aldatılan kadının affetmesi gibidir, yaparsan bedelini de ödersin.Araba modellerinin yüksek olması ülkenin refah seviyesine gösteriyor son 1.5 yıl hariç ödeme ve alma imkanı varmış ki almışsınız ülkede iş varmış ki para kazanabiliyormuşsunuz ki almışsınız bankalar kredi verebiliyormuş ki almışsınız 1.5 yıl öncesini kimse konuşmuyor devletin yaptıklarını is olmasa kim nasıl alacak bu kadar arabayi trafikte 10 araçtan 7 si neredeyse 2000 model hatta 2005 model üstü anlatamıyorum bilmem nasıl anlatayım en basitinden size söyleyim şuan piyasada iş yok işşş bunun getirisi olacak küresel bir kriz söz konusu Avrupa ile bağlantılı araba fabrikaları yüzde yüz mesai yaparken şuan haftada 1 gün iş yok kimi zaman 2 gün iş yok hatta korona zamanı 15 gün çalışmayıp 3 gün çalışıp sonra bir 10 gün daha çalışmayıp 2 gün çalışmaya gidildi getirisi de maalesef böyle ekonomiyi etkiliyor hemen devlet ekonomiyi iyi yönetemedi salgından çıktık salgının maliyetine baktınız mı işyerleri kepenk kapattı
Aaa çok ilginç. Doğru olabilir.Katillerin insan öldürmeden önce mutlaka bu işe kedi köpek öldürmekle başladığının ispatlı fotoğrafları var. Şahsen çocuğumun köpeğin kafasını kürekle ezen bir şahısla aynı sokakta yaşamasını istemem potansiyel bir katili dışarı salmak çok büyük bir hataydı.
Hayvanlardan korkan ama zarar vermeyenleri tenzih ederim ama sokaktaki insanların maalesef önemli bir kısmı hala hayvanları mal olarak gördüğü için de bazı şeyler değişmiyor, kadına bile bakış açısı istediğimiz noktaya gelmedi ki hayvancıklara olan bakış nasıl değişsinÇünkü hukukta yeri bu maalesef, mala ceza vermekle, yüksek sesten komşu rahatsız etmekle aynı suç.
Çinayet ve eyitim mühim
Din de ,ahlak da, siyaset de hep kadın üstünde beyanlarda bulunuluyor.Çinayet ve eyitim mühim
Her söz, her cümle o kadar güzel ki ekleyecek bir şey bulamadımHayvanlardan korkan ama zarar vermeyenleri tenzih ederim ama sokaktaki insanların maalesef önemli bir kısmı hala hayvanları mal olarak gördüğü için de bazı şeyler değişmiyor, kadına bile bakış açısı istediğimiz noktaya gelmedi ki hayvancıklara olan bakış nasıl değişsin
Biz halk olarak kendi gücümüzün farkında değiliz, bazı şeyleri birlik olup sesimizi duyurarak değiştirebileceğimizi ya bilmiyoruz veya bazı konuları önceliğimiz olarak görmüyoruz.
Hayvanlar derken mevzu sadece kedi köpekler değil, bazen hayvanlardan yazınca bunun bir kedi köpek severlik olduğu zannediliyor ama belli başlı plajlarımıza yumurta bırakmaya gelen caretta carettalarda katlediliyor, göç yolu ülkemiz sınırlarından geçen leylek de katlediliyor, bu bir cinayettir, bence demeyeceğim çünkü aslında dinen de öyle kabul edilir ama “can“ kelimesi nedense hep insana yönelik zannedilir, sadece bu da değil akrabasına kızdı diye veya 2 tane tavuk budunu mangal yapacak diye koca ormanları yakanlar da cinayet işliyor.
Ben isterim ki ülkem ekonomi, üretim, eğitim, sağlık, sadece insan değil canlı haklarıyla parmakla gösterilecek özenilecek ülke haline gelsin.
Bunun da yolu eğitimden geçiyor, kaliteli bir eğitim şart ve sadece okul eğitimi değil halkı da bilinçlendirmek için aile toplum eğitimleri lazım, çok mu hayalperest oldu bilmiyorum lakin ülkemiz çok güzel bir ülke, coğrafyası, iklimi, 3 tarafı denizlerle çevrili, yıllardır olduğu gibi gelişmekte olan ülkeler kategorisinden çıkıp gelişmiş ülke olmasını istiyorum, kendim için değil gelecek nesiller için, ben bir şekilde hayatımı idame ettiririm, şurada yaşayacağım ömür kaç sene ki 1-2 sene mi 10 sene mi ya da 70’te mi bitecek ömür ama benden sonra kızım var, sizler sizlerin evlatları, torunları var, hep aynı sorunlar etrafında dönüp durmasınlar istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?