Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 426 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 807 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.350
Kadının beyanı zaten sadece sözde esas oldu kathy merak etme devletten yardım isteyip sokak ortasında eski eşi tarafından katledilen çok kadınlar gördük.

Kadının beyanı zaten sadece sözde esas oldu katty merak etme devletten yardım isteyip sokak ortasında eski eşi tarafından katledilen çok kadınlar gördük.
Merak edecek bir şey yok hanımefendi bir mesajın içinden sadece bir cümleyi çekip çıkarmak için burada bekliyor olabilirsiniz diye düşünmeye başladım hiç yanıltmıyorsunuz. Peki Kadir şeker hakkında ne düşünüyorsunuz onu da alalım

Bazı arkadaşlara göre haklı diğerlerine göre haksız bulunabilirim ancak bana göre yanlış olan bir konuda “kadının beyanı esastır” maddesi.
Bu konuya ben de çekinceli yaklaşıyorum, her ne kadar mağdur olan çok hemcinsimiz olsa da iftira atabilecek kapasitede kadınların da olduğunu biliyoruz maalesef.

Mağdur kadınları daha da mağdur etmeyecek ama takıntılı bir kadın yüzünden iftiraya uğrayan erkekleri de gözetecek bir çıkar yol bulunmalı.

Kesinlikle ben de böyle düşünüyorum. Ve maalesef böyleleri de var

Bir cümleyi çekip çıkarmamışım ki siz tırnak içinde önemle belirtmişsiniz o konuyu, ona vurgu yapan sizsiniz Kadir Şeker konusunun tüm ayrıntılarına hakim değilim eğer gerçekten kastıtlı bir cinayetse cezasını çekmesinden yanayım.

Bir önceki mesajınızda bahsettiğiniz o sokak ortasında eski eşine ya da sevgilisine saldıranlardan birinin elinden kadını kurtarmak için Kadir Şeker kendini ve geleceğini yaktı. Ne diyelim çoluk çocuğumuza bir kadını darp edilirken görürsen geç git oradan mı diyelim? Açıkçası ben korkuyorum benim evladım ellemesin,bunu da deyince burada yine tepki alırsınız ! Ne yapalım bütün kadınların başına bir koruma polisi de veremeyeceğimize göre burada birbirimizi yemekten başka bir şeyler yapmalıyız. Ama nedense merak etme zaten kadınlar sokaklarda öldürülüyor cevabı alıyorum.
Çare üretmek yok, fikir teatisi yok. Anca alay var, iteleme var, sen ne anlarsın sus var.
Birlikte olabileceksek konuşalım yoksa yorum bile yapmayın rica ederim

Az çok beni tanıyorsun bende seni profil mesajlari yada denk geldiğimiz yerlerde

Ne kimse kırılsın nede kimseyi.kirmak istemem

siyaset olunca nedense bambaşka oluyoruz
Aynen hepimiz bu ülke için dövüştük
oylarımızı verdik herşey geride kaldı

Bakanlar belli oldu eksik olan yanlış olan herşey düzene girer dediginiz gibi Allahım utandırmasın

Hepimiz bu vatanda yaşıyoruz ne olursa olsun ülkemden başka vatan yok ve başka Türkiye yok
Kavga etsekte Rabbim birliğimizi bütünlüğümüzü bozmasın

Tamam işte ben de kadının beyanı esas olsaydı onca kadın koruma talep ettikten sonra katledilmezdi dedim bunun neresinde alay var? O madde de İstanbul sözleşmesiyle birlikte tarih oldu zaten, yeniden dile getirmek çok mantıksız. Kadir Şeker'e tutuksuz yargılama verildi diye duymuştum en son, tekrar mı içeri alındı? Diğer taraftan da adamın ailesi kasıtlı cinayet diye üst mahkemeye başvurmuştu olayın ne olduğunu tam olarak kimse bilmiyor.

Evet maalesef içeri alınacağını duymuştum 10 yıl 10 ay cezası onandı sanırım.
İstanbul sözleşmesinin iptal sebebi bu değil. Öyle bir yakınım var biliyorum süreç gayet güzel işliyor adam darptan içerde 1 yıl oldu çıkabilecek gibi de görünmüyor. Avukatımız işinde mahir. Avukatınız yoksa zaten baro avukat veriyor.
Kendiniz ya da yakınınız bu durumdan mağdur değilse bilemezsiniz. Ama istanbul sözleşmesi bitti kadınlar korunmuyor öyle bir şey yok.

İstanbul Sözleşmesinin iptal sebebi buydu demedim, içinde bu madde de vardı dedim ikisi farklı şeyler. Keşke her kadın o yakınınız gibi şanslı olsa ama benim ya da yakınımın bu durumdan mağdur olmaması bu olaylar konusunda bilgi sahibi olmamı gerektirmez. Koruma talep edip öldürülen birçok kadın var: Emine Karabulut bunun sadece bir örneği.

Aslında ikinizin de haklı olduğu yanlar var ama birbirinize taraf olarak baktığınızdan muhalefet ederek yazıyorsunuz:))
Mesela koruma kararı çıkartan ama yine de katledilen kadınlar da mevcut veya defalarca başvuru yapmasına rağmen koruma çıkaramayan kadınlar da var, her saldırı sonucunda hapis kararı da çıkmıyor denetimli serbestlik uygulaması olabiliyor, elektronik kelepçe takılıyor, ki o kelepçeyi kırıp karısını öldüresiye dövenler de var.

İstanbul sözleşmesi neden iptal edildi sebebini biliyorsanız yazın ama şu da var, maalesef bu sözleşme olmasına rağmen her yıl yüzlerce kadın öldürüldü, ki sadece kadın cinayetlerinden bahsediyoruz, aile içi tecavüz, pedofili, sokaktaki cinsel saldırılar da var, tedbirler alınıyor gibi olsa da hiçbiri tam anlamıyla önlenemedi.

Kadınlara ve çocuklara yapılan saldırılar azalmadı da aksine artıyor, uygulamada sıkıntılar var, adamlar sokak ortasında hiç kimseden korkmadan kadın katlediyor, son nefesini verene kadar başında bekliyor, bunlar çok canice olaylar veya bir adam çıkıyor rastgele bir kadına samuray kılıcıyla saldırıp öldürebiliyor.

Sözleşmeler bir yana bu tip canice saldırıların önüne geçilmesi için daha ciddi adımlar atılması şart, sadece olay kadın ve çocuklar da değil, hırsız evinizi soyuyor yatarı bildiğim kadarıyla çok değil, çıkınca yine hırsızlığa devam ediyor mesela.

Bunları bilmiyor olabilir miyim? Yakından şahit olduğumuz şeyler var tabi ülke olarak diyorum. Ama artık rica ediyorum bitsin artık elele vermemiz gerekmiyor mu? Hep söylediğimiz şeyler siyasiler gelir geçer biz neyi paylaşamıyoruz? Buraya girdiğimde yoruluyorum gerçekten.
Benim tarafımda değil ama eşimin ailesi görümcelerim çocukları hepsi siyasi görüşleri farklı emin olun bu kadar tartışmıyoruz. Yok sizinkiler yok bizimkiler
Kim kazandıysa kazandı bu ülke bizim yaşayanlar biziz. Ne siz benim ne ben sizin düşmanınızım. Varsa bir fikrimiz söyleyelim karşı tarafı yermekle elimize bir şey geçmiyor. Bana kalırsa bu enerjimizi çocuklarımızın geleceği için harcayalım ben çocuklarımın ileride olacak torunlarımın geleceği için çaba göstermeyi tercih ediyorum artık.
Hepimiz mutlu olalım

İnanın ben artık yoruldum az önce de yazdım. Ama gerçekten bu söylediklerinizin nasıl gerçekleşeceğini bilemiyorum. ekonomi politikalarını düzeltmek daha kolay olabilir. Zira aile içi ya da kız arkadaş erkek arkadaş arasında çıkan büyüyen ülkemizi yasa boğan bu durumların yanında bahsettiğiniz eline samuray kılıcını alıp hiç tanımadığı bir insanı öldürmesine bu devlet nasıl karşı durabilir. Etraf m*nyak doldu.
Daha önce de dediğim gibi gerçekten erkek çocuk annesi olarak korkuyorum ben yetiştirmeye çalıştım. Ne kız gibi olsun dedim ne de sen erkeksin evladım dedim ben insan olması için uğraştım.
Ama bunun için çok çaba sarfetmemiz gerekiyor bunun politikası olur mu ? Artık bu konuda gerçekten yorum yapamıyorum

Demek istediğim buydu aslında, ne kadınları, ne çocukları ne de hayvanları koruyan bir ceza sistemimiz yok. Bir köpeğin kafasına kürekle vura vura katledenler 3 5 bin para cezasıya salıverildi bu gibi olaylar sadece 3. Dünya ülkelerinde yaşanır.

Evet öyle az cok tanıyoruz birbirimizi Hepimiz birşeylerden dolayı kızgınız mesela millet itifaki tarafı hukumettin yönetim seklinden, cumhur ittifakı tarafı kk hdp yi istememesi, bunun gibi cok sey var, dolayısıyla fikir catısması yasanıyor ister istemez, ben hep saygı duyarım ama (iki taraf içinde soyluyorum) dengesizce konusmalara siddetle karşıyım.
Ben daha cok neyi savundugunu bılmeden yanlısa yanlıs demeyen kişilere alıntı yaptım, dozunuda kaçırmış olabilirim orda da mune devreye girdi konu cok hassas o yuzden karsı tarafı kırmadan incitmeden konusmak gerek

Ama bunun için çok çaba sarfetmemiz gerekiyor bunun politikası olur mu ? Artık bu konuda gerçekten yorum yapamıyorum
Kanunlarımızda çok güzel maddeler var ama bir de etrafından dolaşılabilecek maddeler var maalesef, onlarla ilgili yeni düzenlemeler olursa cezalar daha caydırıcı hale getirilirse ve kadınlara çocuklara yönelik nahoş söylemlere de bir yaptırım olursa bir şeyler değişir gibi geliyor, ekonomi politikaları evet biraz sıkı para uygulamalarıyla düzlüğe çıkar lakin hem içerde hem dışarıda önemli olan 2 madde var, ekonomi politikaları ve güvenlik, sonrasında bizi yani içeriyi ilgilendiren diğer 2 önemli madde de eğitim ve sağlık hizmetleri.

Can ve mal güvenliği ekonomiden sonra en vazgeçilmez gündemlerden biri olmalı zira hem bizim güvenliğimiz için hem de bacasız sanayi dediğimiz turizm sektörü için, turistler gasp edilmek veya istismara uğramak ister mi? Birkaç yıl evvel bu sebeple haberlere manşet de olduk diye hatırlıyorum.

Neyse ben biraz kaçayım yine çok yazdım sizlerin de işleri vardır, malum her şey bekler de ev halkının yeme içmesi beklemez

Kadının beyanı zaten sadece sözde esas oldu kathy merak etme devletten yardım isteyip sokak ortasında eski eşi tarafından katledilen çok kadınlar gördük.
Offff kadının beyanı esastır ne demek haberi yok çoğu kişinin. Ailur hanım, sizi alıntılıyorum kusura bakmayın. Sağda solda hala bir sürü insandan duydum bu maddeyi istememe sebeplerini de burada da yazayım da bari dışarıdan bile okuyan varsa görür belki.
Kadının beyanı esas deyince erkekleri hoop hapse atmıyorlarrrrrrrrr. Kafayı yiyeceğim ya.
Kadın şiddete, tacize vs. uğradım deyince sadece o şahıs hakkında soruşturma açılıyor. Olay araştırılıyor, suçu yoksa ceza çıkmıyor. Suçu varsa ceza veriliyor.
He oldu o zaman, kadın beyanı esas deyince milleti tutup kolundan hapse gönderiliyor. Var mı böyle bir dünya ya?

Ay hayvanlarla alakalı konuya da girmek isterim ama şimdi çıkayım, sadece şeyi yazayım hayvanları hala mal gibi gören insanlar var, onlar da işkenceye ve tecavüze maruz kalıyor.

Konuyla ilişkili olabilir açıkçası arştırmadım psikoljik karşılığı nedir bilmiyorum ama kediye zarar veren erkeklerin geçmişe bağlı anne ya da sevgiliyle ilgili travması olduğunu okumuştum.
Ayrıyeten bundan bağımsız olarak kesinlikle küçük çocukları olan aileler çocuklarının hayvanlara zarar verme potansiyeli olup olmadığını gözlemlemeli böyle bir şey olduğu anda müdahale etmeliler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…