Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 426 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 807 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.350
Çinayet ve eyitim mühim
Bi de bizi çok düşünüyorlar gibi cinayet üstünden duyar kasmaları yok mu aahhh. Kendine özgü ve tek yönlü ahlak ve değer yargılarının dışına çıkan kadınların kanını kendine helal gören kafaların cinayetlere üzülmesine şahsen ben ikna oldum.

O kadının beyanı değil mağdurun beyanı esastır şeklinde yalnız

Kesinleşmiş cezası olmadığından başvurma hakkı var.

Ekonominin gidişatı hakkında sözü geçen yıllarını vermiş çok değerli ekonomistler defalarca uyardı ama azar işittiler, onların söylemlerini çok okudum çok dinledim + zaten hepimiz ekonominin içerisindeyiz kadınlar olarak ev ekonomisi üzerine ihtisas yaptık resmen, çarşı pazar fiyatlarını, ucuz marketleri, market kampanyalarını kovalıyoruz, giyimden ev eşyasına her şeyi takip ediyoruz, cebimize giren parayla giderleri karşılamaya çalışıyoruz.

Araba konusu çok konuşuldu nedense :)) sokakta araba çok doğrudur ama 2020 verilerine göre Türkiye’de 1000 kişiye düşen otomobil sayısı 157, Avrupa’da 560.

Ayrıca Türkiye araç alırken en yüksek ötv ödenen ülke durumunda.
Örneğin 1600 cc‘den düşük motora sahip 200 bin liralık sıfır araç alacaksınız diyelim, 200 bine araç kalmadı ama diyelim ki var, 200 bine %50 oranında ÖTV uygulanıyor.
200+100=300 bin tl aracın ötvli hali, buna bir de %18 KDV uygulanıyor, o da 54 bin lira tutar.
300+54=354 bin tl
200 bin liralık arabanın size maliyeti 354 bin lira olur, kasko ve trafik sigortası hariç, buna yakıt masrafı, yıllık bakımı, köprü ve otoban geçişleri, muayene, yıllık MTV, yiyebileceğiniz muhtemel trafik cezalarını da eklerseniz bugün araba sahibi olmak dertten başka bir şey değil :))

Öte yandan uluslararası yatırım araçlarında olmamasına rağmen, Türkiye‘de otomobil son yıllarda kurun artması, sıfır araç tedariğinde yaşanan sıkıntıların 2. el pazarına nur yağdırması sonucu neredeyse sıfır fiyatına çıkan 2. el araçlar nedeniyle araba demek yatırım aracı demek oldu, sokakta görülen araçların bence önemli bir kısmı hemen bir araba alayım 2 ay sonra kur fırlar aldığım fiyatında üzerine satarım diye alınan araçlar.

Girin satış sitelerine trafikten men edilse yarara olacak 90 model kuş serisi arabaları 350 bin liraya bile satanlar var, bundan 2-3 yıl evvel bu araçları 5 bin lira ver satayım abi diyenler vardı.

Neden kabul etmemiş?
Zaten oy vermezdık nereye aday oluyo hayırdır
Siz ve ben vermezdik ama destekleyen de bir hayli fazla.Eski veli grubundan bir arkadaş durumuna koymuştu Selahattin Demirtaş twetini paylaşarak üzüntüsünü belirtmişti. Çoğu da o yüzden verdi. HDP aday çıkarsaydı yine 2.tura kalırdı seçim, ama CHP nin bu kadar üzerine gidilmezdi belki.

O degil de bize secimde vaad edilen temmuzda en dusuk memur maaşı 22 bin yalan olmaz inşallah.

İlk hedef enflasyonu düşürmek ztn Tuik verilerinde dogalgaz sıfır gösterilerek bir miktar aşağı çekildi. Mevcut durumda Bakan beyin kamu maaşlarında bekleneni karsilamayacagi konuşuluyor ztn kendi politikası ücretli çalışanın etkilenmesi üzerine imis ben çok sembolik miktar artış bekliyorum
Artık asgari ücret zamları da eskiye oranla çok düşük kalır bu yükü kamu personeli ve asgari ücretli çalışan ödeyecek bir nevi parasal daralma uygulanacak

Yukarıda belirtilen oy oranlarına baktım da CHP ittifak olmadan yüzde 38, 44.almış,yüzde 9,76 de HDP. İkisinin toplamı zaten yüzde 48 ediyor. HDP seçmeni CHP ye verdi . Şimdi ittifak yaparak yine aynı sonuç çıkmış. İyi parti, Saadet, Deva, Gelecek hiç etki etmemiş Nasrettin Hoca nın kedi ciğer meselesi gibi.

İyi partiyi bilemem de deva gelecek saadet bu seçimin en kârli çıkan partileri bence

"sen" değil,"siz".lütfen karşınızdaki kişiye hitap ederken,saygınızı koruyun.zira sizinle"sen" diye hitap edecek kadar samimi olduğumuzu sanmıyorum.
Onu kafaya takacak kadar dertsiz değilim.Siz Erbogan yazdıniz diye öyle olmuyor sonuçta,değil mi,kısacası kıyameti koparmazdim
Umarım olmuştur

Resmen maaşlarımız eridi.Hayır sinirlenmeyeyim diyorum ama olmuyor.
Okudugum kadariyla dedigin gibi ya srmbolik bir artis olacak ya da vergi dilimleriyle 2 ileri 1 geri surunecegiz.En olumlu dusunceyle de onumuz secim verilen vaad tutulur ama sonrasi bir daha dogru duzgu zam yuzu goremeyiz.

Yargı dağıtılmaya başlanmış bakıyorum.
Evet anneyim iki güzel evlat sahibiyim. Ne konuşup ne konuşmayacağımı da buraya ne zaman gelip ne zaman gideceğimi de soracak değilim. Cezaya gelince o burada sen de ceza al da gör demenle de olmuyor. Üslubumu senin için de bozmayacağım. Şimdi mesajlarımın önünden çekilebilirsin

İttifak?
Hdp ile ittifak yapmadı chp..

Açıkçası ben her türlü bunu bekliyordum ne şaşırdım ne üzüldüm bu yükü ilk tabi ki memurlar ödeyecekti sadece gelen isim ile biraz umut verildi.
Ben bunları olumlu seçenek görüyorum daha keskin seyler yaşayabileceğimizi düşünüyorum
22 bin ztn brüt konuşulmuştu

Anka anketine göre yurtdışı oyu eklenene kadar Kılıçdaroğlu öndeydi. Yurt dışı oyu öne geçirdiği için parti kıyaslamanız yanlış. Ayrıca ittifak yok hdp ile. Hatta oyları düştüğü için isyandaydı hdp.

Ortaya konuşmakla olmuyor o işler. El altından üslup bozduğunuz için şikayet ettim ben zaten. Mış gibi yapmakla olmaz. Hikaye geçmiş zaman yapılmıyor anlamına değil yapıldı anlamına gelir. Ortaya konuşur gibi üyelere kafa bu diyemezsiniz. (Genelleme yapmıyorsunuz başkalarını alıntısız şöyle demiş diye kendinizce üslupsuz yeriyorsunuz derdiniz varsa alıntılayıp yapın ) Kaçak dövüşen herkese yaptığım muamele budur. Mikrofon açık, arkadan konuşmaya devam..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…