- 8 Nisan 2023
- 5.420
- 48.236
- 468
Her zamanki aksiyonlarHoş buldum çok sağol,hareketlilik olmuş herhalde.
Tilfon bitti araba başladı.Arabayla zenginlik ölçme kriteri hala tedavülden kalkmadı mı ya
Seçim bitti didişmeler bitmedi.Her zamanki aksiyonlar
Çıkar arabanı gösterde denmez ki şimdi:))Tilfon bitti araba başladı.
Balkondan fln çekerler onu daÇıkar arabanı gösterde denmez ki şimdi:))
Ne desem şimdi bilemiyorum.Balkondan fln çekerler onu da
Bak ne güzel arabalar var, herkes malını ikiye üçe katladı denir öyle
Her şeyin çaresi var çok şükür
Neyse benim arabam yokNe desem şimdi bilemiyorum.
Bizde var tırsmammı lazım şimdi eyvah eyvah diyerek:))Neyse benim arabam yok
Olanlar korksun niloya dan
Git şikayet et yeliz geç kalma.Avukatları bu başlığı fark etmemiş olabilir diğer türlü burada çok iş var...
Sabah akşam çalışıp, oramızdan buramızdan kısıp aldığımız ev araba için bi de özür dileyelim bari herkesten.Neyse benim arabam yok
Olanlar korksun niloya dan
En çok da bendenSabah akşam çalışıp, oramızdan buramızdan kısıp aldığımız ev araba için bi de özür dileyelim bari herkesten.
Haklısınız ülkede ciddi bir çoban açığı var ve bu kaçak afganlarla telafi edilmeye çalışılıyor ama bu maalesef insan sömürüsü durumunda. Çiftçide para olmadığından gerçek sigortalı ve asgari ücretli insan çalıştırmaları mümkün değil. Çoğu aile bu afgan gençlere evladı gibi bakmaya çalışıyor ve maalesed çok komik paralara çalışıyorlar, üstelik şiakyet üzerine yakalandıklarında sınır dışı ediliyorlar. İstanbulda izmirde başıboş gezen gruplara kimse dokunmazken namusuyla emeğiyle çalılıp kazandığı az parayı ailesine göndermeye çalışan zavallılar düşman gibi görülüp imha ediliyor diyebilirim. Burada da yaman bir çelişki var.Ben geçici sığınmacı, sığınmacı veya mülteci olarak bakmadım olaya. Benim burada üzerinde durduğum nokta, insanları doğduğu, yaşadığı coğrafyaya bakarak yargılamanın, onlara bir künye / etiket takmanın yanlışlığı. Bu sadece coğrafya ile sınırlı değil tabiki . İnancı da katabilirsiniz, tuttuğu takımı, partiyi de katabilirsiniz.
Sizin türkiye de doğmanız sizin isteğiniz mi, anne babanızı seçemediğiniz gibi doğduğunuz ülkeyi de seçemiyorsunuz. Bu insanların suçu o ülkede doğmak mı ? Aynı muamaleyi Avrupa, Amerika bize yapınca suçumuz bu topraklarda doğmak mı oluyor? Coğrafya kader mi ?
Ülkemize gelelerin ne faydası var sorusuna gelince. Benim izlenimim, (yukarıda bir iki üye yazmıştı havancılık sektörü ile ilgili onlar daha iyi bilir.) Hayvancılık sektöründe Afganların çoban açığını karşıladığı söyleniyordu. Çok ünlü bir tarihçimiz bunu televizyonda söyledi. Başka kişileden de duydum, çoban olarak çalıştıran kişilerde gördüm. Sanırım onları da gönderdik ülkeden zira şu anda bu konuda çoban açığımız devam ediyor. (dediğim gibi yukarıda hayvanlık sektöründe bilgisi olduğunu gördüğüm üyeler daha detaylı yazabilir.)
Mülteci, sığınmacı, göçmen dendiğinde akla suriyeli geliyor ama 2 yıl önceye kadar yazın yaşadığım bölgedeki otellerde Gürcüler çalışıyordu. Geçtiğmiz baharda türkmenlerin, özbeklerin hasta bakıcılık yaptıklarını gördüm, sanayaide ustalık yapan suriyeliler var. Mersinde esnaf Suriyeliler gördüm. İstanbul'da petrol şirketlerinde çalışan Libyalılar gördüm.
Lütfen sizde hep çalışanları görmüşsünüz demeyin. Silifke de araba içinde şişa içen, bir taraftan bangır bangır mezdeke (farazi) dinleyen çapulcular da gördüm.
Demek istediğim kadın ve çocukları ayrı tutarak söylüyorum. Çalışmayan, üretmeyen ekonomiye katkısı olmayan göçmen, sığınmacı benim açımdan misafirdir. Misafirliğinde kısası makbuldür.
Biz de arabayı sattık daha önce. Tam ev için kolları sıvayacağız bankalar kredi vermiyormuş şimdi. İnşallah yakın zamanda bu sıkıntı hallolur. Köydeki evden başka yok. Oraya da yerleşemem, işe gidip gelemem ordan çünkü. Niloya 'nın olduğu yer iyiymiş oraya gidelim bari, herkes zengin oluyormuş orda baksana hshshhshshd.En çok da benden
Alamadım nasip olmadı. Tam niyetlendik uçtu fiyatlar
Neyse mahalle bizim ev kiraaaa
Oha o ne Çin metrosu ayağımıza gelmiş.Bunlar da arabası olmayanlar. Ve günde yüzlerce duraktan, onlarca kez sirkülasyon oluyor (güncel çekemedim kusura bakmayın)Eki Görüntüle 3256198
"Avm ler tıklım tıklım bu milletin neresi aç nankörler" de var araba iyi yine.Tilfon bitti araba başladı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?