- 25 Ocak 2023
- 1.095
- 1.982
- 48
- 45
O günler aklima geldikçe valla yoRuluyordum.Evet ayni yollardan gecenler anlar ne demek istedigimi. Sadece o kadar da degil ingilizce sinavina da girdim Istanbul’a gidip. Sicil kaydimi bile verdim.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
O günler aklima geldikçe valla yoRuluyordum.Evet ayni yollardan gecenler anlar ne demek istedigimi. Sadece o kadar da degil ingilizce sinavina da girdim Istanbul’a gidip. Sicil kaydimi bile verdim.
İnternete bakar gene sayarım.en azından doğru bilgi vermek için bakarım.sen bilmeden etmeden soruyorsun.her iki hükümette bakanlıklarını seçimden sonra açıklayacaklarını söylediler.yani sen kılıçtaroğlunun kimlere bakanlıklarını dağıttığını bilemezsin.bende şu anki hükümetin bakanlıkları kimlere verdiğini bilememSana 13 cumhurbaşkanını say desem sayamazsınız güldürme beni
Kulislere gorede bir kac bakan milletvekili bunun icin oldu. Cunku milletvekilliğinden istifanı sunarsan bakan olma şansın oluyormusSüleyman soylu milletvekilliğinden istifa ederse tekrar olabilme şansı var
Valla niye gezmeyim yahu devlet yapmış sosyalleşmek için alır kitabımı şehrin karmaşasından kaçıp yeşillik içinde çocuğum oynarken kitap okurum siz Gokdere Millet Bahçesinin eski hali ile yeni halini bir görün d3 ondan sonra konuşun okullardan haberim yok kızım yeni 1e başlayacak valla ben 2000 yıllarında sıralarda 3 lu otururdum hatta kuzen olanlar beni ittiridi sıranın dibinde otururdum iyi bir ortalama ile bitirdim okullarımi
Cok iyi anliyorum hemdeEvet ayni yollardan gecenler anlar ne demek istedigimi. Sadece o kadar da degil ingilizce sinavina da girdim Istanbul’a gidip. Sicil kaydimi bile verdim.
Dünkü seçime kadar iç işleri bakanıydı.şuan milletvekili seçildi.yani o bakanlık şu an boş kim gelecek bilmiyorum.Eski bakan değil.miydi yahu yine o olacak İç İşleri
Uyarınca 'bize cahil diyolaaarr' diye feryat figan ediyorsunuz ama bilmediginiz şeyleri efelenerek yazmaktan da hiç geri durmuyorsunuz maşallah.En başa dönelim tüm göçmenleri gönderelim o zaman ne dersin
İnternete bakmadan sırasını şaşırmadım sayarım sizeİnternete bakar gene sayarım.en azından doğru bilgi vermek için bakarım.sen bilmeden etmeden soruyorsun.her iki hükümette bakanlıklarını seçimden sonra açıklayacaklarını söylediler.yani sen kılıçtaroğlunun kimlere bakanlıklarını dağıttığını bilemezsin.bende şu anki hükümetin bakanlıkları kimlere verdiğini bilemem
Büyükşehirlere yığacaklar.Çok beklersin, oy depolarını hayatta göndermeyecekler.
Yav bılıyorum yavDünkü seçime kadar iç işleri bakanıydı.şuan milletvekili seçildi.yani o bakanlık şu an boş kim gelecek bilmiyorum.
Ben İstanbul'da çok göç alan yerlerde yaşadım. Kötülükten ziyade, entegre olmaya yanaşmamaları büyük sorun. Eşimle aynı iş yerinde çalışan bir çocuk vardı, en iyisi oydu diyebilirim ama 20 yaş üstü kadına nine gözü ile bakıyordu. "4 kadın ne abi? Şaka mısın? Yeter ki paran olsun 400 tane alırsın sınır yok." diyordu. Böyle bir kültür farkı varken bir de bitmeyen bir göç var, bu bizim zaten şu an için bile canımıza okumuş durumda. Yhaa ben onları hiç dışlamam kii tavırları çok fazla naifçe. Gerek yok.Ben Göç İdaresi'nin bir projesi nedeniyle sığınmacılarla çalışmıştım. Dilci olmam sebebiyle bu noktada görev aldım.
Size şöyle söyleyeyim hepsi kötü değildi. Büyük bir kısmı yoksuldu. Aralarından sadece bir tane ailenin oluru vardı. Aydın, öğrenmeye açık, saygılı, bulunduğu kültüre ayak uyduran sadece "bir aile" vardı.
Benim esim bir sirkette Site Manager. 3000£ civarinda aliyor su an. Dedigim gibi ben calismiyorum bebekten dolayi, gayet guzel geciniyoruz. Devlet yardimlari alanlar da var, ben su an 2,5 senelik vizedeyim. O yuzden almiyoruz. Zaten sartlari var alabilmek icin. Alim gucu cok yuksek, bu ekonomik yani.Neden ıyı ki?
Biraz anlatır mısınız?
Bızde yurtdısına gidecegiz de ıngıktwreyı dahil etmemiştim Sımdı merak uyandırdınız
Bak bu doğru. Çok rahat eleştiri yapıyorlardı bir de. Adam bana fabrikada haftada bir çıkan kuru fasulyeden şikayet edebiliyordu. Ulan yemek veriyorlar hiç değilse, çoğu çalışanın öğlen yemeği yok cebinden alıyor herkes. Çok rahat isteyebiliyorlar ve eleştiriyorlar.Ben İstanbul'da çok göç alan yerlerde yaşadım. Kötülükten ziyade, entegre olmaya yanaşmamaları büyük sorun. Eşimle aynı iş yerinde çalışan bir çocuk vardı, en iyisi oydu diyebilirim ama 20 yaş üstü kadına nine gözü ile bakıyordu. "4 kadın ne abi? Şaka mısın? Yeter ki paran olsun 400 tane alırsın sınır yok." diyordu. Böyle bir kültür farkı varken bir de bitmeyen bir göç var, bu bizim zaten şu an için bile canımıza okumuş durumda. Yhaa ben onları hiç dışlamam kii tavırları çok fazla naifçe. Gerek yok.
Alisveris kisminda mesela Primark- Tk maxx-Marks&Spencer- Poundland- Wilko tarzi yerler uygun.Benim esim bir sirkette Site Manager. 3000£ civarinda aliyor su an. Dedigim gibi ben calismiyorum bebekten dolayi, gayet guzel geciniyoruz. Devlet yardimlari alanlar da var, ben su an 2,5 senelik vizedeyim. O yuzden almiyoruz. Zaten sartlari var alabilmek icin. Alim gucu cok yuksek, bu ekonomik yani.
Cevredeki insaatlar kulturel binalar cok guzel. Ozellikle Queen’e ait olan parklar devasa ve yemyesil. Cok bebekli cocuklu aile var, bugun parka gittik hava cok guzeldi ve herkes cimenlerde uzanmis kendi hallerinde guzelce sakince vakit geciriyorlardi.
Londra’da yasiyoruz. Ulasim genel anlamiyla cok kolay. Metrolar var, araban yoksa bile istedigin yere gidebilirsin. Ama trafik sorunu burada da var.
Insanlar kendi isleri ile mesguller, herkes kendi halinde. Sokakta rahatca ve ozgurce dolasiyorlar. Cogu insan gayet kibar.
Egitim konusunda cok fazla bilgim yok, arastiriyorum hala. Bebegim 2,5-3 yas civari krese gidecek bir kismini siz bir kismini devlet oduyor sanirim.
saglik kismina gelirsek saglik ocagi gibi olan GP’den randevu almaniz gerekiyor doktora muayene olabilmek icin. Gerekli gorurse seni hastaneye yonlendiriyor. Yani turkiye gibi hadi cocugumun atesi cikti acile gidelim olayi yok.
Cok cok acil olmadigi surece Acile gitsen bile saatler beklemek zorunda kalabiliyorsun.
Kutuphaneler sanat merkezleri cok yaygin.
Aklima gelenleri yazdim, sorunuz varsa sorun oyle cevaplayayim
Devletten yardım niye alanlar var orası Avrupa olur mu öyle şey ya herkesin geliri süper olması lazım ayrıca parklarda yatilmaz ulaşım bizde de çok kolay Bursadan İstanbula en geç 40 dk da İstanbuldasin hele yapılan metroyu soylemiyim kaç tane ilceyi 8.90 a gidiyorsun metroyla giderken bildiğin ilçe değiştiriyorsun kmsine bakmam lazım teyit edeceğim Çocuk acillerine gelecek olursak çocuğumu şuan parmak ucuna basıyor diye acile götürsem cok az sıra bekleyerek çocuğumu muayene ettirebilirim kütüphaneler sanat merkezleri yüzme havuzları öf öf yani evimin karşısında var devasa yuzme havuzlari var Türkiye ve Dünya Olimpiyatları yapılıyor yazın bedava kamplar oluyor erkenden yazdırmazsan paranla bile gidemiyorsunBenim esim bir sirkette Site Manager. 3000£ civarinda aliyor su an. Dedigim gibi ben calismiyorum bebekten dolayi, gayet guzel geciniyoruz. Devlet yardimlari alanlar da var, ben su an 2,5 senelik vizedeyim. O yuzden almiyoruz. Zaten sartlari var alabilmek icin. Alim gucu cok yuksek, bu ekonomik yani.
Cevredeki insaatlar kulturel binalar cok guzel. Ozellikle Queen’e ait olan parklar devasa ve yemyesil. Cok bebekli cocuklu aile var, bugun parka gittik hava cok guzeldi ve herkes cimenlerde uzanmis kendi hallerinde guzelce sakince vakit geciriyorlardi.
Londra’da yasiyoruz. Ulasim genel anlamiyla cok kolay. Metrolar var, araban yoksa bile istedigin yere gidebilirsin. Ama trafik sorunu burada da var.
Insanlar kendi isleri ile mesguller, herkes kendi halinde. Sokakta rahatca ve ozgurce dolasiyorlar. Cogu insan gayet kibar.
Egitim konusunda cok fazla bilgim yok, arastiriyorum hala. Bebegim 2,5-3 yas civari krese gidecek bir kismini siz bir kismini devlet oduyor sanirim.
saglik kismina gelirsek saglik ocagi gibi olan GP’den randevu almaniz gerekiyor doktora muayene olabilmek icin. Gerekli gorurse seni hastaneye yonlendiriyor. Yani turkiye gibi hadi cocugumun atesi cikti acile gidelim olayi yok.
Cok cok acil olmadigi surece Acile gitsen bile saatler beklemek zorunda kalabiliyorsun.
Nevizade karikatürü geldi aklimaDikkat edin!
Eşim o işyerinde olduğu sürece böyle bir cesur çıkmadı. En çok da ona güvenirler onu severlerdi ama. Aklında olsun.Bak bu doğru. Çok rahat eleştiri yapıyorlardı bir de. Adam bana fabrikada haftada bir çıkan kuru fasulyeden şikayet edebiliyordu. Ulan yemek veriyorlar hiç değilse, çoğu çalışanın öğlen yemeği yok cebinden alıyor herkes. Çok rahat isteyebiliyorlar ve eleştiriyorlar.
Ben encok ingilizlerle calisiyorum diger ülkelerde var çoğunluk ingiliz çalıştığım aceantanin .müşterilerim genelde orta halli ve çeşitli işlerde caisanlar maaslari iyi bizdekilerden . Orda kampanyalar yapiliyor turkiyeye tatile gitmeleri icin ucuza geliyor acentalar ordaBenim esim bir sirkette Site Manager. 3000£ civarinda aliyor su an. Dedigim gibi ben calismiyorum bebekten dolayi, gayet guzel geciniyoruz. Devlet yardimlari alanlar da var, ben su an 2,5 senelik vizedeyim. O yuzden almiyoruz. Zaten sartlari var alabilmek icin. Alim gucu cok yuksek, bu ekonomik yani.
Pahali olan seyler mesela ilk aklima gelen Sigara. ikincisi de araba sigortalari kismen pahali.Alisveris kisminda mesela Primark- Tk maxx-Marks&Spencer- Poundland- Wilko tarzi yerler uygun.
Market alisverisinde Aldi,Lidl ayni fiyatlarda.
Sainsburys ve tesco ayni fiyatlarda asagi yukari ama biz Sainsburys’i daha cok begeniyoruz.
Cocuk kiyafetleri de genel anlamiyla ucuz.