Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 427 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 808 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.352
Benim maaş hesabım duruyor. Sadece harcadığım kadarını bankada tutuyorum. Yüklü paranız varsa TL olarak neden tutuyorsunuz? Maalesef sürekli değer kaybına uğruyor Türk Lirası.
Döviz alıp koyuyoruz kenara ama mesela dolar ve euro nun da kendine has bir enflasyonu var.
Onların da alım gücü türk lirası kadar olmasa da düşüyor.
Bunu da göz önünde bulundurup sepet yatırımı yapmak lazım, yani bir kısım fiziki altıj bir kısım gümüş bir kısım euro belki biraz da hisse senedi.

tek bir yatırım aracına yüzde yüz güvenilmez bu ülkede.
Ben de biraz euro çekmek istiyorum bankadan, umarım zorlamazlar. Korkuyorum cidden

Benim İtalya!da yaşayan bulgar arkadaşım her annesini ülkesine ziyarete geldiğinde otobüse atlayıp istanbula gelir. gezer yer içer alışverişini yapar gider. çok seviyor istanbulu, eh şimdi gittikçe de ucuzluyor. Gelmeyipte ne yapacak. Geçen isvicreye gecmiş italya ile sınırlar zaten, ayy diyor orası çok pahalı bir ülke!

Alım gücü ve birime bakmak gerekiyor. Orada adam 2000 eur kazanıyor 800 eur kira veriyor diyelim. Ama yeme- içme vs -çok çok daha ucuz.
Ben bugun iki paket peynir, bir ekmek bir kutu yumuşatıcıya 300 tl verdim bugün, 300 euro ya avrupada iki market arabası dolduruyorsun. Biz italyada kaldık, bir haftalık yeme içme masrafı haftalık 70 eur tuttu.
Eti sütü balıgı yumurtası alkolü dahil!

Söyleyeceklerim bu konuda bu kadardır, iyi günler efendim ...

Mamalarından %18 KDV alınıyor. CB evcil hayvan sahiplerine 'beyaz türkler' dedi ya zengin sanıyor bizi
Elitim ve pempe popoluyum diyorum neden anlamıyorsunuz? Meybilin nimyork maskaram, kedi, köpek ve papağanlarım var.

Şair burada ne anlatmak istedi? Çok nefret sevgiye mi dönüşüyor yoksa korku imparatorluğundan dolayı mı Erdoğan dedi?
Korku mu babam korkacak neyden çok pardon üff bende gozardisiniz başka mesajları açınca gördüm saçmalamayın birbdaha da alintilamayin beni

Madem konu arabalardan açıldı bir örnek vermek istiyorum. Benim 2006 model k*a picanto otomobilim var. Küçücük ekonomik bir arabadır, bilenler bilir.
2015 yılında 74 bin km de aldım, 17.000 TL ye
Şimdi sarı sitede 185 bin tl den başlıyor hem de 200 bin km ye gelmiş araçlar! Allahın tenekesi ya nasıl iki yüz bin ortalama olur!

3 yıl önce ankara antlaşmasına başvuru yapmıştım, o zaman iş planı ve finansal akış şeması hazırlamıştım. Fiyatları karşılaştırmam gerekmişti, benim arabayı orda 700 sterline alabiliyorsun, yani aşağı yukarı 16 bin tl kusür.

Şimdi bunu da ateyizler açıklasın bana

Not olarak eklemek istediğim de şu, özellikle de batı avrupada insanlar arabalara bu kadar çok para dökmüyorlar. Altlarında araba var mı ona bakıyorlar. Almanya!da İsviçre de lüks araçlara binenler bizim türkler ile ortadoğu ve balkanlardan göçen diger vatandaşlar...

O çok Avrupayı övenler bir İngilterenin Fransanin sömürü tarihine baksın hicbir yardım almadan bugün geldiğimiz nokta bambaşka son 1.5 yıl evet ekonomi kötü dönem dönem geçmiş tarihimizde de olmuş kim gelirse gelsin yine olacak pandemiden çıktık en basitinden bir araba fabrikası 15 gün üretim durdurdu siz neden bahsediyorsunuz elbet bunların bir sonucu olacaktı alalım cipsimizi haftasonu yasaklarda yeriz derken iyiydi

Yani öyle zaten ev fiyatları dışında dövizi TL'ye bile çevirsen buradaki fiyatlarla kıyas edilemeyecek kadar makas farkı var arada bu konuyu tartışmak bile absürt.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…