- 18 Şubat 2018
- 12.722
- En iyi cevaplar
- 2
- 57.798
- 598
- 44
Anlayatamazsin ki,biz de enflasyon sürekli artarken orada %10'u geçmez.Sosyal yardımlarla falan gül gibi geçinip giderler ama oradan benim kaderimi belirlemek için oy kullanırlar.İşte bunu anlatmaya çalışıyorum
Söylenecek çok şey var da bebeğim susuyorum sinirlerim çok bozukAnlayatamazsin ki,biz de enflasyon sürekli artarken orada %10'u geçmez.Sosyal yardımlarla falan gül gibi geçinip giderler ama oradan benim kaderimi belirlemek için oy kullanırlar.
Yok valla bu ülkede normal bir şekilde yaşamak için ister tek kişi ister iki kişi çalışsın ciddi mana da güzel para kazanmaları lazım.öbür türlü ya ucu ucuna yada bir şeyleri kısarak falan idare ederek anca.yada direk batışAlmanya'da karı koca çalışıyor herkes,Türk kadınları yatıyor diyorlar.8.500×2=17.000 lira.Hadi iki kişi çalışıyor buyur hesap yapalım.10.000 kira,1500 faturalar diyelim,5000 bakıcı ve ya kreşe koy.Geriye ne kalıyor geçinmek icin?
Hayır anlamadıgım osmanli simdi ciksa gelse seni torunu yapmayacak ki çünkü çoktan dogdun ve biyolojik olarak osmanlı torunu degilsin ve olmadıgin için gorecegin tek muamele kullukOğlumuza aslan oğlum dediğimizde nasıl aslan olmuyorsa, o da torunum demekle torun olmuyor sanirim bunu demek istedi. Eee madem torun olmadığını biliyorsun neyin mucadelesi yani bu bu kadar?
Beyazca disardan okuyorsaniz burayi ek bilgi vereyim size, cok begeniyorsunuz ya osmanliyi tebaa olmayi, osmanlida ilk nufus sayiminda buyuk bas hayvanlar ve erkekler sayildi, kadinlar sayılmadı.
Yani şimdi Erdoğanoğulları mi olacağız biz hesaba göreHayır anlamadıgım osmanli simdi ciksa gelse seni torunu yapmayacak ki çünkü çoktan dogdunosmanli kani tasiyan birinden dogmadigin surece osmanli cocugu torunu olmayacaksin seni kendi torunlari olarak gormeyecek sadece kölesi kulu olacaksın.. çokmu meraklisiniz bir ailenin malı gibi kullanılmaya ki adamlarin kendi kan bagı haric halkına yaptıgı buydu yani..
ister kur, ister birim cinsinden değerlendirin alım güçleri bizimkinden misliyle iyi mi iyi. Bitti gitti bu kadar.Nasil bir hesap bu? Ablacim Elma ile elma yi karsilastirmalisiniz. Madem alim gucu ile ilgili yorum yapmak istiyorsunuz. orneginiz soyle olmali : Almanyada bir ogretmen 2000 euro maas aliyor, turkiye de 10 kusur bin. Alamanyada ki ogretmen 1 maasiyla X kilo et alabilir, Turkiyede Y kilo et alabilir.
Nasil bir mantik bu alman 3000 Euro alsin turk 3000 TL alsin. Peynir su para olsun . Emtiya diye bir sey var. Asgari saat ucreti diye bir sey var. Allah askina bu gurbetcilerden duydugunuz herseye inanmayin. Deminn yazdim her iki taraf icinde ne avrupa bizi kiskaniyor ne de avrupada gecim kolay. Birakin bunu avrupalilar dusunsun. Bugun ulke icin ne urettiniz bunun hesabini yapin. Size ornek verdim 1 TL 7 Japon yeni yapiyor. Sizce Japonun umurunda mi Aman param TL karsinda cok degersiz mi diyor?
Görüşürüz hanım ablaİyi akşamlar hepinize ben kaçtım sakin olun ger,ilmryin gene .
Ok en basit haliyle anlattım.daha doğrusu insanların olaya bu şekilde baktığını söylemek istedim.adam bakıyor 8 euro yu kendine göre 8 tl olarak düşünüyor.20 euro ile 5parça şey alınırken 20tl ile 1 parça şeyi niye zorla alıyorum.insanlar burdan hesap yapıyor kendince.tabi iş saatleri meslek onları hesaba katmıyor yada üretiminiNasil bir hesap bu? Ablacim Elma ile elma yi karsilastirmalisiniz. Madem alim gucu ile ilgili yorum yapmak istiyorsunuz. orneginiz soyle olmali : Almanyada bir ogretmen 2000 euro maas aliyor, turkiye de 10 kusur bin. Alamanyada ki ogretmen 1 maasiyla X kilo et alabilir, Turkiyede Y kilo et alabilir.
Nasil bir mantik bu alman 3000 Euro alsin turk 3000 TL alsin. Peynir su para olsun . Emtiya diye bir sey var. Asgari saat ucreti diye bir sey var. Allah askina bu gurbetcilerden duydugunuz herseye inanmayin. Deminn yazdim her iki taraf icinde ne avrupa bizi kiskaniyor ne de avrupada gecim kolay. Birakin bunu avrupalilar dusunsun. Bugun ulke icin ne urettiniz bunun hesabini yapin. Size ornek verdim 1 TL 7 Japon yeni yapiyor. Sizce Japonun umurunda mi Aman param TL karsinda cok degersiz mi diyor?
Tesaduf dun bulgaristandaydim. Kapikuleden de gectim. Evet Bulgar plakali arabalar tika basa arabalarini doldurmuslar geri donuyorlardi. (Turkiye onlara ucuz geldigi icin muhtemelen) Ama adam kendi ulkesinde asgari ucretle mis gibi yasiyorsa neden o sinir kapisinda o cileyi cekiyor anlayamadim.Değerli yöneticim,biz sıradan halkız,pazar poşetinin doluluğu bizim için önemli haliyle. Hepimiz af buyurun it gibi çalışıyoruz,karşılığında aldığımız parayla da güzel yaşamak hakkımız. Ama yıllar içerisinde bu düzen gittikçe bizi sömüren bir hale geldi.
Devletime güvenmek istiyorum,bu benim hakkım.
Canım ,malım devlet güvencesinde olmalı,bu da benim hakkım.
Ben elin Japonu ne der bilmiyorum,merak etmiyorum. Ama Bulgaristanda yaşayanları görüyorum, adam aldığı asgari ücretle mis gibi yaşıyor. Tavuğunu etini rahatça yiyor. Hafta sonunda eğlenceye gidebiliyor. Benim ülkeme alışverişe de gelebiliyor. Tamam ben de çoğu Avrupa ülkesine alışverişe ve gezmeye gidebiliyorum ama derdim benim tüm vatandaşlarım da bu hakka sahip olmalı. Neden değiller? Bu soruya cevap arıyorum. Cevabı da haliyle bana hükümet vermeli,başkası değil.
Bak bende merak ettim sende bana yazBana yazar mısın bildiklerini lutfennn
Bunu bende duydum sanırım bir Sofya merkezi bir yer gibiymiş. Başka şeylerde duydum da söylemeyeyimTesaduf dun bulgaristandaydim. Kapikuleden de gectim. Evet Bulgar plakali arabalar tika basa arabalarini doldurmuslar geri donuyorlardi. (Turkiye onlara ucuz geldigi icin muhtemelen) Ama adam kendi ulkesinde asgari ucretle mis gibi yasiyorsa neden o sinir kapisinda o cileyi cekiyor anlayamadim.
BIr de TR plakali arabalar vardi. Onlarda Bulgaristana gidiyorlardi. Cok detaya girmeden kumar oynamaya gittiklerini soyleyebilirim. (hepsi degildir tabiki) Ama sinirin tam dibinde yeni bir kumarhane insaati var ki offff. Vatandaslar karsilikli gidip geliyorlar.
Madem avrupa ulkesine gidebilme sansiniz var bir ara sofya ya da gidin. Yollarina, binalarina, insanlarina, kilik kiyafetlerine, yasamlarina bir bakin. Kucumsemek degil ama 1990 lar turkiyesi.
Karsilastirma yapmamali. Benim ki de biraz devre kendi egriligini gormez yilana boynun egri dermis gibi oldu. Elestirilerinize cevap vermedim. Haklisiniz. Sadece karsilastirmalar yanlis gibi geldi bana
Ya komiğime giden ne bazı erkekler var gençler.osmanlıyı getireceğiz falan diyorlar ya.ozamanki hareme heveslenmiyorlarsa neyim.sanıyorlar ki osmanlı geldi hoop hareme.
İste laf ola beri gele. Su tiplerden farki yok bana gore, gazı almis almis,torunum iste var mı diyeceginiz diyor.Hayır anlamadıgım osmanli simdi ciksa gelse seni torunu yapmayacak ki çünkü çoktan dogdun ve biyolojik olarak osmanlı torunu degilsin ve olmadıgin için gorecegin tek muamele kullukosmanli kani tasiyan birinden dogmadigin surece osmanli cocugu torunu olmayacaksin seni kendi torunlari olarak gormeyecek sadece kölesi kulu olacaksın.. çokmu meraklisiniz bir ailenin malı gibi kullanılmaya ki adamlarin kendi kan bagı haric halkına yaptıgı buydu yani..
Paramız bitti ondan yokoldu nerdeyse..bulgaristana gittim insanlık var kesinlikle caddelerde kimsenin üstüne araba sürmüyorlar mesela..evet gelişmemiş bazı şeyler var yok değil ama yine bize göre çok iyiler..(bulgaristana da çifte vatandaşlık için gittim neden gittiğimi sorarsanız diye yazmak istedim)her şekilde bizden iyi yaşıyorlar..Tesaduf dun bulgaristandaydim. Kapikuleden de gectim. Evet Bulgar plakali arabalar tika basa arabalarini doldurmuslar geri donuyorlardi. (Turkiye onlara ucuz geldigi icin muhtemelen) Ama adam kendi ulkesinde asgari ucretle mis gibi yasiyorsa neden o sinir kapisinda o cileyi cekiyor anlayamadim.
BIr de TR plakali arabalar vardi. Onlarda Bulgaristana gidiyorlardi. Cok detaya girmeden kumar oynamaya gittiklerini soyleyebilirim. (hepsi degildir tabiki) Ama sinirin tam dibinde yeni bir kumarhane insaati var ki offff. Vatandaslar karsilikli gidip geliyorlar.
Madem avrupa ulkesine gidebilme sansiniz var bir ara sofya ya da gidin. Yollarina, binalarina, insanlarina, kilik kiyafetlerine, yasamlarina bir bakin. Kucumsemek degil ama 1990 lar turkiyesi.
Karsilastirma yapmamali. Benim ki de biraz devre kendi egriligini gormez yilana boynun egri dermis gibi oldu. Elestirilerinize cevap vermedim. Haklisiniz. Sadece karsilastirmalar yanlis gibi geldi bana
Ben de 19 mayıs tatilinde Sofyadaydım. Cebeldeki bir festivale davetli olarak gittim,birkaç aile arkadaşım da var. İnanın o 90lar Türkiyesini hissetmedim,her şey daha sade ve gösterişsiz geldi bana sadece. Otellerin avmlerin kapısında güvenlik yok,kimse çantamı ve üstümü aramadı. Yaya geçitlerinde kimse benim üstüme çıkmadı,dönel kavşakta araba varsa kimse yolda önüne atlamıyor. Düzene hayran kaldım. Ama bunlar benim önceliğim olduğu içindi. Sokaklarda kendimi güvende hissettim. Bu daha Avrupanın en geri ülkesi. Asgari ücretli nüfus,çalışan nüfusun %11i yanılmıyorsam. Bizde bu oran %42. İnsanıma üzüldüm,Türke üzüldüm.Tesaduf dun bulgaristandaydim. Kapikuleden de gectim. Evet Bulgar plakali arabalar tika basa arabalarini doldurmuslar geri donuyorlardi. (Turkiye onlara ucuz geldigi icin muhtemelen) Ama adam kendi ulkesinde asgari ucretle mis gibi yasiyorsa neden o sinir kapisinda o cileyi cekiyor anlayamadim.
İşte onlar apayri bi vaka incelenmesi gerekenHadi onlar harem ruyasi goruyor, kadinlara ne oluyor
Ablacim sen bir almana de ki benim cocugun bakicisi var. Kiskanir mi bilmem ama neden diye sorar emin ol.Almanya'da karı koca çalışıyor herkes,Türk kadınları yatıyor diyorlar.8.500×2=17.000 lira.Hadi iki kişi çalışıyor buyur hesap yapalım.10.000 kira,1500 faturalar diyelim,5000 bakıcı ve ya kreşe koy.Geriye ne kalıyor geçinmek icin?
Çok var öyle maalesef her kesimden sadece.. otelde yakılan alevilerin katilleri aramizda hala..Muhsin Yazicioglu'nun katilini bulamadılar daha,milliyetcilikmiş pehhhhh.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?