Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 427 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 808 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.352
Anlayatamazsin ki,biz de enflasyon sürekli artarken orada %10'u geçmez.Sosyal yardımlarla falan gül gibi geçinip giderler ama oradan benim kaderimi belirlemek için oy kullanırlar.
Söylenecek çok şey var da bebeğim susuyorum sinirlerim çok bozuk

Yok valla bu ülkede normal bir şekilde yaşamak için ister tek kişi ister iki kişi çalışsın ciddi mana da güzel para kazanmaları lazım.öbür türlü ya ucu ucuna yada bir şeyleri kısarak falan idare ederek anca.yada direk batış

Hayır anlamadıgım osmanli simdi ciksa gelse seni torunu yapmayacak ki çünkü çoktan dogdun ve biyolojik olarak osmanlı torunu degilsin ve olmadıgin için gorecegin tek muamele kulluk osmanli kani tasiyan birinden dogmadigin surece osmanli cocugu torunu olmayacaksin seni kendi torunlari olarak gormeyecek sadece kölesi kulu olacaksın.. çokmu meraklisiniz bir ailenin malı gibi kullanılmaya ki adamlarin kendi kan bagı haric halkına yaptıgı buydu yani..

Arkadaşlar Dolar ve Japon Yeni paritesi ben doğduğumdan beri aynı. Kaldı ki, asgari ücret Japonya’da neredeyse 1600 dolara tekabül ediyor ve toplumun sadece %4’ü bu paraya çalışıyor. Bizde 450 dolar bile etmiyor. Türkiye’nin en az %42’si asgari ücretle çalışıyor. Bu şekilde karşılaştırın.

Yani şimdi Erdoğanoğulları mi olacağız biz hesaba göre?

ister kur, ister birim cinsinden değerlendirin alım güçleri bizimkinden misliyle iyi mi iyi. Bitti gitti bu kadar.

Ok en basit haliyle anlattım.daha doğrusu insanların olaya bu şekilde baktığını söylemek istedim.adam bakıyor 8 euro yu kendine göre 8 tl olarak düşünüyor.20 euro ile 5parça şey alınırken 20tl ile 1 parça şeyi niye zorla alıyorum.insanlar burdan hesap yapıyor kendince.tabi iş saatleri meslek onları hesaba katmıyor yada üretimini

Tesaduf dun bulgaristandaydim. Kapikuleden de gectim. Evet Bulgar plakali arabalar tika basa arabalarini doldurmuslar geri donuyorlardi. (Turkiye onlara ucuz geldigi icin muhtemelen) Ama adam kendi ulkesinde asgari ucretle mis gibi yasiyorsa neden o sinir kapisinda o cileyi cekiyor anlayamadim.

BIr de TR plakali arabalar vardi. Onlarda Bulgaristana gidiyorlardi. Cok detaya girmeden kumar oynamaya gittiklerini soyleyebilirim. (hepsi degildir tabiki) Ama sinirin tam dibinde yeni bir kumarhane insaati var ki offff. Vatandaslar karsilikli gidip geliyorlar.

Madem avrupa ulkesine gidebilme sansiniz var bir ara sofya ya da gidin. Yollarina, binalarina, insanlarina, kilik kiyafetlerine, yasamlarina bir bakin. Kucumsemek degil ama 1990 lar turkiyesi.

Karsilastirma yapmamali. Benim ki de biraz devre kendi egriligini gormez yilana boynun egri dermis gibi oldu. Elestirilerinize cevap vermedim. Haklisiniz. Sadece karsilastirmalar yanlis gibi geldi bana

Bunu bende duydum sanırım bir Sofya merkezi bir yer gibiymiş. Başka şeylerde duydum da söylemeyeyim

İste laf ola beri gele. Su tiplerden farki yok bana gore, gazı almis almis,torunum iste var mı diyeceginiz diyor.

Paramız bitti ondan yokoldu nerdeyse..bulgaristana gittim insanlık var kesinlikle caddelerde kimsenin üstüne araba sürmüyorlar mesela..evet gelişmemiş bazı şeyler var yok değil ama yine bize göre çok iyiler..(bulgaristana da çifte vatandaşlık için gittim neden gittiğimi sorarsanız diye yazmak istedim)her şekilde bizden iyi yaşıyorlar..
Çok sık Kıbrıs’a giden biri olarak söylüyorum Türkiye’de rakının fiyatları malum kıbrısta fiyatlar daha iyi..burda bile fiyatları konuşuyoruz düşünün..ekonomimiz nanay

Ben de 19 mayıs tatilinde Sofyadaydım. Cebeldeki bir festivale davetli olarak gittim,birkaç aile arkadaşım da var. İnanın o 90lar Türkiyesini hissetmedim,her şey daha sade ve gösterişsiz geldi bana sadece. Otellerin avmlerin kapısında güvenlik yok,kimse çantamı ve üstümü aramadı. Yaya geçitlerinde kimse benim üstüme çıkmadı,dönel kavşakta araba varsa kimse yolda önüne atlamıyor. Düzene hayran kaldım. Ama bunlar benim önceliğim olduğu içindi. Sokaklarda kendimi güvende hissettim. Bu daha Avrupanın en geri ülkesi. Asgari ücretli nüfus,çalışan nüfusun %11i yanılmıyorsam. Bizde bu oran %42. İnsanıma üzüldüm,Türke üzüldüm.

Türkiyeden alışveriş yapmalarının sebebi orada alamamaları değil,Türkiyeden daha da çok almayı tercih etmeleri tamamen. Ha ben olsam gelip Edirnenin hormonlu hıyarını almam,Bulgaristandaki daha doğal,daha da ucuz. Onların tercihleri bu elbette ama yine de bu tercihler bizim Avrupanın A101i olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor.

Ablacim sen bir almana de ki benim cocugun bakicisi var. Kiskanir mi bilmem ama neden diye sorar emin ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…