Hanım ablacığım son 10 yıldır yüklü mimtar çekeceğimiz zaman bir gün önceden haber veriyoruz bankalara. Ben bizzat yaşadığım için biliyorum. En son 3 yıl önce tüm paramı kasaya koydum,nasıl olsa faizsiz duruyordu,bari kasada dursun istediğim zaman gidip alabiliyorum.Döviz kalmadı tabi,çok yüklü değil tabi benimkide.
Onlarin alım gücü artarken bizim ki dusuyor.Olay beğenip beğenmemek değil sadece beğenmedim atıp cevap vermediğiniz için sorma gereği duydum..ayrıca halen aynı fikirdeyim yurtdışlarındaki işçi,doktor,mühendis vs maaşları türkiyedekinden çok daha fazla..dün gece bir tarafta kazanan partinin insanları eğlenirkerken bir taraftan çöpten yiyecek toplayan biri vardı..adaletsizlik.Avrupadaki adam çalışıyor kazanıyor diyorsunuz e türkiyedekiler bizler napıyoruz yan gelip yatıyor muyuz?bizlerde çalışıyoruz..ama maaşlar yine de tatmin edici durumda değil..en önemli nokta ise bizim insanımız onca sene çalışıyor emekli oluyor ama emekliliğinin tadını bile çıkaramıyor neden çünkü yetecek para yok haydi tekrar işe girip çalışmaya devam..Avrupadaki insanlar emekli olunca mis gibi hayat yaşıyorlar..yapmayın allahaşkına..ne derseniz deyin avrupadakiler rahat rahat market alışverişi yaparken ülkemdeki insanlar yapamıyorlar bu yüzden de sinirim çok bozulmuş vaziyette..Avrupa’yla Türkiye’yi bir tutamazsınız..
Oturup ağlayacak değilim işi hepten deliliğe vurdum, geyiğe dalgaya alıyorum ne yapayım.Aynen öyle çok katılıyorum.zaten firmalar yavaş yavaş hep çekildiler Türkiyeden
E ablacim iyi ki yorum yapmamisim iste. Siz gene ayni seyi yazmisiniz. Adam euro maas aliyor. Kirasini da euro oduyor.Olay beğenip beğenmemek değil sadece beğenmedim atıp cevap vermediğiniz için sorma gereği duydum..ayrıca halen aynı fikirdeyim yurtdışlarındaki işçi,doktor,mühendis vs maaşları türkiyedekinden çok daha fazla..dün gece bir tarafta kazanan partinin insanları eğlenirkerken bir taraftan çöpten yiyecek toplayan biri vardı..adaletsizlik.Avrupadaki adam çalışıyor kazanıyor diyorsunuz e türkiyedekiler bizler napıyoruz yan gelip yatıyor muyuz?bizlerde çalışıyoruz..ama maaşlar yine de tatmin edici durumda değil..en önemli nokta ise bizim insanımız onca sene çalışıyor emekli oluyor ama emekliliğinin tadını bile çıkaramıyor neden çünkü yetecek para yok haydi tekrar işe girip çalışmaya devam..Avrupadaki insanlar emekli olunca mis gibi hayat yaşıyorlar..yapmayın allahaşkına..ne derseniz deyin avrupadakiler rahat rahat market alışverişi yaparken ülkemdeki insanlar yapamıyorlar bu yüzden de sinirim çok bozulmuş vaziyette..Avrupa’yla Türkiye’yi bir tutamazsınız..
Belli meblada dediğin gibi 1 gün öncesinden söyleniyordu ona göre hazırlanıyordu parada.Hanım ablacığım son 10 yıldır yüklü mimtar çekeceğimiz zaman bir gün önceden haber veriyoruz bankalara. Ben bizzat yaşadığım için biliyorum. En son 3 yıl önce tüm paramı kasaya koydum,nasıl olsa faizsiz duruyordu,bari kasada dursun istediğim zaman gidip alabiliyorum.
Ve abartısız,bugün G bankasının 4 şubesine gittim,bankamatikler bozuk,içeriden de para vermiyorlardı. Pazar parası çekecektim sadece 700-800 lira. Vermediler. Düşünün işte
Kpss tarihte bile var . Devşirme hem kadınlar hem erkekler için yapılmıştır. Topkapı sarayına giderseniz orda devsirilen kızların eğitim bölümü bile vardır. İnsanları cahillikle suçlayıp hiç bir şey bilmemeniz?Çok biliyor zannediyorsunuz kendinizi cehalet paçalarınızdan akıyor,devşirme dediğiniz sistemde sadece erkek çocukları alınırdı;kız çocuklar değil.Adam asker yetiştirmek için alıyorAman Allah'ım sizi hezeyanlarınızla başbaşa bırakmak lazım.
Hepsini okumadım konu Osmanlıya nasıl geldi bilmiyorum ama Atatürk o beğenmediğiniz Osmanlı'nın bir paşasıydı farkında mısınız? Osmanlı yetiştirdi onu,T.C. yetiştirebildi mi öyle bir asker?Bir de buradan bakın.Görebilirseniz(!)
G bankası bence bir süredir bu şekilde,hep mi bana denk gelir yani,bankamatikleri hep bozuk.Belli meblada dediğin gibi 1 gün öncesinden söyleniyordu ona göre hazırlanıyordu parada.
Para kalmadı resmen cumaryesi çektüm bende banka matikten 500 çektim hatta.
Sıkıntı olmadan çektim g bankasından bende.G bankası bence bir süredir bu şekilde,hep mi bana denk gelir yani,bankamatikleri hep bozuk.
Bankamatikler gıcır gıcır 200’lük banknotlar veriyor hep, karşılıksız para basılıyor.Belli meblada dediğin gibi 1 gün öncesinden söyleniyordu ona göre hazırlanıyordu parada.
Para kalmadı resmen cumaryesi çektüm bende banka matikten 500 çektim hatta.
Herkesi kendi gibi cebi dolu zannediyorsa demek doların yükselisi iyi tabi ona göreYani demek istiyor ki "mesela elinde araba varsa onun da değeri arttı" gel de bu arkadaşa alım gücünü anlatsonunda da hortum mortum deyip bahçeli'ye bağlamış o kısımları ben de anlamadım
Bendeki orta halliydi baktım şimdi cüzdanıma.Bankamatikler gıcır gıcır 200’lük banknotlar veriyor hep, karşılıksız para basılıyor.
Ablacim sen daldan dala atliyorsun. Paradan once konusulacak onen=mli seyler var diyorsun. Sonra gene para diyorsun.Japon para birimiyle Türk lirasının aynı değil ki?paradan önce konuşulacak daha önemli şeylerimiz var..Japonya’ya göre de onların paraları değerli..bulgaristanın bile parası bizim türk lirasından kaç kat değerli hale geldi..edirneye gelip arabalarını tıka basa doldurup güle oynaya gidiyorlar..ben bunu anlamıyorum beden ben başka ülkelerde daha fazla para ödeyip bişeyler alırken onların gelip benim ülkem de çerez alır gibi herşeylerini alıp gidiyorlar?bu beni üzüyor bence sadece bana değil benim gibi düşünen herkesi üzüyor..ona bakılırsa yurtdışında arabalar rahatlıkla alınabiliyor ötv kdv hiçbiri yok ben alacağım zaman kendi ülkemde bir araba parası daha üstüne ekliyorum..neden gerçekten neden?
Bütün bu tartışmaların baş sebebi de zaten "Almanya bizi kıskanıyor" gibi saçma sapan cümleleri ortaya atanlardır. Adamlar Mercedes, BMW, Audi gibi dünya devi otomobilleri üretirken senin zar zor üretilen her bir parçası ithal olan toggunu niye kıskansın akıl var mantık varE ablacim iyi ki yorum yapmamisim iste. Siz gene ayni seyi yazmisiniz. Adam euro maas aliyor. Kirasini da euro oduyor.
Siz yan gelip yatiyorsunuz da demedim. Sadece Avrupada calisanlari da gordum turkiyede calisanlari da gordum.
Bu bbenimki bir iddia. Ayni uretimi sende yap sende o adam gibi maas alirsin demek istedim. Ha bu arada o adam o kadar maas aliyor ama yasiyor mu onu bilmem.
Emekliler den bahsetmissiniz: hani su 68 yasinda emekli oldugunda karavan alip dunya turuna cikan emeklilerden bahsediyorsunuz sanirim. Evet gordum onladan . ama 70 kusur yasinda marketlerde calisan ninelerde gordum.
Ama size bir sey diyeyim. Bu karsilastirma cok sacma. Hedefin bu olmamasi gerek. Hele ornek alacagimiz ulkelerin dolarla, euroyla maas veren, ama emperyal kalintilarini devam ettiren, kapitalizmin dibini yasan ulkeler olmamasi gerekiyor.
Almanlar haklı kıskanmakla sadece deniz güneş ve kumu kıskanıyorlar o kadar,adamlar güneşe hasret sadece.Bütün bu tartışmaların baş sebebi de zaten "Almanya bizi kıskanıyor" gibi saçma sapan cümleleri ortaya atanlardır. Adamlar Mercedes, BMW, Audi gibi dünya devi otomobilleri üretirken senin zar zor üretilen her bir parçası ithal olan toggunu niye kıskansın akıl var mantık varmarkel apartman dairesinde yaşarken bizimkinin sarayını kıskandıysa bilemem ama.
Almanya'da karı koca çalışıyor herkes,Türk kadınları yatıyor diyorlar.8.500×2=17.000 lira.Hadi iki kişi çalışıyor buyur hesap yapalım.10.000 kira,1500 faturalar diyelim,5000 bakıcı ve ya kreşe koy.Geriye ne kalıyor geçinmek icin?Türkiye’de kiralar enaz 10.000 tl den başlıyor..bunun giyimi yemeği doğalgazı elektriği suyu çocukların giyim yemeği okul masrafı internet eee ne kaldı zaten
İşte bunu anlatmaya çalışıyorumAlmanya'da karı koca çalışıyor herkes,Türk kadınları yatıyor diyorlar.8.500×3=17.000 lira.Hadi iki kişi çalışıyor buyur hesap yapalım.10.000 kira,1500 faturalar diyelim,5000 bakıcı ve ya kreşe koy.Geriye ne kalıyor geçinmek icin?
Onu da kıskanmalarına gerek yok ki eurolarıyla gelip bu ülkenin denizinin, güneşinin tadını bizden daha fazla çıkarıyorlar.
Değerli yöneticim,biz sıradan halkız,pazar poşetinin doluluğu bizim için önemli haliyle. Hepimiz af buyurun it gibi çalışıyoruz,karşılığında aldığımız parayla da güzel yaşamak hakkımız. Ama yıllar içerisinde bu düzen gittikçe bizi sömüren bir hale geldi.Ablacim sen daldan dala atliyorsun. Paradan once konusulacak onen=mli seyler var diyorsun. Sonra gene para diyorsun.
Ben KUR politikasi ile alim gucunun ve pahaliligin farkli seyler oldugunu soyledim sadece.
Hani dolar su olmus bu olmus diyorsunuz ya bende diyorum ki elin Japonu acaba yen 140 olmus diyor mudur?
Yada tl 7 yen olmus diyor mudur. Ya da siz 1 tl 7 yen diye tokyo persembe pazarina gidip oteberiyi arabaya doldurup donebilir misiniz? (ucak da olur)
Nasil bir hesap bu? Ablacim Elma ile elma yi karsilastirmalisiniz. Madem alim gucu ile ilgili yorum yapmak istiyorsunuz. orneginiz soyle olmali : Almanyada bir ogretmen 2000 euro maas aliyor, turkiye de 10 kusur bin. Alamanyada ki ogretmen 1 maasiyla X kilo et alabilir, Turkiyede Y kilo et alabilir.Kısaca çok basit anlatırsak.alman 3000euro alsın türk te. 3000 tl maaş alsın.almanyada kira 1000 euro.Türkiyede kira 1000 lira.alman peynire 5 euro veriyor.türk te peynire 5 lira veriyor.bu durumda sorun yok herkes geçiniyor.ama alman 5000euro maaş alıp hala1000euro kira verirken misal türk 5000 tl alıp 3000 tl kira verince doğal olarak dengesiz ekonominin ne taraf ta olduğu çıkıyor ortaya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?