Almanya da ki akarabalarinizin cocuklarinin bakicilari var mi ?
Ne olur carpitmayin ben hayat stanadartlarini karsilastirmadim. Iyi kotu demedim. Karsilastirmanin anlami yok dedim. Bizim sartlarimiz bu. Biz calisacagiz, biz yapacagiz.
Illa karsilastirmak istiyorsaniz Akrabalariniza sorun lutfen nasil calisiyorlar. Devlet mi bakiyor onlara? Sosyalden mi geciniyorlar. Kazanclarinin ne kadarini vergi olarak veriyorlar, Kac tane(cesit) sigorta yaptiriyorlar ve Sigortalarina ne oduyorlar? Kac yasinda emekli olacaklar? 100 euro ya alisveris sepetine ne koyabiliyorlar. Mark zamanini ozluyorlar mi? Eskiden 1 kisinin calisisarak baktigi ailede simdi sadece 1 kisi calisarak gecinebilirler mi ? Tatil parasi icin kredi kullaniyorlar mi? Ucak bileti pahali gelip, araba ile turkiyeye geliyorlar mi? Edaka dan, rewe den mi alisveris yapiyorlar, yoksa lidl veya aldi den mi? Eti alirken Turk kasabindan mi aliyorlar yoksa marketten mi? Otoyol parasi odemeyip, ne kadar MTV veriyorlar? Kiralar ne kadar? Asgari saat ucreti vergi haric ne kadar? Sosyal yardima dusmeyi mi tercih eder yoksa is bulup calismayi mi ? Oldugunde cenazesini turkiye ye getirmek istiyor mu istiyorsa bunun maliyetini sorun. Yada bunun icin sigorta yaptirmis mi onu sorun?
Hepsini gecin memleket ozleminin ederi kac euro onu sorun? Gurbette olup oy vermesin diyen akrabasi hakkinda ne dusunuyor onu sorun? (sizden bahsetmiyorum ben genelleme yaptim)