• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 427 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 808 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.352
Ablacim sen bir almana de ki benim cocugun bakicisi var. Kiskanir mi bilmem ama neden diye sorar emin ol.
Curly bey Almanya'da akrabalarim var ve yaşam standartlarını gayet iyi biliyorum.Oranin imkanları ile bizim imkanlarımız asla birdeğil,kabul edelim bunu.Keşke devlet adım başı ücretsiz kreşler açsa da,kadınlarımız daha çok istihdam sağlasa ülkede.Şu anda kreş ve bakıcı fiyatları el yakıyor,bu yüzden birçok kadın çalışamıyor.

Kk kaybetmedi kazandı. Şuan hata huzurlu ve yalnız hissetmiyorum. Kazanmamış olması yenilgi olarak görmek, kime, neye göre? Kim neye sevindi neyi kutladı kocaman soru işareti. Kk Türkiyede coğu şeyi değiştirdi onca baskıya rağmen iyi bir profil oluştu kafalarda. Bir dahaki seçime soru işareti olmayacak belirsizlik güven ortamı sağlandı.oy vermeseler bile ikinci bir seçenek için beklemede. Kk kimse suçlamasın doğru bir karar verdi.çizgisini koruyan bir lider.ilk defa bu kadar net tanıdım samimi mavazi hoşgörülü herkesin değerlerine saygılı.
Teşekkürler Kemal kılçdaroğlu adil bir seçim ortamın yaşattığın için.

Anlayatamazsin ki,biz de enflasyon sürekli artarken orada %10'u geçmez.Sosyal yardımlarla falan gül gibi geçinip giderler ama oradan benim kaderimi belirlemek için oy kullanırlar.
Git ablacim sen de, neden gitmiyorsun? Nasil bir mantik bu? Nasil bir bakis acisi? Siz ne zannediyorsunuz? Butun gurbetciler sosyal yardimla mi geciniyor? Adamlarda zaten bu turkler gelsinler de bunlari bbiz besleyelim diyorlar. 6 ay sana bakar ondan sonra seni 1 euro (yaziyla bir) luk ise gonderirler. Is bulmak icin totonu yirtarsin yardima dusmemek icin.

Bu arada siz vatandassiniz onlar ne ? O insanlarin burada evleri barklari, analari babalari aileleri gelecekleri yok mu ? Siz mi siniz. buranin sahibi? Alman orada vatandas degilisin diye oy kullandirtmasin, siz burada degilsiniz diye oy kullandirtmayin. eeee nasil olacak? Yapmayin rica ediyorum. Nasil bir yaklasim bu? Bu ulkenin vatandasligi sizini tekeliniz de degil. O insanlar pasaportlarini degistirmiyorlar. Avrupa vatandasligina gecebilirler. Ama vatanlari ile aralarindaki bir bag o pasaport.

Git ablacim sen de, neden gitmiyorsun? Nasil bir mantik bu? Nasil bir bakis acisi? Siz ne zannediyorsunuz? Butun gurbetciler sosyal yardimla mi geciniyor? Adamlarda zaten bu turkler gelsinler de bunlari bbiz besleyelim diyorlar. 6 ay sana bakar ondan sonra seni 1 euro (yaziyla bir) luk ise gonderirler. Is bulmak icin totonu yirtarsin yardima dusmemek icin.

Bu arada siz vatandassiniz onlar ne ? O insanlarin burada evleri barklari, analari babalari aileleri gelecekleri yok mu ? Siz mi siniz. buranin sahibi? Alman orada vatandas degilisin diye oy kullandirtmasin, siz burada degilsiniz diye oy kullandirtmayin. eeee nasil olacak? Yapmayin rica ediyorum. Nasil bir yaklasim bu? Bu ulkenin vatandasligi sizini tekeliniz de degil. O insanlar pasaportlarini degistirmiyorlar. Avrupa vatandasligina gecebilirler. Ama vatanlari ile aralarindaki bir bag o pasaport.

Vatandasligi olan herkes oy kullanir.
Buna laf etmek bariz sacma.
Suriyeli de kullanir, avrupali gocmen de kullanir. Pensilvanyalilar da.

Sen vatandasligi kime hangi sartlarda veriyorsun o baska konu. Ama vatandas oy kullanmasin demek de kimsenin hakki degil.

Avrupali gocmenlerden biri olarak oyumu kullandim.
Son 3-4 secimdir bazen ulke degistirerek kullandim hem de. Oyumu Kemal beye verdim. Zira tuzu kurulardanim biliyorum, ama cile ceken de benim anam babam. Ben de turk vatandasiyim.

Kızlar kedilerime çok acil iş arıyorum, fare tutma, böcek yakalama vs ne iş olsa yaparlar, şu fiyata bakın şaka değil bu🥲 hadi elden ele yayalım🙏

Eklentiler

• IMG_20230529_181837.webp
    IMG_20230529_181837.webp
    25,4 KB · Görüntüleme: 42
Neden bilmiyorum ama erdogan dan daha cok nefretim var şuna.. adamı görünce bile bana bi geliyorlar.. enteresan seyler
Çünkü adam kendi olmaktan çıktı.

sanırım mesele bu halkın en hassas olduğu iki yerden vurmaları.kadın erdoğana vericem çünkü mültecileri orda tutuyor avrupaya gelip huzurumuzu bozamıyorlar diyor.Türkiye gelip rahat tatil yapıp rahat ev falan almaları.ve bu düzen sürsün bizimde keyfimiz devam etsin dedikleri için(bu arada hepsi için söylemiyorum illaki birilerinden duyuyoruz bu lafları)insanlar üzülüyor.çünkü tam değişsin bir şeyler derken birileri baltayı vuruyor.olay oy kullanma hakları değil.ne niyetle oy ları kime verdikleri.

Paramız bitti ondan yokoldu nerdeyse..bulgaristana gittim insanlık var kesinlikle caddelerde kimsenin üstüne araba sürmüyorlar mesela..evet gelişmemiş bazı şeyler var yok değil ama yine bize göre çok iyiler..(bulgaristana da çifte vatandaşlık için gittim neden gittiğimi sorarsanız diye yazmak istedim)her şekilde bizden iyi yaşıyorlar..
Çok sık Kıbrıs’a giden biri olarak söylüyorum Türkiye’de rakının fiyatları malum kıbrısta fiyatlar daha iyi..burda bile fiyatları konuşuyoruz düşünün..ekonomimiz nanay
Bakis acisi demek. Ben dun trafige takilmamak icin paralel caddelerden gittim. Dedigim gibi 1990 lar turkiyesi. En garibbime giden de yol kenarindaki korkuluklarin, ust gecit gibi yerlerden olanlar, muhtemelen Jivkov (Boyle mi yaziliyor bilmiyorum) zamanindan kalma paslanmis yanlislikla tutunursaniz tetanoz olabilecegniz zannini veriyor.

Bir tarfta yeni yapilmis veya yapilan az sayida binalar varken, eski binalar size bir an eski sovyet zamanini hatirlatabilir.

Umarim cifte vatandasliginizi alirsiniz. En azindan avrupa vize derdiniz kalmaz.

Bakis acisi demek. Ben dun trafige takilmamak icin paralel caddelerden gittim. Dedigim gibi 1990 lar turkiyesi. En garibbime giden de yol kenarindaki korkuluklarin, ust gecit gibi yerlerden olanlar, muhtemelen Jivkov (Boyle mi yaziliyor bilmiyorum) zamanindan kalma paslanmis yanlislikla tutunursaniz tetanoz olabilecegniz zannini veriyor.

Bir tarfta yeni yapilmis veya yapilan az sayida binalar varken, eski binalar size bir an eski sovyet zamanini hatirlatabilir.

Umarim cifte vatandasliginizi alirsiniz. En azindan avrupa vize derdiniz kalmaz.
Gençlerin nerdeyse hepsi Avrupa’ya dağılmışlar çalışmak için çok az genç gördük genel olarak yaşlı kesim..akşam saat 21:00 olunca sokakta kedi köpek oluyor biz çıkıp gezmiştik..en güzel yeri bence ardinov..ardinova giderken geçtiğimiz yollar ağaçlar yeşillik çok güzeldi hatta çok kar vardı durup oynamıştık😂sofya ardinovdan sonra ikinci güzel yerdi..en sevdiğim şey ise kurallara çok önem vermeleri..teşekkür ederim sizde çifte vatandaşlık için gittiyseniz inşallah alırsınız
Kumarhane olayı ise komik geldi bize..başka ülkelerdeki gibi değil kumarhaneleri..her köşebaşında küçük bir dükkan😂

Curly bey Almanya'da akrabalarim var ve yaşam standartlarını gayet iyi biliyorum.Oranin imkanları ile bizim imkanlarımız asla birdeğil,kabul edelim bunu.Keşke devlet adım başı ücretsiz kreşler açsa da,kadınlarımız daha çok istihdam sağlasa ülkede.Şu anda kreş ve bakıcı fiyatları el yakıyor,bu yüzden birçok kadın çalışamıyor.
Almanya da ki akarabalarinizin cocuklarinin bakicilari var mi ?

Ne olur carpitmayin ben hayat stanadartlarini karsilastirmadim. Iyi kotu demedim. Karsilastirmanin anlami yok dedim. Bizim sartlarimiz bu. Biz calisacagiz, biz yapacagiz.
Illa karsilastirmak istiyorsaniz Akrabalariniza sorun lutfen nasil calisiyorlar. Devlet mi bakiyor onlara? Sosyalden mi geciniyorlar. Kazanclarinin ne kadarini vergi olarak veriyorlar, Kac tane(cesit) sigorta yaptiriyorlar ve Sigortalarina ne oduyorlar? Kac yasinda emekli olacaklar? 100 euro ya alisveris sepetine ne koyabiliyorlar. Mark zamanini ozluyorlar mi? Eskiden 1 kisinin calisisarak baktigi ailede simdi sadece 1 kisi calisarak gecinebilirler mi ? Tatil parasi icin kredi kullaniyorlar mi? Ucak bileti pahali gelip, araba ile turkiyeye geliyorlar mi? Edaka dan, rewe den mi alisveris yapiyorlar, yoksa lidl veya aldi den mi? Eti alirken Turk kasabindan mi aliyorlar yoksa marketten mi? Otoyol parasi odemeyip, ne kadar MTV veriyorlar? Kiralar ne kadar? Asgari saat ucreti vergi haric ne kadar? Sosyal yardima dusmeyi mi tercih eder yoksa is bulup calismayi mi ? Oldugunde cenazesini turkiye ye getirmek istiyor mu istiyorsa bunun maliyetini sorun. Yada bunun icin sigorta yaptirmis mi onu sorun?

Hepsini gecin memleket ozleminin ederi kac euro onu sorun? Gurbette olup oy vermesin diyen akrabasi hakkinda ne dusunuyor onu sorun? (sizden bahsetmiyorum ben genelleme yaptim)

Almanya da ki akarabalarinizin cocuklarinin bakicilari var mi ?

Ne olur carpitmayin ben hayat stanadartlarini karsilastirmadim. Iyi kotu demedim. Karsilastirmanin anlami yok dedim. Bizim sartlarimiz bu. Biz calisacagiz, biz yapacagiz.
Illa karsilastirmak istiyorsaniz Akrabalariniza sorun lutfen nasil calisiyorlar. Devlet mi bakiyor onlara? Sosyalden mi geciniyorlar. Kazanclarinin ne kadarini vergi olarak veriyorlar, Kac tane(cesit) sigorta yaptiriyorlar ve Sigortalarina ne oduyorlar? Kac yasinda emekli olacaklar? 100 euro ya alisveris sepetine ne koyabiliyorlar. Mark zamanini ozluyorlar mi? Eskiden 1 kisinin calisisarak baktigi ailede simdi sadece 1 kisi calisarak gecinebilirler mi ? Tatil parasi icin kredi kullaniyorlar mi? Ucak bileti pahali gelip, araba ile turkiyeye geliyorlar mi? Edaka dan, rewe den mi alisveris yapiyorlar, yoksa lidl veya aldi den mi? Eti alirken Turk kasabindan mi aliyorlar yoksa marketten mi? Otoyol parasi odemeyip, ne kadar MTV veriyorlar? Kiralar ne kadar? Asgari saat ucreti vergi haric ne kadar? Sosyal yardima dusmeyi mi tercih eder yoksa is bulup calismayi mi ? Oldugunde cenazesini turkiye ye getirmek istiyor mu istiyorsa bunun maliyetini sorun. Yada bunun icin sigorta yaptirmis mi onu sorun?

Hepsini gecin memleket ozleminin ederi kac euro onu sorun? Gurbette olup oy vermesin diyen akrabasi hakkinda ne dusunuyor onu sorun? (sizden bahsetmiyorum ben genelleme yaptim)
Eşimin halası Alman vatandaşı curly, eşinden boşandı hiç çalışmadan çocuk parasıyla geçimini devam ettirebiliyor.

Seçimle ilgili görüşüm; hala kendini başarılı sanan ölmüş ama üzerine toprak atılmamış olan Sn Kemal Kılıçdaroğlu yerini ivedi olarak genç birine devretmelidir. Genç ile kastım İnce vb yaş grubu değil daha da gençlerdir.

Artık yeter iktidarın bu rahatlığını en büyük sorumlusu muhalefet yapamayan sözde muhalefettir.
Abi genç aday konusunda dibine kadar haklısın lakin bizin öncelikli sorunumuz anayasayı kendilerine göre değiştirmelerine son vermemiz muhalefetin de önceliği bu olmalı.

Göç yasaları, seçilme sayısının düzenlenmesi daha göremediğimiz neler var. Çok tutacak biri de gelse bu sınırsızlığın önünde kazanamaz ki!

2 milyon farkın kaç katı yurt dışı ve vatandaşlık oylarıyla kazanılmış cumhurbaşkanlığı ve vekillikler söz konusu.

Göç yasası 2014 değişikliği incelenmeli
https://www.goc.gov.tr/turkiyenin-duzensiz-gocle-mucadelesi#:~:text=T%C3%BCrkiye'nin%20g%C3%B6%C3%A7%20alan%C4%B1ndaki%20politikalar%C4%B1n%C4%B1,11.04.2014%20tarihinde%20faaliyete%20ge%C3%A7mi%C5%9Ftir.

BBu arada devlet / belediyeler tabiki ucretsiz kres acsin. Ama bence devlet den daha once avrupada bbazi ulkelerde oldugu gibi 2-3 sene annelik izni (sanirim%70 maasla) olmasini istemek gerekiyor. (Yada babalik izni)

Bu arada fransada yasayan bir arkadasimin ikizleri icin aylik odedigi rakam 600 kusur euro idi (keratalar in yedikleri ictiklerini yaziyorlarmis)

Back
X