• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 427 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 808 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.352
Ben söyleyeyim hanımefendi,
1.Benim inancıma, giyinisime saygı duyulduğu için yani özgür olabilmek için...(Başımdaki ortume bez parçası yakıştırması apana vermeyecektim tabi ki)
2.Tam da örnek bir koca ayrıca,karısı her zaman yanında.(Alın size kadına saygı)
3.Lgbt ye hayır dediği için (Toplumun bozulmasına asla göz yumamam colugum cocugum var)
4.Ocalan ve demirtas özgür kalsın istemiyorum.
Daha çokça sayabilirim evet ekonomik olarak zor bir dönemden geçiyoruz ama bu 2020 korona dönemi ile tüm ülkeleri etkiledi.
Imf den borc almayı herkes biliyor ama almayı eee ödemesi nasil olacak.Kendi imkanlarimizla bu kadar oluyor.Ne yapalım herkes dört dörtlük değil.Iktidara mükemmel demiyorum.Ama muhalefetten daha iyi olduğu kesin.
Lgbt ye hayır mı dıyomus🤣🤣🤣yanındakiler nıye Lgbt lerden olysuyo madem?

Tek gunah bu arada Lgbt mi🤣 dıger hersey yapabilir ama lgbt konusunda cok hassas mı dıyo sun
Kıstasımız bu mu

Çok biliyor zannediyorsunuz kendinizi cehalet paçalarınızdan akıyor,devşirme dediğiniz sistemde sadece erkek çocukları alınırdı;kız çocuklar değil.Adam asker yetiştirmek için alıyorAman Allah'ım sizi hezeyanlarınızla başbaşa bırakmak lazım.
Hepsini okumadım konu Osmanlıya nasıl geldi bilmiyorum ama Atatürk o beğenmediğiniz Osmanlı'nın bir paşasıydı farkında mısınız? Osmanlı yetiştirdi onu,T.C. yetiştirebildi mi öyle bir asker?Bir de buradan bakın.Görebilirseniz(!)
Haddinizi aşmayın isterseniz,vahdettindi herhalde ATATÜRK'e kızıyla evlenmesini istemişti kabul etmedi.
Osmanlıya talip olsaydı T.C olmazdı,büyük adam tabi geleceği görebiliyordu o engin zekasıyla herkese nasip olmaz tabi.

Yok ben şu an şok oldum.erdoğanın neden hep kazandığını anladım.mülteci falan halt etmiş.sanırım bizim bilmediğimiz bir alem var orda işler farklı yürüyor.şu an bi acaip oldum
Şu tv lerden diriliş kurulus kaldirsalar gelecek nesil kurtulur en azindan.. bir nesli bu diziler sarhoş etti 🤣

Sanki bana her türlü değer kaybına uğruyoruz gibi geliyor.nerden tutsak elimizde kalıyor.çok ta anlamıyorum aslında.dolar falanda yok ülkede alamıyorsun.sadece dolar euro be altın hesabı açmayın bankada dediler.gerkirse yastık altın tutun bir süre diyorlar
Döviz hesabının hiç getirisi yok,b3nim vardı çektim sonra şaka gibi resmen .

bende bu hengamede yanmak istemiyorum ama sarsıntı öyle büyük ki burada yaşadıkça altında kalmamak imkansız. Sefalet endeksinde 10'dayız ama avrupa bizi kıskanıyor.
Bu hengamede herkes çok şanslı değil maalesef. Şartlara mümkün mertebe ayak uydurup kendimizi korumaya almaktan başka çare yok. Avrupa’da insani şartlarda yaşam şansı var özellikle kalifiye ve batı toplumuna entegre olabilecek bireyler için, bizim yaşam şartlarımızı ekonomimizi kıskandıkları iddiası komik olur.

Adam euro kazaniyorsa euro da harciyor. Kazanirken 21 ile carpiyorsunuz harcarken neden 21 ile carpmiyorsunuz. Turkiye'de kiyma 200-300 tl oldu ise almanya'da da 10-15 euro oldu. (Domuz kiymasi ayri) Kaldi ki avrupa da yasayan adam calisiyor kazaniyor. Lutfen bu "kur", "Ucuzluk, pahalilik" ve "Alim Gucu" arasindaki farki anlayin.

Adamlarinn aldigi 1500-2000 euro cok goruyorsunuz odedikleri 500-2000 euro kirayi da hesaba katin.
Bantta calisan bir iscinin 50 lili yaslarda ne halde oldugunu hesaba katin.

Bu Gurbetcilerin anlattigi her hikayeye de inanmayin. Yanlis da anlamayin kastim, Avrupa bizi kiskaniyor ve Avrupada calismassak bile devlet bize bakiyor gibi.

Siz de buna begenmedim atin odeselim.

Olay beğenip beğenmemek değil sadece beğenmedim atıp cevap vermediğiniz için sorma gereği duydum..ayrıca halen aynı fikirdeyim yurtdışlarındaki işçi,doktor,mühendis vs maaşları türkiyedekinden çok daha fazla..dün gece bir tarafta kazanan partinin insanları eğlenirkerken bir taraftan çöpten yiyecek toplayan biri vardı..adaletsizlik.Avrupadaki adam çalışıyor kazanıyor diyorsunuz e türkiyedekiler bizler napıyoruz yan gelip yatıyor muyuz?bizlerde çalışıyoruz..ama maaşlar yine de tatmin edici durumda değil..en önemli nokta ise bizim insanımız onca sene çalışıyor emekli oluyor ama emekliliğinin tadını bile çıkaramıyor neden çünkü yetecek para yok haydi tekrar işe girip çalışmaya devam..Avrupadaki insanlar emekli olunca mis gibi hayat yaşıyorlar..yapmayın allahaşkına..ne derseniz deyin avrupadakiler rahat rahat market alışverişi yaparken ülkemdeki insanlar yapamıyorlar bu yüzden de sinirim çok bozulmuş vaziyette..Avrupa’yla Türkiye’yi bir tutamazsınız..

Bu hengamede herkes çok şanslı değil maalesef. Şartlara mümkün mertebe ayak uydurup kendimizi korumaya almaktan başka çare yok. Avrupa’da insani şartlarda yaşam şansı var özellikle kalifiye ve batı toplumuna entegre olabilecek bireyler için, bizim yaşam şartlarımızı ekonomimizi kıskandıkları iddiası komik olur.
bu komediye inanan bir yüzde elli var bu memlekette. kimisi akrabamız kimisi iş ortağımız kimisi arkadaşımız.

Haddinizi aşmayın isterseniz,vahdettindi herhalde ATATÜRK'e kızıyla evlenmesini istemişti kabul etmedi.
Osmanlıya talip olsaydı T.C olmazdı,büyük adam tabi geleceği görebiliyordu o engin zekasıyla herkese nasip olmaz tabi.
Yani diyorki kaybedilmiş toprak derdine niye düşmüş sultan olup tahta oturmak varken.ah ah neyse

Arkadaşlar birbirinizi neden gömüyorsunuz düşünceleriniz farklı diye. Ya iş tarihe kadar gelmiş. Yanlış bilgiler havada uçuşuyor. Osmanlı, selçuklu vs hepsi bizim. Atatürk bizim padişahlar bizim onlardan önce olan hanlar hakanlar bizim. Başörtüymüş mini etekmiş gerçekten gına geldi. Ya milletin tesettürünede etek boyunada her şeyine karışan asıl yobaz bağnaz. Biri kalkar minibüste mini etek giydi diye kıza yumruk atar. Biri kalkar kara fatma der. Yani gerçekten delirmemek elde değil. Bunları şu dönemde konuşuluyor olması bile anormal millet uzaydı teknolojiydi konuşur bizde hala aynı devam. Diyecek söz bulamıyorum

Ablacim senden alinti yaptim kusura bakma, ama senden baska alintilanacak yazilari arayamadim.

O uyeler de cevap verir sanirim.

Simdi benim aklima bir soru takildi. Sizin yorumunuzu merak ediyorum.

Mesala Japonyada kadinlarkulubu.jp diye bir site olsa (女性クラブ) orda bir uye deseki ulen turkiye'de adamlar maasi TL aliyor. 1 TL assa yukari 7 Japon YENI, nasil yorumlardiniz bunu?

Yada 1 Dolar 140 YEN mesela bunu nasil yorumlardiniz?

Kisaca : Kurun yuksek yada dusuk olmasi, vatandasin alim gucu, bir malin pahali ve ucuz olmasi ap ayri seyler.
Japon para birimiyle Türk lirasının aynı değil ki?paradan önce konuşulacak daha önemli şeylerimiz var..Japonya’ya göre de onların paraları değerli..bulgaristanın bile parası bizim türk lirasından kaç kat değerli hale geldi..edirneye gelip arabalarını tıka basa doldurup güle oynaya gidiyorlar..ben bunu anlamıyorum beden ben başka ülkelerde daha fazla para ödeyip bişeyler alırken onların gelip benim ülkem de çerez alır gibi herşeylerini alıp gidiyorlar?bu beni üzüyor bence sadece bana değil benim gibi düşünen herkesi üzüyor..ona bakılırsa yurtdışında arabalar rahatlıkla alınabiliyor ötv kdv hiçbiri yok ben alacağım zaman kendi ülkemde bir araba parası daha üstüne ekliyorum..neden gerçekten neden?

Sanki bana her türlü değer kaybına uğruyoruz gibi geliyor.nerden tutsak elimizde kalıyor.çok ta anlamıyorum aslında.dolar falanda yok ülkede alamıyorsun.sadece dolar euro be altın hesabı açmayın bankada dediler.gerkirse yastık altın tutun bir süre diyorlar
Ben fiziki altından yanayım. Altını fiziki tutarım. Bakın bu ne demek oluyor? Halk bile korkudan bankada para birikim tutmak istemiyor. Yastık altını daha güvenli buluyor. Yabancı yatırımcı güvenip neden gelsin? OPPO mesela Türkiye’den vazgeçip Mısır’da üretim yapmaya başladı. İstikrarsızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik olan ülkeye kimse gelmez; her şey bir tane adamın ağzının içine bakıyor.

Çok biliyor zannediyorsunuz kendinizi cehalet paçalarınızdan akıyor,devşirme dediğiniz sistemde sadece erkek çocukları alınırdı;kız çocuklar değil.Adam asker yetiştirmek için alıyorAman Allah'ım sizi hezeyanlarınızla başbaşa bırakmak lazım.
Hepsini okumadım konu Osmanlıya nasıl geldi bilmiyorum ama Atatürk o beğenmediğiniz Osmanlı'nın bir paşasıydı farkında mısınız? Osmanlı yetiştirdi onu,T.C. yetiştirebildi mi öyle bir asker?Bir de buradan bakın.Görebilirseniz(!)
Hani şu köleler dimi kimini savasta kimini yatakta kimini hizmetcilikte kullanilmak uzere alinip satilan köleler 🤣 cariyeler kendi rizalariyla gelirdi saraya zaten dimi.. saraya köle olayim diye siraya girmeye rızalari vardi zaten dimi, hani su savaş ganimeti olan insandan sayılmayan koleler

Olay beğenip beğenmemek değil sadece beğenmedim atıp cevap vermediğiniz için sorma gereği duydum..ayrıca halen aynı fikirdeyim yurtdışlarındaki işçi,doktor,mühendis vs maaşları türkiyedekinden çok daha fazla..dün gece bir tarafta kazanan partinin insanları eğlenirkerken bir taraftan çöpten yiyecek toplayan biri vardı..adaletsizlik.Avrupadaki adam çalışıyor kazanıyor diyorsunuz e türkiyedekiler bizler napıyoruz yan gelip yatıyor muyuz?bizlerde çalışıyoruz..ama maaşlar yine de tatmin edici durumda değil..en önemli nokta ise bizim insanımız onca sene çalışıyor emekli oluyor ama emekliliğinin tadını bile çıkaramıyor neden çünkü yetecek para yok haydi tekrar işe girip çalışmaya devam..Avrupadaki insanlar emekli olunca mis gibi hayat yaşıyorlar..yapmayın allahaşkına..ne derseniz deyin avrupadakiler rahat rahat market alışverişi yaparken ülkemdeki insanlar yapamıyorlar bu yüzden de sinirim çok bozulmuş vaziyette..Avrupa’yla Türkiye’yi bir tutamazsınız..
Kısaca çok basit anlatırsak.alman 3000euro alsın türk te. 3000 tl maaş alsın.almanyada kira 1000 euro.Türkiyede kira 1000 lira.alman peynire 5 euro veriyor.türk te peynire 5 lira veriyor.bu durumda sorun yok herkes geçiniyor.ama alman 5000euro maaş alıp hala1000euro kira verirken misal türk 5000 tl alıp 3000 tl kira verince doğal olarak dengesiz ekonominin ne taraf ta olduğu çıkıyor ortaya

Ben fiziki altından yanayım. Altını fiziki tutarım. Bakın bu ne demek oluyor? Halk bile korkudan bankada para birikim tutmak istemiyor. Yastık altını daha güvenli buluyor. Yabancı yatırımcı güvenip neden gelsin? OPPO mesela Türkiye’den vazgeçip Mısır’da üretim yapmaya başladı. İstikrarsızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik olan ülkeye kimse gelmez; her şey bir tane adamın ağzının içine bakıyor.
Aynen öyle çok katılıyorum.zaten firmalar yavaş yavaş hep çekildiler Türkiyeden

Kısaca çok basit anlatırsak.alman 3000euro alsın türk te. 3000 tl maaş alsın.almanyada kira 1000 euro.Türkiyede kira 1000 lira.alman peynire 5 euro veriyor.türk te peynire 5 lira veriyor.bu durumda sorun yok herkes geçiniyor.ama alman 5000euro maaş alıp hala1000euro kira verirken misal türk 5000 tl alıp 3000 tl kira verince doğal olarak dengesiz ekonominin ne taraf ta olduğu çıkıyor ortaya
Türkiye’de kiralar enaz 10.000 tl den başlıyor..bunun giyimi yemeği doğalgazı elektriği suyu çocukların giyim yemeği okul masrafı internet eee ne kaldı zaten

Türkiye’de kiralar enaz 10.000 tl den başlıyor..bunun giyimi yemeği doğalgazı elektriği suyu çocukların giyim yemeği okul masrafı internet eee ne kaldı zaten
Zaten tee oralara girsem eksinin en diplerindeyiz.en basit haliyle anlattım.maaşı 15bin yap ama kira 10bin senasıl geçineceksin ki

Back
X