Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 427 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 809 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.353
Aramızda 3 milyon mülteci kabilelerin oyu var hadi be ondan.O kokusuk mülteci oyları olmasaydı görürdük göz acmayi:KK70:
"Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez;
Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez."

Mehmet Akif destek verdi mücadeleye ama bitmedi savaş. Sorun mülteci değil. Sorun Osmanlı torunları. Vatanı düşman aldı sanıyorlar. İçimizden çürüyoruz. Mülteciye gerek yok.

Osmanlı torunuyum tabi. Rahatsız mı oldunuz
Bu kisileri tanıyor musunuz, sizin ailedenler..
s-1be34b42b193dc1cefb6a2125463fbd66aca7b0b.webp

Tabii 15 gunde 3 milyon vatandaslik verdik muburleri ben vurdum😜 biz sirtimzii pekekeye dayadihhh yazik Seloda bayag orgutlemisti ama tirtt cikti yine
Siz 1. Tur ile 2. Tur arasındaki oy farkını gördünüz mü?
Çok az fark var birincinin.
15 günde 3 milyon vatandaşlık vermek ne alaka önceden verilmiştir.
Cidden oy sayılarını gördünüz mü?
Dediğiniz komik duruyor çünkü.

Dolar borcun mu var hayiridir.Ben mali dolar hesabi aliyorum ben takmiyorum sen niye takildin bu kadar
Bunu cidden yazdın mı ya🤦 şimdi sana dışa bağımlı ülkeyiz desem, üretimini burada yaptığımız şeylerin hammaddesini bile dolarla dışardan alıyoruz, o yüzden dolar arttıkça bu doğrudan senin cüzdanını etkiliyor desem çok mu boşa anlatmış olurum? Hatta dur sana bir sır vereyim: dolar artmıyor, TL eriyor 🥺

Ben gerçek hayatta karşılaşıyorum bu durumla. Kılıçdaroğluyla hiç alakası yok yani. Ama beni dinsiz imansız biliyorlar hep. Sebebi de çok,başım açık,şortlu geziyorum yeri gelince,ojeliyim diye abdestsiz kabul ediliyorum. İbadetlerimi başkalarının gözüne sokarak yapmıyorum. Mesela namaz kılayım diye söylemiyorum,herkesin yanından uzaklaşıp kılıp geliyorum çaktırmadan. Bu gibi şeyler.

Erdoğana oy veren cahil kesim var tabiiki,genele yaymasak da, mültecisi,okuma yazma bilmeyeni,hayatımda köyünden başını uzatıp çıkmamış kişisi vs. Ama tüm seçmen bu şekilde değil tabii. Mesela eşimin gayet de okumuş bir kuzeni var,Akpnin yardımlarından alıyor hep,çocuk desteği,kreş yardımı vs alıyor. Oyunu da bunları alabildiği için Akpye veriyor. Cahil değil ama fırsatçı. Bunlar da çok. Akp sayesinde bir yedlere gelen,cebi dolan pek çok insan var. Hepsi böyledir diyebilir miyiz,hayır diyemeyiz tabii.

Dinde ibadetini göstererek yapmak riyakarliktir zaten. Göze sokulduğu an sevabı kalmaz. Ancak bu namaz oruç gibi farz ibadetlerde geçerli değil. Çünkü inanan insan için zaten farz. Ben namaz kilip geliyorum diyen bir insan gösteriş yapmiş olmaz görevini yapip gelmiş olur. Ama sabaha kadar ibadet ettim hiç uyumadım diyen bir insan gösteriş yapiyordur. Çünkü gece ibadeti farz değildir. Arada fark var. Gizliden yapiyorum dediğiniz için söyledim. Gerisi sizin kalbinizle alakali. İnsanların ne dediği önemsiz. Başi kapalı insanlara da siz ne kadar çağ değişti deseniz de yobaz deniliyor. Daha çok yeni başörtülü psikolog olur mu olmaz mı diye tartışmaya açmamış miydi üstün dökmen? İki tarafında yobazı hep var ve var olmaya devam edecek.

Erdoğana %52 oy verdi. Köylüsüde verdi doktoru mühendisi de verdi. Sizin hepsi böyle değil tabi diye küçümsediğiniz kesim az değil. Bence Erdoğana oy veren kesimi küçümsemek yerine bu kadar olumsuz olaydan sonra karşi blok olarak komple birleştik ama neden hala kazanamadık diye öz eleştiri yapmalisiniz.

Bunu cidden yazdın mı ya🤦 şimdi sana dışa bağımlı ülkeyiz desem, üretimini burada yaptığımız şeylerin hammaddesini bile dolarla dışardan alıyoruz, o yüzden dolar arttıkça bu doğrudan senin cüzdanını etkiliyor desem çok mu boşa anlatmış olurum? Hatta dur sana bir sır vereyim: dolar artmıyor, TL eriyor 🥺
Eee dolar yukselince elindeki malin degeride yukseliyor.Ee 20 tp 20.000.000 tl iken dolar kac teleydi hakikaten hatirlayan var mi hortumlanan bankalar olurdu hortum cekilince yapamiyorlar mesela artik🤑

Birileri mültecilerin oy kullanmadığınımı iddaa ediyorr.benmi yanlış anladım
Yoo birinci turda ve ikinci turdaki oy sayılarını bakmamış sadece.
Katılımın yüzdesine de bakmamış.
Yeterince mutlu etmemiş oy verip kazanmak bir de birilerini sinir edeyip mutlu edeyim demiş sanırım.
Neden acaba ne kadar mutluluk yetiyor tatmin olması için üzücü aslında ya.

Ama sen yazdiginida unutuyosun bunu yazan sensin ya chance office tabelasi misin sen ara ara guncellemede yapiyor musun
Rica edeceğim üslubunuzu bilin.
Göz ardı etmek istemem, o sebeple bu üslubu kullanacaksanız beni alıntılamayın.
Ben siz diyorum, bana kız diyorsunuz, acayip acayip yakışıksız sorular soruyorsunuz. Sizi tanımam etmem, biraz mesafe lütfen.
Açıklama yapmam gereksiz ama sizin gibi dolarla alım yapılmasa da dolar kuru hayatımızı belli ölçüde etkiliyor maalesef.
Kronik rahatsızlığım var mesela ve ömür boyu kullanmam gereken şeyler var ve bunlar ithal. Dolar yükselmezse ve hatta düşerse benim için kolaylık olur. Bilmem anlatabildim mi?

Eee dolar yukselince elindeki malin degeride yukseliyor.Ee 20 tp 20.000.000 tl iken dolar kac teleydi hakikaten hatirlayan var mi hortumlanan bankalar olurdu hortum cekilince yapamiyorlar mesela artik🤑
Ayyyy şimdi de gelmiş doların artmasını güzelliyor😂 Bu çok başka bir boyut arkadaşlar toplaşın bi😂

Yok ben şu an şok oldum.erdoğanın neden hep kazandığını anladım.mülteci falan halt etmiş.sanırım bizim bilmediğimiz bir alem var orda işler farklı yürüyor.şu an bi acaip oldum

Dolar borcun mu var hayiridir.Ben mali dolar hesabi aliyorum ben takmiyorum sen niye takildin bu kadar

İvitttt ivitttt calinan oylarda var ha dagdakini oyu ha multecinin esitledik say🤪
Arap Faikten mi 🤪 Of kimden istersen al malı. Dağdaki diyeni şikayet ediyorum ben. Ettim, etmeye devam edeceğim.

Back
X