Oh olsun, ben de bazı pasif agresif takılan tiplere denk geldim. Kocadan dayak yiyen, itilip kakılan sevilmeyen, ihtiyaçları karşılanmayan, izinsiz bir yerlere gidemeyen, tek maaşla evi geçinen insanlarmış hepsi. Kocanın eline bakıyorsun şükrediyorsun da, çocukların ufak, kocana bir şey olsa senin çalışma mecburiyetinde olup kazanacağın paran kiranı ödeyemez. Ben sadece acırım aslında neyle hava atıyorsalar?
Sanki millete koyd*k mu deyip sevinecek, şükredecek bir hayatları var. Rezervler ekside, aldıkları hâlden beter hâle getirdiler;ama ne anlar ki? O verilen sosyal yardımına erzağına bakar. Ekonomiye bak, sadaka ekonomisi.
Geçen bir tanesi müteahhitlik yaptığımız ilçelerden birini aşağılamıştı kendi çapında, ne emekli maaşı ne asgari ücret şu an o dairelerden birini bile tutamıyor. Olsun adam kazandı, yallah Suriyelilerin gettolarına, bir tık ucuza tutma şansınız hâlâ var, bir seneye bıçaklanmazsanız satırla bir yerleriniz kesilmezse, kızınız istismar edilmezse onu da tutamayacak duruma geleceksiniz. Gelen kaçaklarla da arz talep dengesizliği oluşacağı için ağlayarak günlüklerine yazmalarını bekliyorum o günleri.