Bir daha böyle bir muameleye maruz kalmamanızı temenni ederim zira sizinle aynı yaşlardayken bende İstanbul’un göbeğinde tam tersi bir tepkiyle irkilmiştim, yaz günü askılı giyiyorum diye bir adamın eliyle boğazımı tutup yanacaksın sözlerini 50 yaşıma gelmeme rağmen hala unutamadım, bu neden oluyor biliyor musunuz?Ortaöğretim ve liseyi Ayvalıkta okudum ne hayallerle gitmiştik bir doğu ilinden. Annem tesettürlü diye benimle dalga geçerlerdi benim ailem sağcıydı ama kimseyi dışlamazlardı oradaki insanların kaç kez psikolojik baskısına maruz kaldım düşününki 13-14 yaşında ergen bir kız annesiyle dışarı çıkmak istemeyecek kadar iğrenç bir düşünceye kapılacak kadar psikolojik zulüm gördü. Orda gördüğüm halkın büyük oranı solcuydu ve asla sağ görüşlü insanlara daygı duymadıkları. Antidepresanlarla hayatımı sürdürdüm ergrnliğimde! Taki taşınana kadar. Gördüğüm kadarıyla (çoğunluktan bahsediyorum) sağ görüşlü hiç bir tanıdığım sol görüşlü diye birine saygısızlık yapmadı ama aksine pek şahit olmadım. O dönem benim için travmaydı hatırlamak istemediğim günler. O yüzden koyun yakıştırması hep komik geliyor yaşadıklarımı düşünüce hangisi koyun kestirmek zor…
Kesinlikle katılıyorum yazdıklarınıza. Uğradığınız muameleye çok üzüldüm bunlar insanlarda travma etkisi yaratıyor. Zaten en nefret ettiğim insanların kendi gibi düşünmeyen insanlara nefretle yaklaşması her iki taraf içinde geçerli bu. Her iki tarafında kendince motivasyonları var ötekileştirmek neden? Siyasetçilerde saygı olmadığı için toplumunda bir kısmı böyle görüştüğü insanları bile buna göre seçiyor. Yazık..Bir daha böyle bir muameleye maruz kalmamanızı temenni ederim zira sizinle aynı yaşlardayken bende İstanbul’un göbeğinde tam tersi bir tepkiyle irkilmiştim, yaz günü askılı giyiyorum diye bir adamın eliyle boğazımı tutup yanacaksın sözlerini 50 yaşıma gelmeme rağmen hala unutamadım, bu neden oluyor biliyor musunuz?
Siyasetçilerin halkı ötekileştirmesi, bazı kavramların içini boşaltmalarından oluyor, Atatürk’ün ölümünden sonra bizim özellikle kadınların dört elle sarılması gereken en önemli ilkemizi layıkıyla uygulayan siyasetçi olmadı.
Laiklik, laiklik din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır deyip laikliğin halkın din ve ibadet özgürlüğü, istediği dine inanma, inanca veya inançsızlığa saygı duyma, başkalarının düşünce ve dini inançlarını aşağılamama, baskı altına almama kısımlarını pas geçtiler, kaçımız biliyor laikliğin hukuken tam tanımını? Meclistekiler de bilmiyor ki halkın zaten kanunen Hakkı olan inancına göre yaşam hakkını tekrar meclise getiriyorlar tüm partiler, hepsi komikler:)
Bugüne kadar hepsi aynı şeyi yaptı, kimimiz şort giydi diye saldırıya uğradı kimimiz baş örtüsü taktı diye, kimimiz hiçbir dine inanmıyor diye aşağılandı, kimimiz mezhebi yüzünden kapısı işaretlenerek hedef gösterildi.
Bu sebeple diyorum din kutsaldır, siyaset söylemi olamaz, Demokrasi ve Laiklik ilkesi tam anlamıyla yerine getirilse, kimse kimseyi ne dini, ne düşüncesi, ne görüşü için ötekileştirip zulmedemez.
Yapmayın yahu insanlar tok mu? Halkın yarısı aç, açlık sınırı altında. Rezil kepaze olmak uğruna mı kaşar çalıyorlar ya da hobi olarak mı? Fakir fukara insanlar evine ekmeği zor götürüyor yanına katık alamıyor, birilerinin Iphone alabilmesi, AVM’lerde alışveriş yapmasını dilinize pelesenk edince fakirleşen halkı yok edemiyorsunuz. Hizmet de sırtına semer vurdukları halkın parasıyla yapılıyor, insanlardan 100 alıyorlar 1’i geri dönüyor diye minnettar mı olmalıyız, gelişmiş ülkelerde halkın parasıyla yapılanı hiçbir lider dillendirmez, yine Ortadoğu’ya has bir özellik, nimet gibi sunuyorsunuz.Artık gerçekten papağan gibi millet aç edebiyatınız da sıktı.Ufku hayalleri heykel dikmekten öteye gidemeyen ,açtıkları bir çeşme için tüm partiyi hatta genel başkanını toplayanlar mı sanayi devrimi gerçekleştirecek.Onları alkışlar 20yılda yapılan yollara,hastanelere,okullara,barajlara,heslere ,sihalara burun kıvırırsınız.Kendi mahallenizi çok entelektüel görüp reisi kadın sananlar yalanına inanırsınız.Boş verin siz reisle uğraşmayı da masada kim kime çelme takıyor,kim turlara çıkıyor,şapkadan aday olarak kim çıkacak ona bakın.Hatta Cüneyt Özdemir ile Engin Ayseverin son konuşmalarını dinleyin bence.
20 yaşındaki oğlum geçen yıl millet ittifakına vereceğim deyip duruyordu,son zamanlarda pek yorum yapmaz oldu,on gün önce gelmiş,anne söz cumhura vereceğim dedi.Daha diyor masada adayın kim olacağını istişare etmeye başlayacaklarmış,bunlar bizimle alay mı ediyor, dedi.Her geçen gün bu anlayışla oy kaybediyorsunuz ,hadi masadakiler kendi derdinde, cidden siz de mi fark edemiyorsunuz bu gerçeği.
Katılıyorum, siyasetçileri biz seçiyoruz kim daha çok oyu alırsa iktidar oluyor, hangi parti iktidar olursa olsun görevleri dini, etnik kökeni, siyasi görüşü ne olursa olsun tüm halka hizmet etmek, ötekileştirmemek, bir kesimi diğerine üstün görmemek, vatandaşı farklı siyasi görüşe sahip de olsa eşit muamele etmektir.Kesinlikle katılıyorum yazdıklarınıza. Uğradığınız muameleye çok üzüldüm bunlar insanlarda travma etkisi yaratıyor. Zaten en nefret ettiğim insanların kendi gibi düşünmeyen insanlara nefretle yaklaşması her iki taraf içinde geçerli bu. Her iki tarafında kendince motivasyonları var ötekileştirmek neden? Siyasetçilerde saygı olmadığı için toplumunda bir kısmı böyle görüştüğü insanları bile buna göre seçiyor. Yazık..
Mesajinizi okuyunca cok üzüldüm.Ortaöğretim ve liseyi Ayvalıkta okudum ne hayallerle gitmiştik bir doğu ilinden. Annem tesettürlü diye benimle dalga geçerlerdi benim ailem sağcıydı ama kimseyi dışlamazlardı oradaki insanların kaç kez psikolojik baskısına maruz kaldım düşününki 13-14 yaşında ergen bir kız annesiyle dışarı çıkmak istemeyecek kadar iğrenç bir düşünceye kapılacak kadar psikolojik zulüm gördü. Orda gördüğüm halkın büyük oranı solcuydu ve asla sağ görüşlü insanlara daygı duymadıkları. Antidepresanlarla hayatımı sürdürdüm ergrnliğimde! Taki taşınana kadar. Gördüğüm kadarıyla (çoğunluktan bahsediyorum) sağ görüşlü hiç bir tanıdığım sol görüşlü diye birine saygısızlık yapmadı ama aksine pek şahit olmadım. O dönem benim için travmaydı hatırlamak istemediğim günler. O yüzden koyun yakıştırması hep komik geliyor yaşadıklarımı düşünüce hangisi koyun kestirmek zor…
Her yerin dinamigi farkli. Ben de cok dindar bir ilde ojelerime ve saclarima tiksinerek bakilarak tacize ugramistim ama yine de bunu yapan kesime dusman kesilmedim. Neticede herkes kendine yakisani yapiyorOrtaöğretim ve liseyi Ayvalıkta okudum ne hayallerle gitmiştik bir doğu ilinden. Annem tesettürlü diye benimle dalga geçerlerdi benim ailem sağcıydı ama kimseyi dışlamazlardı oradaki insanların kaç kez psikolojik baskısına maruz kaldım düşününki 13-14 yaşında ergen bir kız annesiyle dışarı çıkmak istemeyecek kadar iğrenç bir düşünceye kapılacak kadar psikolojik zulüm gördü. Orda gördüğüm halkın büyük oranı solcuydu ve asla sağ görüşlü insanlara daygı duymadıkları. Antidepresanlarla hayatımı sürdürdüm ergrnliğimde! Taki taşınana kadar. Gördüğüm kadarıyla (çoğunluktan bahsediyorum) sağ görüşlü hiç bir tanıdığım sol görüşlü diye birine saygısızlık yapmadı ama aksine pek şahit olmadım. O dönem benim için travmaydı hatırlamak istemediğim günler. O yüzden koyun yakıştırması hep komik geliyor yaşadıklarımı düşünüce hangisi koyun kestirmek zor…
Bende şuan Ayvalık ta yaşıyorum komşum ya da annesi başörtüsü takan bir çok arkadaşım var. Sizin mağdur olduğunuz durumla ilgili bir konu yaşadıklarını hiç duymadım. Şöyle ki ben buraya Konya'dan geldim. Sizin aksine şahit olmadigini iddia ettiğiniz durumu ben buraya yazsam kaç sayfa olur emin olun. Onlara da orada maruz kaldığım durumlardan bahsettiğimde çok uzulmuslerdi. Sizi çok iyi anlıyorum. Bir insanın hangi durum olursa olsun otekilestirilmesi çok üzücü.Ortaöğretim ve liseyi Ayvalıkta okudum ne hayallerle gitmiştik bir doğu ilinden. Annem tesettürlü diye benimle dalga geçerlerdi benim ailem sağcıydı ama kimseyi dışlamazlardı oradaki insanların kaç kez psikolojik baskısına maruz kaldım düşününki 13-14 yaşında ergen bir kız annesiyle dışarı çıkmak istemeyecek kadar iğrenç bir düşünceye kapılacak kadar psikolojik zulüm gördü. Orda gördüğüm halkın büyük oranı solcuydu ve asla sağ görüşlü insanlara daygı duymadıkları. Antidepresanlarla hayatımı sürdürdüm ergrnliğimde! Taki taşınana kadar. Gördüğüm kadarıyla (çoğunluktan bahsediyorum) sağ görüşlü hiç bir tanıdığım sol görüşlü diye birine saygısızlık yapmadı ama aksine pek şahit olmadım. O dönem benim için travmaydı hatırlamak istemediğim günler. O yüzden koyun yakıştırması hep komik geliyor yaşadıklarımı düşünüce hangisi koyun kestirmek zor…
Meraktan soruyorum sağda ki ne ? Ve hangi ilde ?
Siz bilirsinizHer yerin dinamigi farkli. Ben de cok dindar bir ilde ojelerime ve saclarima tiksinerek bakilarak tacize ugramistim ama yine de bunu yapan kesime dusman kesilmedim. Neticede herkes kendine yakisani yapiyor
Erdoğan, “Menderes'i idama götürenler, ‘Yeter söz milletindir’ sözüne sahip çıkmaya çalışıyorlar" demiş. Menderes'i idama götüren dönemin CHP'si değildir. Tam tersine İnönü idamları önlemeye çalışmıştır.