- 6 Mayıs 2012
- 1.379
- 895
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
PKK sever işte. Demokratikti ama! Pardon.
Bu da var meselaPKK sever işte. Demokratikti ama! Pardon.
Çok haklısındunyadaki her seyi degistirmek evlat buyuten annelerin yani kadinlarin elindedir,fikri manevi maddi hicbir ozgurlugumuzun olmadigi bir donemde umarim partizanlik fanatiklik yapip yine ayni kisilerin arkasindan gitmezsiniz ,bu ulke kimsenin babasinin mali degil,ulkeyi muz cumhuriyetine cevirdiler yaziklar olsun ki onunu goremeyen yuzde kirklik kesim yuzunden yuzde 60miz surunuyoruz
Sebebi şu madde: Şehir Hastaneleri gerekçesiyle kapatılan devlet hastanelerini ihtiyaç analizi çerçevesinde yeniden açacağız..... Yapılmışı ve kapatılmışı var zaten neden tekrar masraf edip yenisi yapılsın ki
Kesinlikle doğru söylüyorsunuz k.k. khk'ları dışarı çıkaracağını söylüyor khk'lı demek terörle ihtisaklı kişiler demek yani vatanımızı tehdit altında olması demek bana kimse para falan demesin vatanım hiçbir maddi değerle ölçülemez.. kim bilir olur da Allah korusun millet ittifakı seçilirse belki de İçişleri bakanlığını hdp'yi verir ha ne dersiniz memnun olur mu acaba ideoloji gözlüğüyle bakanlar
Hangi şehirde yasiyorsunuz? Eğer cevabiniz İstanbul ise gerçekten İstanbul'da yaşıyor musunuz??? Yoksa öyle evde oturup TV izleyip boğaz köprüsünü sadece dizilerde mi görüyorsunuz?Ee Ekrem İmamoğlu geldiğinden beri neden sadece bir musluk ve denizde yüzen kort açtı hani İstanbul halkına hizmet nerede ? Hazır kurulmuş düzeni bile yonetemedi otobüsler yandı,cenaze araçlarından esrar fırladı, metrobüsler bakımsız vs vs
Sistemin başına geçecek aday yok ortada tatlım he doğru dağdaki haveller kimi isterse o aday olacak.
Bes yıl bir deneyelim olmadı yine Tayyip Erdoğan'a oy veririz (vermezsiniz de) ne deneyeceksiniz çocuk oyuncağımi bu ,ülke yönetimi !
Köprüler,yollar AKP yokken niye yapılmadı o zaman manukyanin verdiği vergi yetmiyormuydu?yapsalardi bir İHA ,siha Tüm dünya gördü bı siz görmediniz
Ve o camiler bu milletin egemenligidir .okulda yapıldı hanfendi.he beğenmiyorsunuz yallah Hollanda ya
Ne şanslısınız... Sadece kütüphane örneğinden konuşacak olursam bizim ilde 1 tane var belediyeyi söylememe gerek yok sanırımHangi şehirde yasiyorsunuz? Eğer cevabiniz İstanbul ise gerçekten İstanbul'da yaşıyor musunuz??? Yoksa öyle evde oturup TV izleyip boğaz köprüsünü sadece dizilerde mi görüyorsunuz?
Ekrem imamogluna gerçekten sempati beslemiyorum. Bir Rizeli bu ülkeye yetti ikincisine gerek yok daha geçen bu topikte 10 lira bastığım İETT kartını eleştirdim. Yani partizan olacak son insan olabilirim.
Ama adamın yaptığı özellikle kültür sanat alaninda tonla şey var. Sizin ilginizi çekmiyorsa bu sizin probleminiz.
Örneğin normalde biletin 300 liradan başlayacağı çok önemli temsillerin - müzikal olur opera olur, dans gösterisi olur- prömiyer gösterisini halka açık,biletsiz yapıyor. Son yıllarda harbiye açık havada bedava izlediğim kaliteli yapimalrin haddi hesabı yok. Zülfü livaneli'nin danslı muzikalinden sonra hep beraber ey ozgurluk şarkısını mi soylemedik,aşık Veysel türkülerini Can bomomadan,Paul Dvyer'den mi dinlemedik. Takip edene neler neler var...
Ayrica her hafta üç gun İBB ilce kültür merkezlerinde özel tiyatro oyunları ücretsiz oynuyor. Normalde arka sıra biletleri 150 liradan başlayan oyunlara bakırköy cem karacada ,fatihte gidiyorum her fırsatta.
Koltuk senin diye bir uygulama getirdiler, 24 yaş altı öğrenciler büyük konser mekanlarında bekliyorlar. Konser basladiktan sonra boş koltuklara sırayla alınıp bedava izliyorlar
İBB miras adı altında çeşmeleri,tarihi eserleri yeniliyor. Kent bilinci gelişsin diye içeride ücretsiz gezi yaptiriyor. Ben mesela Rumeli hisarina, Anadolu hisarina , bukaleon sarayına gittim. Şimdi acilmalarini heyecanla bekliyorum.
Yine Kent kulturunu hissetmek için şehiriçi geziler yapılıyor. Ben birkaçına katıldım,çok memnun kaldım. Üstelik katılanlara harita,defter,sandviç,meyve ve içecek veriyorlar
Şehirde tinerci mekanı olan yerleri restore edip actilar. Misal Fatih Kara suları. Önünden gecmeye korkardık şimdi içeride film gosterileri oluyor,armut koltuklarda oturup izliyorsun, patlamış mısır ikram ediyorlar. Yaz boyu ücretsiz konserler oldu, dünya kupasi zamanı maclar yayınlandı.
Bukaleon sarayı da açılacak çok yakında,orası da harika bir yer olacak.
Şerefiye sarnıcı açıldı, içeride klasik müzik konserleri oluyor o buyulu atmosferde, o da bedava 1453 müzesinin içinde de bir iki resital dinlemiştim,bunlar da var.
Ayrica adımbasi kütüphaneler açtı, İBB kütüphane yazarsanız görürsünüz,elliden fazla kütüphane var. ben öğrenci olmadigim için çok girmiyorum ama geçen sene yeni açılan bir tanesine gitmiştim, gerçekten de yok yok yani. İstanbullu biri için bir nimet. Ve yenileri açılıp duruyor.
150 ilçeye 150 kreş demişti, 56 tanesi açılmış. Normal kreşlerin 2 bin lira olduğu zamanda arkadaşım 600 liraya oraya veriyordu. Şimdi güncel fiyatina baktım, mahallemin kreşi 4 bin liraya çıktı, İBB de 940 olmuş .
Keşke bedava olsa ama hiç yoktan iyidir.
Kreş demişken 0-4 yaş annelerine ulaşım ücretsiz.
Sokakta kalan vatandaşlara hostel gibi 'gecici barınma yeri' açtılar
Adalardan kalkmaz denen faytonlari kaldırdılar,elektrikli ulaşım getirdiler.
Engelli herkese ve ailesine bir haftalık tatil hizmeti veriyorlar,
Meydanlarda ucretsiz internet var.
Bir sürü metro yaptı (mesela benim evimin mahallesinden geçen metroyu onlar yaptı)
Deniz ulaşımını arttırma vaadi vermişti, gerçekten de her sene yeni deniz yolları açılıyor. Bu kış 7 rota eklendi. Kadikoyden avcılara metrobüs+minibüs iğrenç iğrenç gitmek yerine artık vapurla geçiş yapılıyor,en basiti.
Ve daha neler neler...
Bunlar sadece benim,sade bir genç olarak bireysel olarak gözümle gorup tanık olduğum hizmetler. İlgi alanıma girenler. Elbet daha fazla yaptığı şeyler de vardır , daha teknik şeyleri basarmistir. benim kültür alanında gördüklerim beni tatmin ediyor.
Elestirelim falan ama "hiçbir şey yapmadı" demek bence nankörlük:)
Evet kesinlikle İstanbul'u yaşaması daha keyifli bir hale getirdiler.Ne şanslısınız... Sadece kütüphane örneğinden konuşacak olursam bizim ilde 1 tane var belediyeyi söylememe gerek yok sanırım
Nasılda yasakları getirdiler hemen,dışardada sakallı ucubeleri bekliyordu destek vermek için.Bununda üzerini örtün bakalımHiranur Vakfıânda çocuk istismarı davası | Mahkeme 'yayın yasaÄı' ve 'kapalı duruÅma' kararı aldı!
Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya GümüÅel'in 6 yaÅındaki kızını 'evlendirmesi' skandalına iliÅkin davanın ilk duruÅması dün Anadolu Adalet Sarayıânda görüldü. Avukatların katılma taleplerinin ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Bakanlık haricinde tüm...www.google.com
Bunlara biat edenlere akıl fikir dilerimNasılda yasakları getirdiler hemen,dışardada sakallı ucubeleri bekliyordu destek vermek için.
Neden yapmıyorlarmış merak ettim :)