Merhabalar
herkese hayırlı bereketli ramazanlar diliyorum. Allah tuttuğumuz oruçlarımızı kabul etsin inşallah
bu gün ki menümün tarifine çorbayla başlıyorum. Pratik aniden gelen misafirlerimiz için çabucak olan ve lezzetli tarifler
Sebzeli mercimek çorbası;
1 su bardağı kadar mercimek
1 patates
1 soğan
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 minik bulyon
Karabiber
Tuz
Kimyon
Öncelikle soğanı ve sebzeleri hafif yağda kavuruyoruz sonrasında mercimeği ekleyip iki dk daha kavurma işlemine devam edip suyunu ilave ediyoruz. Malzemelerin üstünü kapatacak kadar su koyuyoruz. Ardından bulyon ve baharatları ekleyip kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz. Çorbaya koyduğumuz zerdeçal çorbamızın renginin daha sarı ve lezzetli olmasını sağlıyor. Pişen çorbamızı blendırdan geçirip servise hazır hale getiriyoruz.
Fırında tavuklu patates;
-8 adet baget
-5 adet patates
-salçalı su
-sıvı yağ
-kimyon
-kekik
-tuz
Patateslerimizi istediğimiz şekilde kesip tavuklarla birlikte baharatlarını da ekleyip bir kapta yağ ile harmanlıyoruz. Fırın tepsimize diziyoruz. Kızardıktan sonra patatesler ve tavukların üzerine hazırladığımız salçalı suyu ilave edip suyuyla özleşmesi için 15 dk daha fırına koyuyoruz. Ardından servise hazır hale getiriyoruz.
Sıra geldi
Muhallebi;
Malzemeler;
5 bardak süt
1 bardak şeker
3 tepeleme yemek k. Nişasta (Mısır da olur)
3 yemek kaşığı kadar un
1 tatlı kaşığı tereyağı
1pk vanilya
Öncelikle tenceremize süt,şeker,un ve nişastayı alıp kıvam alana kadar pişiriyoruz. Pişen muhallebimize tereyağı ve vanilyayı ekleyip ılıyana kadar karıştırıyoruz. Sonra istediğiniz kaba kalıba döküyoruz. Buzdolabında 2-3 saat dinlenmeye bırakıp sonra istediğiniz gibi süsleyip servise sunabilirsiniz. Ben benmari usülü erittiğim çikolatayı döktüm üstüne☺
Ve iftar sofram;
Menüm çok basit oldu ama acilen hazırlanan yemekler evde ne varsa o özel olarak seçmedim pişti olduğumuz varsa özür diliyorum
sırf katılmak olsun diye katıldım kızlar eksik kalmayayım diye buralardan☺ Şimdiden herkesin Ramazan bayramını da kutluyorum❤
Allah bir sonraki Ramazan’a erişebilmeyi nasip etsin