Hamur İşleri sebzeli kafes(resimli)

pinaripekci

pinaripekci.blogspot.com
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2009
3.830
14
45
sebzelihamur.jpg

hamur yoğrulup ılık bir yerde üzeri örtülerek dinlenmeye bırakılır..

derince bir kaba yıkanıp soyulmuş havuç ve kabaklar rendelenir.üzerine julyen doğranmış yeşil soğanlar ilave edilir.bu karışımın suyu iyice sıkılır ve süzdürülür.içerisine yoğurt,tuz ve baharatlar ilave edilir ve iç malzememiz hazırlanmış olunur.

2 kabak
1 havuç
2-3 taze soğan
1 bardak kese yoğurdu
tuz baharat
1 pk instant maya
1 bardak ılık süt

üzeri için
1 yumurta sarısı
susam

1 bardak ılık su
aldığı kadar un

hazır hale gelen hamurun 2/3 si elle yağlanmış borcamın tabanına kenarları yukarıya taşacak şekilde yayılır.bunun üzerine hazırladığımız iç dökülür ve hamurun kalan kısmından elle parçalar kopartılıp uzun şeritler üzerinde kafes gibi hamurun üzerine döşenir.üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpiştirilir.önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir..aynı zamanda iç malzemenin suyunu çekip çekmediğini de kontrol edin.ağır ağır pişsin..afiyetler olsun..

cok deyisik ve ho$ görünüyor pinarimcokacimcoook
aman bacim neler döktürmüssün böyle hepside birbirinden güzeller masallah hamarat arkadasim benim:nazar:olumunekankayizsmile
ellerine emeciklerine saglikopuyorumnanaktan

cok deyisik ve ho$ görünüyor pinarimcokacimcoook
aman bacim neler döktürmüssün böyle hepside birbirinden güzeller masallah hamarat arkadasim benim:nazar:olumunekankayizsmile
ellerine emeciklerine saglikopuyorumnanaktan

bitnm..sen ve fundyciim de değer vermiş her birini güzel yorumlarınızla taçlandırmışsınız..kocaman öpüyorum ikinizi de..opuyorumnanaktan

Değişik bir tarif gerçekten denemekte fayda var ama suyu konusunda çekip çekmediğini yani anlamak için fırını her açımışızda yani kabarması yine olurmu :uhm:
ellerine sağlık bu arada :1hug:

Değişik bir tarif gerçekten denemekte fayda var ama suyu konusunda çekip çekmediğini yani anlamak için fırını her açımışızda yani kabarması yine olurmu :uhm:
ellerine sağlık bu arada :1hug:

instant mayanın en güzel tarafı bu herhalde..her halükarda kabarmayı başarıyor..ben ilk 10 dakika sonrası defalarca açıyorum fırının kapağını..hiçbir sorun olmadı şimdiye değin bitnm..zaten sebzelerin suyunu iyice sıktıktan sonra çok büyük problem olacağını sanmıyorum..ama sıkılmamış olsa bile ağır ağır pişirildiği taktirde sorunsuzca suyunu çekecektir diye düşünüyorum..güzel yorum için de çok teşekkürleropuyorumnanaktan

instant mayanın en güzel tarafı bu herhalde..her halükarda kabarmayı başarıyor..ben ilk 10 dakika sonrası defalarca açıyorum fırının kapağını..hiçbir sorun olmadı şimdiye değin bitnm..zaten sebzelerin suyunu iyice sıktıktan sonra çok büyük problem olacağını sanmıyorum..ama sıkılmamış olsa bile ağır ağır pişirildiği taktirde sorunsuzca suyunu çekecektir diye düşünüyorum..güzel yorum için de çok teşekkürleropuyorumnanaktan

Hımm anladım mücver yapar gibi yapıcaz dememk ki suyu tamamen sıkılacak ilk fırsatta deneyip burda rsim paylaşmak isterim

X