Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Seboreik dermatit yardım.

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Cilvelikedicik

pisi pisi🐱
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2020
936
1.402
Arkadaşlar sac derimde oldukça fazlalaşmıs durumda şuan çok sinirlerim bozuldu gittikçe çoğalıyor . Buna bir çözüm bilen olan azaltan birşey var mi biraz önce sirke karbonat yaptım saçlarımı çok seviyorum gür uzun ve kıvırciklar aynaya sac diplerime dokunmuyorum bile ellerime gelecek kazıyacağım moralim daha da kötü olacak diye çaresini bulan bilen var mı... Bu durumda olanlar yazabilir mı lütfen 🌸

Dermatit tuhaf bisey bazi seyler cogaltiyor bazilari sakinlestiriyor.deneye deneye kendi dogrunuzu bulacaksiniz.ama mentollu sampuani deneyin derim biz yillarca cok fazla ilac losyon vs kullandik.cok doktorlara gittik bi market sampuani iyi geldi.

Yedikleriniz çok etkiliyor cilt rahatsızlıklarını. Yağlı, baharatlı yemeyi, hazır gıdayı kesmelisiniz. Şampuan ya da sabun önerim yok maalesef. Eşim için araştırdım ben de bir ara, kimine çok iyi gelen kiminde hiç işe yaramamış.
Stres de çok etkiliyor bir de.

mentollü şampuan babama ve arkadaşıma çok iyi geldi şu head & ... ve cl*ar markasının varya onları bi dene , saç kremini kafa derine değdirme.bir de banyoda sirkeli suyla durula saç diplerini özellikle saçlarını açtır açtır bol bol sirkeli sularla yıka ovalayıp.

Arkadaşlar sac derimde oldukça fazlalaşmıs durumda şuan çok sinirlerim bozuldu gittikçe çoğalıyor . Buna bir çözüm bilen olan azaltan birşey var mi biraz önce sirke karbonat yaptım saçlarımı çok seviyorum gür uzun ve kıvırciklar aynaya sac diplerime dokunmuyorum bile ellerime gelecek kazıyacağım moralim daha da kötü olacak diye çaresini bulan bilen var mı... Bu durumda olanlar yazabilir mı lütfen 🌸
Aynı durumdan muzdaribim. Saç derimde ciddi kabuklanma oluyor. Her banyoda bu kabuklanmayı kaldırmazsam kaşıntıdan ölüyorum ve üstüne daha da kabuklanıyor. Sarı kantaron yağı sürüyorum banyodan yarımsaat önce yumuşadıktan sonra ince uçlu tarakla kazıyorum kabukları. Mentollü şampuanı yıllardır kullanıyorum egzamadan öncede kullanıyordum etkisi var mı bilmiyorum. Sıkıntı stres arttırıyor. İsveç şurubu balsamı diye bir ürün kullandım o kaşıntıyı azalttı ama işte düzenli kullanamadım onu tekrar başlamayı düşünüyorum. Bu balsamın içinde çinko var. Çinko eksikliği de böyle cilt hastalıkları yapıyormuş.

mentollü şampuan babama ve arkadaşıma çok iyi geldi şu head & ... ve cl*ar markasının varya onları bi dene , saç kremini kafa derine değdirme.bir de banyoda sirkeli suyla durula saç diplerini özellikle saçlarını açtır açtır bol bol sirkeli sularla yıka ovalayıp.

Saçlarım kivircik olduğu için sac kremi kullanıyorum şimdi kullanmadım etkisi var mı ?

7-8 yıldır sürekli olan, stres durumlarında artan durumdayım ben de. bıttım sabunu iyi gelmiş gibiydi ama o da çok yağlandırdı. vichy dercos önerdiler onu kullanmayı düşünüyorum. beslenmeye, sinir, strese dikkat etmek gerek. şampuanlar pek bir işe yaramadı bende. geçmiş olsun

Saçlarım kivircik olduğu için sac kremi kullanıyorum şimdi kullanmadım etkisi var mı ?
saç kremi kullanmazsan keçe gibi olur şekilsiz olur sen diplere değdirmeden kullan uçlarına bir şey olmaz, ama özellikle şu sirkeli suyla durulamayı çok yakın arkadaşım yapıyo çok iyi geldi sorununa her duşta yap 4'te 1 oranında kullanıyo sirkeyi yanlış hatırlamıyosam.

Saç kremi kullanıyorsan derine gelmemesi lazım o da biraz zor oluyor. Benimde saçım kıvırcık bir şey sürmezsem asla açamam. Ben duştan sonra saça sıkılan sıvı saç kremlerinden kullanıyorum yine saç derime gelmeyecek şekilde sonra tarıyorum. Bir de bioderma atoderm serisi.

Bu serinin duş jeli ve kremini kullanıyorum gerçekten iyi geliyor. Duş yağıda var o da temizleyici.

Ve sıkıntı stres üzüntüden uzak duracaksın nasıl olacaksa😊

Sebamed ve mustela yı da araştır

Elma sirkesi. Bana aşırı iyi geldi. Benim de stresli dönemlerimde başımın belasıdır. Kafama tülbent bağlarım yolmayayım diye. Neyse soğuk suyu sirke karıştırdım 4te 1 oranında iki maşrapa kadar karışımla durulama suyu olarak kullandım. 1 seferde bile iyi geliyor

Vichy dercos kullanıyordum bende saç derime çok iyi geldi ama baya döktü o da saçlarımı. Şuan isim vermek yasak mı bilmiyorum ama bimdeki bir şampuanı kullanıyorum. Annemle babam kullanıyordu bir ara benimki bitti diye mecbur kaldım . O da gayet iyi geldi hiç beklemiyordum ama :)

Oğlumda 1,5 yıldır aynı sorun var. Kullanmadığımız şampuan kalmadı. En sonunda doktorumuz soda ve zeytinyağ karışımı ile masaj sonrasında mustela atopik şampuan önerdi ikinci kez kullandık epey rahatlama oldu. Aynı markanın yetişkinler içinde aynı ürünü var diye biliyorum ama soda zeytinyağını sorunlu bölgeye sürün derim

merhaba

saclariniza karbonat yaptiginizda cok iyi durulamaya ozen gosterin. saclarinizda kalan karbonat daha cok kurutur ve sac derinizdeki gozenekleri tikar.

Vichy dercos kuru ve yağlı saçlar için var. Tek çarem o olmuştu. Bir kere de doktorun hazırlattığı formül şampuan şifa vermişti ama aynısını bir daha yaptırtamadım reçete kayıp diye. Piyasadaki tek iyi gelen şampuanımdır. Bir de ducray var ama o da alıştıktan sonra faydasız olmuştu. Malesef doğal şeyler ben de işe yaramadı. Dönem dönem azıtan, neye göre coştuğunu hala kavrayamadığım yol arkadaşım diyorum

Ardıç katranı sabunu diyorum başkada bisey demiyorum. Tam 10 senedir kullanmadığım ilaç kalmadı hepside kortizonlu ama yok geçmiyor bide yüzümde benimkiler. Oda arkadaşımın da saçında varmış aktar bu sabunu vermiş bi tanede bana verdi. Hiç inanmadım iyi geleceğine yinede kullandım . Allah ondan razı olsun 2 günde bitti ve bi dahada çıkmadı hala yüzümü yıkarken günlük kullanıyorum.

ingilizceniz var mi? facebookta kivircik saclilarin kurdugu gruplar var, urun ve oneri paylaşıyorlar. ben cocugum icin cok faydalandim.

mesela bir hafta sampuan bir hafta sac kremi ile yikamaya basladim. duş sonunda bol bol.sirke sıkıp bekleyiyorum 30 saniye falan. ikeanin bitki sulamak icin olan fis fis sisesine sorke koyup dusa biraktim, kullanimi kolay oldu.

bir de sac uclari kurudugu icin sampuandan once sac uclarina zeytinyagi suruyorum. en uclarina sadece.

X