Hamur İşleri Sebit mantisi(yaglamada deniliyor)-Resimli

Princess of Rain

♥ ♥ My Little Princess♥ ♥
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2008
3.749
3
156
İngiltere
cok guzel farkli bir lezzet kolay olsun diyorsaniz lavasla yapin hem evdeki lavaslari degerlendirirsiniz yok daha ozel olsun derseniz misafirleriniz icin hamurunu yogurup kendiniz yapmanizi tavsiye ederim.(not:resimleri aksam eklicem ve sos icin verdigim malzemeler sadece 2 kisiliktir bunu cogaltabilirsiniz.)

once sos yapilacagi icin once sosun tarifini vereyim.
soganlari incecik dograyin ve siviyagda biraz kavurun daha sonra biberleri dograyin ve onlarida soganlarin icine atinki buharinda pissin.kiymayi ekleyin birkac kez cevirin sicak suyu ekleyin yarim saat kaynatin suyunu cekene kadar en sonuna tuz,karabiber ve pul biberide ekledikten sonra sosunuz hazir olcak.

Sosu icin:
300gr kiyma
4-5 kasik zeytinyagi
3 orta boy sogan
2 su bardagi rendelenmis domates veya 1 konserve kutusu dogranmis domates(ben bu sefer bunu kullandim).
5-6 sivri biber
bir su bardagindan biraz az sicak su tuz,karabiber
pulbiber

hamuru icin:
5 tane hazir tortilla yani lavas ekmegi
eger ben kendim yogurup yapmak istiyorum diyorsaniz.
hamuru icin:
3 su bardagi kepekli un ve 1.5 su bardagi beyaz un 10 gramcik yas maya
biraz tuz ve alabildigi kadar ilik su hamurun durumuna gore azaltip cogaltabilirsiniz.

hamuru icin:bir kabta un,maya,ilik su ve tuzla bir hamur hazirlayin.hamurdan 1.5 yumurta buyuklugunde 20 tane bezeler ayirip kepekli un yardimiyla bu bezeleri tabak buyuklugunde yufkalar acarak bunlari teflon tavada yada sacda pisiriniz.
hazir tortilla(lavas)kullanacaksaniz bunlarida teflon tavada 2 tarafli isitin.
aralarina yapmis oldugunuz sostan koyarak 4 veye 5 kat yapin.
bir tavada 2-3 kasik siviyag veya tereyagla mix yaparakta olabilir 2-3 kasik su 2 kasik salcayi ve kirmizi biberi kizdirin.yapmis oldugunuz sebit mantisinin uzerine sarimsakli yogurt ve bu sosu eklerseniz super olur.arzuya gore kekik,nane ve sumakta kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Son düzenleme:

iste buyrun hanimlar cokacimcoookhome made sebit mantisi cokacimcoooknasiiii ammmaaa kizlar umarim begenirsiniz:lepi:

Son düzenleme:
canım 4 kesiceksin sonra onları sarıp yiceksinn... kesmedenn sarıp yersen zor olur ama 4e kesersen daha kolay yersinnn.. felaket canım istediii bence hemen yapma ve yeeee..

ay kizlar bu ne hiz boyle ben tarif beklerken sizler koymusunuzda konusuyosunuz bile ,
canim ya cok guzel bi tarif ben bunu daha once gordum ama hic yapmamistim iyiki tafif ettin bidakine bende yapayim , bide sosunu en uste dokup 4e kesip yiyoruz, sosu uste kaliyo bizde ustten yemeye baslayinca altta son olmuyo onu nasil yapcaz en iyisi yanina mi koysakki

Son düzenleme:
ay canim ya ellerine saglik cok guzel olmus lavaslar seninki hazirmi, benim burdan turk marketinden aldigim bunun iki kati ben onlarla yapsam valla 4degilde 8 e bolmem gerekli ,cok guzel gozukiyo tekrar ellerine saglik tamam hemen siliorum canim resimleri

lavaslarim hazirdi canim bende turk bakkalindan aldim seninkiler kalinmi sende kat sayisini azaltirsin yada elinde ac oleside baska guzel oluyor biraz zahmetli oluyor ama deger yani

lavaslarim hazirdi canim bende turk bakkalindan aldim seninkiler kalinmi sende kat sayisini azaltirsin yada elinde ac oleside baska guzel oluyor biraz zahmetli oluyor ama deger yani

,yok canim benimki kalin degil ince ama seninki gibi boyutu buyuk degil boyutu baya buyuk ,sen dorde boluyosan ,benimki anca sekize bolunur,
ben kalan lavaslari degerlendirmek icin cozum ariyorum ,aslinda elde acip yapmak bence daha lezzetli olur tabikicokacimcoook

hayatim sen buyuk boyutundan almissin sanirim seninkinden burdada var ben onun bir kucugu aliyorum yemek tabagi kadar oluyor ama seninkilerlede olur illa elde acman gerekmez klava:lavasla gercekten super oluyor bir dene bak bende senin beytini yapcam ama ne zaman yaparim bilmiyorum sebitten sonra biraz ara vermem lazim boyle tatlara ay sebiti hergun o,sa yerim ya cokacimcoookcokacimcoook

zaten yağlama eşittir kayserii..

cok haklisin canim bende nevsehirli oldugum icin kayserilerke icli disliydim bende bunu bir arkadasta yemistim kayserili tarifini almistim ama kaybettimm sonra internetten yolladi bana tekrar saolsun:1hug:bende sizinle paylasim dedim:lepi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…