-
- Konu Sahibi gozdesultan
Canım benim çok teşekkür ederim.malesef stres yapmamak elde degil her sey bu kadar iyiyken neden olmuyo diye dusunmeden edemiyo insan ama artik amacim cocuk olayini kafadan cikarmak.stres yapmamaya çalış ki bu cok zor biliyorum hobi edinmeye çalış dualarım seninle inşallah guzel haberlerini de alırım
Canım ben genetik testide yaptirdim sorun cikmadi sadece bende kanda pihtilasma cikti buda hamile kalmaya engel degil sadece düşük sebebi denildi.2 negatif asilamam 2 negatif tüp bebek sigdirdim 3 yil icine.en sonki tedavimde 3 tane birinci kalitede 5.gun embriyosu transfer edildi ama bi tanesi bile tutmadi malesef.Merhaba kızlar
Belirtmeliyım ki senepsız ınfertılıte dıye bırsey yok. Banada bıyle bır teshıs konuldu!!
Hormon testlerı /rahım fılmı/ sperm analizi
Hepsı ıyıydı.
Ben 2yıl aylık yumurtlama kontrollerıme takıp ettırıp bekledım.sonra dırek tup bebek gectık. Asılama klomen bunlara benım ınancım yok sebepsız ınfertılıtede.
İlk denemede hamıle kaldım 7.haftada düşük oldu. Kürtajda kromozomal bır sorun cıktı. Bızde genetık test yaptırdık esımle. Sonucları beklıyoruz.
Genetık uzmanıyla gorustugumuzde translokasyon olabılecegını söyledı. Yınede sonuca gore konusacagız.
Tavsıyem 2yıl gıbı bır sure gebelik oluşmuyorsa bırde genetık bolumune gıdın derım.
Cok haklısın bazen cıldırcak gıbı oluyorum bende. Hıc gebelik olusmadı mı peki??Canım ben genetik testide yaptirdim sorun cikmadi sadece bende kanda pihtilasma cikti buda hamile kalmaya engel degil sadece düşük sebebi denildi.2 negatif asilamam 2 negatif tüp bebek sigdirdim 3 yil icine.en sonki tedavimde 3 tane birinci kalitede 5.gun embriyosu transfer edildi ama bi tanesi bile tutmadi malesef.
Artik o kadar agir geliyoki bu yük bazen isyan etmekten korkuyorum Allahim bizlere sabir gücbersin agir bi imtihandan geciyoruz.
Bazen bende bi sorun olmali diyorum her sey bu kadar iyiyken neden olmasin diyo insan.benim yaptirmadigim tek bagisiklik testi kaldi onu yaptiricam simdi kismetse
Aynen canim o kadar yoruldumki artik akisina birakayim diyorum.yok canim hic gebelik yasanmadi tup bebekte bir suru yumurtam oldu dr um bile sasirdi cok kaliteli yumurtalarin diye ama yok hic gebelik olmadi.Cok haklısın bazen cıldırcak gıbı oluyorum bende. Hıc gebelik olusmadı mı peki??
Gercı düşük yasadıktan sonra hıc gebe kalmamk daha ıyı dıyor ınsan
İlk tedavı dusukle sonuclanınca şuan kurtaj sonucum genetoge gıttı sonucta kromozom sorunu cıktı. Bnde yada esımde bırsey olup olmadıgını kontrol edecegız genetık testlerımız yapılacak 1aya sonuc gelir dmbrıyolara tarama testı yaparak devam edecegım canım.Aynen canim o kadar yoruldumki artik akisina birakayim diyorum.yok canim hic gebelik yasanmadi tup bebekte bir suru yumurtam oldu dr um bile sasirdi cok kaliteli yumurtalarin diye ama yok hic gebelik olmadi.
Yaptirmadigim bi bagisiklik testi kaldi onu yaptircam,hiteroskopi bile yapildi hep normal cikiyo sonuclar.sen ne asamadasin su anda?tedavi oluyomusun
Anlamazmiyim canim bizi bizden baska kimse anlamazki zaten.bu teselli olamaz tabikide ama bi kere hamile kalmissin bu bile umut bence inslh tekrar kalirsin.bende hic gebelik olmadi 3 embriyo transferi olmasina ragmen doktorum bile tansferden sonra cok umutlu gelmedi o enerjiyi alamadim ondan cunku hic gebelik oluadi bende.yasim 30 bursada yim ben.Rabbim hepimizin yardimcisi olsun tez vakitte bu acilari unuttursun evlatlarimiza kavustursun inslahİlk tedavı dusukle sonuclanınca şuan kurtaj sonucum genetoge gıttı sonucta kromozom sorunu cıktı. Bnde yada esımde bırsey olup olmadıgını kontrol edecegız genetık testlerımız yapılacak 1aya sonuc gelir dmbrıyolara tarama testı yaparak devam edecegım canım.
Ama cok etkılendık esımle uzuldukdılerım kımse yasamaz. Allahım tekrar hamılelıgı nasıp etsın bu kez daımı olsun ne dıyeyım . Ben içimdekılerı ıfade edemıyorum sen bnı cok ıyı snlıyorsundur. Yasın kac cnm nrde tedavı goruyosu
Canim bende oyle diyorum biz hangi doktora gittiysek esimede banada herseyimizin normalden daha iyi oldugunu soylediler o zaman neden olmuyo dedim dr um gerek yok demesine ragmen genetik testi yaptirdim,hiteroskopi yapildi rahimde sorun cikmadi sadece rahimagzim cok dar benim tup bebekte transfer yapamadi dr rahim agzim acildi sonra yapti ama tekrar kapandi ve 2.tup bebek transferim anestezili oldu cunku cok aci oluyodu darliktan dolayi.ama dr um bunun hamile kalmama engel olmadigini soyledi.bi dunya yumurtam oldu cogu dollendi 5.gune gitti ama elde var husran.bagisiklik testi yaptirmak istiyorumonu arastiriyorum simdiValla cnm ben 4 yill boyunca o infertilite yazan takip kartiyla hastane hastane dolastimmm artik isyan icindeydimm sebepsiz bisey olamaz der dururdum gercektende oyle oldu 4 yillin sonundaa rahimimde dogustan gelen sekil bozuklugu bulundu. Ameliyat gecirdim ve 6 ay sonra hamis kaldim ama ne yazikki 4 aylikken oglumun kalbi durdugu icin kurtajla sonlandirildi simdi tekrar hamilelik calismalarindayiz insaAllah sizde en kisa zamanda hamis kalirsiniz kizlar ama bir dr ustune kalmayin derim...
Rabim kolaylastirsin insaAllah ne diyim Rabim yuzumuze baksin..Canim bende oyle diyorum biz hangi doktora gittiysek esimede banada herseyimizin normalden daha iyi oldugunu soylediler o zaman neden olmuyo dedim dr um gerek yok demesine ragmen genetik testi yaptirdim,hiteroskopi yapildi rahimde sorun cikmadi sadece rahimagzim cok dar benim tup bebekte transfer yapamadi dr rahim agzim acildi sonra yapti ama tekrar kapandi ve 2.tup bebek transferim anestezili oldu cunku cok aci oluyodu darliktan dolayi.ama dr um bunun hamile kalmama engel olmadigini soyledi.bi dunya yumurtam oldu cogu dollendi 5.gune gitti ama elde var husran.bagisiklik testi yaptirmak istiyorumonu arastiriyorum simdi
Amin canim amin.senin acin daha buyuk hamilr kalipta kaybetmek daha zordur eminim inslh tekrar hamile kalirsin saglikla hayirlisiyla kavusursun bebegineRabim kolaylastirsin insaAllah ne diyim Rabim yuzumuze baksin..
Rabim herseyin hayirlisini versin insaAllah cnm ne yapalim cnm veren Allah Allann Allah elmizdn bisey gelmz kiAmin canim amin.senin acin daha buyuk hamilr kalipta kaybetmek daha zordur eminim inslh tekrar hamile kalirsin saglikla hayirlisiyla kavusursun bebegine
Evet canim oyle malesef.ben akapunkturhacamat,nefes terapisine gittim hiteroskopiyle rahime cizil atildi tutua sansini arttiriyo diye 3 tane 5.vun embriyosu transfer edildi son tedavimde ama olmayinca olmuyo galiba ben akisina birakicam bi sure ustune gittikce ugrastikca olmuyo sanki bazen vazgecmek lazim galiba.Allahtan gelen herseye razi olmaktan baska caremiz yokRabim herseyin hayirlisini versin insaAllah cnm ne yapalim cnm veren Allah Allann Allah elmizdn bisey gelmz ki
Aynen cnm Birakmak lazimm ustune dustukce olmuyo ben o hamileligimde asila hazirligindaydim zaten supriz olmustu insaAllah yine olurEvet canim oyle malesef.ben akapunkturhacamat,nefes terapisine gittim hiteroskopiyle rahime cizil atildi tutua sansini arttiriyo diye 3 tane 5.vun embriyosu transfer edildi son tedavimde ama olmayinca olmuyo galiba ben akisina birakicam bi sure ustune gittikce ugrastikca olmuyo sanki bazen vazgecmek lazim galiba.Allahtan gelen herseye razi olmaktan baska caremiz yok
Ahhh ne zor onca zaman sonra bekleyıp sahıp olup kaybetmek rabbım sabırlar versınValla cnm ben 4 yill boyunca o infertilite yazan takip kartiyla hastane hastane dolastimmm artik isyan icindeydimm sebepsiz bisey olamaz der dururdum gercektende oyle oldu 4 yillin sonundaa rahimimde dogustan gelen sekil bozuklugu bulundu. Ameliyat gecirdim ve 6 ay sonra hamis kaldim ama ne yazikki 4 aylikken oglumun kalbi durdugu icin kurtajla sonlandirildi simdi tekrar hamilelik calismalarindayiz insaAllah sizde en kisa zamanda hamis kalirsiniz kizlar ama bir dr ustune kalmayin derim...
Ahhh ne zor onca zaman sonra bekleyıp sahıp olup kaybetmek rabbım sabırlar versın7haftalıktı benım içim yandı senı dusunemıyorum .rabbım tekrarlarını nasıp etsın ınş saglıkla.[/QUOTvardir bundada bi hayir cnm Zor zor olmasina ama RABIm Boyle uygun gormus ne desem boss...
Ah canımmmmm benım içimi yaktınnn rabbım en kısa zamanda bır evlat nasıp etsın sana.Kafaya takmamaya çalışın.bizde de hicbir sorun yok.her ay yeni umut sonrası hüsran.1.5 sene bu sekilde gecince tedaviye başladk.2 yumurta takibi ve bir aşılama sonrasi yine tutmadı yine hüsran.ben de artk olmuyorsa olmuyor deyip bu durumu kabullendim.ama o ay normal yolla hamile kaldm.gercekten takmadm.adet öncesinde test yaparken o ay gecikmenin 5 günü markete ped almaya gittim donerken de test aldm.cift cizgiyi gördüm.bebeğime cok gec kavustum ama 9.ayımda hic bir sebep yokken normal dogumu beklerken kaybettim bebegimi.nasip olmuyunca olmuyo iste.üstelik dogumdan 15 gün once doktorum bugün dogsa küveze gerek yok.gelisimi herseyi cok iyi demisti.besigini almıştık herseyi hazırdı.kiyafetlerini yıkayıp tek tek ütüleyip yerlestirmistim.kızımla konusa konusa hersyini hazırlamıştım.ama hiçbirini kullanmak nasip olmadı.besigi toplandı kiyafetleri paketlenip kaldırıldı.karnım boşaldı ama kucağım dolmadı.cok zor bi durum.tam kavustum derken büyük bir acıyla karsilastk.doğuma girerken bile böyle bir durum beklemiyordk.sezaryan oldm.ameliyata girdm ciktim bebek yok.yan odalardan gelen bebek sesleri...günlerce akan sütüm ..ve komşum benden 20 gün önce dogum yaptı.aylarca geceleri onun bebeginin sesine uyandm.süt icin uyanmistr diyordum.ben bebeğimin sesini hic duyamadm.hic. emziremedim bile onun kızı gözümün önünde büyüyo.ama benim kızım büyüyemedi..cok zor gercekten cok büyük bir acı.
Bizim 1bucuk yil olmadi sebepsiz. Ben ve esim tahliler yaptirdik sorun yoktu. Tedaviye baslayacaktik. Tedavi icin rahim filmi istediler cektirdim. 1 kez adet olup hamile kaldim. Bos gebelikti. Kurtaj oldum. Bir ay falan korundum 2 ay sonra tekrar hemen hamile kaldim. Su an 17 haftalik hamileyim. Allaha binlerce sukur. Allah isteyen herkese versin. Aminnn..merhaba hanımlar.
13 aydır çocuk istiyoruz herhangi bir sorun yok eşimde de bende de.
henüz hiç hamile kalamadım. Bebek istemeye başladığımız günden beri stres altındayım. acaba olacak mı olmayacak mı diye. bu durumda olup da hamile kalanlar var mı? umut olun
minicik bir umuda ihtiyaç duyuyoruz şu dönemde...