schengen vizesiyle ilgili önemli bir mesele

Pasaportun değerinden çok siyasi bazı durumlardan dolayı daha sertler, birde gerçekten zamanında dönmeyenler olduğu için daha tedbirli davranıyorlar sanırım. Insallah herşey gönlünüzce olur
Avrupa artık mülteci istemiyor başa çıkamıyor o yüzden tek
Şu an bulunduğunuz ülkede vize ile mi kalıyorsunuz?
Gelir gelmez zaten başvurdum vize aldığım ülke ye yazı yazdılar parmak izinden cıktı eğer beni isteselerdi beni oraya göndereceklerdi ama istemediler başvurumu burası değerlendirdi şimdi bekliyorum daha

Memurum ama yesıl pasaport memuriyette 8.yılda verılıyor diye biliyorum. Daha 8 olmadım
Bildiğim kadarıyla kademeye bağlantılı. Askeriyeden örnek vereyim araştırdığım için, uzman bir asker 7 sene içerisinde yeşil pasaport alabiliyor rütbe durdurma cezası almazsa. Diye biliyorum. Normal memurlarda farklı bir işleyiş olabilir. İyice bir araştırın derim.

Evet, o yuzden sordum. Ben de yurtdisinda yasiyorum. 2 gunluk vize ile gidip geri donmediyse vize redlerinin sebebine cok iyi bir ornek oluyor arkadas.
Canım tamamda bu şekil gelen tek ben değilim milyon insan burda hepsi de kaçak 4 yıldır eşim burdaydi eşimde gelemiyordu mecbur bu şekil geliyorlar bence dönüp donmemekle çok bir ilgisi yok vizenin milyon insanda burda vizeleri var kışın burdalar yazın memlektindeler onlara niye vermişler o zaman

Vizeleri oldugu için çıkıp dönebiliyorlar. Tek girişte 3 aydan fazla kalınmıyor. Siz oradan cıktıgınızda bir daha dönemezsiniz.

Okul, is, evlilik sebebiyle oturum almis olabilirler. Oturum almadan ulkeye giris cikis yapilamaz zaten. ABD'de son yillarda sifir tolerans yasasi cikardi ve uyguluyor. Ulkeye ilk girisi yasal olmayan herkesi, esleri ABD vatandasi olsa dahi hicbir tolerans uygulamadan direkt ulkesine geri gonderiyor. 20-30 sene kacak yasayip fark edildiklerinde geri gonderilen insanlarin haberleri yapiliyor surekli. Avrupada da aynisi uygulanir mi bilmiyorum ama her seyin bir yolu yordami var. Herkesin yanlis yapmasi o yanlisi dogru yapmaz ki.

Abd korkunc bir ulke oldu ya cocuklari Anne babalarindan ayirmalar multecilerin geri gondermeler... 0 tolerans degil bence insaniyetsizlik. Obama zamaninda uc sene ucuncu ulkeye yerlestirme beklemis turkiye'de tedavi olamayan yerlestirme surecini takip ettigim multeci cocuklar vardi. Trump basa gecti ve yerlestirmeyi durdurdu. Butun guvenlik sorusturmalari tamamlanmis ucak biletleri bile alinmis insanlarin sureclerini kesti. Cocuklar da tedavi olamadiklari icin olduler.

Doğru bisey olduğunu söylemiyorum zaten ama bu şekil olması gerekiyordu

Mesele tek mülteciler değil. Ama siyaset konuları yasak olduğu için detaylara girmiyorum. Zaten sonunda yine tartışmalar başlar konu kapanir. Gerek yok

Ayrica hukuka aykiri. Trump cahili hukuk bilmiyor. Multeciyi ulkesine geri gonderme denen sey (refoulment) 1951'den beri uluslarasi hukuka aykiridir. Refoulement yasagi 1951 cenevre sozlesmesinde duzenlenmistir. insanlarin bilmeden siki kontrol, kurallara uyma vs dedikleri sey aslinda HUKUK IHLALIDIR. ABD 1951 Cenevre Sozlesmesine taraftir. Kaldi ki taraf olmasa da bu sozlesme artik teamuldur. 0 tolerans = uluslarasi hukukun en temel kurallarini cignemek.

Sozde "yasadisi" gireni geri gondermeleri yetmiyor (multeci yasa disi girisi dolayisiyla cezalandirilamaz) yasal yollardan da kabul etmiyorlar ki. Sozde ucuncu ulkeye yerlestirme var. Sozde. Ben Afrika'da bir multeci kampinda calisiyorum. Burada diyaliz alamadigi bobrek implant yapilamadigi icin, hepatitten olen insanlar var. 3. ulkeye dosyasi sunulmus, yillarca bekleyen. O kadar aci ki her gun her yeri sis, olmek uzere insan gormek.

Yani yazmayayim yazmayayim dedim ama..
buradaki arkadas gibi bir firsattan istifade gidip de donmeyen binlerce insan oldugu icin cok hakli olarak vize vermek istemiyorlar.

buradaki arkadas gibi bir firsattan istifade gidip de donmeyen binlerce insan oldugu icin cok hakli olarak vize vermek istemiyorlar.
Eki Görüntüle 2576604 Eki Görüntüle 2576604
Tamamda bunun tek sebebi benmiyim bayanlar yazdığıma pişman etmeyin lütfen hem hanımefendi daha önce giriş çıkışları varmış geri döndüğünü kanıtlıyor bu neden bu kadar hemen agresif davranıyorsunuz

Eki Görüntüle 2576604

Hall oyunlari ekibinin firsat bu firsat diyip topluca iltica etmesi cok komik ya yoksa Ben mi biraz seyim.

Bizde eşime başvurmayı düşünüyoruz iş için hemde avrupa ülkelerine bile değil arkadaşının birine 2 defa ret geldi bir sıkıntısı olmamasına ragmen

Tek sebebi siz degilsiniz tabii ki
ama ulkeden ne kadar cok gidip de donmeyen cikarsa onlar da o kadar kati oluyorlar gelenler konusunda.
Boş ders diye cocuklara bahce izni verdiginde ikiser üçer kaçanlari goren öğretmen (ve bu yüzden başi agrirsa) artik boş derslerde kimseyi salmamaya başlar.
Bunun gibi yani.
Gidip de donmeyenler olmasa,her gelen pasa pasa turistik gezisini yapip dönse vize isleri de bu kadar cetrefilli olmazdi heralde...
Yine de su konuda hak veriyorum size, KK'da acik yureklilikle yaptigi yanlis birseyden bahseden insanlar eleştirilip duruluyor. Böyle boyle KK'nin her kesimden rahatca konusulmasi guzelliginin onune gecmis olunuyor.
Boyle devam ederse KK hep ayni "dogru" goruslerin oldugu bir sosyal medyalar gibi yapay olmaya baslar.
Bu sebeple konuya salca oldugum icin ozur dileyebilirim

normalde korkmuyordum red yemekten ama aynı ülke olunca biraz tedirgin oldum. manyak olduğumu falan düşünürler mi acaba diyorum. bir başvurmuş red yemiş itiraz etmiş yine red yemiş şimdi erasmusla geliyor manyak kesin mülteci olacak demesinler red yemem için de hiçbir sebep yoktu ama... bir de iki kere mi red yemiş gözüküyorum acaba merak ettim

Estağfurullah canım iyi akşamlar diliyorum sana hakkını helal et

Konuyu okuyunca öğrenciyken ki vize başvurusu maceram geldi aklıma. Almanyaya yazın turistik gezi için öğrenciyken başvurmuştum, hemde Alman vatandaşı olan bir akrabamın davetiyesiyle. Bir sürü masraf yaptım, bürokrasi için bir sürü belgeyi tamamladım , pasaporta sigortaya ayrı para ödedim. Sonra red geldi, gerekçe de ülkeyi terk edip geri döneceğime inanmamışlar. Sonra vereceğim parayla keşke Türkiye’de bir tatile gideydim diye kendimi yedim aylarca öğrenciyken gidip neden orda kalayım diye dövünürken bir baktım her giden birini bulup evlenip kalıyor çevremde. O zaman anladım adamlar da ne yapsın, Türk akınını durdurmak için zorluyorlar. Ama kurunun yanında yaşta yanıyor iste. Simdi gerçi ekonomik durum kötüye gittikçe ülkede o gidenleri de az çok anlamaya başladım orası ayrı.

Millet bizim ülkeye elini kolunu sallaya sallaya girip çıkarken biz en dandik ülkeye bile gitmek için kırk takla atıyoruz, sonunda da reddedilip oturuyoruz. Şimdi ortalık hepten karışık,eğer tekrar vize gereken bir yere gitmek istersem tur şirketi falan bulup gitmek isterim sanırım.

Sizin de Erasmus olacağı için turistik vizeden farklı bir değerlendirme süreci olur diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…