• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

schengen vizesiyle ilgili önemli bir mesele

Red sebebiniz nedir?

ilk başta ülkeme döneceğime inanmıyorlardı ve maddi yetersizlik de eklemişlerdi. sonra itiraz ettim, iki üniversiteye devam eden başarılı bir öğrenci olduğumu gösterip maddi durumumun çok iyi olduğunu gösteren belgeleri de ekledim. maddi yetersizlik maddesini kaldırıp yine ülkeme döneceğime inanmadıklarını söylediler. kısacası "sen gelme ulan ayı" dediler :D :D bendeki de salaklık, zaten erasmusla gideceğim ülkeye ne b*kuma turist olarak başvurdum ki ... erasmusum yanarsa kahır kahır kahrolacağım :)

ilk başta ülkeme döneceğime inanmıyorlardı ve maddi yetersizlik de eklemişlerdi. sonra itiraz ettim, iki üniversiteye devam eden başarılı bir öğrenci olduğumu gösterip maddi durumumun çok iyi olduğunu gösteren belgeleri de ekledim. maddi yetersizlik maddesini kaldırıp yine ülkeme döneceğime inanmadıklarını söylediler. kısacası "sen gelme ulan ayı" dediler :KK70: :KK70: bendeki de salaklık, zaten erasmusla gideceğim ülkeye ne b*kuma turist olarak başvurdum ki ... erasmusum yanarsa kahır kahır kahrolacağım :)
Evet turist vizesi icin basvuru hata olmus , su anda soyle bir durum var , turkler cok fazla yerlesme amaciyla yurtdisina ciktigi icin tirsiyor avrupa ulkeleri , vize alip da kapidan geri gonderen bile cok var cunku yasal yollar haricinde kacak girmeye calisan cok turk var maalesef , bu yuzden tum ulkeler hassaslastilar turklere vize konusunda , insallah erasmusta sikinti cikmaz gerci cikacagini pek sanmiyorum ama yine de zor bu ara vize isleri

Evet turist vizesi icin basvuru hata olmus , su anda soyle bir durum var , turkler cok fazla yerlesme amaciyla yurtdisina ciktigi icin tirsiyor avrupa ulkeleri , vize alip da kapidan geri gonderen bile cok var cunku yasal yollar haricinde kacak girmeye calisan cok turk var maalesef , bu yuzden tum ulkeler hassaslastilar turklere vize konusunda , insallah erasmusta sikinti cikmaz gerci cikacagini pek sanmiyorum ama yine de zor bu ara vize isleri

umarım çıkmaz ya. ısrarla aynı ülke olması kötü oldu maalesef.

merhaba arkadaşlar. ben schengene bağlı bir ülkeye turistik vize başvurusunda bulunmuştum. her belge tamdı ama red yedim. itiraz ettim ve hesabımda düzenli yatan para, 30.000 lira olmasına ve beni turkiyeye bağlayan yeterli sebepleri göstermeme rağmen yine red yedim. ülkelerinden geri dönmeyeceğimden korkuyorlarmis. Bu ülke Almanya falan değil bu arada, doğu Avrupa ülkelerinden biri... çok sinirlendim doğal olarak. hem çok uzun ve yıpratıcı bir süreçti hem de param gitti. neyse sorun şu ki ben yaz için aynı ülkeye staj ayarladım (erasmus) ve iki kere red yemiş biri olarak erasmus hayallerimin suya düşmesinden korkuyorum.. İngiltere gibi bir ülke olsa içim yanmayacak ama... tekrar vize başvurusu yapacağım tarihe yaklaşık 4 ay var. sizce yine red verirler mi? yardımcı olursanız çok sevinirim.
Pasaportunu yenide red damgasiyla hicbir basvuru kabul gormuyor kaybettim de pasaportunu yenie sadece defter parasi odersin 10 yillkk aldiysan farzedelim ona bisey olmz den sen sadecedefteri yenile

Nasıl yani şimdi benim schengen vizem var pasaport polisi beni neden çevirir ki girerken yani ne yapmış olabilirim ki çevirsin o zaman vizenin bile hükmü yok demek oluyor son söz poliste ise

Nasıl yani şimdi benim schengen vizem var pasaport polisi beni neden çevirir ki girerken yani ne yapmış olabilirim ki çevirsin o zaman vizenin bile hükmü yok demek oluyor son söz poliste ise
Evet son soz giriste gumruk polisindedir , tipinizi begenmezse geri cevirir, boyle bir haklari var maalesef
Vize almaniz ulkeye girisinizin garantisi degildir hicbir zaman

Pasaportunu yenide red damgasiyla hicbir basvuru kabul gormuyor kaybettim de pasaportunu yenie sadece defter parasi odersin 10 yillkk aldiysan farzedelim ona bisey olmz den sen sadecedefteri yenile

red bilginiz sistemde kayıtlı pasaport yenilemek bir şey ifade etmiyor ki

Olur mu oyle, gümrük polisinin iceriye almama hakki var. Ilk uçakta geri gonderiyorlar.
Vizesiz ulkelerde de ayni sekilde. Vizesiz ama el kol sallaya sallaya giremiyorsun. Ukrayna'dan Sirbistan'dan kötü muamele görülüp ilk ucakla gonderilen cok kisi var.
Hatta KKdan bile bir arkadas var, kizin cok girisli shengeni var, erasmustu sanirim-davet edildigi programla aktara aktara gidecek. Ama aktarma ucusu yapacagi icin diyorlar ki "senin shengenin x ulkesine. Ilk oraya giris yapmalisin"
Zaten oraya gidecek ama sadece aktara aktara gidecek, ekonomik diye .
Ama kizi kabul etmediler,gozyaslariyla havaalanindan ugurladilar.
Bu isler tamamen şans işi. Son anlattigim olaydan sonra yine aktarmayla gidecek bir arkadasimi uyarmistim-bu olayi anlatmistim. Gerilmisti iyice. Ama hic sorunsuz gecti gitti.
yani o kuralin olmasi,onun sana denk gelmesi,memurun diretmesi falan... hep şans isi.
Cok sinir bozucu ve stresli süreçler :(

Valla ooo piti piti yapiyorlar bence de.
dedigim gibi iki vizemi de işsizken aldim. Ama stresi beni yedi bitirdi. Biktim avrupasindan da vizesinden de. O yuzden bu seneki tatilimi vizesiz yere aldim.
Tum balkanlar, ortadogu,rusya haric rus ulkeleri,afrika,asya hep vizesiz.
Değmez yani çilesine.
zaten bir vize 140 euro falandi en son (vize ajansini katmazsan). O paranin ustune bilet parasini da koy zaten dunyanin obur ucuna bilet bulursun cok rahatlikla (subat ayi gidis gelis 337 euroydu mesela teeeeeee kuala lumpura)

Red yedigi ilk yeri bilmiyorum ama ikincisi almanyaydi. Bu seferki de yunanistan.
(Evli memur olani soruyorsaniz o hollandaya basvurmustu)
Bizim burays geliyorsun demek , haber et gelince de sana bi kahve ismarliyim

Olur mu oyle, gümrük polisinin iceriye almama hakki var. Ilk uçakta geri gonderiyorlar.
Vizesiz ulkelerde de ayni sekilde. Vizesiz ama el kol sallaya sallaya giremiyorsun. Ukrayna'dan Sirbistan'dan kötü muamele görülüp ilk ucakla gonderilen cok kisi var.
Hatta KKdan bile bir arkadas var, kizin cok girisli shengeni var, erasmustu sanirim-davet edildigi programla aktara aktara gidecek. Ama aktarma ucusu yapacagi icin diyorlar ki "senin shengenin x ulkesine. Ilk oraya giris yapmalisin"
Zaten oraya gidecek ama sadece aktara aktara gidecek, ekonomik diye .
Ama kizi kabul etmediler,gozyaslariyla havaalanindan ugurladilar.
Bu isler tamamen şans işi. Son anlattigim olaydan sonra yine aktarmayla gidecek bir arkadasimi uyarmistim-bu olayi anlatmistim. Gerilmisti iyice. Ama hic sorunsuz gecti gitti.
yani o kuralin olmasi,onun sana denk gelmesi,memurun diretmesi falan... hep şans isi.
Cok sinir bozucu ve stresli süreçler :KK43:
Umarım italya bu kadar ugrastırmıyordur. 1 hafta sonra gıdecegım vıze vs her sey hazır buraları okuyunca endişelendim. Vizeyi kolay aldık sorunsuz geçti ama Bi de pasaport polisi gercegı varmış. Var oldugunu biliyordum zaten ama cok önemsememiştim

Umarım italya bu kadar ugrastırmıyordur. 1 hafta sonra gıdecegım vıze vs her sey hazır buraları okuyunca endişelendim. Vizeyi kolay aldık sorunsuz geçti ama Bi de pasaport polisi gercegı varmış. Var oldugunu biliyordum zaten ama cok önemsememiştim

İtalyan gumruk polisleri giciktir , iki sene yasadim bilirim😂
Guleryuzlu olun , kibar olun , italyanca merhaba deyin , size soru sorduklarinda gulumseyerek cevap verin
Erkek polise denk gelirseniz isinizi kolaylastirir bu soylediklerim

İtalyan gumruk polisleri giciktir , iki sene yasadim bilirim😂
Guleryuzlu olun , kibar olun , italyanca merhaba deyin , size soru sorduklarinda gulumseyerek cevap verin
Erkek polise denk gelirseniz isinizi kolaylastirir bu soylediklerim
Tavsıye ıcın tesekkurler ben ufaktan Bi kaç kelime öğreneyim bari 🙂

Bizim burays geliyorsun demek , haber et gelince de sana bi kahve ismarliyim
Yaaaa:KK23::KK23:
Sen Almanyadaydin di mi milena?
Çok isterdim gelip senle de , berlin8982 berlin8982 ile de MissCherryBlossom MissCherryBlossom ile de tanismak.
Ben yillaaar yillar once, euro bu kadar yuksek degilken ziyaret etmistim Berlin'i.
Yazdigim yazida da almanyadan red yiyen bir arkadasimdan bahsetmistim,yoksa ben gelmeyecegim. Benim bu ilkbahara aldigim bilet balkanlara. Çünkü yildim şu shengen'in stresinden.
Hic endiselenme, pozitif ol. Beni bir shengen ulkesi donus biletim olmadigi halde ulkeye almislardi😂 bir baska sefer de kendi ulkeme donecegim halde aradaki aktarma ulkesiyle bulundugum ulke gümrük birligi anlasmasi diye birsey yapmış diye (??hala anlamakta zorlanıyorum) beni ucaga almamışlardi😂😂
Yani sen tum sartlari saglasan da olmayinca olmuyor, hicbir sarti saglamasan da elini kolunu sallaya sallaya gecebiliyorsun.
Olumsuz seyleri düşünüp cekmeyin hic.
Simdiden keyifli yolculuklar size.

Yaaaa:KK23::KK23:
Sen Almanyadaydin di mi milena?
Çok isterdim gelip senle de , berlin8982 berlin8982 ile de MissCherryBlossom MissCherryBlossom ile de tanismak.
Ben yillaaar yillar once, euro bu kadar yuksek degilken ziyaret etmistim Berlin'i.
Yazdigim yazida da almanyadan red yiyen bir arkadasimdan bahsetmistim,yoksa ben gelmeyecegim. Benim bu ilkbahara aldigim bilet balkanlara. Çünkü yildim şu shengen'in stresinden.

Hic endiselenme, pozitif ol. Beni bir shengen ulkesi donus biletim olmadigi halde ulkeye almislardi😂 bir baska sefer de kendi ulkeme donecegim halde aradaki aktarma ulkesiyle bulundugum ulke gümrük birligi anlasmasi diye birsey yapmış diye (??hala anlamakta zorlanıyorum) beni ucaga almamışlardi😂😂
Yani sen tum sartlari saglasan da olmayinca olmuyor, hicbir sarti saglamasan da elini kolunu sallaya sallaya gecebiliyorsun.
Olumsuz seyleri düşünüp cekmeyin hic.
Simdiden keyifli yolculuklar size.
Almanyada diilim kuzu , tam da geldigin yerdeyim

Ya kızlar bana da bir yardımcı olun. Arkadasin konusunu gastepmek istemem ama ben de 3.5 hafta once italya icin basvurdum hala haber gelmedi. Konsoloslugu aradim dosyanıza sıra gelmedi dediler ama ben cok stres oldum. Tek başıma basvurdum. Ama memurum bilemiyorumki😳 şimdi burayı okuyunca iyice stres oldum. Red yicem ben de galiba🙄

Back