• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

schengen vizesiyle ilgili önemli bir mesele

Ya kızlar bana da bir yardımcı olun. Arkadasin konusunu gastepmek istemem ama ben de 3.5 hafta once italya icin basvurdum hala haber gelmedi. Konsoloslugu aradim dosyanıza sıra gelmedi dediler ama ben cok stres oldum. Tek başıma basvurdum. Ama memurum bilemiyorumki😳 şimdi burayı okuyunca iyice stres oldum. Red yicem ben de galiba🙄

O uzun sürmesi hiç red ile alakalı bişey değil, stres yapma . Dönem dönem çok başvuru oluyor o yüzden uzun sürmüştür . Korkma, çıkar 😘

Ya kızlar bana da bir yardımcı olun. Arkadasin konusunu gastepmek istemem ama ben de 3.5 hafta once italya icin basvurdum hala haber gelmedi. Konsoloslugu aradim dosyanıza sıra gelmedi dediler ama ben cok stres oldum. Tek başıma basvurdum. Ama memurum bilemiyorumki😳 şimdi burayı okuyunca iyice stres oldum. Red yicem ben de galiba🙄
Christmas ve yeniyil öncesi hem yoğun olur hem de araya tatiller girince iyice uzar. Bir de sömestr tatili de yakın basvurmussunuz normal aslında uzaması. Tamamen başvuru tarihinizin şanssızlığı :)

O uzun sürmesi hiç red ile alakalı bişey değil, stres yapma . Dönem dönem çok başvuru oluyor o yüzden uzun sürmüştür . Korkma, çıkar 😘
Ay teşekkür ederim. Tek başıma gezip geleceğim diye başvurdum . CikmazSa cok kötü hissedeceğim ya☹️

Christmas ve yeniyil öncesi hem yoğun olur hem de araya tatiller girince iyice uzar. Bir de sömestr tatili de yakın basvurmussunuz normal aslında uzaması. Tamamen başvuru tarihinizin şanssızlığı :)
Ay inşallah ondandır. Teşekkürler cevabınız için 🤗

Meblağ az.
Özellikle avrupa ülkelerine vize için 100 bin gösterin demişlerdi birkaç sene önce.
Girdi çıktı yapın öyle gösterin aileniz, akrabanız eş dosttan.

Yaaaa:KK23::KK23:
Sen Almanyadaydin di mi milena?
Çok isterdim gelip senle de , berlin8982 berlin8982 ile de MissCherryBlossom MissCherryBlossom ile de tanismak.
Ben yillaaar yillar once, euro bu kadar yuksek degilken ziyaret etmistim Berlin'i.
Yazdigim yazida da almanyadan red yiyen bir arkadasimdan bahsetmistim,yoksa ben gelmeyecegim. Benim bu ilkbahara aldigim bilet balkanlara. Çünkü yildim şu shengen'in stresinden.

Hic endiselenme, pozitif ol. Beni bir shengen ulkesi donus biletim olmadigi halde ulkeye almislardi😂 bir baska sefer de kendi ulkeme donecegim halde aradaki aktarma ulkesiyle bulundugum ulke gümrük birligi anlasmasi diye birsey yapmış diye (??hala anlamakta zorlanıyorum) beni ucaga almamışlardi😂😂
Yani sen tum sartlari saglasan da olmayinca olmuyor, hicbir sarti saglamasan da elini kolunu sallaya sallaya gecebiliyorsun.
Olumsuz seyleri düşünüp cekmeyin hic.
Simdiden keyifli yolculuklar size.
Çok teşekkür ederim 😍

Ben balayı için Budapeşte,Viyana ,Prag turu rezervasyonu yaptırmıştım tur şirketi aracılığıyla, gidiş dönüş biletleri,kredi kartı ekstreleri vs bir çok evrak istediler,en son hesabınızda para var mı? Yoksa yatırıp dekont verin dediler onu da yaptık. Düğün günümde akşam üzeri aradılar onaylandı diye,sonraki günün akşamı yola çıkacaktık. O kadar uzun sürdü yani süreç.
Ama şunu biliyorum kendim almaya çalışsaydım muhtemelen daha da zor olacaktı süreç. Tur şirketleri olayı çözmüş,söylüyorlardı bunları isterler vs diye ve hepsini istediler o dönem.
Erasmusta sıkıntı olacağını sanmıyorum ama zira davet edileceksiniz.

Her ay mi duzenli 30.000 yatiyor hesabiniza yoksa vize basvurusu icin girdi cikti mi yaptiniz? Direkt red sebebi görüyorlar artik bunu. Onemli olan en az 1 yillik hesap dökümleri. Bu şekilde mi verdiniz dokumleri?

Bir arkadaş daha yazmis, gidiş dönüş biletlerini rezerveli degil de fazladan para verip satin alip esnek tarife ile alıp koymaniz avantajiniza olur. Rezerveli biletin de yuzune bakılmıyor artık...

Zaten turistik amacli kisa gezilerde dönüş zamani uzak olmadigi için satin aldirir sistem. Satın alinmamis biletleri ciddiyetsiz görüyorlar artik.

Her ay mi duzenli 30.000 yatiyor hesabiniza yoksa vize basvurusu icin girdi cikti mi yaptiniz? Direkt red sebebi görüyorlar artik bunu. Onemli olan en az 1 yillik hesap dökümleri. Bu şekilde mi verdiniz dokumleri?

babamın aylık kazancı 15.000 TL civarı, hesapta 30.000 TL vardı son üç aylik hesap dökümü. ben bunun tamamen Türk olmamla ve öğrenci olmamla ilgili olduğunu düşünmeye başladım... neyse kaderde gitmek yokmuş uğraştım :)) tek isteğim yazın sıkıntı çıkarmasın gerisi önemli değil. Balkanlara gideceğim bu sefer.

Son seneler zorlaştırdilar galiba. Geçenlerde bir kına geceye gittim. Damat beye (kız Türkiyeden evleniyor ve oraya yerleşecek) vize verilmediği için gelemedi. Mecbur damat olmadan oldu 🙄 İnsallah erasmus programınız yanmaz.
Almanya (tabiri caizse) sırf pisliğine vize vermiyor:/ biz de yeğenimi çağırmıştık. Bütün belgeler tam ve doğru idi ama “güvenilir bulmuyoruz” diye red yedi. Üstelik konsolosluk çalışanıyız biz.

Back