sazan gelinin öyküsü....

turkmengelini

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2010
3.046
34
0
Sivas
ayrı başlık açmaktansa buraya ekleyeyim dedim öykümüzün tamamını..

kasım 2005..
sazan gelin 1. sınıfta Türkçe öğretmenliği okuyor. hocası incelemesi için geçmiş yıllarda okul öğrencilerinin çıkardığı bir dergi veriyor. s.g.(kod adım olsun:) ) dergiyi okurken bir şiirle karşılaşıyor. altında hayatını değiştirecek isim...şiir o kadar hoşuna gidiyor ki, çabucak ezberleyip her gördüğüne illallah dedirtecek kadar çok okuyor...

nisan 2008...
s.g. artık 3. sınıfta ve okul hocalarının şiir dersi verdiği, tiyatro ve şan da dahil bir çok sanatsal faaliyetin olduğu toplantılara başlıyor.2,5 yıl boyunca aklının köşesinde duran ama nedense nette araştırmayı aklına getirmediği isim, bu kez daha çok karşısına çıkıyor. tüm hocalar ondan övgüyle bahsediyor. adının sonuna "bey" ekleyerek...

tamam da bu bey kim? kaç yaşında, evli mi bekar mı? öğrenci mi? şimdi nerede?

bir laf var, "şüpheli kürt, bi yerine dürt" diye...kendi meraktan ölüyor ya hocalarına sorsa yanlış anlayacaklar diye gıkını çıkaramıyor.---yoksa doğru mu anlayacaklar?..

bir gün hocalarla sohbet ederken bir hoca s.g.yi oğluna almak istediğini söylüyor. başka bir hoca da "bizim zaten düşündüğümüz biri var" diyor. ve o hocanın kızı atlıyor: "......abi değil mi?"
aman Allahım! bu onun adı. yok canım.. aynı kişi değilse?
yüzüm kızardı mı? üff nasıl sorsam aynısı mı diye...
ve oğluna isteyen hocadan can alan can veren cevap:
"bir evde iki şair olmaz hocam..."

...

sonra ne konuştular bilmiyorum. ben ne dedim bilmiyorum. kafamı toplamam lazımdı ve hemen atlayıp istanbul' a amcamlara gittim. kuzenimin bilgisayarında face de dolaşırken aklıma bu şahs-ı muhteremin adını yazmak geldi. zaten tek isimdi face deki.. mesaj attım şiirlerini tebrik eder cinsten. hemen döndü bana...
oysa kader ağlarını çoktan örmeye başlamıştı. zira henüz gsm şebekelerinin bile olmadığı köyünden ilçeye inmek isteyen şair o gün laf olsun diye internet kafeye girmiş ve hocasının sayfasında görüp beğendiği s.g.nin profiline bakıyordu....

"buradan zor oluyor" bahanesiyle msn mi istedi, verdim. hemen oradan devam ettik.saatlerce konuştuk, hayat felsefemizde, şiire bakışımızdan, okuldan, siyasetten, evlilikten...

"sana bir soru soracağım ve bundan sonraki hayatımızı vereceğin cevap belirleyecek" dedi...
"ülkücü müsün" diye sordu.
"ülkücülükten aldığın arkasına takım elbisesi geçirip iki iti peşine takıp fakülte koridorlarında volta atmaksa ben ülkücü değil, Turancıyım" dedim..

meğer kendileri tam da bahsettiğim reislerden olurlarmış fakülte yıllarında.
sonra o malum dörtlüğü yazdı...
sonra varım dedim...
sonra ne oldu bilmiyorum.
.................................................
gerisini başka mesaja yazayım. link eklerim burayakızlar,http://www.kadinlarkulubu.com/esi-esinin-ailesi/533230-sazan-gelinin-oykusu-5.html#post24923535
http://www.kadinlarkulubu.com/esi-esinin-ailesi/533230-sazan-gelinin-oykusu-5.html#post24923623
http://www.kadinlarkulubu.com/esi-esinin-ailesi/533230-sazan-gelinin-oykusu-6.html#post24923671
http://www.kadinlarkulubu.com/esi-esinin-ailesi/533230-sazan-gelinin-oykusu-6.html#post24923671
http://www.kadinlarkulubu.com/esi-esinin-ailesi/533230-sazan-gelinin-oykusu-6.html#post24923818
bugün canımı çok acıtan bir şey öğrendim.

eşimle aynı üniversiteden mezunduk. o ben başlamadan mezun olmuş. ben onu şiirlerinden tanımıştım. 3. sınıfa gelince kendini merak ettim, bu arada hocalarda hep ondan bahsediyordu, nihayet internet yoluyla tanıştık. aynı gece bir kaç saat sonra evlenme teklifi etti. ben de kabul ettim.

( yuuuh la başlayan eleştiren kınayan cümlelerinizi duyuyorum.devam edin. hakettim. )

benim evlenme teklifi sandığım bir şiirin son dörtlüğüydü.

"karım olmaya var mısın" gibi bir şeyle bitiyordu. ben de "varım" demiştim. "uçabilir miyim" falan dedi herhalde..neyse sonra saatlerce konuştuk etttik, bulunduğum yere geldi, hocaların yanına gittik. ellerini öptürdü. "bu kızla evleneceğim hocam" dedi.

uzatmayayım nihayetinde evlendik.

eşimin itiraf saatleri vardır. kanka gibi muhabbet ederiz o da anlatır. ve maalesef bugün öğrendim ki, benim "ilk tanışmada aşk, evlilik büyüsü sandığım , teklif sandığım benim sazanlığımdan başka bir şey değilmiş.

şair beyimiz aynı dörtlükle çok kız tavlamış. ama kimse evlilik gibi bir teklif düşünmemiş hiç. tek aptal benim yani...
bu beni görmeye gelirken "güzelse biraz takılırız" diyormuş.:47:
ama otobüsten inip beni o kadar "masum, gariban"(kendi kelimeleri) görünce evlenmeye karar vermiş...aşık olmuş...

ağlamak, o kitaplarını kafasına fırlatmak istiyorum.nasıl inandım beni sevebileceğine...

4 yılımı verdim. evlendim yuva kurdum. oğlumuz oldu...seviyorum, o da sevdiğini söylüyor ama bunu öğrenmem yıktı beni...

ben evde kalmış kız kurusu muydum ki sazan gibi atladım şiire..

Son düzenleme:
Bu kadar üzülecek bir şey yok bence... Çok kız tavlamış olabilir tamam ama seni beğenmemiş evlenmeye layık görmemiş olsaydı zaten uzatmazdı ayrılırdı :34::34::34:

her evlilik ve aşk hikayesi gibi klasik modda olmamış ne güzel işte değişik bir ilişki başlangıcı ve güzel bir evlilik olayı. demekki şuan çok mutlusunuz ki illa kafayı takacak birşeyler arıyorsunuz. ne gerek var böyle şeylere. eşiniz sizi sevdiki evlendi. arada olanlarda güzel şeyler. bunamı takıyorsunuz???

Bu kadar üzülecek bir şey yok bence... Çok kız tavlamış olabilir tamam ama seni beğenmemiş evlenmeye layık görmemiş olsaydı zaten uzatmazdı ayrılırdı :34::34::34:

her evlilik ve aşk hikayesi gibi klasik modda olmamış ne güzel işte değişik bir ilişki başlangıcı ve güzel bir evlilik olayı. demekki şuan çok mutlusunuz ki illa kafayı takacak birşeyler arıyorsunuz. ne gerek var böyle şeylere. eşiniz sizi sevdiki evlendi. arada olanlarda güzel şeyler. bunamı takıyorsunuz???

ayy bana kızacaksınız sandım..

bu açıdan düşünmedim ama moralim bozuldu. evlenme teklifi falan değilmiş..ben koca meraklısı gibi olmuşum..

Güldüm yaaaa çok tatlısın işte eşinde bu tatlılığınla sevmiş seni :16:bence hoş evet biraz sinirinin bozulması normal ama burdan bakınca çok hoş duruyor sakın üzme kendini:)

bu konuya canın mı acıdı yapma lutfen.herhalde kı telefonda tanıstıgı bırıyle evlenmek ıstemez ınsan.sız atlamıssınız kabul edıyorum ama sonu cok guzel bıtmıs.hem de ılk yuzyuze gorustugunde hocalarınıza bu kızla evlenecegım dıyerek nıyetını bellı etmıs.daha ne olsun

ona yazdığım bir şey vardı...içime doğmuş.birazını paylaşayım:

"hepsi oyundu da ben bozan mıydım?
kısmeti kapalı, şeyh gezen miydim?
dörtlüğe atlayan son sazan mıydım?
'varım'la yoluna girmez olaydım."

ayy bana kızacaksınız sandım..

bu açıdan düşünmedim ama moralim bozuldu. evlenme teklifi falan değilmiş..ben koca meraklısı gibi olmuşum..

Eğer senin açından bakacak olursak genelde bayanlar evlenme meraklısı oluyor :9::9::9: Hoşlandığımız biri(sizin ki daha da ilginç konuşmanın öncesinde eşinize karşı bir ilgi de var) evlenme,çıkma teklif etse koca meraklısı gibi hemen kabul ederiz :9::9::9: Bence üzülmeyin sonuçta siz kabul etmişiniz tamam ama size uygun olmadığını düşünseniz vazgeçerdiniz değil mi? İlla ki elemeden geçmiştir eşiniz bir şiir yazdı diye evlenmediniz sonuçta sanırım...

Son düzenleme:
bu konuya canın mı acıdı yapma lutfen.herhalde kı telefonda tanıstıgı bırıyle evlenmek ıstemez ınsan.sız atlamıssınız kabul edıyorum ama sonu cok guzel bıtmıs.hem de ılk yuzyuze gorustugunde hocalarınıza bu kızla evlenecegım dıyerek nıyetını bellı etmıs.daha ne olsun

ya işte sorun bu..tabiiki evlenilmez ve ben bizim görmeden evlenme kararımızı hep büyülü, özel bir olay sanmıştım...4 sene sonra gerçeği öğrenmek koydu biraz...

Eğer senin açından bakacak olursak genelde bayanlar evlenme meraklısı oluyor :9::9::9: Hoşlandığımız biri(sizin ki daha da ilginç konuşmanın öncesinde eşinize karşı bir ilgi de var) evlenme,çıkma teklif etse koca meraklısı gibi hemen kabul ederiz :9::9::9: Bence üzülmeyin sonuçta siz kabul etmişiniz tamam ama size uygun olmadığını düşünseniz vazgeçerdiniz değil mi? İlla ki elemeden geçmiştir eşiniz bir şiir yazdı diye evlenmediniz sonuçta sanırım...

sanma bacım sanma...aynen öyle..sırf şiirlerinden aşık olmuştum..ayy ne bileyim. hayranıydım zaten.. öyle karım olur musunlu bir şiir de yazınca atladım..

sazan gelin haa:)) koca sazan hemde:)) bnde zaten öylesine varım yazdım snde sazan gbi atladın desydin :)) ne gzl işte itiraf etmiş anı olmuş szede adam braz takılırz dye gelmiş ama hooop almışsın ağına:)) bn eğlendim yazını okuyunca ne gzl işte değişik olmuş :))) bnda kafana takcak bişicik yok cnm bol bol gül aradada espiriyle karışık trip atıverirsn :))

ne kadar hayranlik duymussan ona
siirlerini okudugunda yere goge sigdiramamissin
duygu adami siir yazar ama mukkemel oldugu analamina gelmez
sen o an cok naif ve cok temiz duygularla safca davrandin
boyle adamlar bu yeteneklerini bu sekil kullaniyorlar
sen bunu gec ogrenmissin
benim anladigim kadariyla adam cok iyi bir manipülatör

fakat evlendiniz
ve bir cocugunuz oldu
e simdi senin icin cok ozel olan buyu bozuldu
yuvana sahip cikacaksanda birazda maymun gozunu acsin lutfen
cok fazla tolerans taniyorsun ona

değişik bir şey olmuş ama sonuçta olmuş

istemese senle evlenmezdi sevmese çocuk yapmazdı yanında olmazdı takılma bence:34:

ne kadar hayranlik duymussan ona
siirlerini okudugunda yere goge sigdiramamissin
duygu adami siir yazar ama mukkemel oldugu analamina gelmez
sen o an cok naif ve cok temiz duygularla safca davrandin
boyle adamlar bu yeteneklerini bu sekil kullaniyorlar
sen bunu gec ogrenmissin
benim anladigim kadariyla adam cok iyi bir manipülatör

fakat evlendiniz
ve bir cocugunuz oldu
e simdi senin icin cok ozel olan buyu bozuldu
yuvana sahip cikacaksanda birazda maymun gozunu acsin lutfen
cok fazla tolerans taniyorsun ona

kesinlikle haklısın. onunla ve onun sayesinde edebiyat çevresiyle tanışmadan gözümde nasıl büyütürdüm şairleri yazarları...yok anacım bizim gibi insanlar.. biri çok duygusal şiir yazıyor diye duygusal olduğu anlamına gelmiyor ne yazık ki...

ıstemezse evlenmezdı senınle uzulme, sılah zoruyla oturtmadınya masaya. cok özür dılerım ama gülesım geldı cok eglencelı bı cıftsınız bence:38:

uzulcek bısey yok bunda:27:

Back
X