Fendeyim ama TM de iyi bölümdür. Ben sosyali bile severim. Fen seni sınavlara hazırlar, yani ygs ve lys'ye.. Fende gördüğün fizik,kimya buna yarar zaten. Yoksa kimse günlük hayatta atışları, kimyasal tepkimeleri falan görmüyo yani. TM'deki tarih,coğrafya ise geneldir, mesleğin her ne olursa olsun bilmen gerekir, bilinçli bi bölüm bana kalırsa. Hiçbir zaman da diğer fenciler gibi tm'leri küçümsemedim, küçümsemem de. Ayrı bi yerleri var onların. Fizik,kimya yapamayabilirler ama kesinlikle yorum yapabilmeleri, ikna yetenekleri, doğru düzgün cümle kurabilmeleri birçok sayısalcıya sonsuz basar. Sen sayısalcısındır ama kendi tarihinden,dilinden haberin yoksa,iletişim yeteneğin 0'sa, bırak olmasın hayatında fizikmiş kimyaymış. Lise 3'teyim ve 11. sınıf TM'de olan yakın arkadaşım haftada 3 saat fizik görüyo, biz de haftada 3 saat fizik görüyoruz. TM'lerin,sosyallerin derslerini de görüyoruz örneğin tarihti felsefeydi vs. Ama bunları görmemiz sayısal bölümün çok yönlülüğünü göstermez, esas TM ve sosyalin gerekliliğini gösterir. Fizik,kimya,biyoloji işin kişiye kalan kısmı, zevkine kalmış bişey. ıstersen yaparsın bunları, istemiyosan kimse seni zorlayamaz,kimse kimseye "aptal", "gerizekalı" muamelesi de yapamaz. Genelde fencilerde vardır bu durum ama birçoğu da zaten zavallı konumunda gözümde.