Lise Yorum ve Soruları Saysal m EA m?

inşaAllah Alllah büyüktür hedefimi büyük tutuyorum ... abım şuan hacettepede tıp okuyor. oda düz lise mezunu... yanı isteyınce herşeyı başarırız . bnde bu dilekle yürüorum yolumda

Seninle daha fazla söz düellosuna girmeyi düşünmüyorum.. Bir söz var "Anlayana sivrisinek saz,anlamayana davul zurna az.." diye seninkide o misal.. Fazla kendine güveniyorsun ama unutma özgüvenin fazlası "kendini beğenmişliğe" kaçar..! Benden söylemesi.. Bana Mustafa Kemal Atatürk'ü anlatma.. Sözleri,hayatını,yaşam felsefesini ve ilkelerini senden çok ama çok daha iyi biliyorum.. Ayrıca ben sanki FEN'e karşıymışım gibi bu sözü yazmanada bir anlam veremedim.. Sözlerinde ukalalığa kaçan bir üslup var gibi fakat görmezden geliyorum.. :) Sen kendini düşünce olarak geliştiremedikten sonra sayısal okusan ne olur okumasan ne olur... Ben fizik,kimya bilmesemde olur..! Herkes kendi ilgi alanındaki derslere yoğunlaşsın dimi ama ? :) :) Fakat Mustafa Kemal demiş ki: " Tarihini bilmeyen bir millet yok olmaya mahkumdur..! " Bundan şu çıkıyor ki sizede tarih okutmalarının amacı geçmişinizden haberdar olun diyedir.! Ve yine Mustafa Kemal şunu demiştir: " Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur." Burdan artık ne anlam çıkarırsan.. Sayısal okuyupta doktor olduktan sonra sen yenilikleri takip edemezsen boş tenekeden farksız olursun.. Bu EA mesleklerini, Sözel mesleklerinide kapsayan bir durum.. Sadece kendi üstüne alınma.. Daha fazla söze gerek yok.. Nasılsa biz anlaşamıyoruz.. Bundan sonra ÖSS'de sadece başarı dilemek düşer bana.. 2010 ÖSS'de BAŞARILAR.. kaydirigubbakcemile3

Kızlar allah aşkına size ne oluyor alıp veremediğiniz ne bende lise okuyorum hemde amadolu meslek lisesi hemde Ea ama kalkıpta sizin gibi kimse birbine girmiyor.

Bu ne cahilllik diyorum artık!!!

Sizin yaptığınız o laf atışmaları sebepsiz sözcükler emin olun ki ilerde canınızı yakıcak..

Nefsınizin kölesi olupta kalp kırmayın..

Bir cam parçası kolay kırılır yapışır ama kalp kırıldısa elde edilemez..:mymeka:

Kendini savunma olduysa cahillik,o zaman Sokrates bizden daha cahildi..! Burda sadece herkes kendi düşüncesini beyan ediyor; bizde o düşünceye karşı ya kendimizi savunuyoruz ya da başka bir tez ortaya atıyoruz.. Unutmaki burası bir paylaşım platformu.. Yeri geldiğinde tabiki tatlı atışmalar,tartışmalar olacaktır.. Kimberly beni kırmadı! Bende onu kırdığımı düşünmüyorum.. Yok ama kırdıysamda özür dilerim! Ben burda sadece Sayısalcıların Eşit Ağırlıkçıdan üstün olmadığını savundum o kadar..

Bilmiyorum kaçıncı sınıftasın yada kaç yaşındasın :umursamaz:

Ama unutma eşit ağırlıkçıların yani bizlerin herkesten farklıyız durumuna bürünme eğilimimiz yok !!!

Ama şu bir gerçek ki siz alan dışı seçim yapamazken sizin alanlarınız dahi bize serbest alan sayılıyor ...yasakkelime

Umarım anlatabilmişimdir.

Sokratese gelince ona cahil diyen olmadı ama şunu unutma herkes hayat tecrübesiyle harmanlaştıkça var olur..

İyi Geceler:smiley-cool:

benım sözlerım sadece bunlrdı . gocunan insanlar laflarmın altında başk a şeyler aradı.. canım ea okuyosun ama gerçktn çok gıtsın .. sana artık bişe demıorum..keşke kafan ea ya ii çalışsaydı böyle saçma yorumlr yapmazdn. nyse ne halin varsa gör. senın sevıyene inemıcem .. senın zekanda bu kadrmış ki hala ne demek istedığimi anlamayıp olayı buraya getirdin..

inşaAllah dediklerımı anlıcksın bi gün .tek temennim bu lmaz zemuszemus

puanlarım yüksekti..tüm ögretmenlerim bölüm secme de sayısalı seç dediler inatla ea sectim..

pişman mıyım ,degılım.. üni sınavında kendı bölümden harıç 5 tane fizik 3 ttane de kimya sorusu çözmüştüm :)

sayısalı secen arkadaslarım ılk yıl bır yere yerlesmemısken ben yerlestım..

ben Türkçe'me ve Tarih'ime çok güvenirdim..ki öyle de oldu..Tarih dersinden full cıkarmıstım,Türkçe'den 2 yanlış..

bence neye eğilimin varsa onu seç..hangi derslerden basarılıysan ona yönel..

ben süper lise okumuştum..sadece ea ve sayısal vardı..dil ve sözel bölümü yoktu ..

olsa idi sözel bile secebılırdım..

mahalle baskısı denılen olay var ya..sayısalcılar ea dan üstün gibi görünen..yok öyle birşey
sen düşündükçe olur :))

umarım istedin yerde olursun ..

Sen kimsin ki benim kafamın EA'ya çalışmadığını söylüyorsun ? Bunu söylemek sana mı kaldı ? Benim seviyeme inmeyeceğinden söz etmişsin işte buna çok güldüm çünkü seviyeden bahseden insanlar seviyesizdir.! Ben öyle resmi ortamlarda bulundum ki birçok konuşmamdan da tebrik aldım.. Tabi senin aklın sadece derslere bastığından (yada burdan öyle görünüyor) siyasi konular hakkında herhangi bir yorum kabiliyetin olmadığı kanısındayım. Hayatta herşey dersten ibaret değildir.! Sözlerine dikkat etsen iyi olur sözlerin hakarete varıyor.. Hukuki yaptırımlarımız başlar..

bence fen süper benim puanım yetmedi malesef eşit ağırlıkçıyım fenin meslekleri çok iyi insan o mesleklerde hç sıkılmaz opuyorumnanaktan

EA veya sayısalın güzel kardeşlerim neyin tartışmasını yapıyorsunuz
sizin yollarınızdan geçeli 5 sene oldu...EA olsun Sayısal olsun üniversitelere biyoloji,hukuk,iktisat,işletme,mühendislik,eğitim fakültelerini bitiren bir sürü arkadaşım var hepsi kpss belasında, hepsi okudukları bölüm dışında bir iş bulan olduysa çalışıyor,bulamayan işsiz...hiç tartışmayın arkadaşlar okuyun seçin birini nasıl olsa çok azınız meslek hayatına atılacaksınız...şunları yazıları okuyup güldüm resmen bende sizin gibi heyecanlıydım ama önümüz çok tıkalı iş sahaları yok emin olun,diplomalarınız dolabın içinde çüreyecek a.s şimdi hiç bir şeyin farkında değilsiniz...tanıdığımın arkadaşı 1.likle gazi biyoloji bitirdi yaptığı iş sekreterlik daha binlerce örneği var...

sanırım senle aynı yaştayız. son bi kaç yıldır bnmde aklım bayağı karışıktı. Pdr dedim bi ara avukatlık dedim pc mühendisliği dedim . inanırmısın veteriner bile dedim yani . Başta ea çok istiodum . ailem zorla sayısal seçtirtti . düşündüm de ben feni çalışsam yapabiliyorum . ve şöyle düşünüyorum . lise 2. sınıfa qeçtim ve bu yıl bakıcam şöle bi. sayısal yapabiliyorsam sayısalda kalıcam. ea yapabiliyorsam değiştircem bölümüü. sende aynısını yap ama sayısal derslerine çalışmanı öneririm . neticede iş bulma imkanının çok olduğu bölüm sayısal.

şimdi sayısalda meslek seçenekleri daha geniş ea'ya göre. ama ea da okulda rahat edersin derslerin büyük bi kısmı sözel ve öss de sözelde galiba genel olarak yorum sorusu çıkıyor ben şahsen sayısal seçtim derslerim pek parlak olmasa da sayısal çalışmak yorucu ama sözel çalışmaktan kesinlikle daha zevkli bana göre yerimseniben ama bunu da ilgi alanlarına ve istediğin mesleğe göre seçeceksin. pek yardımcı olamadım galiba kaydirigubbakcemile3

EA LIKÇIYIM =(( ama sözelcı kafası var..fakat matematıgım 1 oldugu halde ıstedıgım bolume gırme sansı tanıdılar neymıss sözel sınıfı acılmamıss.. hayatımı kararttılar resmen ortak alan denen seyle tekrar sözel meslek sectım.. daha ıyılerı olabılırdı.. hıcbırıne hakkımı helal etmıyorum.. özellıklede fencılerı ustun tutup sözel kafalı ogrencılerı bıle fene yerlestıren mudur yard.mıza =(( neyse oyle yada boyle yerlestım unv.e bakalım bundan sonra ne olacak..
tek dıyecegım kımsenın zoruyla bolume gıtmeyın arkdslar hıcbı bolumu de kucuk gormeyın kafanız neye basıyorsa ona gıdın pısman olmazsınız...

çok olumsuz düşünceler var ya,yapmayın böyle,çalışan,belli bir bilgi birikimi de varsa herşeyi yapar.Hangi alana yeteneğin varsa o alanı seçip ordan meslek bulmak gerek.Arkadaş veya başka birilerinin demesiyle alan seçilmez,bunu bütün öğrencilerime söylüyorum.Şimdiden kendinizi geliştirmeye başlayın.Olumsuz düşünmeyin,ama meslek seçerken Türkiye şartlarını gözönünde bulundurmak gerek.Sayısalcıysan fizik-kimya-biyoloji yerine fen ve bilgisayar öğretmenliklerinin tercih edilmesi gibi.Mutlaka güvendiğiniz birilerine danışın.Bir beden eğitimci arkadaşım vardı KPSS'ye hazırlanırken,matematik hiç yoktu diyebilirim ama öyle bir çalıştı ki üçte ikisini yaptı sınavda,o yüzden istemek ve çalışmak her kapıyı açar bana göre.

son noktayı ben koyayım bari sayısal eşit ağırlık hiç birinin hiç bir cazibesi kalmadı kızlar a.s
sayısal olan öğrenci hukukta
ea lık okuyan öğrenci tıpta okuyabilecek artık a.s
yeterki yıl sonundaki sınavlarına girsin kim nerden ne kadar soru çıkarırsa tercih yapma hakkı tanın dıı kafamçokkarıştı

hak tanındı amaa bır ea lıkcı tıp okuması ıcın temelde sayısal bılgılerının olması lazım eee onuda 1 yılda dershanede zor alacagı ıcın yıne bırsey farketmeyecek bence..ckk calısmalrı lazım valla ALLAH kolaylık versın butun öss ye gırecek kardeslerıme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…