• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lise Yorum ve Soruları Saysal m EA m?

xoxzgrkz

CaDı
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
251
6
641
Sakarya
arkadaşlar sizce sayısal mı daha iyi yoksa eşit ağırlık mı??ikisinin arasında gelip gidiyorum...yardım ederseniz sevinirim

sayısal mı iyi,eşit ağırlık mı iyi diye birşey yok canım ya...hangisinde daha yetenekli olduğun ve ne olmak istediğin önemli bu konuda...şimdi "biri deli gibi doktor ya da mühendis olmak isterse ona "ea daha iyi denebilir mi? ayrıca fizik,kimya ve biyolojiden pek başarılı olmayan birine "sayısal" daha iyi denebilir mi? sen durumunu yaz, ona göre bir karar verelim.......

ikisinde de matematik ortak.o zaman fen bilimleri ve edebiyata göre seçim yapman lazım canım.fen yapamayan biri sayısal seçmemeli,edebiyat yapamayan biri de ea seçmemeli..

ben lise 1 öğrencisiyim...aklımda birkaç tane meslek olmasına rağmen henüz istediğime karar verebilmiş değilim...tercihleri sene sonunda yapıcaz aslında bende sene sonuna kadar çalışıp duruma göre bölüm seçmeyi planlıyodum ...ama öle olmuyomuş işte...yani bilmiyorum...önce bölüm seçip daha sonra mesleği seçsem nasıl olur acaba???diyorum ama dahabölüme de karar verebilmiş değilim oof ne yapcam bilmiyorum

zaten başka bir konundan okudum..psikolog olmak istiyorum demişsin...psikoloji ea dan alıyor.....e daha ne deyim? ama aklını karıştıran başka şeyler varsa ilgine ve yeteneklerine göre karar vermelisin...önce bölümü seçeceksin daha sonra mesleği seçeceksin zaten ama kendine ve yeteneklerine en uygun bölümü seçmelisin ki ona göre de sonra en uygun mesleği seçmiş olacaksın....

Son düzenleme:
ya ben çok kararsız biriyim...ki sende anlamışsındır...ben seçtiğim bölümü de mesleğide seçtikten sonra pişman olmak istemiyorum...yani sonuçta ömür boyu aynı işi yapıcam ve seçme gibi bir şansım varsada bunu düzgün birşekilde kullnmak istiyorum...ki daha seçme aşamasına bile gelemedim

canım önce bir düşün ea seçersen öss de edebiyat,türkiye coğ falan olucak alan dersin olarak bunlara ilgin war mı senin yoksa sadece sayısalamı war bunu düşün we araştır sayısaldan hangi mesleği seçebilirsin ea hangisi olur bu şekilde daha sana yakın olanı daha çabuk farkedersin

kesinlikle sayısal derim. iyi düşünmelisin. tabi hangi mesleği istediğin önemli önce. ben olsaydım sayısalı seçerdim. en kariyerli meslekler sayısalda.

sayısal,, ama yapabileceksen gel çünkü süründüren bi bölüm diğer bölümler yatıp gezerken sen ders çalışıyor olabilirsin..

arkadaşlar sizce sayısal mı daha iyi yoksa eşit ağırlık mı??ikisinin arasında gelip gidiyorum...yardım ederseniz sevinirim

senin egilimlerin onemli mesela ben matematigi cok sewen brydim ama fizik kmya byoloji bnden uzak dursun demismdr hep bu hyatınn her alannda ortaya cıkar aslında ne blym tw izlerken gzete okrken...ekonomi sayfalrı bnm cok ilgmi ckerdi mesela.bi awukat grnce ne hssdiosun ya da muhendslkle ilgli dsncelern ne bitarafa mutlaka daa yatkınsındır esit agırlıkta fazla bi bolum yok hukuk okuyosan tamm ama digerleri bolumden sayılmıo ki ben de bu konudan musdaribim maalesef...grdgn denemeleri dusun bi bakalım hngisnde puanların daa ii we bnce yuksek olan dgru olandr yerimseniben

bi de sole bse war sayısalcılar lisede de ünwrstede de her zaman deli gibi calısırken biz est agrlıkclar her daim gezeriz sosyalligmzden asla odun wermeyiz pzt fnallerm baslmsna rgmen butun gun nette zmn gcireblio olmam da bnn en buyuk gstergesidir =) bzde braz daa yata yata geceblme gibi bi durum soz konusu sayslclarsa drmdan sunumlar yapıo raporlar hazrlıo walla =) bu acıdan da ii dsnmek gerekr eger rahat we usengec bi insansan...ben eacıyım uls ilskler okuyorum bolumumden de alanımdan da cok memnunum daa 1.snftayım ama braz is bulamama korkusu yasıyorum son gnlerde yne de bu bnm kuruntum bu sende btecek bse sen de bliosundr umarm yrdmcı olablmsmdr tatlım

bu sorunun cevabı bizde değil malesef.Sen hangi mesleği yapmak istiyorsun ve hangi alana yeteneklisin?Bir de en iyi alan diye bir şey yok,en iyi olmak senin elinde,okuduğun bölümün değil.

essn kötü anatmışsın sayısalı,zordur ama bu kadar da değil,hayattan kopmazsın en azından.Ne yazık ki pek tercih edilmiyor,başarılı öğrencilerimi teşvik etmeye çalışıyorum ama onlar bile gelmek istemiyor.Koca okulda bir tane sayısal sınıfı oluyor.

Son düzenleme:
bi de sole bse war sayısalcılar lisede de ünwrstede de her zaman deli gibi calısırken biz est agrlıkclar her daim gezeriz sosyalligmzden asla odun wermeyiz pzt fnallerm baslmsna rgmen butun gun nette zmn gcireblio olmam da bnn en buyuk gstergesidir =) bzde braz daa yata yata geceblme gibi bi durum soz konusu sayslclarsa drmdan sunumlar yapıo raporlar hazrlıo walla =) bu acıdan da ii dsnmek gerekr eger rahat we usengec bi insansan...ben eacıyım uls ilskler okuyorum bolumumden de alanımdan da cok memnunum daa 1.snftayım ama braz is bulamama korkusu yasıyorum son gnlerde yne de bu bnm kuruntum bu sende btecek bse sen de bliosundr umarm yrdmcı olablmsmdr tatlım
essn o kadar da değil canım ya .Benim kızım da mühendislik okuyor ama emin ol ot gibide yaşamıyor..
özgrkz, bu karar senin olmalı canım iyi düşün öyle karar ver. Nelerden daha çok hoşlanırsın bir de sayısalı seçersen ve başarılı olamazsan daha sonra eşit ağirlığa geçme şansın olabiliyor sanırım .Kızımın bir arkadaşı öyle yapmıştı..

Son düzenleme:
essn kötü anatmışsın sayısalı,zordur ama bu kadar da değil,hayattan kopmazsın en azından.Ne yazık ki pek tercih edilmiyor,başarılı öğrencilerimi teşvik etmeye çalışıyorum ama onlar bile gelmek istemiyor.Koca okulda bir tane sayısal sınıfı oluyor.
aman ortmenim :utangac: amacım o kdr karalamak diildi sewen insan icin zewkli olablir tabii de bn cewremden ornek weriorum muhendslkten arkadslarım olsun bolumlerden olanlar olsun ne blym eczacılık dis hekmlgnden arkdslrm olsun hepsi gecesni gndzne katıp calısıo bn cok rahatım ama aynı sklde sınfm da bnu soylemeye calıstım tabii hepsi guzel meslekler ama zora gelemeycek insanlar icin bnce bu onemli bi nokta

essn o kadar da değil canım ya .Benim kızım da mühendislik okuyor ama emin ol ot gibide yaşamıyor..
özgrkz, bu karar senin olmalı canım iyi düşün öyle karar ver. Nelerden daha çok hoşlanırsın bir de sayısalı seçersen ve başarılı olamazsan daha sonra eşit ağirlığa geçme şansın olabiliyor sanırım .Kızımın bir arkadaşı öyle yapmıştı..

yani tabii ole ben cewremden ornekler wermek istedm bnm ew arkdsm eczacılıkta okuo kız aylarca bi arkdsyla cıkıp bi cafede oturamadı aynı sklde bz de aylrca hc dsarı cıkamadık bska cok yakn bi arkım kmya muhendslgnde okuyo deli gibi calısıo durmadan sunumlar hazrlıolar bska bseler yapıolar her araysmda ewde derste bu kisiden kisiye degseblen bsedir ama bzler kdr rahat olmadıkları da kesin bse.kmsenn bolumune sozum yok hepsi cok guzel bolumler ltfen saygıszlk olarak anlasılmasn umarım duzelteblmsmdir :CüvCüv:

bence de eger fenın sayısal kısmın yanı ıyı degılse esıt egırlık cunku esıt agırlıgın onu cok acık sayısal bolumunun onunda fen lısesı var sozel bolumunun onunda halk var ancak esıt agırlık bolumu sadece lıselerın bolumlerıyle kalıyo ayrıca meslek olarakda avantajlı tabıı sayısalın ıyıyse ıyıyı basarırım dıyosan sayısalda guseldır netıcede esıt agırlıktan doktor olunmuyo

Tabi ki kendini hangi alanda daha iyi görüyorsan onu seçmelisin. Ama ben de sayısal okuyorum ve gayet memnunum. Sayısal için;
1) Matematik ve fenin güzel olacak. Bilime merakın, çalışmaya hevesin, isteğin olacak.
2) Bir öğrencinin işi nedir ki? Çalışmak. Tabi ki eğlenmek de hakkımız. Ama abartısız eğlence, her hafta sonu değil de 3-4 haftada bir eğlence bizim eğlencemiz. Ki bu bence kişiden kişiye de değişebilir. Yoğun zamanlar dışında kişi kendini ayarlayıp 2 haftada bir de çıkabilir. Hem tatillerimiz ne güne duruyor :) Şimdi çalışıp emeğimizin karşılığını sene sonlarında ve üniversite sınavlarında göreceğiz.
3) Sana okuldaki hocalarımın görüşünü de açıklayayım. Şöyle derler: "ÖSS (ya da artık değişen sistemdeki adıyla YGS ve LYS)'de sayısal daha avantajlı. Neden? Çünkü EA'cılar SAY'cılardan daha fazla ve yerleştirmelerde çoğu açıkta kalabilir. Ama çalışan derslerini seven bir sayısalcıysan üniversiteye yerleşmen ve iş bulma imkanın o kadar da zor değil."
4) EA da seçsen SAY da seçsen çalışınca herşeyi başarabilirsin. Kendine güven.
5) Bu işi çok abartma canım. Çünkü zaten okullar açılınca ilk 15 gün bölüm değiştirme hakkın var. Mesela sayısal seçtin ama 15 gün içerisinde yapamayacağını anladın. Okul yönetimiyle görüşürüp ea'ya geçiş yapabilirsin. Ki 15 gün kulağa az geliyor ama dersleri tanımış konulara giriş yapmış oluyoruz bu 15 günde :) O kadar sıkma kendini yerimseniben

Back