Sayfayi uzun zamandir takip ediyorum hic konu acmamistim icimi dökmek ve akil almak istiyorum üç yıllık evliyim bir kizim var eşimin ailesine yakin ot

Ayferunlu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2024
4
0
1
28
Sayfayi uzun zamandir takip ediyorum hic konu acmamistim icimi dökmek ve akil almak istiyorum üç yıllık evliyim bir kizim var eşimin ailesine yakin oturuyoruz kendi ailem başka şehirde evlenmeden önce eşim ayda bir ailene kalırsın gidersin vs diyodu çok uzak değil ama evlenip çocuk olunca istememeye başladı nedeni ailem köyde oturuyorlar lojmanda çok iyi değil babam sigara iciyo zarar olur cocuga dokunur diyo o konuda bisey diyemiyorum hak veriyorum ama ne yapıyım hiç gitmeyim mi ailem özlüyorum diyorum sehir merkezinde evleri var oraya gidip kalıyim diyorum onada sıcak bakmiyo iki haftadan fazla olmaz annenler de geliyo senenin yarısını beraber geçiriyorsunuz öyle diyo ki kendi ailesiyle senenin tamamını geçiyoruz esim mi haklı bilmiyorum kendiyle beni kıyaslıyo ben ailesinde kalmiyomusum zaten çok yakınlar surekli görüşüyoruz bugün bayram mesela gittik sabahtan akşama kadar yarın da gideceğim ama benim aileme gidemiyorum tek çocuğum bu durum canımı sıkıyor evlenmeden önce böyle sıkıntı olacağını bilseydim evlenmezdim diyorum her açıdan gurbetçi zor oluyor istediğim zaman ihtiyaçları olduğu zaman ailemin yanında olamıyorum

Ailemin yanına göndermeyecek adamın alnını karışlarım heralde!!! En hassas konu benım için bu. Ailemden uzakta yaşıyoruz. Evlenirken eşime dediğim gibi bayram, tatil vs her imkan bulduğumda şartlar oluşmuşsa gidilecek. Bu kadar basit. Aileniz sesini çıkartmıyor mu?Kızım seni, torunumuzu özledik gelmiyor musun ? Demiyorlar mı? Sindirilmişsiniz. Bu gidişata dur demezseniz ailenizi kırk yılda bir görürsünüz.

Ailemin yanına göndermeyecek adamın alnını karışlarım heralde!!! En hassas konu benım için bu. Ailemden uzakta yaşıyoruz. Evlenirken eşime dediğim gibi bayram, tatil vs her imkan bulduğumda şartlar oluşmuşsa gidilecek. Bu kadar basit. Aileniz sesini çıkartmıyor mu?Kızım seni, torunumuzu özledik gelmiyor musun ? Demiyorlar mı? Sindirilmişsiniz. Bu gidişata dur demezseniz ailenizi kırk yılda bir görürsünüz.
Yanlarına hic göndermiyo değil gidiyoruz ama en fazla iki üç gün kaliyo benle bir günün hesabını yapiyo annemle bugün konuşmuşlar ne zaman geleceksiniz bikac gun erken gelin diye hafta sonu dugun varmis memlekette annem ona da kalin dedi esimde cuma gidecek pazar gunu gelecek niyeti fazla kalmiyo perşembe günü gidelim diye zorla ikna ettim benimle bir günün hesabını yapiyo çok kalmak istemiyo canim sıkılıyor diyo bende gittigimden bisey anlamiyorum zaman hemen geciyo canim sıkılıyor diyo sindirilmissiniz lafı ne kadar doğru babam baskın biri değil zaten nisanlilik döneminde de ailesiyle aramızda bazı anlaşmazlıklar olmuştu eşimi sevdiğim için ve arayı bulmaya çalıştığı için devam ettim diğer konularda bi sıkıntım yok ama ailemden uzak olunca böyle sorun oldu

Haklı değil çoçuğu sigaradan uzak tuttuğunuz sürece bir sorun teşkil etmemeli sizin yaptığınız fedakarlığı o da sizin için yapmalı öyle bir dünya yok.
Evet yapilan fedakarlığı görmemesi surekli onun ailesiyle vakit geçiriyoruz oyle olduğu halde bu şekilde davranması canımı sıkıyor zaten kayinvalidemlere de gidesim gelmiyor

bugün kaynanamla kayinbabam da karisiyolar oğlum aranızda anlasın ama çok kalmayın köy soğuktur çocuk hasta olmasın ev sobalı çocuk yürüyor bisey olur vs yani çocuğumu bende düşünüyorum hasta olursa ben bakicam zaten böyle onların da karışması sinir etti beni yani bu kiz surekli burda zaten git kal biraz da annende özlerler demiyolar ne de olsa onlara yakiniz yok uzakmis cocuk hasta olursa ne yapacakmışiz yapı olarak da pasif biriyim yani şöyle karşılığını vermiyorum saygısızlık olur yada bidaha muhatap olamam vs diye düşünüyorum ama bu sefer ezilen taraf ben oluyorum her işimize karışıyorlar zaten

sürekli ailesiyle vakit geçiriyoruz haftada iki uc kere evim zaten bes on dk mesafede boyle olduğu halde bu şekilde davranması canımı sıkıyor

Yanlarına hic göndermiyo değil gidiyoruz ama en fazla iki üç gün kaliyo benle bir günün hesabını yapiyo annemle bugün konuşmuşlar ne zaman geleceksiniz bikac gun erken gelin diye hafta sonu dugun varmis memlekette annem ona da kalin dedi esimde cuma gidecek pazar gunu gelecek niyeti fazla kalmiyo perşembe günü gidelim diye zorla ikna ettim benimle bir günün hesabını yapiyo çok kalmak istemiyo canim sıkılıyor diyo bende gittigimden bisey anlamiyorum zaman hemen geciyo canim sıkılıyor diyo sindirilmissiniz lafı ne kadar doğru babam baskın biri değil zaten nisanlilik döneminde de ailesiyle aramızda bazı anlaşmazlıklar olmuştu eşimi sevdiğim için ve arayı bulmaya çalıştığı için devam ettim diğer konularda bi sıkıntım yok ama ailemden uzak olunca böyle sorun oldu
Sıkılıyorum derken? Sen onun ailesiyle vakit geçirirken mutluluktan havalara uçuyorsun sanki. Çok bencil bir bakış açısı var.

Sayfayi uzun zamandir takip ediyorum hic konu acmamistim icimi dökmek ve akil almak istiyorum üç yıllık evliyim bir kizim var eşimin ailesine yakin oturuyoruz kendi ailem başka şehirde evlenmeden önce eşim ayda bir ailene kalırsın gidersin vs diyodu çok uzak değil ama evlenip çocuk olunca istememeye başladı nedeni ailem köyde oturuyorlar lojmanda çok iyi değil babam sigara iciyo zarar olur cocuga dokunur diyo o konuda bisey diyemiyorum hak veriyorum ama ne yapıyım hiç gitmeyim mi ailem özlüyorum diyorum sehir merkezinde evleri var oraya gidip kalıyim diyorum onada sıcak bakmiyo iki haftadan fazla olmaz annenler de geliyo senenin yarısını beraber geçiriyorsunuz öyle diyo ki kendi ailesiyle senenin tamamını geçiyoruz esim mi haklı bilmiyorum kendiyle beni kıyaslıyo ben ailesinde kalmiyomusum zaten çok yakınlar surekli görüşüyoruz bugün bayram mesela gittik sabahtan akşama kadar yarın da gideceğim ama benim aileme gidemiyorum tek çocuğum bu durum canımı sıkıyor evlenmeden önce böyle sıkıntı olacağını bilseydim evlenmezdim diyorum her açıdan gurbetçi zor oluyor istediğim zaman ihtiyaçları olduğu zaman ailemin yanında olamıyorum
Yazik ya bir de tek cocuksunuz. Esinize soyleyin babam belkide benim derdimden bu kadar sigara iciuodur senin veripte tutmadigin sozlerinden diye. Yarin oburgun yokluklarinda cok ararsin. Su eslerinizi tepenize bindirmeyin

Eşinizin ailesine yakın oturuyorsunuz, sürekli onlara gitmek zorunda değilsiniz. Eşiniz bencillik yapıyor. Ailenizin yanına gitmek en doğal hakkınız bunu kısıtlayamaz. Aileniz bu duruma bir şey demiyor mu? Evlilik öncesi ayda 1 ailende kalırsın derken şimdiyse farklı konuşuyor. Köprüyü geçene kadar oyun oynuyor işte böyle bazıları. "Annenler de geliyor senenin yarısını beraber geçiriyorsunuz" demiş eşiniz. Aileniz yanınıza ziyarete geliyor mu?

Eşiniz sıkılıyorsa tek gidin. Ben de nefret ederim misafirliğe gitmekten, herkes kendi ailesine gider gelir bizde. Siz de surekli onun ailesine gitmeyin o da sizinkine her seferinde gelmesin. Bu kadar küçük şeyler nasıl olay oluyor anlamıyorum.

Şunu merak ettim ailenizle uzaklığınız ne kadar? Mesela benim 5 saat kadar sürüyor. 2 çocukla 2 ayda bir gidiyorum buda tamamen benim tercihim max 1 hafta kalıyorum. Çocukların düzenini geri kurmak uzun sürüyor. Kısa ziyaretlerde gittiğinize değmiyor bile. Evimden de uzun süre ayrı kalmayı sevmiyorum. Her şeyi geçtim bizde bir aileyiz 2 hafta 3 hafta ayrı kalmak istemem. Eşimin ailesiyle aynı şehirde yaşıyoruz. Onlara da gitmiyorum öyle sık sık, özel günler dışında. Zaten yakınız onlar geliyor çocukların uykusu yemeği bozulmuyor.
Gidipte öyle 1 ay kalmak falan istiyosanız eşiniz gitmenizi istememekte haklı.
Ama ayda bir ziyaret gayet makul sizde ağaç kavuğundan çıkmadınız bi ananız bi babanız var. Aile taviz verilecek bir konu değil.

Neden tek basiniza gitmiyorsunuz ondan izin almak zorunda degilsiniz biraz sesinizi cikarin tek gondermiyorsa birakip geri donsun net olun gidecegim kalacagim diyin yani siz ezik olursaniz oda boyle at kosturur tabiki

1 senedir özel sebeplerle kendi ailemin yanında yaşayan ve ailesine 3 senedir gidemeyen ben buna yorum yapmasam daha iyi sanırım. 🫣

Ezdirmeyin kendinizi o ne kadar gitmiyorsa sizde o kadar gitmeyin. Tapulu malı değilsiniz, kuklası değilsiniz, çocuğu hiç değilsiniz.

Aileniz kaç saatlik mesafede? Hem gidemeyip hem senenin yarısını nasıl beraber geçiriyosunuz diyebiliyor eşiniz bu kısmı anlamadım.

Eşiniz haklı değil tabii ki de.
Aileniz bu durumda tepki göstermeli.
Tamam evlendiniz ama, evlilik ailene gidebilirsin, gidemezsin, görebilirsiniz, göremezsin ile yürüyecek bir şey değil.
İnsan kendi öz anne babasını ziyaret ederken izin almaz, izin almak durumunda bırakılmaz.
Çok saçma geldi bana, bir an önce bu problemi çözmelisiniz diye düşünüyorum.

Evlenebiliyorsunuz
Çocuk yapıp annelik yapabiliyorsunuz
Ama ailenize tek gidemiyorsunuz.
Bakın yazdım alt alta. Okuyun şimdi mantıklı mı tek gidememek? Herkes kendi ailesine gitsin. Madem paşam sıkılıyor. Siz de onun ailesinde sıkılın,sizin canınız yok mu?

Back
X