merhabalar, yakın zamanda endokrin kontrolünden geçtim.29 yaş,162 boyum ve 89 kilo civarındaydım. doktor önerisiyle insülin direncim oldugu ve kilo vermem zor oldugu için matofin ve saxenda başladık. ikisini aynı anda kullanıyorum 25 gündür. ve düşük kalorili bir diyet uyguluyorum. (saksendanın etkisi ile zaten acıkmadığımdan kolayca uyguluyorum da eksiksiz.) haftada 2 gün yürüyüş yada fitness tarzı spor yapıyoeum 45 dk minimum. tüm bu tempoya ragmen neredeyse bir ay oldu doğru düzgün kilo veremiyorum. 2-3 kilo kadar verdima ama tamamı ödem diyebiliri tartıda yağdan eskilen birşey yok çünkü. kilo verse de anlar insan kendini zaten. bende öyle bir durum yok ne yazık ki aynı herşey.özellikle tek başına saxenda iğne kullananlar herhangi bir ektra fiziksel aktivite olmadan bile benden cok daha yüksek kilolar verdiğini okudum heryerde. insülin direncim oldugundan kilo vermem elbette daha zor olabilir ona da okeyim ama sonuçta onun içinde ilaç kullanıyorum. bunca şeye ragmen kilo verememek motivasyonu aşırı düşürüyor haliyle. diyet olarak bir diyetisyen ile devam etmiyorum. çalışma saatlerim ile uyum sağlamam mümkün değil. sabah evden çıkıp 8 gibi eve dönüyorum. birşeyler hazırlama şansım ve halim olmuyor kısacası. sabah standart yumruta peynirli bir kahvaltı yapıp akşama doğru 5 gibi standart işyerimde çıkan ev yemeğini yiyip günü bitiriyorum. en pratik beslenme düzeni bu oluyor benim için. acaba bu konuda mı eksiklik yaşıyorum ve kilo vermem için diyetiysen yardımı şart mı? beslnme konusunda bir yanlış yapıyorum ve o kilo vermeme engel oluyor diye düşünüyorum. sizin bu konudaki görüşleriniz nedir
Son düzenleme: