Savcılığa Suç Duyurusu ile ilgili

duygular

Guru
Kayıtlı Üye
7 Mart 2012
1.523
726
Kızlar, ben şu an boşandığım mahluktan ayrılıp baba evine döndüğümde 3-4 gün sonra benim adıma facebook açılmış, kontör istenmiş, fotolarım kullanılmış.
Benim bundan haberim yoktu, boşandğım şahıs yememiş içmemiş oturmuş facebooktan beni aratmış, telefonla beni arayıp hakaretler etti face açmışın , yalancısın şöyle böyle diye.
Ben evlenmeden önce nadir de olsa arada baktığım facebooku kapatmıştım ve 2 yıldır da kullanmıyordum. Sahte bir hesap açılmış, babamın evinde internet yoktu, kapatmıştık evlenmeden önceç

Bende kuzenimi aradım faceden arat bakalım doğru mu diye, o da doğru abla dedi, kuzenim arkdş olarak ekletmiş kendini, ve konuşmuşlar,
kontör istemiş 30 tl gibi, boşancam etcem hata yaptım evlendim filan demiş kuzenime, işin garibi baba evine döndüğümde boşanma konusunu
ailem , ablam, eniştem ve amcamın kızı dışında kimse bilmiyordu, boşandığım mahlukatın ailesi biliyordu birde. Çünkü baba evine dönerken "bitti" demiştim.

Boşanma davasını açtığım gün kuzenimin face yazışma kayıtlarını da alıp savcılığa suç duyurusunda bulundum. İfademi aldılar benimle kuzenin, nerdeyse 8-9 ay oldu,
2 kez filan sordurdum noldu diye, hiçbir bilgi yok, dosya kapanmış mıdır, hala soruşturuyorlar mı bilemedim. Face olayları çok olduğundan acaba bulunamaz mı diyorlar,
bana ifademi alan polis , boşandığın şahıs tarafından olabilir, genelde yakın çevre oluyor dedi, ama savcılığa gidip sorsam bile ses seda yok, dosyayı bile bulamıyorlar.

Sizce dosya kapanmış mıdır, öyle olsa bile bana haber verilmesi gerekmez mi?

Senin adına nette sahte hesap açılmıssa kimin yaptıgını bulmaları gerek çünkü artık bilişim uzmanları polisler var ve ip adresinden tespit ederler sanal alemde bile olsa cezasız kalmıyor olaylar artık e devlet yada tv de reklamda görüyorum 118 li numaralardan dava gününü falan ögreniyorsun.

Aynen bilişim buluyor. Bizim bi'tanıdığın fotoğraflarını photoshop ile uygunsuz fotoğraflarla montajlayıp internete vermişlerdi ve suç duyurusu sonucu bulunmuştu. Ki eskilerden tanıdık çıkmıştı. Ben de okuyunca eski eşinizin tarafındandır diye düşündüm:26:

Milletin işi gücü yok yemin ederim:KK22:

sanki kocan yapıyor gibi geldi bana tabiki günahını almayalımda
ilk onun haberi olmuş şüpheli bir durum

eşin olabilir .ama net cafe gibi bir yerden girmiştir bence .kendi pc sinden yapıcak kadar saf biri olduğunu sanmıyorum .

eşin olabilir .ama net cafe gibi bir yerden girmiştir bence .kendi pc sinden yapıcak kadar saf biri olduğunu sanmıyorum .

canım bende boşandığım şahıs ve tanıdıkları tarafından yapıldığını düşünüyorum, ama kim yapar onu bilmiyorum.
fakat henüz bana savcılıktan dönüş olmadı, sormama rağmen cvp alamadım.
hala araştırıldığı için mi böyle acaba, ifademi alan polis arkdş " eğer net cafeden girilmişse bulunması biraz zor " demişti.

bu arada bulunursa kamu davası açılıyormuş yapan kişi hakkında zaten.
e-devletim var, açılan davaları takip edebiliyorsun, suç duyurusuna dair herhangi bişey yok e-devlette.
Ama dosya kapansa bulamasalar bana haber verirlerdi değil mi ???

canım bende boşandığım şahıs ve tanıdıkları tarafından yapıldığını düşünüyorum, ama kim yapar onu bilmiyorum.
fakat henüz bana savcılıktan dönüş olmadı, sormama rağmen cvp alamadım.
hala araştırıldığı için mi böyle acaba, ifademi alan polis arkdş " eğer net cafeden girilmişse bulunması biraz zor " demişti.

bu arada bulunursa kamu davası açılıyormuş yapan kişi hakkında zaten.
e-devletim var, açılan davaları takip edebiliyorsun, suç duyurusuna dair herhangi bişey yok e-devlette.
Ama dosya kapansa bulamasalar bana haber verirlerdi değil mi ???

günaydın arkadaşım net cafede bile olan suçlar bulunabilir bilişim uzmanları bu konuda uzmanlar eger cafe statik ip türü kullanıyorsa çok rahat bulabilirler örn biz her modemi açıp kapattıgımızda ip adresimiz degişir ama statik ipte aynıdır degişmez.Ben bulabileceklerini umut ediyorum.

ınternet uzerınden kendı adınıza kayıtlı cep telefonu hattınızdan UYAP SMS abonesı olabılırsınız bu takdırde hakkınızda acılan ya da taraf oldugunuz davalarla ılılı olarak adlıyenın kendı sıstemı olan uyap ta dosyanızla ılgılı gırılen her bır verı sıze kısa mesaj olarak gelır
facebook meselesıne gelınce sorusturmlarda facebook hıc bır ıp bılgısını turkıye ıle paylasmamaktadır eger face hessabına yahoo hotmail vb adreslerle baglantı kurulmus ıse ılgılı servıs sagayıcısı ıle ıletısıme gecmek adlıyelerın ısını kolaylastırıyor gecmıs olsun kolaylık ve sabır dıleklerımle

ınternet uzerınden kendı adınıza kayıtlı cep telefonu hattınızdan UYAP SMS abonesı olabılırsınız bu takdırde hakkınızda acılan ya da taraf oldugunuz davalarla ılılı olarak adlıyenın kendı sıstemı olan uyap ta dosyanızla ılgılı gırılen her bır verı sıze kısa mesaj olarak gelır
facebook meselesıne gelınce sorusturmlarda facebook hıc bır ıp bılgısını turkıye ıle paylasmamaktadır eger face hessabına yahoo hotmail vb adreslerle baglantı kurulmus ıse ılgılı servıs sagayıcısı ıle ıletısıme gecmek adlıyelerın ısını kolaylastırıyor gecmıs olsun kolaylık ve sabır dıleklerımle

e-devletten bakıyorum canım ama bu konu ile ilgili herhangi bir şey yok. 8-9 ay olmasına rağmen hala cvp gelmeyince merak ettim açıkçası
msjın için de tşkler.

İyi akşamlar arkadaşım face yada başka sosyal paylaşım sitelerinde birbirlerine falan hakaret edenler oluyor artık bulunuyor ve davalar açılıyor örn facede tanımadıgımız birisi bize hakaret etti savcılıga başvurdugun takdirde davalar açılıyor.

e-devletten bakıyorum canım ama bu konu ile ilgili herhangi bir şey yok. 8-9 ay olmasına rağmen hala cvp gelmeyince merak ettim açıkçası
msjın için de tşkler.

E devletten giriş yaptıgınızda yalnızca dosyanızın durumu Açık olarak gozukuyordur muhtemelen bu da dosyanızın halen derdest yani devam etmekte oldugunu gosterır Uyap SMS e uye oldugunuz takdırde ıse her turlu gelısmeden ornegın dava acılmıssa mahkemesı. Kyok yanı takıpsızlık kararı verılmıs ıse buna ılskın mesaj , mahkemesınce durusma gunu verıldıgınde durusma gunu verılen karar ve mahıyetı dahıl her turlu bılgı cep telefonunuza kısa mesaj olarak gelmektedır e devlette ıse dosyanız halen acık ıkenkı gelısmelerı goremezsınız

İyi akşamlar arkadaşım face yada başka sosyal paylaşım sitelerinde birbirlerine falan hakaret edenler oluyor artık bulunuyor ve davalar açılıyor örn facede tanımadıgımız birisi bize hakaret etti savcılıga başvurdugun takdirde davalar açılıyor.

sizin face hesabınıza mesaj yolu ıle hakaret edılmıs ıse hakaret eden bellı ıse tabıkı acılır benım kastettıgım durum farklı ornegın sızın adınıza bırısı sahte face hesabı actı acanı bılmıyorsunuz bu gıbı seylerde yukarıda anlattıgım seyler gecerlı

sizin face hesabınıza mesaj yolu ıle hakaret edılmıs ıse hakaret eden bellı ıse tabıkı acılır benım kastettıgım durum farklı ornegın sızın adınıza bırısı sahte face hesabı actı acanı bılmıyorsunuz bu gıbı seylerde yukarıda anlattıgım seyler gecerlı

Zaten farklı seylerden bahsedıyoruz bu kısıyı sızın tanıyıp tanımadıgınız onemlı degıl o kısının ısmı cısmı ya da kımlıgını tespıt etmemıze yarayan dıger kosullar mevcut ıse elbette davası acılır ama bırsı sızın adınıza sahte hesap actı acanı da bılmıyorsunuz o takdırde ılk mesajımda yazmıs oldugum prosedur cercevesınde sıstemyuruyor

başsavcılık kalemine git.. ben böyle böyle bir dava açmıştım bu kadar zaman geçti diye anlat derdini.. senin şikayetin devam ettiği sürece dosya düşmez.. eğer dosya kaybolmuş vs. ise yenileme yap. malesef bu işler biraz uzun sürüyor.. benim bir davamın duruşması 1 yıl sonra yapıldı şikayet tarihinden sonra.. 2. duruşma falan derken 2 yıl sürdü.. ama adalet yerini buldu... eğer dosyaanda bir sorun yoksa hangi ceza dairesine düştüğünü öğren.. oranın kaleminden sordur dosyayı.. şikayet eden taraf sen olduğun için dosyan hakkında bilgi alabilirsin.. bu işin peşini bırakma...

bencede savcılık kalemine git ne demek dosyayı bulamıyolar böyle bi saçmalık mı varmış peh ben de adliyede çalışıyorum dosyayı kaybetsek başımız yanar be ki dosya diye bişi de kalmadı adliyelerde uyap sistemi var ismini yazdıkları anda çıkıyor soruşturmanın akıbeti ki soruşturma kapanmışsa sen şikayetçiysen sana takipsizlik kararı gelir dava açılmışsa asliye ceza sulh ceza hangisiyse sana yine tebligat gelir ama bence git sor kaleme.. ha bi de bu iş facebook sa işin zor yani facebook şikayetleri olunca iş uzuyor ve netice alınamıyor ama tavsiyem uzun sürse bile peşini bırakma sen sıkıştırmazsan kimse ilgilenmez

X