- 21 Eylül 2013
- 1.402
- 530
- 168
- 37
- Konu Sahibi AngryPenguin
-
Deniz gözlüğü, gaz maskesi, baret suç aleti sayılırken palanın mesleki alet olarak değerlendirildiği bir ülkede yaşıyoruz.Tövbeler olsun bir fular yüzünden mi tutuklu
evet eskişehirde de mesela yürüyüş sırasında biber gazı sıkmasalar herkes dağılacaktı
ertesi gün çadırlar kuruldu tepki olarak
eğer etrafa çevreye zarar verilmiyosa karışılmaması lazım yürüyüşlere
ama kamu mallarına zarar veren göstericiler de oldu otobüs yakmak çevreyi kırıp dökmek gibi ben asla savunmuyorum bu tarz eylemleri bu arada sonuçta onlar da bizim cebimizden çıkıyo
ama olay bu noktaya polis ve başbakanın tavrı yüzünden geldi onlar da hesap vermeli davalar açılmalı
o kadar insan zarar görmesine rağmen plastik mermileri kullanmaya devam ettiler bi de insanların kafalarını hedef alarak sıkmışlar resmen herkes başından gözünden yaralandı çünkü
oradan tesadüfen geçen insanlar bile yaralanıyo kim sorumluysa hesabını vermeli
Gezi eylemleri kadar irite edici toplumsal bir saçmalık daha olmamıştır bence.Yaptıkları AKPyi güçlendirmekten başka bir işe yaramadı TUDEH'i hatırlattı bana.Sağolsun TUDEH gerizekalısı yüzünden irana şeriat geldi ya onun gibi.Savcının kararını doğru bulmuyorum.O dönem birlikte olduğum kişi rütbeli polisti.Gezi eylemleri sırasında ne çektiler kimlerle muhattap oldular biliyorum.Adamın boyu 1.93 karşısında küçücük kız ve onun tıfıl arkadaşı küfür ediyor(o harfiyle başlayan malum küfür).Normal şartlar altında eski erkek arkadaşım yok eder onları ama orada polis sıfatıyla bulunduğu için suskun kalıyor.Sonra polis şiddeti??Gezi eylemine katılan bir tane aklı başında insan tanımıyorum yok yani benim çevremde nerede dengesiz,faşist,kendine özgürlükçü rezil varsa destek verdi.O kadar kamu malına da babam zarar verdi zaten.Barışçıl eylemini sevdiklerim.
Gezi eylemleri kadar irite edici toplumsal bir saçmalık daha olmamıştır bence.Yaptıkları AKPyi güçlendirmekten başka bir işe yaramadı TUDEH'i hatırlattı bana.Sağolsun TUDEH gerizekalısı yüzünden irana şeriat geldi ya onun gibi.Savcının kararını doğru bulmuyorum.O dönem birlikte olduğum kişi rütbeli polisti.Gezi eylemleri sırasında ne çektiler kimlerle muhattap oldular biliyorum.Adamın boyu 1.93 karşısında küçücük kız ve onun tıfıl arkadaşı küfür ediyor(o harfiyle başlayan malum küfür).Normal şartlar altında eski erkek arkadaşım yok eder onları ama orada polis sıfatıyla bulunduğu için suskun kalıyor.Sonra polis şiddeti??Gezi eylemine katılan bir tane aklı başında insan tanımıyorum yok yani benim çevremde nerede dengesiz,faşist,kendine özgürlükçü rezil varsa destek verdi.O kadar kamu malına da babam zarar verdi zaten.Barışçıl eylemini sevdiklerim.
evet eskişehirde de mesela yürüyüş sırasında biber gazı sıkmasalar herkes dağılacaktı
ertesi gün çadırlar kuruldu tepki olarak
eğer etrafa çevreye zarar verilmiyosa karışılmaması lazım yürüyüşlere
ama kamu mallarına zarar veren göstericiler de oldu otobüs yakmak çevreyi kırıp dökmek gibi ben asla savunmuyorum bu tarz eylemleri bu arada sonuçta onlar da bizim cebimizden çıkıyo
ama olay bu noktaya polis ve başbakanın tavrı yüzünden geldi onlar da hesap vermeli davalar açılmalı
o kadar insan zarar görmesine rağmen plastik mermileri kullanmaya devam ettiler bi de insanların kafalarını hedef alarak sıkmışlar resmen herkes başından gözünden yaralandı çünkü
oradan tesadüfen geçen insanlar bile yaralanıyo kim sorumluysa hesabını vermeli
Zaten o etrafa, çevreye zarar verenler geziciler degildiki. Düsünsene, bir park için protesto eden insanlar niye etrafa zarar versinler?
Zarar vermek isteselerdi, basindan beri zarar veririlerdi. Protesto büyüdükten sonra degil.
Yani demek istedigim, o çevreye zarar verenler, hükümet yanlilariydi. Sirf hükümetin bir sekilde haklilik payi olsun diye, provokatörlerdi.
hükümet yanlısı da olabilir
protesto eylem nasıl yapılır bilmeyen tek bildikleri çevreye zarar vermek olan tipler olabilir
ya da olayları büyütüp kargaşa çıkarmak isteyen başka ideolojideki insanlar da olabilir
sonuçta bunlar oldu yaşandı ve gezi eylemlerine zarar verdi
bunları direk hükümet yanlılarıydı diye yaftalamak da doğru değil kim olduklarını bilemeyiz sonuçta
ben masum bi şekilde hakları için savaşanları zaten desteklerim onları ayrı tutuyorum
ama şu molotoflarla gidenleri vs anlamıyorum haklıyken haksız duruma düşürdüler insanları
Ondan dolayi diyorum bunlar Geziciler degildi diye. Gezi protestosundan "duran adam" protestosu çikmisti.
Bu protestoyu düzünleyen insanlar hiç molotov kullanirlarmi?
Dedigin gibi kim bilir çikarilari için farkli gruplardan insanlar o molotovlari atmis olabilir fakat
benim vurgulamak istedigim, onu yapan insanlar geziciler degildi.
sizin soyleminiz uzerine; bu kisiler aklı basında veya degil farklı gorusler icin ne dusundugunuz yine sizi baglar...
bir tek su cumleye dikkat cekmek istiyorum, sırf cüssesi var diye ve karsı taraftaki kız "tıfıl" diye istedigini yapabilme hakkı mı var insanların? normal sartlarda "yok etme" hak mıdır yani?
nitekim gezi eylemlerinde bircok kisi sakatlandı, gozunu kaybetti ve hayatını kaybedenler oldu.
kusura bakmayın ama ben bunları mesrulastıramam maalesef. ve evet, tam adıyla bu polis siddetidir.
derseniz ki hepsi teroristti, ben yine de devletin bu baskıcı siddetini kabul edemem, cunku demokratik hakların kullanılması tanınmadı.
ayrıca bir zamanlar yasalarca suclu bulunan insanlar simdi kürsülerde aynı dili kullanmıyor mu? bu sadece gücün el degistirmesi, buna gore de her iktidarın terör veya paralel yapı diye adlandırdıgı kitlelerin de gorusu degisiyor, fakat gecmisten bu gune bakarsak hepsi butun olarak hak arayısı degil mi zaten?
varsın hicbirini kabul etmesin kimse ama neyin hesaplasması olursa olsun ekmek almaya giden bir cocugun hedef olmasıdır aslında durumun vahametini gosteren. ve sırf bu yuzden dahi kabullenemem.
Ondan dolayi diyorum bunlar Geziciler degildi diye. Gezi protestosundan "duran adam" protestosu çikmisti.
Bu protestoyu düzünleyen insanlar hiç molotov kullanirlarmi?
Dedigin gibi kim bilir çikarilari için farkli gruplardan insanlar o molotovlari atmis olabilir fakat
benim vurgulamak istedigim, onu yapan insanlar geziciler degildi.
ya o saldıranlar küfredenler teröristten farksız olanlar vs onları ben de desteklemiyorum ama hepsi o amaçla mı çıktı
bazılarının yaptığı taşkınlıkları tüm insanlara yükleyemeyiz ki
çok masum eylem yapanlara da kötü muamele yapılmadı mı
benim destekleyen ama sakince yürüyüşe katılıp gelen çok arkadaşım oldu sadece polis şiddeti için eylem yapmaya gittiler ilk gün ama polis biber gazı sıkınca hepsi kinlendi doğal olarak
bak mesela eskişehirdeydik arkadaşım sesleri duyup apartından aşağı inmiş eylem gecesi
apartmanın girişinden bakarken polis kapıyı açtırmış kıza tekme atmış boğazını sıkıp içeri sokmuş tekrar
bu kızın ne suçu vardı Allah aşkına böyle polislerde vardı
sokaktakilere sinirlenip kendi halinde bi kıza saldırmak ne Allah aşkına
''duran adam '' son derece barışçıl,özgürlükçü arkadaşımız :)) o kadar özgürlükçü ki zamanında türbanın üniversitelerde serbest olmaması için yapmış olduğu eylemler var.Hiç bu kadar kendine özgürlükçü bir insandan mantıksızlık beklenir mi aaaa ayıp ediyorsunuz.
Ilginç, bende tam tersini hatirliyorum. Bu adam üniversiteye arkadaslari ile basörtü ile felan girmisti, sirf basörtülülülere karsi haksizligi protesto etmek için. Bunun üzerine yalnis hatirlamiyorsam hatta kk'de konu açilmisti. Ve yapilmasi gereken bu tabiki. Yillarca üniversitede basörtülülere karsi saçma tavirlari hiç anlamamistim ben. Sonuçta okula gitmek istiyen elbette gidebilir.
Ve eger bu sahis basörtülülere karsi eylemler yapmis ise, yalnis bulurum yaptigi seyi. Gezide güzel eylem yapti diye körü körüne birine baglancak halim yok, baze ak partililer basbakana yaptigi gibi :))
Ve son olarak sunu söylemek isterim, geçmisteki yaptigi seyler olmus olabilir dogru yada yalnis fakat duran adam güzel bir eylemdi, barisçil bir eylemde, ve buna bile tahamül yoktu. "Etrafa zarar veriyorlar" tezi resmen çürümüstü duran adam ile. Sirf orda durdugu için gözaltina alindi, tomalar geldi. Türkiyede artdik "durmak" için bilene özgürlük yok.
Valla tez çürütmek öyle basit bir şey değil.Benim için etrafa zarar veriyorlar tezi kesinlikle çürümedi.Eylemlerden sonra yakılan,yıkılan yerler ortadaydı.Duran adam kendi belirtmemiş miydi türban serbestliğini desteklemiyorum diye? Gezide güzel bir eylem yapmadı ben gezi olaylarından zaten komple nefret ediyorum hani benim için turnusol kağıdı görevi görüyor bir nevi gezi olayları ama en saçması duran adam eylemiydi.Ayrıca özellikle bazı akplilerin başbakana bağlandığı gibi bir cümle kurmuşsunuz bu zaten zihniyetinizin göstergesi.Neden özellikle akp ? mhplilerin başbuglarına bağlandığı gibi kemalistlerin atatürke bağlandığı gibi sosyalistlerin,komünistlerin,troçkistlerin diğerlerine bağlandığı gibi değil de neden özellikle o örnek? Ya şimdi buna da yok aslında şöyle böyle ben özgürlükçüyüm vs. diyeceksiniz ama yani bariz belli.r şeyi geçin gezi Gezi akp nin oy oranını arttırdı mı?evet arttırdı.Bu bile ne kadar saçma bir oluşum olduğunu gösterir.Duran adam da yapılacak en saçma eylemdi.Hırsızın yardım kampanyası başlatması gibi bir şey.Keşke gezide 14 yaşında 21 yaşında çocuklar öleceğine bunun gibiler ve bunu savunanlarla o düşmana saldırır gibi saldıran polisler arada birbirini imha etseydi
Merhaba
Pardon, Siz Atatürk'e bağlılığı bir ideoloji, bir parti yaklaşımı veya sadece bir kişiye körü körüne bağlılık vb. gibi şeylerle bir mi tutuyorsunuz?
Yanlış anlamışsam düzeltir misiniz lütfen.
Valla tez çürütmek öyle basit bir şey değil.Benim için etrafa zarar veriyorlar tezi kesinlikle çürümedi.Eylemlerden sonra yakılan,yıkılan yerler ortadaydı.Duran adam kendi belirtmemiş miydi türban serbestliğini desteklemiyorum diye? Gezide güzel bir eylem yapmadı ben gezi olaylarından zaten komple nefret ediyorum hani benim için turnusol kağıdı görevi görüyor bir nevi gezi olayları ama en saçması duran adam eylemiydi.Ayrıca özellikle bazı akplilerin başbakana bağlandığı gibi bir cümle kurmuşsunuz bu zaten zihniyetinizin göstergesi.Neden özellikle akp ? mhplilerin başbuglarına bağlandığı gibi kemalistlerin atatürke bağlandığı gibi sosyalistlerin,komünistlerin,troçkistlerin diğerlerine bağlandığı gibi değil de neden özellikle o örnek? Ya şimdi buna da yok aslında şöyle böyle ben özgürlükçüyüm vs. diyeceksiniz ama yani bariz belli.r şeyi geçin gezi Gezi akp nin oy oranını arttırdı mı?evet arttırdı.Bu bile ne kadar saçma bir oluşum olduğunu gösterir.Duran adam da yapılacak en saçma eylemdi.Hırsızın yardım kampanyası başlatması gibi bir şey.Keşke gezide 14 yaşında 21 yaşında çocuklar öleceğine bunun gibiler ve bunu savunanlarla o düşmana saldırır gibi saldıran polisler arada birbirini imha etseydi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?