- 8 Haziran 2012
- 5.278
- 1.437
- 248
- Konu Sahibi AngryPenguin
-
31 Mayısta yaşanan Gezi Parkı olaylarında takipsizlik kararı çıktı. Savcı, Barışçıl gösteri, izinsiz bile olsa demokratik haktır. Barışçıl gösteriye katılanlar hakkında dava açmak AİHM kararlarına aykırı dedi.
27 Mayıs 2013'te iş makinelerinin Gezi Parkı'na girmesiyle küçük çaplı olaylar olarak başlayan Gezi eylemleri, 31 Mayıs günü sabahın ilk saatlerinde Gezi Parkı'na kurulmuş çadırlara müdahale edilmesinin ardından, geniş çaplı toplumsal gösterilere dönüştü.
31 Mayıs günü gerçekleşen gösterilerde, İstanbul'da yüzlerce kişi gözaltına alındı, gözaltına alınanlardan 74 kişi aleyhinde de soruşturma başlatıldı.
Edinilen bilgiye göre, soruşturmayı yürüten savcı, çok önemli bir karara imza attı;
Savcı Hüseyin Aslan, 74 kişi hakkında "takipsizlik" kararı verdi. Kararda, savcının takipsizlik kararı konusunda çarpıcı gerekçeler yer aldı;
-Göstericiler, barışçıl bir gösteriye katılmışlardır
-İzinsiz bile gerçekleşse, barışçıl bir gösteriye katılmak, AİHM kararları uyarınca suç teşkil etmez.
-Göstericilerin yaptığı, demokratik haklarının kullanılmasıdır.
-Göstericiler, mahkeme tarafından da hukuka aykırı bulunan ve iptal edilen Taksim Yayalaştırma Projesinin, idare tarafından uygulanma isteğine karşı bir araya gelmişlerdir.
-Göstericiler, ceza gerektirecek herhangi bir suça karışmamışlardır.
Göstericiler polis tarafından, 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet etmek ve güvenlik güçlerine direnmek suçlamalarıyla gözaltına alınmışlardı.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/25581632.asp
izinsiz gösteri yapma hakkı var zaten (tabi etrafa zarar vermemek şartıyla)
şimdi mi akıllarına gelmiş bu
herşey çok saçma bu ülkede
zamanında şiddet kullanmasalar bu olaylar bu kadar büyümeyecekti zaten
E işte bu hak "terör" diye adlandırıp gösterildi aylarca. Direnişçilere de terörist dediler..Çok geçmedi bu olayların üzerinden.
Ortada bir terör varsa o da devlet terörüydü.
evet eskişehirde de mesela yürüyüş sırasında biber gazı sıkmasalar herkes dağılacaktı
ertesi gün çadırlar kuruldu tepki olarak
eğer etrafa çevreye zarar verilmiyosa karışılmaması lazım yürüyüşlere
ama kamu mallarına zarar veren göstericiler de oldu otobüs yakmak çevreyi kırıp dökmek gibi ben asla savunmuyorum bu tarz eylemleri bu arada sonuçta onlar da bizim cebimizden çıkıyo
ama olay bu noktaya polis ve başbakanın tavrı yüzünden geldi onlar da hesap vermeli davalar açılmalı
o kadar insan zarar görmesine rağmen plastik mermileri kullanmaya devam ettiler bi de insanların kafalarını hedef alarak sıkmışlar resmen herkes başından gözünden yaralandı çünkü
oradan tesadüfen geçen insanlar bile yaralanıyo kim sorumluysa hesabını vermeli
Her ne olursa olsun, ne karar alınırsa alınsın..Yitip giden gencecik canlar oldu.
Tarih bu devlet şiddetini unutmayacak.
Eki Görüntüle 936093
Bunlar aslında hep o dönem konuşuldu simon..O dillere pelesenk olan "yakıp yıkanlar" gösterici değildi..Direnişçiler bir de bu insanlara karşı mücadele verdi.
Her kaostan nemalanmaya çalışan gruplar vardır, olacak ta..
Peki uygulanan polis şiddetine uygulanacak ceza olacak mı?
AİHM kurallarınca o tür bir şiddet suç teşkil eder mi?
Ethem'i öldüren polisin davası size umut veriyor mu?
Benim bir arkadaşım da çok ciddi yaralandı, onlarca dikiş ve kafa travmasıyla yoğun bakımda yattı. Diğer yaralananlarla birlikte şikayetçi oldu. Bakalım göreceğiz onlara uygulanan şiddet orantılı mı sayılacak?
Ayrıca otobüslere zarar verildi, kaldırım taşları söküldü diye ağlayan devlet görevlileri ne hikmetse öldürülen, gözleri çıkartılan, sakatlanan gencecik insanları bir "kamu malı" kadar değerli görmüyor... Ethem'i, Mehmet'i, Abdullah'ı, Ali İsmail'i, Ahmet'i yoksayan insanlar istedikleri kadar otobüslerin arkasından yas tutsun, umrumda değil. Mal geri gelir, can gelmez.
(Kamu malı diyen üye, size hitaben yazmadım lütfen yanlış anlamayın. Ben sizin demek istediğinizi anlıyorum. Sadece bu konularda çok doluyum, bütün yaşanılanlar aklıma geliyor, evde hırsımı alamıyorum. )
burda aklı başında gibi görünen birsürü insan ciddi ciddi o insanlara terorist yaftası yapıştırmaya çalışmıştı.......olmadı dinime saygı duymuyor naraları(orda polis şiddetine karşı bir polise edilen küfüre istinaden )
şimdi de fikirlerini merak ediyorum........bazı insanlar yeter ki kendi çıkarları söz konusu olsun........yapılan insanlık suçuna sessiz kalıyor
http://www.haberler.com/kirmizi-fular-davasinda-tahliye-yok-5542809-haberi/
Eki Görüntüle 936479
20 yaşında gencecik çocuk 4 aydır tutuklu.Sebep kırmızı fular takmış sosyalistmiş.
Allah sizi bildiği gibi yapsın.
Tövbeler olsun bir fular yüzünden mi tutuklu
Gerçi şu da var, bir zamanlar İstanbul'da siyah giyen herkes satanik bunlar denerek tutuklanıyordu, siyah tişört giymeye korkar olmuştuk, birde es kaza siyah tişörtünle bir kediye yaklaşıp ah canııım ne şekersin dersen yandın
Ki ben hayvanseverim, kedi görüpte sevmemem mümkün mü:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?