Valla tez çürütmek öyle basit bir şey değil.Benim için etrafa zarar veriyorlar tezi kesinlikle çürümedi.Eylemlerden sonra yakılan,yıkılan yerler ortadaydı.Duran adam kendi belirtmemiş miydi türban serbestliğini desteklemiyorum diye? Gezide güzel bir eylem yapmadı ben gezi olaylarından zaten komple nefret ediyorum hani benim için turnusol kağıdı görevi görüyor bir nevi gezi olayları ama en saçması duran adam eylemiydi.Ayrıca özellikle bazı akplilerin başbakana bağlandığı gibi bir cümle kurmuşsunuz bu zaten zihniyetinizin göstergesi.Neden özellikle akp ? mhplilerin başbuglarına bağlandığı gibi kemalistlerin atatürke bağlandığı gibi sosyalistlerin,komünistlerin,troçkistlerin diğerlerine bağlandığı gibi değil de neden özellikle o örnek? Ya şimdi buna da yok aslında şöyle böyle ben özgürlükçüyüm vs. diyeceksiniz ama yani bariz belli.r şeyi geçin gezi Gezi akp nin oy oranını arttırdı mı?evet arttırdı.Bu bile ne kadar saçma bir oluşum olduğunu gösterir.Duran adam da yapılacak en saçma eylemdi.Hırsızın yardım kampanyası başlatması gibi bir şey.Keşke gezide 14 yaşında 21 yaşında çocuklar öleceğine bunun gibiler ve bunu savunanlarla o düşmana saldırır gibi saldıran polisler arada birbirini imha etseydi
Gezicilerin aralarindada provekatörlurlerde vardi. Gezi olaylar aslinda çok barisçil bir eylem olarak baslamisti. Sarkilar söyleneniyordu, çadilar yapilmisti,.. yani molotov felan ortada yoktu. O sirada basbakan gezicileri dinlemis olsaydi eminim, hiç kimse simdi Gezi nedir, ne oldu diye bilmezdi. Sorun ne zaman çikti biliyormusunuz? Sabah sabah polislerin tomalar ile, biber gaz ile siddetli bir sekilde gezicilerin üzerine yürüdügü an. Onu ben sahsen dönem nokta olarak görüyordum. Bu polis müdahelesi üzerine artik sadece gezi parkin kalmasi önemli olmadi, artik adaletsizlige, polis sidettine karsi gelindi. Insanlarin 11 yillik öfkesi o gezi olaylarinda yasandi.
Gezi olaylarinda dedigim gibi provokatörler vardi. Mesela simdi bir kaç gün önce ölen Burak (allah rahmet eylesin, ailesine sabir versin) 14553 kartal grubundan geliyor, çarsinin karsit grubu. Onlar Berkinin cenazesine durumlari karstirmak için gelmislerdi, tipki gezi olaylarindaki gibi. Cadir kurmus insanlar, müzik söyleyenler, senlik yapanlar ile molotov ne arasin? Yinede vurguluyorum, basbakan barisçil olmus olsaydi, insanlari ayristirmak yerine birlestirmis olmus olsaydi bu gezi olaylar bu kadar büyümezdi ve kim bilir Berkin halen yasamis olurdu. Dünyada her ülkenin basbakani, ülkesinde olay yasandiginda, ne yaptigini birakip, tekrar ülkesine geri dönüp ve olayi yatistirmayi çalisirdi. Basbakan bunu yapmadi, olay sirasinda ülkesinde bile yoktu. Olaylarda gençler ölmüstu, VATANDAS ölmüstu, o vatandasin basbakana oy verip vermemesi onemli degil olmamasi gerekiyor. Yinede basbakan ailelere bassaligi dilemesi yerine, havai fisek ile, sanki kahraman olmus gibi, nispet yapar gibi geri döndü ülkeye. Bu sence normalmi?
Ve bu yetmezmis gibi, basbakan kendisi talimat veriyor polislere. Ve bu talimattan sonra nice insan gaz fiseginden dolayi gözünü kaybediyor, yaralaniyor, hayatini kaybediyor. Güya gezicilerin siddete egildiklerini iddia ediyorsunda, polis için hiç birsey demiyorsun. Gezi olaylarinda kirmizil kadin vardi, aileler ile dolu olan, aralarinda çoçuk olan bir otelin içine polis gaz atmasti. Bir hastanenin girisine bile toma ile girdiler polis. Halk sence bu siddetin karsina ne yapsin. Berkin in, Ethemin annesi ne yapsin? Ve basbakan tekrar barisçil olmak yerine yalan söylüyor. Camide bira içtiler diye yalan söylüyor. Kabatasta "basörtülü bacisini tecavüz ettiler" diye yalan söylüyor! Geziyi anlamsiz bulmus olabilirsin, fakat basbakanin yaptiklarini?
Ve ben niye özelikle akpli seçmenleri vurguluyorum biliyormusun? Cünkü onca rüsvet iddiasi var ortada, 3 bakanin çoçuklarin için rüsvet iddialari var. Basbakan artik kasetleri bile yalanmiyor. Montaj diyor, o cümleleri söylüyen ben degildim demiyor. Ve montaj oldugunu göstermek için bile kilin kipirdatmiyor. Cünkü biliyor, halk birsey demez diye. Etrafimda nice insanlar duydum "basbakan yesin tabi o parayi, helal olsun! Geçmis basbakanlarda yedide ne oldu? En azindan basbakanimiz müslüman". En basit Berkin Elvan için bile söyledigi laflar çok aci. Yinede akplilerin "basbakan hata yapti" diye birsey duymuyorum. Yani kisacasi, akplilerin körü körüne baglanmasi dedigimin nedeni, su an daha çok gündemde, daha taze örnekler var.
Elbette Atatürkede körü körüne baglanan insanlar vardir, yada che guevaraya baglanan. Hiç birsey, bir insana köre körüne baglanmak dogru degildir fakat artik akpli lerin yaptigi vicdana sigmiyor, buda kendi görüsüm. Daha bu hafta egitim bakanligindan okullara giden, küçüçük çoçuklari sorguluyorlarlar "kimi daha çok seviyorsun, erdoganimi, atatürkümü"? Bu normalmi? 15 yasindaki çoçugun ölümünden sonra, bu çoçuk zaten terroris demek normal mi? Bahçeliye "senin çoçugun yok, anliyamazsin" demek normalmi? Ve böyle binbir tane olay var, kiskirtici, ve kisacasi edepsiz ve ahlaksiz.
Son olarak duran adam ve basörtü iddiasi için:
http://www.dipnot.tv/duran-adam-erdem-gunduz-basortu-icin-de-durmus/32173/