• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Savcıdan flaş Gezi eylemi kararı

Karar çıkmış ve hayırlı bi kararda olmuş ne güzel ama gidenlere ne çare...Kaldırımına taşına Esmasına üzüldüğü kadar kendi gencine de azıcık ya azıcık sahip çıkan birileri olaydı keşke.Allah o gençlerin ailelerine sabır versin.Ben burada nelere şahit oldum emniyetin önünden geçerken telefondaki sohbetimi duyan çevik kuvvet dediklerimi dinlediği yetmezmiş gibi birde bana imalı imalı cevap verip laf atmıştı.Birazdan oradakileri de alacağız hah işte o biziz diye.Şimdi görev yerlerinden alınıyor onca polis.Kim uğruna gençleri dövdüklerini anladılar mı acaba?

evet eskişehirde de mesela yürüyüş sırasında biber gazı sıkmasalar herkes dağılacaktı
ertesi gün çadırlar kuruldu tepki olarak
eğer etrafa çevreye zarar verilmiyosa karışılmaması lazım yürüyüşlere

ama kamu mallarına zarar veren göstericiler de oldu otobüs yakmak çevreyi kırıp dökmek gibi ben asla savunmuyorum bu tarz eylemleri bu arada sonuçta onlar da bizim cebimizden çıkıyo
ama olay bu noktaya polis ve başbakanın tavrı yüzünden geldi onlar da hesap vermeli davalar açılmalı
o kadar insan zarar görmesine rağmen plastik mermileri kullanmaya devam ettiler bi de insanların kafalarını hedef alarak sıkmışlar resmen herkes başından gözünden yaralandı çünkü
oradan tesadüfen geçen insanlar bile yaralanıyo kim sorumluysa hesabını vermeli

Gezi eylemleri kadar irite edici toplumsal bir saçmalık daha olmamıştır bence.Yaptıkları AKPyi güçlendirmekten başka bir işe yaramadı TUDEH'i hatırlattı bana.Sağolsun TUDEH gerizekalısı yüzünden irana şeriat geldi ya onun gibi.Savcının kararını doğru bulmuyorum.O dönem birlikte olduğum kişi rütbeli polisti.Gezi eylemleri sırasında ne çektiler kimlerle muhattap oldular biliyorum.Adamın boyu 1.93 karşısında küçücük kız ve onun tıfıl arkadaşı küfür ediyor(o harfiyle başlayan malum küfür).Normal şartlar altında eski erkek arkadaşım yok eder onları ama orada polis sıfatıyla bulunduğu için suskun kalıyor.Sonra polis şiddeti??Gezi eylemine katılan bir tane aklı başında insan tanımıyorum yok yani benim çevremde nerede dengesiz,faşist,kendine özgürlükçü rezil varsa destek verdi.O kadar kamu malına da babam zarar verdi zaten.Barışçıl eylemini sevdiklerim.

Gezi eylemleri kadar irite edici toplumsal bir saçmalık daha olmamıştır bence.Yaptıkları AKPyi güçlendirmekten başka bir işe yaramadı TUDEH'i hatırlattı bana.Sağolsun TUDEH gerizekalısı yüzünden irana şeriat geldi ya onun gibi.Savcının kararını doğru bulmuyorum.O dönem birlikte olduğum kişi rütbeli polisti.Gezi eylemleri sırasında ne çektiler kimlerle muhattap oldular biliyorum.Adamın boyu 1.93 karşısında küçücük kız ve onun tıfıl arkadaşı küfür ediyor(o harfiyle başlayan malum küfür).Normal şartlar altında eski erkek arkadaşım yok eder onları ama orada polis sıfatıyla bulunduğu için suskun kalıyor.Sonra polis şiddeti??Gezi eylemine katılan bir tane aklı başında insan tanımıyorum yok yani benim çevremde nerede dengesiz,faşist,kendine özgürlükçü rezil varsa destek verdi.O kadar kamu malına da babam zarar verdi zaten.Barışçıl eylemini sevdiklerim.

ya o saldıranlar küfredenler teröristten farksız olanlar vs onları ben de desteklemiyorum ama hepsi o amaçla mı çıktı
bazılarının yaptığı taşkınlıkları tüm insanlara yükleyemeyiz ki
çok masum eylem yapanlara da kötü muamele yapılmadı mı
benim destekleyen ama sakince yürüyüşe katılıp gelen çok arkadaşım oldu sadece polis şiddeti için eylem yapmaya gittiler ilk gün ama polis biber gazı sıkınca hepsi kinlendi doğal olarak

bak mesela eskişehirdeydik arkadaşım sesleri duyup apartından aşağı inmiş eylem gecesi
apartmanın girişinden bakarken polis kapıyı açtırmış kıza tekme atmış boğazını sıkıp içeri sokmuş tekrar
bu kızın ne suçu vardı Allah aşkına böyle polislerde vardı
sokaktakilere sinirlenip kendi halinde bi kıza saldırmak ne Allah aşkına

sizin soyleminiz uzerine; bu kisiler aklı basında veya degil farklı gorusler icin ne dusundugunuz yine sizi baglar...
bir tek su cumleye dikkat cekmek istiyorum, sırf cüssesi var diye ve karsı taraftaki kız "tıfıl" diye istedigini yapabilme hakkı mı var insanların? normal sartlarda "yok etme" hak mıdır yani?

nitekim gezi eylemlerinde bircok kisi sakatlandı, gozunu kaybetti ve hayatını kaybedenler oldu.
kusura bakmayın ama ben bunları mesrulastıramam maalesef. ve evet, tam adıyla bu polis siddetidir.

derseniz ki hepsi teroristti, ben yine de devletin bu baskıcı siddetini kabul edemem, cunku demokratik hakların kullanılması tanınmadı.
ayrıca bir zamanlar yasalarca suclu bulunan insanlar simdi kürsülerde aynı dili kullanmıyor mu? bu sadece gücün el degistirmesi, buna gore de her iktidarın terör veya paralel yapı diye adlandırdıgı kitlelerin de gorusu degisiyor, fakat gecmisten bu gune bakarsak hepsi butun olarak hak arayısı degil mi zaten?

varsın hicbirini kabul etmesin kimse ama neyin hesaplasması olursa olsun ekmek almaya giden bir cocugun hedef olmasıdır aslında durumun vahametini gosteren. ve sırf bu yuzden dahi kabullenemem.

Son düzenleme:
evet eskişehirde de mesela yürüyüş sırasında biber gazı sıkmasalar herkes dağılacaktı
ertesi gün çadırlar kuruldu tepki olarak
eğer etrafa çevreye zarar verilmiyosa karışılmaması lazım yürüyüşlere

ama kamu mallarına zarar veren göstericiler de oldu otobüs yakmak çevreyi kırıp dökmek gibi ben asla savunmuyorum bu tarz eylemleri bu arada sonuçta onlar da bizim cebimizden çıkıyo
ama olay bu noktaya polis ve başbakanın tavrı yüzünden geldi onlar da hesap vermeli davalar açılmalı
o kadar insan zarar görmesine rağmen plastik mermileri kullanmaya devam ettiler bi de insanların kafalarını hedef alarak sıkmışlar resmen herkes başından gözünden yaralandı çünkü
oradan tesadüfen geçen insanlar bile yaralanıyo kim sorumluysa hesabını vermeli

Zaten o etrafa, çevreye zarar verenler geziciler degildiki. Düsünsene, bir park için protesto eden insanlar niye etrafa zarar versinler?
Zarar vermek isteselerdi, basindan beri zarar veririlerdi. Protesto büyüdükten sonra degil.

Yani demek istedigim, o çevreye zarar verenler, hükümet yanlilariydi. Sirf hükümetin bir sekilde haklilik payi olsun diye, provokatörlerdi.

Zaten o etrafa, çevreye zarar verenler geziciler degildiki. Düsünsene, bir park için protesto eden insanlar niye etrafa zarar versinler?
Zarar vermek isteselerdi, basindan beri zarar veririlerdi. Protesto büyüdükten sonra degil.

Yani demek istedigim, o çevreye zarar verenler, hükümet yanlilariydi. Sirf hükümetin bir sekilde haklilik payi olsun diye, provokatörlerdi.

hükümet yanlısı da olabilir
protesto eylem nasıl yapılır bilmeyen tek bildikleri çevreye zarar vermek olan tipler olabilir
ya da olayları büyütüp kargaşa çıkarmak isteyen başka ideolojideki insanlar da olabilir

sonuçta bunlar oldu yaşandı ve gezi eylemlerine zarar verdi
bunları direk hükümet yanlılarıydı diye yaftalamak da doğru değil kim olduklarını bilemeyiz sonuçta

ben masum bi şekilde hakları için savaşanları zaten desteklerim onları ayrı tutuyorum
ama şu molotoflarla gidenleri vs anlamıyorum haklıyken haksız duruma düşürdüler insanları

Son düzenleme:
hükümet yanlısı da olabilir
protesto eylem nasıl yapılır bilmeyen tek bildikleri çevreye zarar vermek olan tipler olabilir
ya da olayları büyütüp kargaşa çıkarmak isteyen başka ideolojideki insanlar da olabilir

sonuçta bunlar oldu yaşandı ve gezi eylemlerine zarar verdi
bunları direk hükümet yanlılarıydı diye yaftalamak da doğru değil kim olduklarını bilemeyiz sonuçta

ben masum bi şekilde hakları için savaşanları zaten desteklerim onları ayrı tutuyorum
ama şu molotoflarla gidenleri vs anlamıyorum haklıyken haksız duruma düşürdüler insanları

Ondan dolayi diyorum bunlar Geziciler degildi diye. Gezi protestosundan "duran adam" protestosu çikmisti.
Bu protestoyu düzünleyen insanlar hiç molotov kullanirlarmi?

Dedigin gibi kim bilir çikarilari için farkli gruplardan insanlar o molotovlari atmis olabilir fakat
benim vurgulamak istedigim, onu yapan insanlar geziciler degildi.

Ondan dolayi diyorum bunlar Geziciler degildi diye. Gezi protestosundan "duran adam" protestosu çikmisti.

Dedigin gibi kim bilir çikarilari için farkli gruplardan insanlar o molotovlari atmis olabilir fakat

sizi anladım zaten
burda konuşulan normal eylemcilerin arasına karışan provakatörler zaten

ama şöyle birşey var ki duran adam eylemini de yine halk maffetti
duram adam yalnızken daha anlamlıydı
adam orda durup eylemi yapıyodu kalabalıklaşmasa devam edecekti
hatta rica bile etmişti yazısında
ama bizim halk o eylemi de maffetti bence

sizin soyleminiz uzerine; bu kisiler aklı basında veya degil farklı gorusler icin ne dusundugunuz yine sizi baglar...
bir tek su cumleye dikkat cekmek istiyorum, sırf cüssesi var diye ve karsı taraftaki kız "tıfıl" diye istedigini yapabilme hakkı mı var insanların? normal sartlarda "yok etme" hak mıdır yani?

nitekim gezi eylemlerinde bircok kisi sakatlandı, gozunu kaybetti ve hayatını kaybedenler oldu.
kusura bakmayın ama ben bunları mesrulastıramam maalesef. ve evet, tam adıyla bu polis siddetidir.

derseniz ki hepsi teroristti, ben yine de devletin bu baskıcı siddetini kabul edemem, cunku demokratik hakların kullanılması tanınmadı.
ayrıca bir zamanlar yasalarca suclu bulunan insanlar simdi kürsülerde aynı dili kullanmıyor mu? bu sadece gücün el degistirmesi, buna gore de her iktidarın terör veya paralel yapı diye adlandırdıgı kitlelerin de gorusu degisiyor, fakat gecmisten bu gune bakarsak hepsi butun olarak hak arayısı degil mi zaten?

varsın hicbirini kabul etmesin kimse ama neyin hesaplasması olursa olsun ekmek almaya giden bir cocugun hedef olmasıdır aslında durumun vahametini gosteren. ve sırf bu yuzden dahi kabullenemem.

Boyum çok kısa.Sitenin en tıfılı benimdir belki de.siz demek istediğimi bir daha düşünerek okuyun.

''duran adam '' son derece barışçıl,özgürlükçü arkadaşımız :)) o kadar özgürlükçü ki zamanında türbanın üniversitelerde serbest olmaması için yapmış olduğu eylemler var.Hiç bu kadar kendine özgürlükçü bir insandan mantıksızlık beklenir mi aaaa ayıp ediyorsunuz.

ya o saldıranlar küfredenler teröristten farksız olanlar vs onları ben de desteklemiyorum ama hepsi o amaçla mı çıktı
bazılarının yaptığı taşkınlıkları tüm insanlara yükleyemeyiz ki
çok masum eylem yapanlara da kötü muamele yapılmadı mı
benim destekleyen ama sakince yürüyüşe katılıp gelen çok arkadaşım oldu sadece polis şiddeti için eylem yapmaya gittiler ilk gün ama polis biber gazı sıkınca hepsi kinlendi doğal olarak

bak mesela eskişehirdeydik arkadaşım sesleri duyup apartından aşağı inmiş eylem gecesi
apartmanın girişinden bakarken polis kapıyı açtırmış kıza tekme atmış boğazını sıkıp içeri sokmuş tekrar
bu kızın ne suçu vardı Allah aşkına böyle polislerde vardı
sokaktakilere sinirlenip kendi halinde bi kıza saldırmak ne Allah aşkına

Biz öyle polisler yoktur demiyoruz ki.Sonuçta bu bir meslek.Karakter testinden geçilerek girilmiyor bildiğim kadarıyla türkiyede hiç bir mesleğe(mülakatlar zaten ritüel olarak yapılıyor) Emin olun iç içe olduğum için akla hayale gelmeyecek derecede ahlaksızlıklar var üstelik hayatımda tek nefret ettiğim insan,hayatımı mahveden insan bu teşkilatın mensubu.Hani olur da bir gün kazayla geberse o karaktersiz ona şehit denilecek bazen onu düşünür üzülürüm üstelik o ve onun gibi yüzlerce var.Ama burada başka bir şeyden bahsediyorum.

''duran adam '' son derece barışçıl,özgürlükçü arkadaşımız :)) o kadar özgürlükçü ki zamanında türbanın üniversitelerde serbest olmaması için yapmış olduğu eylemler var.Hiç bu kadar kendine özgürlükçü bir insandan mantıksızlık beklenir mi aaaa ayıp ediyorsunuz.

Ilginç, bende tam tersini hatirliyorum. Bu adam üniversiteye arkadaslari ile basörtü ile felan girmisti, sirf basörtülülülere karsi haksizligi protesto etmek için. Bunun üzerine yalnis hatirlamiyorsam hatta kk'de konu açilmisti. Ve yapilmasi gereken bu tabiki. Yillarca üniversitede basörtülülere karsi saçma tavirlari hiç anlamamistim ben. Sonuçta okula gitmek istiyen elbette gidebilir.

Ve eger bu sahis basörtülülere karsi eylemler yapmis ise, yalnis bulurum yaptigi seyi. Gezide güzel eylem yapti diye körü körüne birine baglancak halim yok, baze ak partililer basbakana yaptigi gibi :))

Ve son olarak sunu söylemek isterim, geçmisteki yaptigi seyler olmus olabilir dogru yada yalnis fakat duran adam güzel bir eylemdi, barisçil bir eylemde, ve buna bile tahamül yoktu. "Etrafa zarar veriyorlar" tezi resmen çürümüstü duran adam ile. Sirf orda durdugu için gözaltina alindi, tomalar geldi. Türkiyede artdik "durmak" için bilene özgürlük yok.

Ilginç, bende tam tersini hatirliyorum. Bu adam üniversiteye arkadaslari ile basörtü ile felan girmisti, sirf basörtülülülere karsi haksizligi protesto etmek için. Bunun üzerine yalnis hatirlamiyorsam hatta kk'de konu açilmisti. Ve yapilmasi gereken bu tabiki. Yillarca üniversitede basörtülülere karsi saçma tavirlari hiç anlamamistim ben. Sonuçta okula gitmek istiyen elbette gidebilir.

Ve eger bu sahis basörtülülere karsi eylemler yapmis ise, yalnis bulurum yaptigi seyi. Gezide güzel eylem yapti diye körü körüne birine baglancak halim yok, baze ak partililer basbakana yaptigi gibi :))

Ve son olarak sunu söylemek isterim, geçmisteki yaptigi seyler olmus olabilir dogru yada yalnis fakat duran adam güzel bir eylemdi, barisçil bir eylemde, ve buna bile tahamül yoktu. "Etrafa zarar veriyorlar" tezi resmen çürümüstü duran adam ile. Sirf orda durdugu için gözaltina alindi, tomalar geldi. Türkiyede artdik "durmak" için bilene özgürlük yok.

Valla tez çürütmek öyle basit bir şey değil.Benim için etrafa zarar veriyorlar tezi kesinlikle çürümedi.Eylemlerden sonra yakılan,yıkılan yerler ortadaydı.Duran adam kendi belirtmemiş miydi türban serbestliğini desteklemiyorum diye? Gezide güzel bir eylem yapmadı ben gezi olaylarından zaten komple nefret ediyorum hani benim için turnusol kağıdı görevi görüyor bir nevi gezi olayları ama en saçması duran adam eylemiydi.Ayrıca özellikle bazı akplilerin başbakana bağlandığı gibi bir cümle kurmuşsunuz bu zaten zihniyetinizin göstergesi.Neden özellikle akp ? mhplilerin başbuglarına bağlandığı gibi kemalistlerin atatürke bağlandığı gibi sosyalistlerin,komünistlerin,troçkistlerin diğerlerine bağlandığı gibi değil de neden özellikle o örnek? Ya şimdi buna da yok aslında şöyle böyle ben özgürlükçüyüm vs. diyeceksiniz ama yani bariz belli.r şeyi geçin gezi Gezi akp nin oy oranını arttırdı mı?evet arttırdı.Bu bile ne kadar saçma bir oluşum olduğunu gösterir.Duran adam da yapılacak en saçma eylemdi.Hırsızın yardım kampanyası başlatması gibi bir şey.Keşke gezide 14 yaşında 21 yaşında çocuklar öleceğine bunun gibiler ve bunu savunanlarla o düşmana saldırır gibi saldıran polisler arada birbirini imha etseydi

Valla tez çürütmek öyle basit bir şey değil.Benim için etrafa zarar veriyorlar tezi kesinlikle çürümedi.Eylemlerden sonra yakılan,yıkılan yerler ortadaydı.Duran adam kendi belirtmemiş miydi türban serbestliğini desteklemiyorum diye? Gezide güzel bir eylem yapmadı ben gezi olaylarından zaten komple nefret ediyorum hani benim için turnusol kağıdı görevi görüyor bir nevi gezi olayları ama en saçması duran adam eylemiydi.Ayrıca özellikle bazı akplilerin başbakana bağlandığı gibi bir cümle kurmuşsunuz bu zaten zihniyetinizin göstergesi.Neden özellikle akp ? mhplilerin başbuglarına bağlandığı gibi kemalistlerin atatürke bağlandığı gibi sosyalistlerin,komünistlerin,troçkistlerin diğerlerine bağlandığı gibi değil de neden özellikle o örnek? Ya şimdi buna da yok aslında şöyle böyle ben özgürlükçüyüm vs. diyeceksiniz ama yani bariz belli.r şeyi geçin gezi Gezi akp nin oy oranını arttırdı mı?evet arttırdı.Bu bile ne kadar saçma bir oluşum olduğunu gösterir.Duran adam da yapılacak en saçma eylemdi.Hırsızın yardım kampanyası başlatması gibi bir şey.Keşke gezide 14 yaşında 21 yaşında çocuklar öleceğine bunun gibiler ve bunu savunanlarla o düşmana saldırır gibi saldıran polisler arada birbirini imha etseydi

Merhaba

Pardon, Siz Atatürk'e bağlılığı bir ideoloji, bir parti yaklaşımı veya sadece bir kişiye körü körüne bağlılık vb. gibi şeylerle bir mi tutuyorsunuz?

Yanlış anlamışsam düzeltir misiniz lütfen.

sayın vatandaşlarım değerli arkadaşlarım,

ben bir anadolu lisesinin yabancı dil bölümünden 2005 yılında mezun olmuş ve o yıl girdiğim öss-yds sonucunda 351,6 puan almış ancak anadolu öğretmen liselerinin ek puan adaletsizliğinden ötürü yaptığım 10 tercihin sonuncusu olan erzurum atatürk üniversitesi almanca öğretmenliğine 0,8 puan farkla yerleşemeyerek aynı yılın p.m.y.o. sınavları sonucu niğde p.m.y.o.'ya girmeye hak kazanmış ve ailemin ekonomik durumunu da göz önünde bulundurarak tekrar sınavlara hazırlanmaktansa polisliği tercih etmiş ve bu meslekte onur ve şerefimle bu günlere kadar gelmiş bir polis memuruyum.

bu güne kadar zerre harama el sürmedim. kimseye görevim başında sesimi dahi yükseltmedim. kalp kırmaktansa kafamı kırmayı tercih ettim her zaman. zor durumda gördüğüm vatandaşa daha o istemeden yardım edebileceğim oranda yardım ettim. karşılığını ondan beklemedim hiçbir zaman çünkü karşılığı banka hesabıma yatandan başkası değildi, bunu biliyorum, buna göre yaşıyorum. bu güne kadar fethullah gülen ve onun yapılanmasıyla da hiçbir ilişkim olmadı. imamın ordusundan değilim yani birilerinin düşündüğünün aksine. kendimi hiçbir zaman hükümetin ya da başbakanın polisi olarak görmedim. ben atatürk'ün kurduğu türkiye cumhuriyeti'nin polisiyim ve tüm türk vatandaşlarına hizmet etmek için varım.

buradan sonrasını haddim olmayarak, kendileri adına açıklama yapacak tek bir kurum ya da şahıs olmayan ve bu süreçte belki de en çok mağdur olan ve yıpranan tüm türk polisleri adına yazıyorum.

gezi parkında ağaç sökme kararını biz almadık, avm yapmaya biz karar vermedik, gece 22.00'dan sonra alkol satışını biz yasaklamadık. medyanın yansıttığının aksine sabahın köründe çadırlarınızı söken biz değildik. biz işsizliğin tavan yaptığı bir ülkede sosyal güvenceli bir iş bulabilmiş ve bunu elinde tutmaya çalışan sıradan vatandaşlarız sadece ve bunun yolu verilen emri ve görevi yerine getirmekten başkası değildir bu meslekte. toplu müdahalelerde emri başınızdaki amir verir ve sizin pardon amirim, adamlar haklı, ben de onlar gibi düşünüyorum, müdahale etmem ben bu gruba deme şansınız yoktur eğer yarın hâlâ bir işiniz olsun istiyorsanız. sizin kadar biz de atatürkçüyüz. sizin gibi bizler de benzini 5 sigarayı 10 liraya alıyoruz. sizin kadar biz de memnun değiliz ülkenin içinde bulunduğu durumdan.

polise emri vali verir, valiyi hükümet atar, hükümeti de bu millet seçer. sizler de eğer bu milletinin birer ferdiyseniz kendi seçtiğiniz hükümetin emir ve talimatlarını yerine getiriyor diye polise hakaret edemezsiniz. etmemelisiniz. içimizde elbette çok kötü insanlar var. hangi meslek grubunda yok ki? doktorların hepsi mi kibar ve nazikler? öğretmenlerin hepsi mi mahmut hoca sanki? onlara sizler kadar inanın bizler de kızıyor, yaptıklarını asla hoş görmüyoruz. toplum genel itibarıyla geliştiğinde bu gibi durumlar düzelecektir umudunu taşıyoruz.

en kısa sürede aydınlık günlere kavuşmak dileklerimle yazıma son verirken kendi adıma son bir hatırlatma vicdan sahiplerine. berkin elvan ne kadar bu milletin evladıysa polis memuru emrah taşdemir de o kadar evladıydı. her ikisinin yitip gitmesi için de aynı acıyı hissetmeyen ben insanım demesin.

ek;

ekleme yapmam şart oldu ne yazık ki. çünkü aramızda okuduğunu anlama engelliler var fazlaca. burada anlatmaya çalıştığım şey asla amir ya da müdür ne emir verirse versin sorgusuz sualsiz yerine getiririm. arkası beni ilgilendirmez değil. kanun, hukuk cahili de değilim. konusu suç teşkil eden emrin asla uygulanmayacağını da. zaten burada konu bu değil. hiçbir amir gaz fişeğini göstericinin kafasına sıkın gibi bir emir vermez. verirse bu suçtur ve yerine getirilmez. ancak kendi inisiyatifiyle bunu bu şekilde yapan insanlar var ve ben de en az sizler kadar kızıyor, sinirleniyor, elimden geldiğince engel olmaya çalışıyor ve uyarılarda bulunuyorum. ama bu ülkenin insanları çocuklarını bak polis amcaya veririm seni diye korkutuyorlar maalesef. tek arzum birazcık karşılıklı empati.

istifa etcilereyse söyleyecek bir şey bulamıyorum. sadece şu; baba olunca sizi de görmek gerek.

https://eksisozluk.com/entry/41154466

Duran adam türban serbestliğini mi desteklemiyormuş. İlk defa duydum bunu. Yani bazı söylentiler çıktı başörtüsünü tiye aldığıyla ilgili. ama öyle bir kaynak da gelmedi. kendisinden de tam tersi açıklamalar geldi. Ben bir şey mi kaçırdım :/

"Türban eylemine piyes diyorlar… Bir kere ben piyes oynamam, oyuncu değilim. Bu baştan kaybediyor. Türbanlıları ti’ye aldınız diyorlar... Böyle bir şey zaten haddimize değil ve din konusunda son derece hassas insanlarız. 2004’te türbanlıların okula alınmamasını protesto için böyle bir eylem yaptık. Birinci sınıftaydık, tek bir ders boyunca yaptık eylemi. Önce gülüşmeler oldu, sonra bir baktılar ki biz hiç gülmüyoruz, konuşmuyoruz, oyun oynamıyoruz, o sırada da hocalar da öğrencilerin ödevlerini kontrol ediyor. Biz hiç gülüp konuşmayınca anladılar ne yapmak istediğimizi. Ders bitince de öğrencilerden bir kısmı alkışladı bizi. Kısacası ti’ye aldığımız filan tamamen iftiradır, bunların kanıtı da yoktur. Bu iftiraların da niyeti bellidir. Türkiye’de halk ya da TV izleyen kitle zaten eskiden bugüne kadar hep sömürüldü. Ve onların en zayıf olduğu noktadan bize saldırıyorlar. Ben bir idol ya da meta olmak istemedim, o yüzden konuşmadım bunca zamandır ama bunca iftiradan sonra yeter dedim!"

http://www.radikal.com.tr/gezi/sokakta_hicbir_sey_olmamis_gibi_gostermek_siddettir-1138724

Yok kaçırmamışım iyi hatırlıyormuşum..

Son düzenleme:
ATATÜRKÇÜLÜK NEDİR ?

ATATÜRKÇÜLÜK; Türk Milleti'nin bugün ve gelecekte tam bağımsızlığa, huzur ve refaha sahip olması, devletin millet egemenliği esasına dayandırılması, aklın ve ilmin rehberliğinde Türk kültürünün çağdaş uygarlık düzeyi üzerine çıkarılması amacıyla temel esasları yine Atatürk tarafından belirtilen devlet hayatına, fikir hayatına ve ekonomik hayata, toplumun temel müesseselerine ilişkin gerçekçi fikirlere ve ilkelere ATATÜRKÇÜLÜK denir.

ATATÜRKÇÜLÜK; emperyalizmin düşmanıdır, anti - emperyalisttir. Tam bağımsız Türkiye'den yanadır. Özgürlükçüdür. İnsan Hakları savunucusudur. Her türlü terörün karşısındadır. Yobazların, Vurguncuların, Çıkarcıların düşmanıdır...

ATATÜRKÇÜLÜK; yirminci yüzyılın yüz akı, ulusal direnişlerin temelindeki "tam bağımsızlık" harcıdır.

ATATÜRKÇÜLÜK; ulusal bağımsızlık demektir, ulusal kurtuluş demektir, antiemperyalist bilinç demektir!

ATATÜRKÇÜLÜK; aşırı sağa ve aşırı sola ödün vermeyen, kişi haysiyet ve onuruna inanan, ulusal, akılcı ve insancıl bir görüştür.

ATATÜRKÇÜLÜK; siyasi bir öğreti değil, bir dünya görüşüdür. Türkiye'nin ve Türk Ulusu'nun gerçeklerine, gereksinimlerine ve yeteneklerine en uygun gelen, denenmiş başarılı sonuçları alınan bir öğretidir.

ATATÜRKÇÜLÜK; herhangi bir yabancı siyasal akım ya da ideoloji ile açıklanamaz. Atatürkçülük, Türk halkının ve Türk yurdunun tabiatından, tarihinden doğmuştur.

ATATÜRKÇÜLÜK; Türkiye'nin gerçeklerinden doğmuş bir düşünce sistemidir. Türk Milleti'nin iradesiyle oluşmuş, tarihi bir gelişmenin ürünüdür. Atatürkçülük, herşeyden önce millete haklarını tanıma ve tanıtmadır; millet egemenliğinin ifadesidir. Atatürkçülük bir kurtuluştur, milletçe bağımsızlığa kavuşmadır. Atatürkçülük, modern bir toplum hayatı yaşama demektir.

ATATÜRKÇÜLÜK; "halkçılık", "laiklik", "cumhuriyetçilik", "devrimcilik", "devletçilik" ve "milliyetçilik" olmanın ötesinde, değişen nesnel koşullar karşısında, bu ilkeler çerçevesinde sürekli tutumlar takınmaktır. Atatürkçülük, kesinlikle salt ileriye açık bir ideolojidir. Atatürkçülüğü yorumlarken bazı farklı noktalara varılabilmesi olasıdır. Ancak Atatürkçülük'te olmayan şey; "tutuculuk" ve "statükoculuk"tur. Atatürk'ün düşünceleri nesilden nesile aktarılacak bir put değil; yönlendirici bir dünya görüşü ve dünyanın dinamik bir yorumudur.

konu dışı ama konu Atatürkçülüğe gelince paylaşmak istedim

Son düzenleme:

Gezicilerin aralarindada provekatörlurlerde vardi. Gezi olaylar aslinda çok barisçil bir eylem olarak baslamisti. Sarkilar söyleneniyordu, çadilar yapilmisti,.. yani molotov felan ortada yoktu. O sirada basbakan gezicileri dinlemis olsaydi eminim, hiç kimse simdi Gezi nedir, ne oldu diye bilmezdi. Sorun ne zaman çikti biliyormusunuz? Sabah sabah polislerin tomalar ile, biber gaz ile siddetli bir sekilde gezicilerin üzerine yürüdügü an. Onu ben sahsen dönem nokta olarak görüyordum. Bu polis müdahelesi üzerine artik sadece gezi parkin kalmasi önemli olmadi, artik adaletsizlige, polis sidettine karsi gelindi. Insanlarin 11 yillik öfkesi o gezi olaylarinda yasandi.

Gezi olaylarinda dedigim gibi provokatörler vardi. Mesela simdi bir kaç gün önce ölen Burak (allah rahmet eylesin, ailesine sabir versin) 14553 kartal grubundan geliyor, çarsinin karsit grubu. Onlar Berkinin cenazesine durumlari karstirmak için gelmislerdi, tipki gezi olaylarindaki gibi. Cadir kurmus insanlar, müzik söyleyenler, senlik yapanlar ile molotov ne arasin? Yinede vurguluyorum, basbakan barisçil olmus olsaydi, insanlari ayristirmak yerine birlestirmis olmus olsaydi bu gezi olaylar bu kadar büyümezdi ve kim bilir Berkin halen yasamis olurdu. Dünyada her ülkenin basbakani, ülkesinde olay yasandiginda, ne yaptigini birakip, tekrar ülkesine geri dönüp ve olayi yatistirmayi çalisirdi. Basbakan bunu yapmadi, olay sirasinda ülkesinde bile yoktu. Olaylarda gençler ölmüstu, VATANDAS ölmüstu, o vatandasin basbakana oy verip vermemesi onemli degil olmamasi gerekiyor. Yinede basbakan ailelere bassaligi dilemesi yerine, havai fisek ile, sanki kahraman olmus gibi, nispet yapar gibi geri döndü ülkeye. Bu sence normalmi?

Ve bu yetmezmis gibi, basbakan kendisi talimat veriyor polislere. Ve bu talimattan sonra nice insan gaz fiseginden dolayi gözünü kaybediyor, yaralaniyor, hayatini kaybediyor. Güya gezicilerin siddete egildiklerini iddia ediyorsunda, polis için hiç birsey demiyorsun. Gezi olaylarinda kirmizil kadin vardi, aileler ile dolu olan, aralarinda çoçuk olan bir otelin içine polis gaz atmasti. Bir hastanenin girisine bile toma ile girdiler polis. Halk sence bu siddetin karsina ne yapsin. Berkin in, Ethemin annesi ne yapsin? Ve basbakan tekrar barisçil olmak yerine yalan söylüyor. Camide bira içtiler diye yalan söylüyor. Kabatasta "basörtülü bacisini tecavüz ettiler" diye yalan söylüyor! Geziyi anlamsiz bulmus olabilirsin, fakat basbakanin yaptiklarini?

Ve ben niye özelikle akpli seçmenleri vurguluyorum biliyormusun? Cünkü onca rüsvet iddiasi var ortada, 3 bakanin çoçuklarin için rüsvet iddialari var. Basbakan artik kasetleri bile yalanmiyor. Montaj diyor, o cümleleri söylüyen ben degildim demiyor. Ve montaj oldugunu göstermek için bile kilin kipirdatmiyor. Cünkü biliyor, halk birsey demez diye. Etrafimda nice insanlar duydum "basbakan yesin tabi o parayi, helal olsun! Geçmis basbakanlarda yedide ne oldu? En azindan basbakanimiz müslüman". En basit Berkin Elvan için bile söyledigi laflar çok aci. Yinede akplilerin "basbakan hata yapti" diye birsey duymuyorum. Yani kisacasi, akplilerin körü körüne baglanmasi dedigimin nedeni, su an daha çok gündemde, daha taze örnekler var.

Elbette Atatürkede körü körüne baglanan insanlar vardir, yada che guevaraya baglanan. Hiç birsey, bir insana köre körüne baglanmak dogru degildir fakat artik akpli lerin yaptigi vicdana sigmiyor, buda kendi görüsüm. Daha bu hafta egitim bakanligindan okullara giden, küçüçük çoçuklari sorguluyorlarlar "kimi daha çok seviyorsun, erdoganimi, atatürkümü"? Bu normalmi? 15 yasindaki çoçugun ölümünden sonra, bu çoçuk zaten terroris demek normal mi? Bahçeliye "senin çoçugun yok, anliyamazsin" demek normalmi? Ve böyle binbir tane olay var, kiskirtici, ve kisacasi edepsiz ve ahlaksiz.

Son olarak duran adam ve basörtü iddiasi için:

http://www.dipnot.tv/duran-adam-erdem-gunduz-basortu-icin-de-durmus/32173/

Back