- Konu Sahibi NeMeSiS98235
-
Şayet savaşa girme gibi bir durum olursa bu sadece savaş olarak kalmaz. Bölünmemiz yakındır çünkü bu adamlar yıllardır bunun planlarını yapıyorlar. Hiçbirşeyin tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Yazık ki olan da bizim sevgilimize eşimize kardeşimize olacak. Çok yazık çok
bak bak bak ......
önce savaş zamlarını yapacaksın ,sonra tam da ırak için tezkere çıkacağı zaman bir gün öncesinde güya suriye ordusu şanlıurfayı vuruyor.
Bunlar kimi kandırıyorlar ya ben hiç inanmıyorum şimdi esat niye bunu yapsın ki Türkiyeyi karşısına niye alsın,suriyenin bütün teröristlerini doldurduk topraklarımıza ellerinde her türlü silah var.Ben onların yaptığına %100 eminim.1.dünya savaşına nasıl girdiğimizi unutmadık.Hep aynı şey.
Durduk yerde komşumuzla savaşa girdik ,niye?Amerika öyle istedi de ondan.Amerikanın kulu köpeği olan bir hükümetimiz var da ondan.
Pkk konusunda neredeyse militarist olan ben ,bu konuda aynısını düşünmüyorum.Kimse suriyeyle başkaları için savaşmaya gitmesin ne erler ne subaylar.Bir de savaşa girmeden önce hangi ülke vardır ki ordusunu bu kadar yıpratan böyle bir hainlik şerefsizlik olur mu ya.
Hani bir de diyorlardı ya profesyonel ordu diye bik bik ötüyorlardı.bu işsizlikte 25000 kişilik kontenjana 980 kişi başvurmuş.980....
artık 980 kişilik orduyla suriyeyi dize getirirler.Artık kimi kim için dize getireceklerse.
gerizekalılar ya başkasının kuyruğu ,maşası yaptılar ülkeyi şerefsizler.....
980 sayısını fazla söylemişim ,956 ymış
"Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın Adil Kurt’un soru önergesine verdiği yanıta göre profesyonel askerlik sayısının umulanı vermediği görülüyor. Profesyonel askerlikte 25 bin kişilik kontenjana 956 profesyonel askerin alındığını ifade eden Bakan İsmet Yılmaz, 3 Eylül 2011 ile 26 Haziran 2012 tarihleri arasında 41 profesyonel askerin (subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş) şehit olduğunu belirtti."
iranda 45 milyon Azeri Türkü var İran onları göçe zorluyo Çindeki Uygur Türklerinin hali ortada ille savaşacaksan soydaşların için savaşırsın (savaşa karşıyım yanlış anlaşılmasın ille savaşılacaksa diyorum) 1 sene önce vizeleri karşılıklı kaldırdığın tatillere gittiğin aynı dine mensup olduğun akrabalık ilişkilerinin olduğu bi ülkeyle savaşalım diye bu kadar çabalıyosan akıllı vatandaşlar bunu sorgular, kulağına ne fısıldandıda esad esed oldu diye düşünür
kardeşim mesaj atmış teskereler dondurulabilir abla diye...
şimdi ben ağız dolusu küfür etsem, beddua etsem haksız mıyım??
Ne kadar var askerliğinin bitmesine??? Allah'ım ne olursun bu masumların hatırına
bizi o yola çekmelerine izin verme...
Ya bu tezkere meclisten geçince bu adamlar karar alamamalı... Bunu halka sormak zorundalar...
Bu kadarını yapmak zorundalar...
kardeşimin 55 günü kuzenimin yaklaşık 3 ayı var
Aslında çok az kalmış...
Sürekli haber sitelerini dolaşıp, dua ediyorum içimden...
Umarım 'savaş' gibi saçma bir çözüm yöntemine başvurmayız...
Aslında bu kadar kolay savaşa dahil olmak... Doğru diyorsun bu zamlar,
vergi artışları falan belki de hep bu yüzdendi... Belli bir kaynak sağlandı
ve fitil ateşlendi. Ben şu durumda Suriye'nin bize bir bomba yollamış
olmasına kaza da olsa ihtimal veremiyorum... İç işleri bu denli karışıkken
bu kadarını yapmazlar.
Jetin düşürülmesi ile galeyana gelmesini bekledileri halk, ayaklanmayıp
savaş diye diretmediği için 'kaza' bombaları türedi. Önce kurşunladılar
ses yok, top düştü kimseye bir şey olmadı yine kimse galeyana gelmedi,
şimdi de masum sivilleri hedef aldılar... Ama halk yine savaşa hayır diyor.
Galeyana gelen politikacılar. O zaman onlar ve çocukları gitsin çarpışmaya...
Ayrıca tüm destek verenler...
Ya bu tezkere meclisten geçince bu adamlar karar alamamalı... Bunu halka sormak zorundalar...
Bu kadarını yapmak zorundalar...
Tezkerenin çıkışı savaşa gidiyoruz Allah Allah demek değil ki...
Ha eyvallah tabii olur böyle hatalar 3-5 kişi vurulmuş mesele değil mi denmeliydi?
Hayır,Uluslararası savaş hukukuna göre cevap verilmeliydi ve nitekim verildi.
Sessiz kalsak bir önceki olayda olduğu gibi gurur mu duyacaktık ülkemizle.
Evet,misilleme yapıldı.
Güç gösterisinde bulunuldu.Karşılık gelmeyecek büyük ihtimalle ama o tezkere olası senaryolara karşı çıkartılıp cepte beklemeliydi,öyle de oldu.
Bu olay savaşa gider mi?
Şimdilik bunu söylemek komplo teorisinden öteye gitmez.
Ama bu olay savaşa giderse ülkesinin geleceğini hiçe sayıp,emperyalist güç olmaya hevesli o üç kuruşluk akıl sahiplerinin şerefleride vicdanlarıda büyük bir hesap vermek zorunda kalır.
Türkiye böyle bir savaşın içinde olmaması gerektiğini bilmeli.
Türkiye eğer savaşarak 30 yıl geriye düşecekse bu kendi P.K.K savaşı için olması gerektiğini bilmeli...
Türkiye atalarının bir hiç uğruna hiç bir zaman savaşmadığı tarihine gölge düşürmemeyi bilmeli...
Biz tezkere çıkarttık diye Suriye bizden çekinmez ki... Misilleme için tezkereye
gerek yok, gereği zaten dün yapıldı. Kimse vatandaş öldü sessiz kalınsın
demiyor. SAVAŞA HAYIR diyoruz biz...
İnşallah dediğiniz gibi savaşa gidilmez. Belki komplo teorisi gibi geliyor şimdi
ama her geçen an, birileri bizi pis emellerine alet etmek için kirli oyunlarını
daha da arttırıyor... Ve kesinlikle haklısınız, biz tüm enerjimizi terörü yok
etmeye adamalıyız.
Tezkerenin çıkışı savaşa gidiyoruz Allah Allah demek değil ki...
Ha eyvallah tabii olur böyle hatalar 3-5 kişi vurulmuş mesele değil mi denmeliydi?
Hayır,Uluslararası savaş hukukuna göre cevap verilmeliydi ve nitekim verildi.
Sessiz kalsak bir önceki olayda olduğu gibi gurur mu duyacaktık ülkemizle.
Evet,misilleme yapıldı.
Güç gösterisinde bulunuldu.Karşılık gelmeyecek büyük ihtimalle ama o tezkere olası senaryolara karşı çıkartılıp cepte beklemeliydi,öyle de oldu.
Bu olay savaşa gider mi?
Şimdilik bunu söylemek komplo teorisinden öteye gitmez.
Ama bu olay savaşa giderse ülkesinin geleceğini hiçe sayıp,emperyalist güç olmaya hevesli o üç kuruşluk akıl sahiplerinin şerefleride vicdanlarıda büyük bir hesap vermek zorunda kalır.
Türkiye böyle bir savaşın içinde olmaması gerektiğini bilmeli.
Türkiye eğer savaşarak 30 yıl geriye düşecekse bu kendi P.K.K savaşı için olması gerektiğini bilmeli...
Türkiye atalarının bir hiç uğruna hiç bir zaman savaşmadığı tarihine gölge düşürmemeyi bilmeli...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?