• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Savaş Çığırtkanlığı

Şayet savaşa girme gibi bir durum olursa bu sadece savaş olarak kalmaz. Bölünmemiz yakındır çünkü bu adamlar yıllardır bunun planlarını yapıyorlar. Hiçbirşeyin tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Yazık ki olan da bizim sevgilimize eşimize kardeşimize olacak. Çok yazık çok:50:

amaç o zaten, arap baharı bizede geliyo, halk uykuda, kongrelerde barzaniye Türkiye seninle gurur duyuyor diyecek kadar büyülenmiş bir kitle Türkiyeyi dibe çekiyo

bak bak bak ......

önce savaş zamlarını yapacaksın ,sonra tam da ırak için tezkere çıkacağı zaman bir gün öncesinde güya suriye ordusu şanlıurfayı vuruyor.

Bunlar kimi kandırıyorlar ya ben hiç inanmıyorum şimdi esat niye bunu yapsın ki Türkiyeyi karşısına niye alsın,suriyenin bütün teröristlerini doldurduk topraklarımıza ellerinde her türlü silah var.Ben onların yaptığına %100 eminim.1.dünya savaşına nasıl girdiğimizi unutmadık.Hep aynı şey.

Durduk yerde komşumuzla savaşa girdik ,niye?Amerika öyle istedi de ondan.Amerikanın kulu köpeği olan bir hükümetimiz var da ondan.

Pkk konusunda neredeyse militarist olan ben ,bu konuda aynısını düşünmüyorum.Kimse suriyeyle başkaları için savaşmaya gitmesin ne erler ne subaylar.Bir de savaşa girmeden önce hangi ülke vardır ki ordusunu bu kadar yıpratan böyle bir hainlik şerefsizlik olur mu ya.

Hani bir de diyorlardı ya profesyonel ordu diye bik bik ötüyorlardı.bu işsizlikte 25000 kişilik kontenjana 980 kişi başvurmuş.980....

artık 980 kişilik orduyla suriyeyi dize getirirler.Artık kimi kim için dize getireceklerse.

gerizekalılar ya başkasının kuyruğu ,maşası yaptılar ülkeyi şerefsizler.....

980 sayısını fazla söylemişim ,956 ymış

"Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın Adil Kurt’un soru önergesine verdiği yanıta göre profesyonel askerlik sayısının umulanı vermediği görülüyor. Profesyonel askerlikte 25 bin kişilik kontenjana 956 profesyonel askerin alındığını ifade eden Bakan İsmet Yılmaz, 3 Eylül 2011 ile 26 Haziran 2012 tarihleri arasında 41 profesyonel askerin (subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş) şehit olduğunu belirtti."

iranda 45 milyon Azeri Türkü var İran onları göçe zorluyo Çindeki Uygur Türklerinin hali ortada ille savaşacaksan soydaşların için savaşırsın (savaşa karşıyım yanlış anlaşılmasın ille savaşılacaksa diyorum) 1 sene önce vizeleri karşılıklı kaldırdığın tatillere gittiğin aynı dine mensup olduğun akrabalık ilişkilerinin olduğu bi ülkeyle savaşalım diye bu kadar çabalıyosan akıllı vatandaşlar bunu sorgular, kulağına ne fısıldandıda esad esed oldu diye düşünür

980 sayısını fazla söylemişim ,956 ymış

"Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın Adil Kurt’un soru önergesine verdiği yanıta göre profesyonel askerlik sayısının umulanı vermediği görülüyor. Profesyonel askerlikte 25 bin kişilik kontenjana 956 profesyonel askerin alındığını ifade eden Bakan İsmet Yılmaz, 3 Eylül 2011 ile 26 Haziran 2012 tarihleri arasında 41 profesyonel askerin (subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş) şehit olduğunu belirtti."

O başvuranlar da artık eminim çaresizliğin, işsizliğin son deminde olanlardır...
Yoksa hiç kimse istemez... Bizler de istemeyiz kardeşimizin, sevgilimizin,
eşimizin, akrabamızın bu kaosta sonunu bilmediği bir yola adım atmasını.

iranda 45 milyon Azeri Türkü var İran onları göçe zorluyo Çindeki Uygur Türklerinin hali ortada ille savaşacaksan soydaşların için savaşırsın (savaşa karşıyım yanlış anlaşılmasın ille savaşılacaksa diyorum) 1 sene önce vizeleri karşılıklı kaldırdığın tatillere gittiğin aynı dine mensup olduğun akrabalık ilişkilerinin olduğu bi ülkeyle savaşalım diye bu kadar çabalıyosan akıllı vatandaşlar bunu sorgular, kulağına ne fısıldandıda esad esed oldu diye düşünür

Bir de zamanında komşularla sıfır sorun olacak diye ,sırf ermenilere yalakalık yapacaz diye o güzelim azeri bayraklarını çöpe atmıştı polisimiz.Nasıl içimi acıtan bir görüntüydü anlatamam.

kimse sorgulamıyo ya ben ona yanıyorum, bu kadar zam bu kadar entrika dünyada başka hangi ülkede vardır, anket yapılıyo Türk halkı mutlu sonucu çıkıyo, neyden mutlu bu insanlar yaa demek ki harbiden işsizlik falan yok herkeste para çok ne kadar zam yapılırsa yapılsın ödeyebiliyolar demek ki, ya da kimsenin kardeşi, eşi, sevgilisi, babası falan asker değil, bu ne tepkisizlik bu ne saçmalık gerçekten anlam veremiyorum ben

Bu 'savaş oyunu' haberi tam 24 ağustos günü yayınlanmıştı gazetede ve
o gün okuyunca aklıma 'Metal Fırtına' serisi gelmişti... Amerika sözde demokrasi
götürdüğü ülkelerdeki kayıplarına kayıtsız kalmadı. Obama'nın başa geçmesi,
seçim vaatlerinden birinin savaşlardaki kayıpları azaltacağı ve destek güçlerini
savaş alanlarından çekeceğinin olmasıyla oldu. Ama tabiki BOP'tan vazgeçmiş
değiller. Farkettiyseniz Tunus'la başlayan Arap Baharı olaylarında provakasyonla
iş yaptılar. Arap Baharı yaşayan ülkelerin hepsinde Amerika ile uzlaşmış kişi
ya da gruplar yönetimde. Yani Arap Baharı, ABD'ye yaradı. Ama ABD tüm o
yaşanan kaosa destek vermedi, uzaktan seyretti. İstese Irak'a götürdüğü demokrasinin
benzerini onlara da götürebilirdi. Libya'nın açıklarında gemileri beklemekteydi.
Ama sadece fitili ateşledi ve bıraktı.

Aynı şeyi Suriye için denedi ama Suriye ordusu, diğerlerine göre çok güçlü. Hatta
kara orduları dünyanın en iyileri arasında. Halk da düne kadar çok büyük bir
baskı yokken, birden bire ortaya çıkan bu durumun!!! şokunda. Ayrıca Rusya
gibi bir güç de Suriye'ye destek veriyorken Amerika çok zorlandı, zorlanıyor.
Tüm bunlara rağmen yine de seçim sürecine girerken, asker gönderip savaş
çıkarmaya kalkarsa eğer Obama, geldiği gibi gider. Bir maşa ile ateşi tutmak
daha mantıklı. E haliyle apar topar ABD'ye götürülen sevgili komutanlarımıza
simülasyonda oynatılan bu oyunun hafiften eğitimi verilmiş, ABD bize hep
köstek olan Nato'nun da bize desteğini sağlamışken Suriye'ye bizim girmemiz an
meselesi... Tek sorun sanırım Rusya ve İran'ın tepkisi. İran zaten uzun zamandır
uyarıyor. Rusya sessiz ama biliyorsunuz bir dönem çok sık ziyaretler yapıldı ve
muhtemelen o dönem kendilerini net bir şekilde ifade etmişlerdir, hala ediyorlardır
zaten.

Yapılan tacize karşı gerekirse Lahey'e gidilsin ama bizim askerlerimiz bizim olmayan
bir savaşın içine çekilmesin. Suriye'deki baskıcı yönetim Suriye halkını ilgilendirir.
Onların şikayeti olmadığı sürece müdahale edilemez, şikayetleri varsa da Nato var
Birleşmiş Milletler var. Bir zahmet onlar müdahale etsin. Bilmem ne kadar bütçe
açığı var diye hergün zamlarla boğuşuyoruz biz. Bir F-16'nın havadaki sortisi
bizim ekonomimizi ne hale getirir... Çoğu kurumu özelleşmiş bir ülke sadece kendi
vatandaşlarından vergi yolu ile ekonomisini ayakta tutmaya çalışıyorsa ve tek sermayesi
biz fakir ve orta halli vatandaşlarının evlatlarıysa öyle kafadan dalamaz savaşa...
Allah var yukarıda...

Açılan başka bir başlıkta yazmıştım ama burada da paylaşmak istedim. Ben söz konusu
bizim evlatlarımız olunca 'BENCİL'im. Bizim cihan harplerine bedel harplerimizde
bize yardım eden belli ülkelere yardım dışında hiçbir ülke veya topluluk için savaşmamalıyız...
Destek olabiliriz, üzülebiliriz ama o kadar... Askerde 2 arkadaşım var, biri sıkıntılı bölgelerden
birinde, diğeri güvenli denilebilecek bir yerde. Onun dışında pek bir tanıdığım, yakınım yok
şu an, anne de değilim evlat sevgisini henüz tatmadım ama tüm asker anneleri, asker
eşleri, kardeşleri , yakınları adına KARŞIYIM savaşa...

kardeşim mesaj atmış teskereler dondurulabilir abla diye...
şimdi ben ağız dolusu küfür etsem, beddua etsem haksız mıyım??

kardeşim mesaj atmış teskereler dondurulabilir abla diye...
şimdi ben ağız dolusu küfür etsem, beddua etsem haksız mıyım??

Ne kadar var askerliğinin bitmesine??? Allah'ım ne olursun bu masumların hatırına
bizi o yola çekmelerine izin verme...

Ya bu tezkere meclisten geçince bu adamlar karar alamamalı... Bunu halka sormak zorundalar...
Bu kadarını yapmak zorundalar...

Ne kadar var askerliğinin bitmesine??? Allah'ım ne olursun bu masumların hatırına
bizi o yola çekmelerine izin verme...

Ya bu tezkere meclisten geçince bu adamlar karar alamamalı... Bunu halka sormak zorundalar...

kardeşimin 55 günü kuzenimin yaklaşık 3 ayı var

Aslında çok az kalmış...

Sürekli haber sitelerini dolaşıp, dua ediyorum içimden...
Umarım 'savaş' gibi saçma bir çözüm yöntemine başvurmayız...

amaç o canım, kendimizi kandırmanın manası yok ki, uzun vadede bölünmeye kadar gidecek olan sürecin fitili bugün ateşlendi, pkk ile görüşen şerefsizdir noktasından görüştük yine görüşeceğiz noktasına geldi adamlar millette hala tepki yoksa bunun adına artık akıl tutulması falanda denmez narkoz falan denir heralde, bu narkozla biz masadan kalkamayız.

Aslında bu kadar kolay savaşa dahil olmak... Doğru diyorsun bu zamlar,
vergi artışları falan belki de hep bu yüzdendi... Belli bir kaynak sağlandı
ve fitil ateşlendi. Ben şu durumda Suriye'nin bize bir bomba yollamış
olmasına kaza da olsa ihtimal veremiyorum... İç işleri bu denli karışıkken
bu kadarını yapmazlar.

Jetin düşürülmesi ile galeyana gelmesini bekledileri halk, ayaklanmayıp
savaş diye diretmediği için 'kaza' bombaları türedi. Önce kurşunladılar
ses yok, top düştü kimseye bir şey olmadı yine kimse galeyana gelmedi,
şimdi de masum sivilleri hedef aldılar... Ama halk yine savaşa hayır diyor.
Galeyana gelen politikacılar. O zaman onlar ve çocukları gitsin çarpışmaya...
Ayrıca tüm destek verenler...

Aslında bu kadar kolay savaşa dahil olmak... Doğru diyorsun bu zamlar,
vergi artışları falan belki de hep bu yüzdendi... Belli bir kaynak sağlandı
ve fitil ateşlendi. Ben şu durumda Suriye'nin bize bir bomba yollamış
olmasına kaza da olsa ihtimal veremiyorum... İç işleri bu denli karışıkken
bu kadarını yapmazlar.

Jetin düşürülmesi ile galeyana gelmesini bekledileri halk, ayaklanmayıp
savaş diye diretmediği için 'kaza' bombaları türedi. Önce kurşunladılar
ses yok, top düştü kimseye bir şey olmadı yine kimse galeyana gelmedi,
şimdi de masum sivilleri hedef aldılar... Ama halk yine savaşa hayır diyor.
Galeyana gelen politikacılar. O zaman onlar ve çocukları gitsin çarpışmaya...
Ayrıca tüm destek verenler...

çok mutsuzum varya,keşke bi ifadesi olsada klavyede yazabilsem...analar ağlamasın diye diye, komşularla sıfır sorun diye diye getirdikleri noktaya bak, Alahım en sevdikleriyle sınasın

Ben daha önce de dediğim gibi şu an askerde pek tanıdığım olmadığı
halde böyleysem, seni az çok tahmin edebiliyorum canım... Gerçi
savaşın kötü olduğunu anlamak, bilmek için hiçbir şey olmaya gerek
yok, 'insan' olmak yeter.

Tezkerenin çıkışı savaşa gidiyoruz Allah Allah demek değil ki...

Ha eyvallah tabii olur böyle hatalar 3-5 kişi vurulmuş mesele değil mi denmeliydi?
Hayır,Uluslararası savaş hukukuna göre cevap verilmeliydi ve nitekim verildi.
Sessiz kalsak bir önceki olayda olduğu gibi gurur mu duyacaktık ülkemizle.

Evet,misilleme yapıldı.
Güç gösterisinde bulunuldu.Karşılık gelmeyecek büyük ihtimalle ama o tezkere olası senaryolara karşı çıkartılıp cepte beklemeliydi,öyle de oldu.

Bu olay savaşa gider mi?
Şimdilik bunu söylemek komplo teorisinden öteye gitmez.
Ama bu olay savaşa giderse ülkesinin geleceğini hiçe sayıp,emperyalist güç olmaya hevesli o üç kuruşluk akıl sahiplerinin şerefleride vicdanlarıda büyük bir hesap vermek zorunda kalır.

Türkiye böyle bir savaşın içinde olmaması gerektiğini bilmeli.
Türkiye eğer savaşarak 30 yıl geriye düşecekse bu kendi P.K.K savaşı için olması gerektiğini bilmeli...
Türkiye atalarının bir hiç uğruna hiç bir zaman savaşmadığı tarihine gölge düşürmemeyi bilmeli...

Planlar tıkır tıkır işliyor. BOP dahilinde asıl hedef Türkiye. Sonumuz kötü. Allah' a havale ediyorum...

Ha eyvallah tabii olur böyle hatalar 3-5 kişi vurulmuş mesele değil mi denmeliydi?

Evet,misilleme yapıldı.
Güç gösterisinde bulunuldu.Karşılık gelmeyecek büyük ihtimalle ama o tezkere olası senaryolara karşı çıkartılıp cepte beklemeliydi,öyle de oldu.

Bu olay savaşa gider mi?
Ama bu olay savaşa giderse ülkesinin geleceğini hiçe sayıp,emperyalist güç olmaya hevesli o üç kuruşluk akıl sahiplerinin şerefleride vicdanlarıda büyük bir hesap vermek zorunda kalır.

Türkiye eğer savaşarak 30 yıl geriye düşecekse bu kendi P.K.K savaşı için olması gerektiğini bilmeli...
Türkiye atalarının bir hiç uğruna hiç bir zaman savaşmadığı tarihine gölge düşürmemeyi bilmeli...

Biz tezkere çıkarttık diye Suriye bizden çekinmez ki... Misilleme için tezkereye
gerek yok, gereği zaten dün yapıldı. Kimse vatandaş öldü sessiz kalınsın
demiyor. SAVAŞA HAYIR diyoruz biz...

İnşallah dediğiniz gibi savaşa gidilmez. Belki komplo teorisi gibi geliyor şimdi
ama her geçen an, birileri bizi pis emellerine alet etmek için kirli oyunlarını
daha da arttırıyor... Ve kesinlikle haklısınız, biz tüm enerjimizi terörü yok
etmeye adamalıyız.

Biz tezkere çıkarttık diye Suriye bizden çekinmez ki... Misilleme için tezkereye
gerek yok, gereği zaten dün yapıldı. Kimse vatandaş öldü sessiz kalınsın
demiyor. SAVAŞA HAYIR diyoruz biz...

İnşallah dediğiniz gibi savaşa gidilmez. Belki komplo teorisi gibi geliyor şimdi
ama her geçen an, birileri bizi pis emellerine alet etmek için kirli oyunlarını
daha da arttırıyor... Ve kesinlikle haklısınız, biz tüm enerjimizi terörü yok
etmeye adamalıyız.

Tezkere Suriye bizden korksun diye çıkartılmadı,yani böyle bişey için tezkere çıkartılmaz zaten.
Olası bir savaşa karşı meclise sorulup tezkere çıkar,bu savaş olacağı anlamına gelmez.

Savaşa tabi ki hayır!
Suriye ile savaşmak için bir sebeb yoktu ama yavaş yavaş oluyor,oluşturuluyor mesele bu.

Evet,misilleme yapıldı.

Bu olay savaşa gider mi?

mavi marmarada da 9 kişi öldü o zaman niye misilleme yapılmadı ya da abd askerlerimizin başına çuval geçirdiğinde?
bu olaylar daha az mı aşağılayıcıydı, ya da kandile girmek için yıllarca niye beklendi, sence savaş olsa bu bizim savaşımız mı olacak, abd güya bizim arkamızda, rusya çin ve iranda suriyenin arkasında olacaktır,olaylara bütüncül olarak bakmanı ve empati kurmanı tavsiye ederim

Back