Savaş Çığırtkanlığı

NeMeSiS98235

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2012
6.316
85
0
Batman
Günlerdir hatta aylardır Türkiye'nin gündemi Suriye ile savaş peki ne için, kimin çıkarı için? Esas diktatörmüş halkına eziyet ediyomuş, e geçen sene Bodrumda tatil yapıyolardı başbakanımızla, kardeşim Esad deniliyodu, iki ülke kardeştir vizeleri kaldırdık deniyodu, Esad o zaman ciciydide şimdi birden diktatör mü oldu, tamda Arap Baharı denen saçmalıktan sonra, dün Ahmet Davutoğlu Suriyeyle savaşa hazırız gibilerinden bişeyler söyledi, peki, savaşsınlar, ön saflarda kendileri çocukları ve partilileri olsun kiminle istiyolarsa savaşsınlar, İsrail 9 vatandaşımızı öldürdü tık çıkmadı laf salatasından öteye gidilemedi, Amerika askerlerimizin başına çuval geçirdi nota verilecekmi diye soran gazeteciyle ne notası müzik notasımı diye alay edildi, ama iş Suriyeye gelince bi heves bi heves, adamların iç işlerine karışan biziz, muhalifleri silahlandıran biziz kamplar kuran biziz asıl Suriye bize savaş açsa yeri, arkadaşlar kuzenin Hatayda kardeşim Şırnakta asker dolayısıyla ben bu haberleri duydukça cinim tepeme çıkıyo sizin bu konudaki görüşleriniz nedir?

Türkiye'nin Suriye'ye savaş ilan etme gibi bir politika güdmesinin gündeme gelmesinin söz konusu olduğunu düşünmüyorum.

Gerektiğinde savaş dahil her türlü senaryo'ya hazır olduklarını açıklamak başka bişeydir;savaş ilan etmek çok başka.

Türkiye'nin savaşı güneydoğuda'dır.
Kan ağlayan iç savaşını bitirmekle sorumludur.
Kendine başka misyonlar aramasının yeri ve zamanı değildir ki bunu onlarda biliyordur muhakkak.

Amerikanın maşası olmaya kalktık ,
başkasının çıkarı için komşumuzla düşman olduk ,
onların teröristlerini vatan hainlerini ülkemize doldurduk.
Bir ara sürekli başbakan Esada süre verip duruyordu yok 1 hafta yok 10 gün ne oldu?
Anca kabadayılık taslıyoruz
Tayyip de amerikadan icazet almadan zaten birşey yapamaz.
Amerika bizimkilere savaşın derse savaşacağız yok daha bekleyin derse bekleyeceğiz.Bu hükümetin tarzı bu.
Şu anda yaptığımız kabadayılıklar ve başka bir ülkenin içişlerine karışmanın ,onların teröristlerine kucak açmamızın karşısında savaş uçağımızı düşürdüler.
Ve ne yaptık ?
koskoca bir hiç.
Daha bekliyoruz çünkü amerika ne derse onu yapacağız.
Üstelik de suriyeyle aramızın kötü olması israili korumak için,
malatyaya füze kalkanı niye kuruluyor?
israili korumak için resmen gövdemizi siper ediyoruz.
İranla israil savaşa girse iran ilk nereyi vuracak?
füze kalkanını yani bizi.
hani one minute olayı falan vardı ya bir ara.Ne güzel mizansen yapmışlardı o zaman.
Bizim halk da keriz gibi yemişti bu oyunları.
Bir de bu bataklıkta kendimizi yeni emperyalist güç zannetmeye başladık ya artık daha şuursuz nasıl olabiliriz bilmiyorum

Bir de 40 yıllık Esat Eset oluverdi nedense ,dikkat ederseniz trt haberlerinde hep eset deniliyor.

Uluslararası politika güç ve çıkar ilişkileri üzerine kurulu, her ne kadar liberalleşmiş gözüksek de aslı daha karmaşık. Amerika'nın Ortadoğudaki emelleri bitmeyecek ve Türkiye stratejik konumundan dolayı da her zaman ( başımıza doğru düzgün bir hükümet geçmedikçe) piyon ve bağımlı bir devlet olarak kalmaya devam edecektir. Akp'nin Amerika yakınlığı aslında çok büyük bir tezat olmalıyken destekçileri bunun farkına varmak yerine, balından tatmayı tercih ediyorlar. Kaynak Amerika olduğu sürece ve emellerine yaklaşmalarına yardım ettiği sürece, değerleriyle ters düşmeleri umurlarında mı sanki?
Türkiye'nin direk savaş açacağını ben de sanmıyorum fakat Amerika'nın emsalsiz vaadleri ile kendini savaşın orta yerinde bulması yüksek ihtimaldir.

Ülkeye bu kadar mülteci yerleştirmek onlara kamplar açmak, bazılarını silahlandırmak açıkça savaş ilanıdır zaten burda sağduyusunu koruyan Suriye biz değiliz, güneydoğuda yaşadığım için rahatça söyleyebiliyorum burdaki insanların birçoğu böyle bi savaştan karlı çıkacaklarını devlet kurmaları yolunda bi adım olacağını düşünüyolar

tüm yorumları okudum ve hepsinin tam olarak doğru olduğunu düşünüyorum.kesinlikle Türkiye'nin suriyeye savaş açma gibi amacı olduğunu bende sanmıyorum.bütün bu yapılanlar savaş hazırlığı değil,şehitlerimizin son zamanlarda artmasından dolayı yönetimin halkın desteğini kaybetmesi korkusu ile yapılmış reklamdır.cb her şehit verdiğimizde buna artık sessiz kalamayız gereken yapılacaktır diyor ve orada kalıyor o söz,hiç birşey yapılmıyor,işte halkı rahatlatma çabası.o sözler savaş başlangıcı değil.savaşa girilecekse önce sıkıyönetim yada olağanüstü hal uygulanır.
diğer söylenenlerde doğru.1980 yılı baharında suriye krizi diye olay atlattı Türkiye.bu krizin siyaset kitaplarındaki yorumunda amerikan yalakası Türkiye ile sovyet sömürgesi suriye arasında çıkan krizdir deniyor.Türkiye'nin bu duruma sebebiyet vermesinin nedeni olarak 1946 yılındaki çok partili sisteme geçişi görmekteyim.çünkü yeni parti tamamen amerikanın maşası bir partiydi.bakın bizim başımıza ne geldi şimdi.sorun üstüne sorunlarla boğuşuyoruz.bence Türkiye'nin suriye'de demokrasiye geçmesini isteme ısrar etme sebebi de bu.bize yapılanı bizde onlara yapacaktık.ama suriye haklı olarak bunu kabul etmedi.ama burda Türk Halkının de suçu yok çünkü malesef yönetim,amerika ne derse onu yapıyor,dikkat edin ne zaman bir olay olsa bb hemen obamayı arıyor,ona ne ya? bu senin kendi iç sorunun ona ne? işte maşa olduğumuzu burdan anlayabiliriz.
ben açıkçası şu mülteci olayına çok karşıyım,sonuçta bize kalmadı onlara bakmak,bunlarda sorun çıkaracak yakında,Hatay bizimdir demeye başlamışlar.buyur işte Hatay da elden gidiyor.
ny times gazetesi mi ne bir yabancı gazete şunları yazmıştı,bu yabancı bir komutanın sözleriymiş;''Türkiye'nin ordusu aslında israil ve suriyeyi yenebilecek güçte,fakat erdoğanın komutanlarla arası bozuk,Türk Halkı da savaşa girmekten çekiniyor'' .söyledikleri doğru da,biraz gaza getirme birazda akıl verme var bu sözde.benim bildiklerim bu kadar,ama savaşa girersek başımızda bu adamlar oldukça tek zararlı çıkan biz olacağız.savaşa girdiğimizde amerikadan yardım bekleyeceğiz,amerika yine Kıbrıs sorununda olduğu gibi,bu Türkiye'nin kendi iç sorunudur bizi ilgilendirmez diyecektir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk zamanında 1923-1934 dönemlerini Türkiye,hiç bir devletle hiç bir sorun olmaksızın kapatmıştır.tek bir sorunumuz bile yokmuş.şimdi sorunlarımıza bakalım,birde yönetimde kim var bakalım.tek sebebin ne olduğunu çok rahatlıkla görebiliriz.ayrıca halkın ciddi anlamda bilinçlenmeye ihtiyacı var.benim görüşüm Türkiye olarak savaşa gireceksek bu yönetimle girmemeliyiz,çok kaybederiz,girmeyiz de zaten.bize Atatürk gibi bir cumhurbaşkanı,komutan lazım,o da malesef mümkün değil.

ama varya Allah sonumuzu hayır etsin.ben hiç iyi görmüyorum.Allah korusun bölünmekten çok korkuyorum.bambaşka kanun tasarıları var,eğer bir kabul edilirse bittik yemin ederim bittik.bu gidişle 10 yıl sonra şuanki dönemlerimizi mumla arayacağız gibime geliyor.inşallah yanılıyorumdur.

bizim birçok konuda olduğu gibi bu konuda da bir dış politikamız yok..yani belli bir tarzımız yok,Türkiye Cumhuriyeti olarak ,nasıl bir ülke görünüyoruz diye bir düşünmek lazım dışardan..
2 ay önce kardeşim dediği develet liderini ,en büyük düşman ilan edebiliyor başbakanımız..ve sonra sözde muhaliflere kucak açıp ülkesinde ,kendi vatandaşının görmediği hizmeti veriyoruz,sonra da VERGİSİNİ ÖDEMEK BANA BİZE KALIYOR...bunu kabullenmiyorum arkadaş,ünversitelerime gelip ,kendi gençlerimin yanında tek kelime türkçe bilmeden oturmasını kabullenemiyorum..uçağımız düşürülüp o pırıl pırıl askerlerimiz şehit olduğunda savaş ilan etmeyen ,cesetlerini bile çıkaramak için abd den yardım alan hükümet,imdi savaşa hazırmış!!! yok biz almayalım sağolun,konu sahibinin dediği gibi kendi evlatlarını göndersinler savaşa,Türk milletinde artık şehit verecek evlat kalmadı...

bak bak bak ......

önce savaş zamlarını yapacaksın ,sonra tam da ırak için tezkere çıkacağı zaman bir gün öncesinde güya suriye ordusu şanlıurfayı vuruyor.

Bunlar kimi kandırıyorlar ya ben hiç inanmıyorum şimdi esat niye bunu yapsın ki Türkiyeyi karşısına niye alsın,suriyenin bütün teröristlerini doldurduk topraklarımıza ellerinde her türlü silah var.Ben onların yaptığına %100 eminim.1.dünya savaşına nasıl girdiğimizi unutmadık.Hep aynı şey.

Durduk yerde komşumuzla savaşa girdik ,niye?Amerika öyle istedi de ondan.Amerikanın kulu köpeği olan bir hükümetimiz var da ondan.

Pkk konusunda neredeyse militarist olan ben ,bu konuda aynısını düşünmüyorum.Kimse suriyeyle başkaları için savaşmaya gitmesin ne erler ne subaylar.Bir de savaşa girmeden önce hangi ülke vardır ki ordusunu bu kadar yıpratan böyle bir hainlik şerefsizlik olur mu ya.

Hani bir de diyorlardı ya profesyonel ordu diye bik bik ötüyorlardı.bu işsizlikte 25000 kişilik kontenjana 980 kişi başvurmuş.980....

artık 980 kişilik orduyla suriyeyi dize getirirler.Artık kimi kim için dize getireceklerse.

gerizekalılar ya başkasının kuyruğu ,maşası yaptılar ülkeyi şerefsizler.....

Son düzenleme:
savaş en son düşünülmesi gereken bir durumdur. savaş bizi en az 10 yıl geriletir. bedelini de halk öder. ülkeyi yönetemiyorlar yazık. hala daha bunu anlamayanlar yüzünden biz de yanıyoruz. illa yumurta kapıya dayandığı zaman mı anlayacak bu millet bazı şeyleri. illa yeni bir kurtuluş savaşı mı gerekiyor. çok yazık.

şanlıurfanın akçakale ilçesine düşen top mermilerinin ardından, sınırda bulunan türk topçu bataryalarının, suriye'ye uyarı bombardımanını başlatmasıdır.

http://www.haberturk.com/...yeyedeki-hedefler-vuruldu

haber başbakanlıkça doğrulanmış.

doğruluğu kesin olmayan bir haberle an itibari ile el cezire suriyede sivllerin öldüğünü açıklamıştır
http://www.haberedikkat.com/...-34-suriyeli-oldu.html

suriyelilerin öldüğü haberinin doğruluğu kesin değil.

umarım türkiye bir savaşın içinde bulmaz kendini
şu yaşananlar hiç hayra alamet değil

Akçakale'ye bomba...5 ölü ve 13 yaralı.
Ardından gelen misilleme Suriye hedefleri vuruldu.
Şimdi karşı hamle beklenecek.
Ya sonra???

Türkiye çekilmek istendiği noktaya koşa koşa gidecek mi yoksa stratejisini bu kez kendi başına belirleyebilecek mi?

Savaş Türkiye'yi 30-40 yıl geriye götürür.

Kendi bağımsızlığını,egemenliğini tehdit eden her türlü güce karşı savaşa hazır bu halka olası bir Suriye-Türkiye savaşının gerekliliğini kimse savunamaz.

bağırcam şimdi ya savaş çıktımı gerçekten dizi filan oynuyo hala kesin bişey varmı ortada yoksa milletce gazamı geliyoruz yine? cok üzüldüm buarada ölen kardeşlerimize Allah rahmet eylesin..

patlayan bombalar, saldırılar vs Türkiyeyi savaşa sokmak için oynanan oyunlar, maşa varken elini ateşe sokmuyo abd, nitekim Türkiyenin en büyük sermayesinin Mehmetçiğin kanı olduğunu söylemişlerdi, bugün bağımsız gazetecilerin yazılarından ve çektikleri resimlerden görüyoruz ki muhalif denen insanların baya baya ağır silahları var boyunlarında davudun yıldızı ya da dövmeleri, belki tek kelime arapça konuşamıyolar, bu adamlara bu silahları kim veriyo, bugün suriyeye muhalifleri öldürüyo diye savaş açıyosun yarın sana demiceklermi o zaman sen niye pkk ile savaşıyosun, bu savaşı kes insan hakları gereği onlara devlet ver, bu işin geleceği yer burasıdır, bugün kapalı kapılar ardında bi savaş pazarlığı yapılıyor mecliste, halktan saklanıyor alınan kararlar gerekçeler, hükümeti destekleyen %50 pekala başbakanlarının peşinden savaşa gidebilir biz aklı selim insanlar savaşa karşıyız!

Biz, asker olduğu halde 'Yurtta barış, dünyada barış.' diyen
bir önderin izinde değiliz de, birilerinin elini eteğini öpenlerin
izindeyiz... Sırf Abd ortadoğu emellerine kavuşsun diye
savaşa giremeyiz. O tezkere her halukarda geçecek meclisten,
eminim. Muhalif partilerden biri destek vermeyeceğini açıkladı ama
yetmez sanırım sadece onların red oyu vermesi...

Mhp her zamanki gibi akp'nin koltuk değneği, zamanında bedelli askerliği ve vicdani reddi tartışmaya açtılar şimdide açtılar benim kardeşim de kuzenim de vicdanen savaşmak istemiyo ne için savaşacağını bilmeyen 20 yaşındaki çocukları nasıl sürersiniz o topraklara

Zaten o milliyetçi olduğundan dem vuran partiye terör için acil gündemle
toplanan meclise gelmediği gün sinir olmuştum... Kendi iç savaşındaki
duyarlılığı!!! Suriye konusunda da beklemiyorum. Destek vereceğine
eminim bende...

Ve bende kesinlikle 'vicdani red' yanlısıyım. Kurtuluş Savaşımız gibi olağanüstü
durumlarda ben bile alırım elime silahı ama öyle bir durum yok şu an. Bizi zola
içine çekmeye çalıştıkları bir savaş var... Göz göre göre masum yavruları
bizim olmayan bir savaşa yollayamazlar, analara haksızlık bu...

bedelli askerlik ve vicdani red konusunu tartışmaya açmışlardı, insanlar vicdani retçi olabilir askere gitmek istemeyebilir ne var bunda diyolardı hadi şimdide öyle desinler silah altındaki kaç asker ki buna kardeşim ve kuzenimde dahil savaşmak istiyor

Konu başlığı ile ilgili değil ama maksimum 45 gün eğitim
veriyorlar gençlere, o da çoğu nizami yürüyüş eğitimi...
Sonra ya oraya buraya gönderip alakasız işlerini yaptırıyorlar
onlara ya da al bu silah, bu karakolu koru deyip atıyorlar
acımsız katillerin karşısına... Böyle olmaz.

Adam gibi maaşını vererek, bu işi hakkıyla yapabilecek adamları
al, eğit, koy karşısına o canilerin. Bak bakalım şimdiki gibi
rahatça göze alabiliyor mu yaptığı eylemleri... Zorunlu askerlik
de kalksın demiyorum. Ama şöyle olsun, olağanüstü durumlar
için vasıflarına göre eğit gençleri, taktik, silah tanıt, strateji
anlat, sonra da zaten normalde yaptırdığın şeyi, kamu hizmetini
yaptır meşru olarak. Sonra bırak gitsinler. 15 ay askerlikte
'asker' yetiştirilmiyor ki artık. Kaç arkadaşım kantinde çalıştı,
at baktı, paşa hanımlarının ihtiyaçlarına koştu... Bunlar artık
su götürmez gerçekler. Şimdi sen savaş ilan edip kantinde
askerlik yapmış adamı savaşa göndermeyi hesaplıyorsun...
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...

Şayet savaşa girme gibi bir durum olursa bu sadece savaş olarak kalmaz. Bölünmemiz yakındır çünkü bu adamlar yıllardır bunun planlarını yapıyorlar. Hiçbirşeyin tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Yazık ki olan da bizim sevgilimize eşimize kardeşimize olacak. Çok yazık çok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…