Savaş Çığırtkanlığı

Bütüncül bakmak genel prensebimdir zaten eyvallahta empatiyi kimle kuracağım anlamadım.

Ben savaş olmasın diyorum,sen savaş olmasın diyorsun;tamam.

Ben Türkiye'yi savaşa çekmek istiyorlar bu tuzağa düşmemeliyiz diyorum,sen bu dış güçlerin oyunu bu oyuna gelmemeliyiz diyorsun;tamam.

Benim ne kadar canım yanıyorsa;seninde o kadar yanıyor yanlış kararlarla giden canlara;bu da tamam.

Kandile girmekse bana söylenecek en son söz;kandile girmenin gerekliliği konusunda ilgili forumda yazmadığım yazı kalmadı!!!

Mavi marmara ne yazık ki çok daha aşağılıcıydı ama zannımca bu konularla ilgili biri olarak uluslararası kara sularında olan bir olay ile kendi topraklarımızın bombalanmasının farkınıda bilirsiniz.

Evet askerlerimizin başına çuval geçirildiğinde o görüntüler canımızı yaktı,1992'de A.B.D nin muavenet saldırısınada cevap veremeyişimize de kahrolduk değil mi?

Ama yanlış kararlar verildi diye bu hep böylemi gitmelidir?
Siz ister bu misillemeye Suriye ile savaş isteniyordu zaten bizde kukla olarak içine düştük dersiniz ister farklı bir teori.

Ben savaşa dönüşmediği sürece bu karşılığın gerekli olduğunu düşünüyorum ama tamam gerekli cevap verilmiştir bundan sonra diplomatik olarak Suriye 'ye karşı politikası değişin ,silahlı kuvvetlerini asla bu işe sokmasın(sokmamalıdır) Türkiye diyorum.

Son düzenleme:
Bence her şey zaten en başından belirlenmiş, şimdi o planları uygulama aşamasına geçtiler. Misillemeyi önce yapıyorlar ki bu da bir savaşa evettir, sonra meclis toplayıp tezkere çıkarıyorlar ki bu da sonucun zaten ne olacağının belli olduğunu gösteriyor. Açıkçası ben Suriye'nin kendi içinde o kadar karışıklığı varken kalkıp da Türkiye'ye savaş ilan edeceğine, ateş açacağına inanmıyorum. Bunlar kandırmaca, bunlar da BOP'a hizmet eden planın parçaları.
Müslümanım diye bağıran, Allah'ın adını ağzından düşürmeyen birisi önce müslüman komşusunda Amerika tarafından desteklenen, yönetilen mualifleri, teröristleri en son teknolojiyle donattığı Angelina'yı bile hayran bırakan kamplarla beslesin, kışkırtsın, desteklesin "En yakın zamanda Şam'da namaz kılacağız" desin, Esad'ın teröristlerini mazlum ve mağdur onlar diye savunsun o mazlumlar da bizim ülkemizde Hatay'da esnafı, halka eze eze yiyip içip "Tayyip ödesin" diye gezsin, gaza gelsin. Yukarıda Allah var. Sen başkalarının mazlumunu mağdurunu(!) savunurken dikkat et de senin yarattığın mazlum ve mağdurlar da bir gün çıkıp karşına dikilmesin, bu nasıl müslümanlık, bu nasıl vicdan diye.
Aslında Suriye bize missilleme yapmalıydı ki bence kesinlikle haklı olacaktı ki yaptığına inanmıyorum. Bizler haydi savaşa diyelim diye yaptılar. Ama yoook yazık günah gencecik çocuklarımızın hiç uğruna öldüğü yeter artık. Türk halkı savaş istemiyor. İsteyenler gitsinler. Bilal Erdoğan gitsin savaşa. Hoş o askerliğini bile yapmadı prostat kanseri mi neydi öyle bir raporla o yıl askere gitmedi ama ne hikmetse aynı yıl evlenebildi bu prostatla. Şimdi maşallah çakı gibi bir kariyeri var genç yaşta gemiciği var, doldursun diğer bakanların fabrikatör, sanayici, yönetici oğullarını da o gemiciğe kiminle isterlerse savaşsınlar.
SAVAŞA HAYIR!

Sevgili lakeoftears arkadaşım. Yazdıklarına, yorumlarına sonuna kadar katılıyorum. Seni destekliyorum sanırım ceza aldın burada yazdıklarından mı bilmiyorum ama ihtimal olarak göründü gözüme. Heyecanını ve kızgınlığını anlıyorum seninle aynı duyguları paylaşıyorum, herkesin farklı fikirleri de olabilir ama benim için de olay budur. Sadece kk'nın bu konuda böyle bir hassaslığı var son cümlende bu kadar açık yazmasaydın da her şey anlaşılıyor yorumundan. Bu kelimeleri kullanmadan da çok güzel ifade etmişsin. Kullanma ki bunları biz de senin duyarlılığından ve bilgilerinden bir daha uzak kalmayalım.
Eğer başka şeyden ceza aldıysan da yukarıdaki yorumum geçerli :)

empatiyi benimle ve yakınları askerde olan asker olan diğer insanlarla kurmanı istemiştim, onun dışında yazdıklarında zaten hemfikiriz, savaşa sokulmamalıdır noktasında işler ayrılıyo çünkü o keşmekeşe Türkiyeyi sokmak için bu tezkere çıkarıldı, patlayan bombalar düşen uçaklar vs bunlarıda suriyemi yaptı ben gerçekten emin değilim, ABD'nin savaş oyununu okumuşsunuzdur gazetelerden, gaziantep bombasına kadar yazmış adamlar, şimdi buna yandaş medya tesadüf dicek, o zaman onlarca generali savaş oyunu oynadı diye içeri tıktınız diye sorarlar adama, üstelik o adamlar emirle bunu yapıyolar, sağlıklı bi iletişim beklemiyorum ben bu adamlardan, neden mi? 1 gün önce natonun libyada ne işi var diyo, ertesi gün nato libyanın libyalıların olduğunu tescillemek için ordadıriyo, bu bir dengesizliktir, facede bi yazı vardı çok hoşuma gitti: enerji bakanı içkiyi içen doğalgazı yakan ödesin demişti o zaman tezkereyide kabul edenler savaşa gitsin

Evet askerde bir yakınım yok ya da yakında asker olacak bir yakınım.Biliyorum vatan sağolsun demek için vatan uğruna olmalı savaş,kıçı kırık Suriye'nin üzerinden oynanan oyunlar için de değil.

Sadece herşeye '' bütünsel '' bakıyorum ve hükümet politikalarının altında her zaman komplo teorisi aramanın ülkeye bir yarar sağlamayacağını savunuyorum, savaş çıkmazken çıkmış gibi davranmanın asıl savaş çığırtkanlığı olduğunu düşünüyorum.

dilerim biz komplo teorisi aradığımızla kalırız, bu konuda yanılmayı çok isterim çünkü kardeşimin şırnakta olması bile canımı yeterince sıkıyo

dilerim biz komplo teorisi aradığımızla kalırız, bu konuda yanılmayı çok isterim çünkü kardeşimin şırnakta olması bile canımı yeterince sıkıyo

Kardeşinin şırnakta asker olmasına çok üzüldüm canım. İnşallah en kısa zamanda sağsalim kavuşursunuz. Dediğin gibi umarım bu tezkere ile ilgili ve hükümetin Suriye politikası ile ilgili olarak bizler yanılıyoruzdur. Ben yanılmaya razıyım yeter ki Suriye'de ve Türkiye'de binlerce masum inasanın, bebeklerin, çocukların,gençlerin boş yere kanları akmasın ve ülkemiz bölünmesin.

Kuzenimde hatayda ikiside uzun dönem asker zaten aylardır askerlik yapıyo bu çocuklar, çifte kavrulmuş bi tedirginliğim var yani

Bende aynı şeyi diliyorum kardeşiniz,kardeşlerimiz ve ülkemiz için.

Allah sağ salim eve dönüşlerini nasip etsin.

Kendi iç işlerimizde durum toz pembe, herşey güllük gülistanlık, böylesine başarılı olduğumuz için başka memleketlerin içişlerine de karışmak ve onları düzenlemeye çalışmak insani görevimiz olmuş galiba... Ardından neler olabileceğini zaman gösterecek...

Umuyor ve diliyorum ki vicdanlar her konuda devreye girsin inşallah... Güzel yurdum için ...

Bir de şunu soruyorum günlerdir kendi kendime sürekli. Daha dün denebilecek kadar kısa bir süre önce elele kolkola olunan ve hakkında binbir övgüler yağdırılan, dostluğumuzun büyüklüğü halka böylesine lanse edilen bir ülke başkanı ve bir ülke sözkonusu...

Eğer bu pozisyondayken bile bir başka ülkenin iç meselesine böylesi karışabiliyorsak, şu an gündem sabah akşam farklılaştığı için Allah muhafaza yeni bir şehit haberi veya haince yeni bir saldırı haberi daha alıncaya kadar kenarda kalmış olan terörün, başı kişilerle ilgili olarak neden acaba onları koruyup barındıran ülkelere bu meseleyle ilgili olarak hiç karışmadık???

Neyse...

Allah sonumuzu hayır etsin inşallah... Ama böyle ama öyle bir şekilde canları her an tehlike altında olan ve olacak olan ana kuzusu gencecik evlatlarımızı korusun ve hem analarına, hem sevdiklerine hem de milletimize bağışlasın...

Sürekli duam ve dileğim artık sadece bu ...

yok canım ,aldığım cezanın bu mesajla bir ilgisi yok ben de önce öyle sanmıştım ama başka bir mesaj için adminlerin ego tatminiymiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…