Sattığım Yemek Takımı Kargoda Kırıldı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yemek takımındaki tabakları tek tek mi patpata sardınız toplu olarak mı? Kargoya kırılabilir ürün olduğunu söylediniz mi söyleyince etiket yapıştırıyorlar dikkat edilmesi için.
Tek tek sardım üzerine de birkaç yere birden kırılabilir etiketi yapistirdim

Merhaba böyle bisey yaşayan varmi nasıl Bi yol izlemeliyim.D.lap uygulamasında ikinci el yemek takimi sattim ama hiç acilmamis kutusunda patpata sardim koliledim gonderdim ama kargo sırasında kırılmış alici iade talep etti geri çevirdim nasıl Bi sonuç çıkar acaba bilginiz varmi
Maalesef dolap alıcıyi koruyor kargo kirik.durumlarinda..

Hanımlar cidden yorumlarinizi şaşkınlıkla okuyorum böyle bisey mi dedim ben? Benim yerime kendinizi koyup biraz empati yapabilirseniz ne demek istediğimi anlarsınız belki
İadeyi kabul etmemenizin ve dolap kabul eder diye endişe etmenizin nesini yanlış anlayalım? Basbayağı alıcıya yüklemek istemişsiniz zararı, şimdi kargo beni mağdur etti demeniz bir şey ifade etmiyor o yüzden.

Kargo sizi mağdur ettiyse iadeyi onaylar, kargoya şikayet maili atarsınız. İlgilenmediler mi, mağduriyetiniz giderilmedi mi, gider tüketici hakem heyetine başvuru yaparsınız. Bir şekilde çözülür ya da çözülmez bilemem, ama zararı alıcıya yüklemeye çalışmanızı anlayışla karşılayamam.

Hanımlar cidden yorumlarinizi şaşkınlıkla okuyorum böyle bisey mi dedim ben? Benim yerime kendinizi koyup biraz empati yapabilirseniz ne demek istediğimi anlarsınız belki
Ee alıcı iade istedi reddettim diyorsunuz. Bu karşı tarafı mağdur etmek değil de nedir?

İade talebini geri çevirme sebebiniz ne? Yıllardır gıcık olduğum yemek takımlarını sırf bu risk yüzünden satamıyorum ben de. Keşke aynı şehirde elden teslim ederek satsaydınız.
Uygulama belki kargo şirketiyle sorunu halleder alici da satıcı da mağdur edilmez diye dusunup destek kısmına yazdim yani burda yapılan acimasizca elestiriler gibi aliciyi mağdur etmek gibi Bi amacım yok hem kendi çıkarını hem alıcının çıkarını gozetiyorum

Tek tek sardım üzerine de birkaç yere birden kırılabilir etiketi yapistirdim
Siz bir mağazan bir ürün alsanız size depodan göndereceklerini söyleyip kırık mal gönderseler tamam der misiniz? Yada bir pantolon alsanız yolda yırtık çıksa paketleyen yırttı iade almayız deşeler a tamam o zaman mı dersiniz?
Alanı bağlamaz kargo sorunu. O parayı size ödeseler gönül rahatlığıyla harcayabilecek misiniz? Basbaya ah alınmış olunuyor da

Uygulama belki kargo şirketiyle sorunu halleder alici da satıcı da mağdur edilmez diye dusunup destek kısmına yazdim yani burda yapılan acimasizca elestiriler gibi aliciyi mağdur etmek gibi Bi amacım yok hem kendi çıkarını hem alıcının çıkarını gozetiyorum
Alıcının hiçbir mağduriyeti olmaz ki burda siz de biliyorsunuz bunu bal gibi. Yani yaptığınız karşı tarafın hakkını gözetmek değil, tam tersi hatta.
Neyse umarım kargo şirketi ile çözersiniz

Amacı yazayım kırık ürünü elden çıkartarak para kazanmak. Yaptınız demiyorum ama yapan çok.
Öyle bir parayı şu mübarek günde kazanmayi hiç bir şekilde nasip etmesin Rabbım.uc tane çocuğum varharam geçmedi gecmesin de bu saatten sonra bogazlarindan .konuyu actigima cidden pişman oldum empatiden yoksun bir milletiz burası net bariz anlaşılıyor peki genel olarak soruyorum bu satıcı ben değilde siz olsaydınız hanımlar ayni yorumları kendinize de yapabilirmiydiniz

Merhaba böyle bisey yaşayan varmi nasıl Bi yol izlemeliyim.D.lap uygulamasında ikinci el yemek takimi sattim ama hiç acilmamis kutusunda patpata sardim koliledim gonderdim ama kargo sırasında kırılmış alici iade talep etti geri çevirdim nasıl Bi sonuç çıkar acaba bilginiz varmi
İade almak zorundasınız müşterinin günahı ne , bir sorun varsa kargo şirketlerinin yakalarına yapışın bir zahmet , bu ne saçmalık...

Öyle bir parayı şu mübarek günde kazanmayi hiç bir şekilde nasip etmesin Rabbım.uc tane çocuğum varharam geçmedi gecmesin de bu saatten sonra bogazlarindan .konuyu actigima cidden pişman oldum empatiden yoksun bir milletiz burası net bariz anlaşılıyor peki genel olarak soruyorum bu satıcı ben değilde siz olsaydınız hanımlar ayni yorumları kendinize de yapabilirmiydiniz
İadeyi kabul edecek misiniz yoksa ben mağdur oldum onlarda mi mağdur olsun diyeceksiniz çok merak ettim ..

Zaten eskinizi sattınız
Niye içiniz bu kadar cız etti ki.

Olabilir böyle şeyler. Evet siz kargo mağdurusunuz, ama karşı tarafta sizin mağdurunuz sayılıyor .düşünün ıstersneız
Herkes kendinden sorumludur

Evet hic açılmamış kutusunda sifir resimiyle sattigim yemek takımını kırık sattım hanimlar:))))

Siz satmazsiniz başkası satar yani bunu ispatlayamazsiniz neden anlamıyorsunuz. İnsanların suistimaline çok açık birşey bu. Belki alıcı ürünü beğenmedi iade etmek için kırdı bu da olabilir. Siz elinizden çıkarmak için kırık urun yollayabilirsiniz. Kargoda zaten hallaç pamuğu gibi taşıyorlar. Yani ürün icine kamera koyup takip etmediyseniz nasıl ispat edeceksiniz sayfalarca anlatılmak istenen bu. Soğuk bir bardak su için birdaha böyle ürün kargolamayin. Can sagligi olsun bosverin :)

Peki siz alıcı olsaydınız?
"Satıcı beni kırık ürün için bekletsin, iadeyi onaylamasın, beni 'paramı alabilecek miyim' stresine soksun yıpratsın, yeter ki satıcı mağdur olmasın" mı derdiniz?

Eski kahve makinemi sattım, sağlamdı. Alan insan iade istedi camı kırık geldi diye. Kabul ettim iadeyi. Ederdim evet daha önce de ettim

Anlamazdan gelen sizsiniz burda ve haram helal karıştırmayın hiç boşuna hiç bir dinde yoktur bence ahlak anlayışınin bu şeklî tamam siz kiriksiz gönderdiniz ama hasarlı cıktı ve iade talebi oluşturdu karşı taraf nasıl reddersiniz nasıl içinize sinicek aldığınız para gerçi almanız mümkün değil de dolap hemen iadeyi onaylar .
Ben yıllardır çocuklarımın mont ayakkabı gibi pek çok ürününü aldım bir iki tane cıktı böyle yirtik sokuk gönderip uğraştırmak isteyen hemen dolap uygulamasından iletişime geçtim gem iadem kabul edildi hem de hakaret çirkin sözler dolayısıyla karşı taraf süreli satış yapma cezası aldı diyeceğim o ki yapmayın böyle şeyler kargo hatalı ya da siz bilemem karşı tarafa yüklemeyin dininize göre de büyük bir hak
Ve şunu da söylemeden geçemem burda ki kadınlar doğruyu yazıyor biraz sert olsa da doğru olan bu hemen kadının düşmanı kadin argümanına sığınmayın.

Asıl siz şaşkınlık vericisiniz,alıcı sizin kırık tabağınızı ne yapsın pardon da,faturayı ona kesmeye çalışıyorsunuz yok ya yeter ki siz mağdur olmayın olan olsun yok öyle parasını iade edeceksiniz mecbur

Yapardım. Mesela ben KudrAlobar KudrAlobar ya yemek takımı sattım. Sardım gönderdim. Kargo da kırılmış. Kudra haklı olarak iade istedi. Ben de kabul ederim. Hak hukuk budur. Kudranın ne suçu günahı var. Nesine empati yapılsın anlamadım?

Somutlaştırarak anlatmak için seni kullandım Kudra.

Bir de empayi yoksunu bir millet değiliz bence. Derdini anlatamayan bir milletiz. Bakın bunlar sizin cümleleriniz:

1. Aleyhime karar çıkar mı?
2. İadeyi reddettim

Bu iki mesajın hangisinden sizin hem alıcı hem de kendi haklarınızı gözetmeye çalıştığınızı, dolap ın kargoyla çözmesini umduğunuzu anlayalım?

Böyle bir mesaj, ibare, ima, anlatım vs yok ki ilk mesajınızda.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X